manga_preview
Boruto TBV 08

Hanae, kapitola 11.

Ibiki zkoumavě hleděl na Sasukeho.
„Jsi si tím jistý, Kakashi?“ zeptal se.
„Nic jiného nám stejně nezbývá,“ pokrčil rameny.
„Tak ho přeneste ke mě, připravím místnost č. 39.“ Neměl tolik místností, těch několik, co tam bylo ale mělo různá čísla, takže si nikdo kromě něj nebyl jistý, kolik se jich tam je.
„Za jak dlouho?“
„Za půl hodiny.“
Nebylo třeba říkat víc. Sakura začala připravovat Sasukeho na převoz. To, že se Sasuke dostal do nemocnice nebylo žádné tajemství, ale od teď se to změnilo na přísně tajnou misi.
„Kakashi?“ jako jeden z jeho přátel ho neoslovoval „hokage-sama“.
„Hm?“
„Pošli za mnou prosím Ino. Je vážně dobrá, chci, aby se na něj podívala.“
„Ino?“ podivil se.
„V posledních několika měsících pro mě pracovala. Neboj, špinavou práci odvádím já,“ dodal, když Kakashi vytřeštil oko. Pořád si stahoval čelenku přes oko, jak byl zvyklý, ačkoliv nemusel.
„Takže co přesně dělala?“ chtěl vědět. Nešlo mu do hlavy, jaktože pro něj pracuje. Ale pak si uvědomil, že všichni dospěli a ona že není malá holčička. To je mi teda dvojka, Sakura má monstrózní sílu a Ino pracuje pro Ibikiho...
„Pracuje pro mě pár senzibilů, tak se učí jejich práci. Vlastně za mnou přišla sama. Chtěla se dozvědět více o práci senzibilů, snad z úcty ke svému otci. Nevím, jestli šla přímo za mnou, nejspíš jsem byl první, koho potkala po té, co ji ta myšlenka napadla. Nabídl jsem jí příležitost a ona se jí chopila. A vede si opravdu dobře,“ Ino se dostalo vskutku vysokého hodnocení. Morino nebyl z těch, kteří chválí své studenty na každém kroku. A Kakashi to věděl.
„Myslím, že není na misi, tak ti ji pošlu,“ kývl hlavou. Dnešek je den plný překvapení, pomyslel si. Už odcházel, když si na něco vzpomněl.
„Ibiki, mrkni i na Gora, prosím.“
„Hyuuga Goro?“
„Jo, ten.“
„Souvisí to nějak?“ ukázal palcem na Sasukeho.
„Doufám, že na tohle mi odpovíš ty.“
„Rozumím,“ nic nepotvrzoval ani nevyvracel.

Všude kolem byla tma. Tma a strach a úzkost. Hustá, převalující se čerň se líně pohybovala všude kolem, jakoby všechno chtěla pozřít, ale dávala si na čas. Bylo to jako zpomalený okamžik a přece bylo všechno tak reálné. Tak příšerně reálné, až z toho mrazilo v zádech. Otevřela oči a zase je rychle zavřela.
„Je to jen sen,“ opakovala si pořád dokola, ale víc než kdy jindy cítila prostou přítomnost. Čas okamžiku jí tepal v hlavě, každá vteřina s pečlivě ohlásila svou pomíjivost. Opatrně otevřela jedno oko, pomalu, velice pomalu. Nic se nezměnilo, tam, kde končila její kovově stříbrná matná záře, kterou vydávala, začínala černá. Nic se nepřibližovalo ani nevzdalovalo, bylo to, jakoby vstoupila do obrazu. Uvězněna v dynamice vteřiny sama pomíjela. Štípla se do ruky.
„Au,“ přesvědčila se, že její tělo reaguje normálně. Pohla rukou, úspěšně. V prostoru, kde se nacházela se nedalo chodit, ale docela obstojně v něm mohla plavat. Udělala pár temp a vzdálila se z místa, kde se ocitla. Otočila se a pokoušela se zahlédnout dveře nebo jiný náznak do svého světa. Nic. Poprvé ji zachvátil strach, poprvé si uvědomila, že to není hra. A poprvé si uvědomila, že už se nemusí vrátit. Možná, že neměla jednat tak ukvapeně. Přemýšlela, jaké to bylo posledně. Taky byla vržena mezi černé pocity. Ale jak se tam ocitla, tak jí to zase vrátilo zpět. Jakmile se mast vstřebala, přestala působit a Hanae se mohla vrátit zpět. Ale než se vstřebá tahle várka, může být pozdě a můžu se vrátit jako mrtvola. Natáhla ruku a prohlížela si ji, zkoumala každou část, jako by to byl někdo jiný.
„Kdo vlastně jsem?“ snažila se ukrátit si chvíli. Zamýšlela se nad svou existencí a přitom plavala temnotou ve snaze dostat se ven. Nemožné, smrt nemá konec. Pochopila, jak se Itachi cítil. Několik let byl mrtvý, obdivovala jeho lásku k bratrovi. A pak ji napadlo, jestli to byla skutečně láska. Zavrtěla hlavou, byla jí jasné, že nemůže dovolit, aby se sem Itachi vrátil. Byla příliš hodná, i když se to snažila zakrývat maskou drsné tvrdé holky. V dálce viděla světlo. Plavala k němu, se zkracující vzdáleností sílilo. Na jeho okraji se zastavila, vypadalo to, jakoby mělo pevné okraje, nemohla dál. Dívala se a viděla dívku. Nahou, schoulenou v klubíčku. Její dlouhé vlasy ji přikrývaly a zároveň vlály kolem ní. Vypadala velice křehce a zranitelně. Hanae zalapala po dechu, když se poznala. Viděla sebe samu, takovou, jaká doopravdy byla. Viděla všechny nedokonalosti, ale i krásu. A světlo ji pustilo dál. Blížila se sama k sobě, měla strach, ale zvědavost jí nedovolila couvnout. Natáhla k ní ruku a zkusila se jí dotknout. Nic, její ruka projela světlem. Stáhla ji zpátky a dívala se do prázdné dlaně. Napadla ji bláznivá myšlenka, kterou vzápětí uskutečnila. Postavila se doprostřed ničeho a zároveň sebe. Byla to odpověď na její otázku? Světlo se rozzářilo, obraz schoulené dívky se narovnal a jedním ladným pohybem splynul s Hanae.

Navenek vypadala velice klidně, Itachi ji držel v náručí a pečlivě studoval její obličej. Uplynulo pár minut, ale její výraz se nezměnil. Vypadala stále stejně uvolněně a jediný sval ani v nejmenším nenaznačoval, co se odehrává v její mysli. Přestal si prohlížet její tvář a zaměřil se na ruce, měla je hebké, ale zároveň tvrdé od práce. Uchvátila ho jako dívka. Líbila se mu. Po dlouhé době přestal myslet na tu, co zavraždil a vpustil do své mysli někoho jiného. Všiml si, že má na ruce zbytek masti. Pokrčil rameny a opřel se, začínala mu tuhnout záda. Přemýšlel, kde asi tak Hanae může být. Sám věděl, co znamená smrt, ale ta sama byla trochu jiná, než umělá smrt. Ke smrti se muselo projít a když se prošlo, člověk už se nevrátil. Ale jestli se k ní člověk nedostal, pak se ztratil navěky v černé hmotě. Z té se ale dalo vrátit do světa živých, obvykle však člověk potřeboval pomocnou ruku. A potřeboval ji dřív, než se zbláznil. Přemýšlel, jestli je Hanae uprostřed té hmoty. Pokud tam byla, musel ji odtamtud vytáhnout dřív než za 24 hodin. Pak bylo obvykle pozdě. Obvykle, on sám byl výjimka.

V potemnělé místnosti se nad Sasukem skláněli dva lidé. Nikdo jiný tam nebyl a nikdo jiný o nich nevěděl. Nejdříve prohlédli jeho tělo, ale nenalezli než pár obyčejných škrábanců. Ino něco zabručela a pak si odfoukla.
„Budu muset dovnitř,“ pohodil hlavou směrem k jeho hlavě.
„Čekal jsem to.“
„Nějaké rady?“ obvykle nad jeho radami pohrdavě mávla rukou, ale teď nechtěla nic zkazit. Vzpomněla si na dobu, kdy se se Sakurou v jednom kuse rvaly, byly zapřisáhlí nepřátelé. A ona ho milovala. Kolik věcí se od té doby změnilo. Mimoděk si pohladila přívěsek od Saie. Dostala ho k posledním narozeninám, se slovy, že se jedná o společenskou konvenci. Usmála se nad tím, tón té věty naznačoval, že je za tím něco víc. A taky bylo. Na tváři se jí objevil úsměv, když si vzpomněla na svého milovaného. Sasukeho měla ráda pořád, a dokonce o něco víc, než ostatní, ale už to nebylo takové, jako dřív. Vzpomněla si na Naruta, kdysi si myslel, že miluje Sakuru a dopadlo to úplně jinak. Hlavou jí proběhla myšlenka, jestli není jejich osud předurčen.
„Není,“ neuvědomila si, že to řekla nahlas.
„Cože?“ zdvihl Ibiki jedno obočí.
„Eh...? Co? Já jsem něco řekla?“
„Měla by ses soustředit, teď je to obzvlášť důležité,“ napomenul ji. Přikývla, zavřela oči, párkrát se zhluboka nadechla a dala se do práce. Ibiki posadil Inino tělo na židli a sám se posadil do křesla. Mohl tak lépe přemýšlet. Ino nemohl nijak pomoct, kromě toho že dával pozor na její tělo. Vzpomněl si, že na něj čeká Goro. „Čeká.“ Ušklíbl se, a přemístil se do vedlejší „komnaty svého paláce“, aby si ho tam dal zavolat. Na počítači sledoval Ino přes kameru.

Sasuke se toulal po planině. Přecházel sem a tam, monotónnost holé země narušovaly jen jeho stopy. Šel stále vpřed, krajina za ním mizela a před ním se objevovala nová. Netušil, kde se to ocitl.
„Je to snad jiný svět?“ ptal se sám sebe. Krajina nikde nekončila a nikde nezačínala, na 10 metrů od něj byla mlha a on dál neviděl. Snažil se najít východ, ale nikde nic neviděl. Nelámal si hlavu, tím by nic nezískal. Najednou se zastavil, před ním se objevila velká železná brána. Byla obrovská, děsivá, ale velice umně zdobená. Takovou mají na hřbitovech, napadlo ho. Opatrně se dotkl mříže. Nic se nestalo. Na dotek byla studená. Prostrčil pár prstů skrze mříž. Za ní se nacházelo cosi ještě studenějšího. Popošel několik kroků a dostal se k zámku. Nebyla zamčená, jen označovala hranici. Zkusil jemně zatlačit, ale nešlo to. Opřel se do brány a povedlo se mu ji otevřít na několik desítek centimetrů. Nahlédl dovnitř, ale nic neviděl. Do očí se mu dívala neproniknutelná tma.

Poznámky: 

Tak jsem tu s dalším dílem. Schválně, přiznejte se, kdo jste již nad touto sérií zlomili hůl? Laughing out loud

Přes prázdniny jsem neměla vůbec čas a ani teď ho nemám, takže nevím, jak rychle budu pokračovat.

A ještě si dovolím zde napsat, že jsem si musela změnit jméno, neptejte se proč. Tak snad si zvyknete na Havraní princeznu a budete ji mít stejně rádi.

Ino ti gratuluje!

5
Průměr: 5 (4 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Kyell
Vložil Kyell, Čt, 2019-08-01 14:02 | Ninja už: 5618 dní, Příspěvků: 1367 | Autor je: Účastník chuuninské zkoušky

Mise L4: Jelikož čtu celou sérii naráz, odpadá mi břemeno čekání na další díly. Jak je vidět v komentářích, čtenáře jsi velice potěšila, mě osobně také, protože tento díl je plný moc hezkých popisů. Jak ze strany Hanae, tak Sasukeho. Přidala jsi další známé postavy a vše se začíná pomaloučku rozplétat. Moc povedený díl! Jen možná škoda, že pozdější díly jsou velmi krátké, ale za to tě samozřejmě nemůžu nikterak vinit Eye-wink

Obrázek uživatele Akhara
Vložil Akhara, Pá, 2017-10-06 14:23 | Ninja už: 2649 dní, Příspěvků: 1369 | Autor je: Manga tým, Leeho závaží

Volejte sláva a tři dny se radujte. Laughing out loud Já měla takovou radost, když jsem viděla další díl. A konečně mám čas i na komentář. Smiling
Přijde mi, že ses za tu dobu, co to píšeš, neskutečně zlepšila. Hezky to plyne. Navíc v tom aspoň pro mě doopravdy začíná být napětí, jsem zvědavá, jak budeš pokračovat. Předtím jsem taky byla, ale teď je to něčím jiný. I emocionálně mi to přijde uvěřitelnější, opravdovější... hlubší. Jako by ses posunula o malej kousek, ale ten posun udělal strašně moc. A některý ty slovní obraty jsou prostě skvělý.
Perfektně jsi za sebe seřadila jednotlivý scény. Není to už jen prostej přesun jinam, ale je mezi nima pojítko. Navazujou na sebe, doplňujou se, předznamenávají jedna druhou... A tím, jak se zároveň přerušujou a doplňujou, krásně generujou napětí.
Ale ta část s Hanae, ta je neskutečná. Četla jsem ji se zatajeným dechem. Je fakt nádherně napsaná. Smiling
Co jsi myslela tím "jestli to byla skutečně láska"?
Se Sasukem je to vážnější, než jsem si myslela. Snad mu někdo pomůže, než se ztratí docela.
Jenom možná - když to jde, tak se číslovky většinou vypisujou spíš slovně, pokud jsou součástí textu. Eye-wink
Snad nás zase brzo potěšíte, Jasnosti Laughing out loud

Obrázek uživatele Havraní princezna
Vložil Havraní princezna, Pá, 2017-10-06 19:49 | Ninja už: 2649 dní, Příspěvků: 458 | Autor je: Odborník na Icha Icha

A já mám velkou radost, že zde vidím komentář od tebe. Smiling

Ano, ta série se celá proměňuje a, pokud mohu soudit, zraje. Smiling Nutno podotknout, že první půlku tohoto dílu jsem psala už před prázdninami a dopisovala jsem tedy jen kousek. Každopádně ti moc děkuji a tvoje chvála mě mimořádně těší.

Vlastně mě napadlo, jestli Itachi miloval bratra, když dovolil, aby tolik trpěl, když z něj udělal vyhnance a zločince. Sice Sasuke zesílil, ale zároveň cítil zničující nenávist. Může opravdová síla pocházet z nenávisti?

Do slohovek nás vždy učili, že slovně se musí vypisovat 1-10, pak už je to na nás. Ale tady to má svůj účel. Šlo mi o to, aby když vidíš to číslo, tak aby se ti vybavila cedulka na dveřích. Možná je to zbytečné, ale tak jsem to zamýšlela. Smiling

Aktuální povídka: Už zase rostou - Napsaná v březnu 2021
Aktuální série: Doba, kdy kvetou nejhezčí květy - psané v roce 2021
Seznam všech FF: Zde
Můj blog

Obrázek uživatele Akhara
Vložil Akhara, Pá, 2017-10-06 23:13 | Ninja už: 2649 dní, Příspěvků: 1369 | Autor je: Manga tým, Leeho závaží

Jsem fakt zvědavá, jak to s nima se všema nakonec dopadne. Smiling
Ona to není tak úplně chvála, spíš uznání přecházející v obdiv (hlavně v pasáži s Hanae). Laughing out loud
Jo takhle. To by možná někdy později stálo za rozvedení. Smiling Ale myslím si, že miloval. Spíš si podle mě moc neuvědomil, co mu tím způsobí. A taky si, zdá se, moc neuvědomoval, že možná daleko víc záleží na tom jak se žije, než že se žije. Zkrátka, spíš než o lásce je to podle mě o uvědomění a o hodnotách. Nebo si to možná uvědomoval, a tohle od něj byl takovej sobeckej ústupek sám sobě. Sasukeho prostě zabít nedokázal, tak to vyřešil takhle. Ale těžko tohle nějak soudit...
To číslo místnosti je v pohodě, tam by to i vypadalo divně slovy. Laughing out loud Ono jak kde. Já myslela spíš těch deset metrů na konci u Sasukeho v mlze. Smiling

Obrázek uživatele Havraní princezna
Vložil Havraní princezna, Ne, 2017-10-08 23:14 | Ninja už: 2649 dní, Příspěvků: 458 | Autor je: Odborník na Icha Icha

No, to já taky, přes ty prázdniny jsem to trochu pozapomněla, co jsem tam chtěla vytvořit.
Děkuji, v tomto případě je to pro mne ještě cennější. Smiling
Určitě stálo, ale to bych se nedobrala konce. Laughing out loud Záleží na mnoha pohledech.
Jasně, už to taky vidím, toho jsem si nevšimla. Hned to jdu opravit. Díky za upozornění. Smiling

Aktuální povídka: Už zase rostou - Napsaná v březnu 2021
Aktuální série: Doba, kdy kvetou nejhezčí květy - psané v roce 2021
Seznam všech FF: Zde
Můj blog

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2017-10-04 18:29 | Ninja už: 2680 dní, Příspěvků: 3005 | Autor je: Metař Gaarova písku

Tajne som dúfala, že nenecháš túto sériu ladom, však bola veľmi obľúbená a teším sa, že sa objavilo pokračovanie Smiling Tak Ibiki a Ino idú pátrať, čo sa Sasanovi stalo a jeho prevoz je prísne tajnou misiou, ooo, čo z toho bude Puzzled Otáznik je aj Hyuuga Goro, začína prihorievať. Hanae sa ocitla v niečom, čo sa popisuje ako zážitok ľudí v kóme alebo prechode na iný svet. Zvláštne, že uvažuje o láske Itachiho k Sasukemu, a tiež nechce, aby sa Ity vrátil do smrti, aspoň tak som to pochopila Smiling Itachi tiež uvažuje, asi pod tou zavraždenou dievčinou si myslela tú, o ktorej hovoril Madara a objavila sa v Ityho príbehu. Zaujímavý je aj popis Itachiho stavu smrti v nesmrti. Som zvedavá, kam sa dopátra v Sasukeho mysli Ino, nie je to vôbec jednoduché, snáď sa jej nič nestane a dokáže unikátnosť svojho klanu, a tiež Ibiki v prieskume Gora. A kde sa to ocitol Sasuke? Čo je za tou bránou? Tiež je na hranici bytia a nebytia? Som úprimne potešená, že píšeš, našla si si pre nás čas, a kedy sa ti podarí pokračovať, tak už len dajako vydržíme, vďaka Kvítek sakury

Obrázek uživatele Havraní princezna
Vložil Havraní princezna, St, 2017-10-04 23:14 | Ninja už: 2649 dní, Příspěvků: 458 | Autor je: Odborník na Icha Icha

Doufám, že na své oblíbenosti moc neztratila a že pokračování bude stejně dobré, jako poslední díly. Část dílu jsem psala ještě před prázdninami, takže jsem to teď dopisovala a někde už nevím, co přesně jsem tím myslela. Ale ano, u Itachiho ses trefila, skutečně je tam odkaz na tu dívku, kterou zmiňuje Madara.
Také jsem zvědavá, kam se Sasuke dostane, jako vždy mám několik nápadů. Laughing out loud
Snad si mohu dovolit říct, že jsem opravdu nadšená, že se z tebe zase stal věrný čtenář mých děl. Eye-wink

Aktuální povídka: Už zase rostou - Napsaná v březnu 2021
Aktuální série: Doba, kdy kvetou nejhezčí květy - psané v roce 2021
Seznam všech FF: Zde
Můj blog

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Út, 2017-10-03 21:23 | Ninja už: 5642 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Mile překvapilo vidět Hanae aktualizovanou a jak jsem správně předpokládala, už na mě čekal nový díl v Nevydaných. Tak ať vyjde ještě za tepla a nečeká na další den Smiling

A jak už jednou napsal Shakespeare: „Co růží zvou i zváno jinak, vonělo by stejně.“ Ať už přejmenovaná či ne, hlavně že tu jsi Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Havraní princezna
Vložil Havraní princezna, Út, 2017-10-03 21:48 | Ninja už: 2649 dní, Příspěvků: 458 | Autor je: Odborník na Icha Icha

Jé, moc děkuju. Kakashi YES

Shakesepara miluji a růže se v mé poezii objevují také velice často, proto jsi nemohla zvolit lepší citát a nemohla jsi mě dnes více potěšit. Z lásky

Aktuální povídka: Už zase rostou - Napsaná v březnu 2021
Aktuální série: Doba, kdy kvetou nejhezčí květy - psané v roce 2021
Seznam všech FF: Zde
Můj blog