manga_preview
Boruto TBV 07

Izanagi

Český název: 
Bůh stvoření
Název ve znacích: 
イザナギ
Typ (úroveň): 
Kekkei Genkai
Kdo ho používá: 
Shimura Danzō, Uchiha Madara
Popis: 

Izanagi je Sharingan dōjutsu, které samotný klan Uchiha prohlásil za zakázané. Podle Madary, je to nejsilnější Genjutsu, které může uživatel použít sám na sebe. Při použití odstraňuje hranice mezi realitou a iluzí. To dává uživateli absolutní kontrolu nad vlastní realitou.

Pokud je Izanagi aktivní, je schopno proměnit zranění a dokonce i smrt na pouhou iluzi. Kdykoli uživatel obdrží smrtelné zranění, jeho tělo se vytrácí jako Genjutsu. Jeho tělo se pak vrátí zpět do reality, bez úhony a fyzicky reálné. Danzō, ve snaze, aby Izanagi vydrželo co nejdéle, si nechal do pravé paže implantovat deset sharinganů. To umožňuje Danzōvi zvýšit dobu, po kterou Izanagi může zůstat aktivní. Nicméně, Danzō nemá tělo Uchihy, tudíž tato technika vyžaduje značné množství Danzōvi chakry.

Přestože se může doba trvání jutsu mezi uživateli lišit, ukázalo se, že Danzō si nechal od Orochimara násilně prodloužit dobu činnosti každého oka než se zavře na 60 vteřin. Po výše uvedené době, se oko sloužící k aktivaci Izanagi navždy zavře a je postiženo slepotou. Je to vedlejší účinek, který způsobil, že Uchiha klan označil techniku za zakázanou.

Obrázek: 
Izanagi.jpg
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí