manga_preview
Boruto TBV 09

Ostré nástroje

Udělal poslední dva skoky a posadil se na nejvyšším stupínku. Rozhlédl se po třídě. Toto byl jejich první den a jeho taky. Nevěděl, co čekat, jediné čím si byl jistý, byl fakt, že se do nich pokusí vtlouct veškeré své zkušenosti. Nesedělo jich tu moc, za jeho studia se zdály třídy početnější, ale v té době také hrozila válka. Teď už to nebylo tak nutné, ale i přes to se tu shromáždilo několik nadšenců. Když budou hodně dobří, budou pracovat s těmi nejlepšími a vyslouží si respekt a obdiv.
Teď na něj všichni hleděli s neskrývaným obdivem, protože ať už si to přiznával nebo ne, byl legenda. Bez něj a jeho týmu by se spousta věcí udála jinak a nejspíš by také hodně lidí zemřelo. Věděl, že udělá všechno proto, aby z nich vychoval ty nejlepší a nejschopnější ze všech. Budou připraveni pomoci a zasáhnout, naučí je své tajné triky, které udrží i je samotné naživu o trochu déle.
Líbilo se mu nadšení, které viděl ve tvářích svých studentů, kteří seděli nehnutě v pozoru s jazyky skoro na zemi. Nadechnul se.
„To základní, co musíte ze všeho nejdřív pochopit a co se musíte naučit, je důvěra. Bez důvěry to nepůjde. Oni věří vám a vy musíte věřit jim, pokud si nedokážete získat důvěru, jste k ničemu a nepotřební. Vím, že si tým nevybíráte vy, ale on vás, ale i přes to musíte dát celou duši do získání důvěry,“ vysvětloval horlivě a sledoval ty vytřeštěné oči.
„Musíte si uvědomit, že jste tu proto, abyste zachránili životy. Pro vás není důležitá mise ani váš život. Důležitý je ninja, kterého máte na starosti a až on je v bezpečí, tak teprve tehdy se můžete začít starat o své zdraví.“
„Hai,“ štěkli všichni sborově.
„Důležité je, abyste se naučili anatomii. Musíte vědět kde je každý nerv, každý sval a orgán. Musíte se naučit, kde hledat to nejzranitelnější místa. Někdy je rychlost to nejdůležitější, a pokud nezvládnete lidskou anatomii, tak tady nemáte co dělat.“ Třídou se rozneslo kňučení.
Přešel k tabuli a stáhnul roletu, na které teď bylo vyobrazeno lidské tělo s několika rudými kruhy.
„Toto jsou ta nejdůležitější místa,“ ukázal. „Většinou stačí, když se je podaří zasáhnout jednou a škody jsou fatální,“ vysvětloval dál a ohlédl se na ostatní, aby viděl, jak chápavě přikyvují. Někteří z nich propalovali kresbu pohledem, jakoby si ji chtěli vypálit do mozku. Byl potěšen, protože tohle jim a jejich společníkům zachrání nejednou život.
„Máte spoustu zbraní a ty musí být vždy na sto procent v pohotovosti. Jste tu hlavně kvůli nim a využívejte je všechny. Čich a zrak jsou ty nejdůležitější. Vaše úkoly totiž budou v největší pravděpodobnosti závislé na hledání a vaše smysly jsou to nejcennější, co máte.“
Líbilo se mu, že jeho třída hltá každé jeho slovo, protože to znal z jiných tříd a vyprávění ostatních senseiů. V této pozici nikdy nebyl. Měl sice spoustu zkušeností a se svým ninja kolegou toho prožil spousty a spousty, ale byl upřímně překvapený, když za ním přišli s tím, aby se svoje zkušenosti pokusil vtlouct do mladých mozků.
Tato třída se obnovila po několika letech na naléhání některých lidí. Nevěděl, jestli nakonec tuto třídu obnovili proto, aby umlčely hlasy a Hokage měla klid nebo proto, že to považovala za vynikající nápad. Trápilo ho to, ale když viděl ty natěšené pohledy, nějak to zmizelo. Už na tom nezáleželo, bylo to jedno, když jeho žáci splní své úkoly a zachrání životy. A když bude moci být hrdý aspoň na jediného z nich, tak svůj úkol splnil.
Budovou akademie se nesl hluk z ostatních tříd. Další žáci se také učili a byla jich tu spousta. Studenti běhali z místnosti do místnosti, probíhali několik pater, hlasitě se bavili s přáteli, povykovali a smáli se. Vyměňovali si zkušenosti s mladšími studenty nebo naopak hledali pomoc u těch starších. O jejich třídě neměl nikdo z nich ani ponětí. Oni měli třídu až v tom nejspodnějším patře, protože jejich umění bylo tajemstvím a vrchní velení to respektovalo. Pokud své studenty naučí vše potřebné, nikdo mu nebude mluvit do učiva, lekcí a postupů.
Když se z vrchu ozval další rozjařený smích, odfrkl si. Někde tam nahoře běhá budoucí ninja, partner a přítel některého z jeho žáků. Spokojeně se usmál a zhluboka se nadechnul.
„Vezměte prosím na vědomí, že vaše nástroje musí být vždy ostré a připravené. Před tím než půjdete spát a hned po tom, co se vzbudíte, se ujistěte, že jste připraveni, vše je ostré a vaše smysly v pohotovosti. Nevíte totiž dne ani hodiny, kdy budete přivoláni na pomoc. A nikdy si nemůžete dovolit volání nevyslyšet. Můj parťák a dobrý přítel měl jedno rčení a já jsem si ho vzal velmi k srdci a teď vám ho parafrázuji a budu rád, když si ho zapamatujete: Ti, co se nestarají o své přátele, jsou ještě horší než odpad,“ promlouval dál a na poslední větu dal obzvlášť důraz.
„Budeme se chovat tak, abyste na nás byl hrdý,“ vyštěkl někdo z žáků a ostatní horečně přikyvovali.
„To jsem rád,“ pronesl s hrdostí. „Prožijete tu rok a já se pokusím o to, abyste byli připraveni na plnění svých povinností. Chci, vám říct, že pokud budete potřebovat jakoukoliv pomoc, jsem vám k službám. Nebojte se, nekoušu,“ řekl a v jeho třídě se ozval štěkavý smích.
„Může se stát, že budete rozděleni do týmů. Nemusíte být sami. Já sám spolupracuji s velkou škálou dalších kolegů. Nikdo totiž není dobrý ve všem, něco vám půjde a něco ne. Na něco můžete být experti, ale i tak se stane, že budete potřebovat pomoc ostatních, proto udržujte dobré vztahy se svými spolužáky, protože nikdy nevíte, kdy je budete potřebovat. Spolupráce je také důležitá.“
„Hai,“ ozvalo se opět místností. Prohlížel si je, plul z jednoho na druhého a snažil se, si zapamatovat, jak vypadají, chtěl je poznat, kdyby se náhodou něco pokazilo a nastal zmatek. V podstatě teď za ně převzal zodpovědnost. Pokud se stane, že selžou, bude to jeho chyba, protože on byl špatný učitel. Tohle zvládne, má rok na to z nich vycvičit ty nejlepší z nejlepších, a pokud jim jejich nadšení vydrží, tak to zvládne. Zase bude mít důležitou práci, je potřebný a důležitý a proto nezklame ty, co mu věří. Jeho parťák mu věřil a to pro něj hodně znamenalo. Byli spolu tak dlouho a prošli si spoustou šílených situací, takže ho znal a pokud on říkal, že to zvládne, tak to zvládne.
„Na zítra si pořádně nabruste drápy a vyčistěte tesáky, protože se budeme učit útočit na cíl a na příští týden plánuji pronásledování. Domluvil jsem vám toho nejlepšího shinobi a vašim úkolem bude ho vystopovat.“ Místností se rozlehlo veselé vytí a žáci propukli v nadšení. „No nebuďte tak nadšení, můj parťák se nenechá najít jen tak, ale pokud se vám to podaří, tak pro vás budu mít připravenou pískací hračku.“ Ozval se zvonek, který ohlásil konec jeho první hodiny.
„Tak a teď odtud zmizte,“ zavelel zvesela.
„Hai, Pakkun-senseii,“ zaznělo sborově a o sekundu později se kolem něj prohnala smečka budoucích ninja psů.

Poznámky: 

Jo to jsem zase já se svým třetím příspěvkem do mise Laughing out loud To já aby měla Kakari, co dělat tak při neděli.
Doufám, že se vám tahle jednohubka líbila a užili jste si ji.

4.88889
Průměr: 4.9 (9 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Mayuki
Vložil Mayuki, Út, 2017-08-22 14:03 | Ninja už: 2976 dní, Příspěvků: 38 | Autor je: Recepční v lázních

Páni Laughing out loud dneska jsem se nudila a tak jsem projížděla ff Laughing out loud Tohle bylo dokonalý Laughing out loud vím, že je to už starší, ale úžasný Laughing out loud mimochodem, docela bych uvítala ten test Laughing out loud

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Ne, 2016-10-23 10:13 | Ninja už: 5714 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Yay, tohle bych nečekala, ale s těmi náznaky jsem měla podezření, že to nebudou jen tak obyčejná třída. Smiling Pobavila jsem se, byla to milá povídka.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Ivanitko
Vložil Ivanitko, So, 2016-10-15 07:00 | Ninja už: 4215 dní, Příspěvků: 2120 | Autor je: Editor všeho, Manga tým, Tatér prokletých pečetí

Ninja psi Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud A já si říkala, co to je za divného učitele. Dobrý nápad!

Obrázek uživatele Avárt
Vložil Avárt, Ne, 2016-09-11 22:08 | Ninja už: 5647 dní, Příspěvků: 785 | Autor je: Asistent pošťáka

Povídky, kdy mě někdo až do konce vodí za nos, mám ráda Eye-wink Tohle se moc povedlo

Obrázek uživatele Palantir
Vložil Palantir, Ne, 2016-09-11 20:25 | Ninja už: 5191 dní, Příspěvků: 6232 | Autor je: Moderátor, Editor fóra, Uchazeč o ruku Mizukage

Pekne si ma dobehla. Podľa tej nahryznutej anatómie som myslel, že pôjde o oininov, alebo prinajmenšom ANBU. Smiling Ale nemôžem si sťažovať, tie dva skoky v prvej vete mali byť dostatočným varovaním (ale ani neskôr mi netrklo). Eye-wink Zatiaľ rozhodne najoriginálnejší námet v tejto misii.

Nové FF: Ďalšie dieťa, Klietka, CSI KONOHA: Sobášny podvod?, Fajka ; aktuálna séria: Krvavá hmla 01 - 03,
ostatné nájdete aj s popismi na - Poviedky značky PALANTIR Smiling Fan-mangy:
To nestihnem; Dnes neumieraj!; Vlasy...

Obrázek uživatele Nyssa
Vložil Nyssa, Ne, 2016-09-11 20:33 | Ninja už: 2891 dní, Příspěvků: 320 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

Paaani a bez poznámky, tak ro se teda cítím poctěna Laughing out loud Ale těch náznaků tam bylo víc Laughing out loud. Chtěla jaem zmást čtenáře a jsem ráda, že se povedlo Smiling

Lekce bez bolesti nemá žádný význam.
Protože nelze něco získat, aniž by člověk něco obětoval.
Ale když vydrží tu bolest a překoná ji,
získá silné srdce, jakému se žádné jiné nevyrovná.
Ocelové srdce
Kakashi ^_^ Kakashi ^_^
Všechny moje povídky i s popisem najdete tady: Nyssa - povídky
Fanfiction série: Tomoe?!, Pouta, Domov je tam, kde máš kunai
Fanfiction jednorázovky: ...Proč zabíjím..., A to je Ona, Jsou tu všichni?, Ten osudný rok, Ostré nástroje

Obrázek uživatele andaateikaa
Vložil andaateikaa, Ne, 2016-09-11 20:01 | Ninja už: 3006 dní, Příspěvků: 337 | Autor je: Účastník Irukova doučování

Jůůů Smiling To je krása! Culím se tu jak pako. Laughing out loud Já pořád přemýšlela, kdo je učitel. Myslela jsem, že je to třída budoucích mediků. Laughing out loud

Andaateikaa FF
"How sad would it be should laughter disappear." Undertaker

Obrázek uživatele Nyssa
Vložil Nyssa, Ne, 2016-09-11 20:09 | Ninja už: 2891 dní, Příspěvků: 320 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

Tak to jsem ráda, protože tak jsem to zamýšlela Laughing out loud Jsem ráda, že se líbilo

Lekce bez bolesti nemá žádný význam.
Protože nelze něco získat, aniž by člověk něco obětoval.
Ale když vydrží tu bolest a překoná ji,
získá silné srdce, jakému se žádné jiné nevyrovná.
Ocelové srdce
Kakashi ^_^ Kakashi ^_^
Všechny moje povídky i s popisem najdete tady: Nyssa - povídky
Fanfiction série: Tomoe?!, Pouta, Domov je tam, kde máš kunai
Fanfiction jednorázovky: ...Proč zabíjím..., A to je Ona, Jsou tu všichni?, Ten osudný rok, Ostré nástroje

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Ne, 2016-09-11 19:55 | Ninja už: 5330 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Týden a půl mise a už třetí povídka... To je tedy výkon. A každá originální Smiling Třída ninkenů je dobrý nápad a senseiem nemohl být nikdo lepší. Nicméně nemůžu se nezeptat, ale není pro psy důležitější sluch než zrak? Eye-wink
Takže misi ti opět uznávám a jako razítko tu máš ode mě zcela nečekaně pejska Smiling
Jo a při neděli jsem se nenudila, nicméně nedopusť, abych se nudila třeba ve čtvrtek! Sticking out tongue

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF