manga_preview
Boruto TBV 08

Důležitý podvečer

„Brm, brm, dudu, hajej, dadej, dudej,...co se tak ještě používá na uspání dítěte?“
Sasuke začínal být zoufalý. Jeho první dcera, první podvečer, kdy je s ní doma sám. A první problém tohoto podvečera. To dítě si usmyslelo, že dnes prostě neusne, ačkoli jindy klimbá už při krmení. Sasuke přemítal, co udělal špatně. Mezi flaškou a Sakurou osobně zase tak velký rozdíl neshledával. Heh, řekl by, že baculatá láhev měla v jistém ohledu dokonce dost navrch. No, Saradka to evidentně viděla jinak a nezavřela pusu od té doby, co Sakura přešla práh a odešla do města provést nějakou urgentní operaci. Původně jít nechtěla a vymlouvala se Tsunade, ale Sasuke ji rozhodně ujistil, že to těch pár hodin bez ní zvládne. Jak rád by teď vzal svá slova zpět!
Po hodině chování, natřásání, rozumného i nerozumného domlouvání, si začal pohrávat s myšlenkou použít nějakou zakázanou techniku. Vždyť by se přece nic nestalo, kdyby si trošičku pomohl třeba sharinganem. Co? Sakura to zjistit nemusí a bude jistota, že se dnes konečně vyspí oba dva. Sarada jako kdyby ho slyšela, v tu ránu přestala plakat. Překvapený Sasuke chvíli ustal s pohupováním a nedůvěřivě si prohlížel tu uslzenou rudou tvářičku. Upírala na něj do široka rozevřené šedé oči. Hypnotizovala ho pohledem. Vždyť takhle malé dítě ještě nic pořádně vidět nemůže, nebo ano? Pomalu, nenápadně, aniž by změnil sklon těla, sáhl pod sebe a pohmatem hledal dudlík, který už sedmnáctkrát předtím sebral a omyl. Marně. Ale teď to vypadalo...
Nechtěje nic podcenit, rozhodl se tentokrát mytí vypustit. Trocha prachu ještě nikoho nezabila.
„Dudu, na…“ Opatrně nabídl lehce chlupatý plastový konec drobné pusince. Holčičku ale evidentně příliš nenadchnul a okamžitě letěl obloukem kamsi za gauč. A zase drásající řev.
„Sarado! Máma je pryč, musíme to prostě vydržet bez ní.“ Popuzeně znovu zapojil kolena v monotónním pohybu. Najednou se rozzářil objevným nápadem.
„Podívej, ohníček!“
Sarada přestala plakat. Sarada vykulila oči. Sarada začala vískat a smát se.
„Sakra! No, teď se směješ! To jsi Uchiha? Za tu záclonu si to slízneme oba.“ Sasuke dětskou peřinkou dusil okenní rám. Pokojem se linula čpavá vůně připečeného silonu. Navíc si vůbec nevšiml, že v té horečné činnosti se mu povolil ledabyle zamotaný uzel na kimonu. Na zácloně se objevila veliká ohořelá díra a ze silnice k němu okamžitě dolehlo několikahlasné obdivné pískání.
„No to snad...“ Rychle zacouval hlouběji do místnosti a zvedl bílou peřinku ze svých slabin k očím. Smutně si prohlížel střídavě černou čpící skvrnu na sněhobílé krajce a rozdováděné dítě na pohovce, které dělalo všechno možné, jen ne klidné usínání.
„Ty nemůžeš být moje dcera. Copak já jsem někdy takhle vyváděl kvůli spaní?“ Utáhl pevněji uzel v pase a vzal dítě do náručí. Nebylo pochyb, že je to Uchiha. Havraní vlásky už teď byly tak dlouhé, že jestli jí je brzy nezastřihnou, bude děvčátko šilhat. Sasuke ji nasadil čepičku, zabalil ji do deky a otevřel dokořán okna, aby vyvětral ten vlezlý smrad. Tento úkon byl opět okomentován pískáním ze silnice. Tentokrát však mnohonásobně četnějším a nelibým.
„Že je to pořád baví, holky šílený.“ Už dávno nebyl ten puberťák, co chodil do školy raději po střechách, aby se vyhnul davu fanynek, který se dokázal utvořit naprosto kdekoli a hlavně okamžitě. Teď měl ženu, měl dítě. Vše kolem něj se změnilo, ale změnil se on sám?
Posadil se zpět na židli u postýlky a zadíval se na souměrnou culící se tvářičku v náručí. Děvčátko se kroutilo, chytalo ho za nabídnutý ukazováček, broukalo rytmické zvuky chvíli nosem, chvíli pusou. Pak se ztišilo. I Sasuke se ztišil. Nevyřčené myšlenky se pomalu draly na povrch ve stejném rytmu, v jakém kolíbal dítě. Otázky z minulosti, přítomné obavy, nebo snad strachy?
Má nejdražší Sarado.
Přijde mi to jako neskutečná věc. To, že tě teď pevně držím v náručí. Tak bezbrannou, křehkou bytost. Jsem otcem. Takový pocit asi nelze vyjádřit slovy. Přesto ti chci vypovědět, co cítím, abys v budoucnu, až dospěješ, věděla, že to nebyla zlá vůle, která mě od tebe nyní vzdálí. Narodila jsi se jako Uchiha. A být Uchihou je prokletí. Kdysi jsme byli mocný klan, hrdý a čestný, pyšný na svůj původ a na své jedinečné schopnosti. Příliš hrdý, příliš čestný a bohužel příliš pyšný. Teď už to vím. Po desetiletí jsme žili obklopeni samými boji a intrikami ve jménu oné cti. Pche, byla to však jen moc! O tu šlo vždy a všem především. Moc, převlečená do vznešeného hávu vyšších hodnot. Ovládnout své pozice, dokonale ovládnout sharingan, abychom mohli dokonale ovládat ostatní. Ve jménu cti a hrdosti jsme páchali ty nejhorší zločiny především sami na sobě a na svých nejbližších. Ty nesmíš být stejná jako my, jako já. Nikdy nesmíš probudit sharingan, tu zhoubu všeho krásného a dobrého, ten nástroj čistého zla! Je to prokletý úděl, který jsme si nemohli zvolit. A zničil nás jednoho po druhém. Ech, tak malé prstíky...je vůbec možné, že i my jsme bývali takoví? Nezkažení, nepoznamenaní bolestí? Já, otec...Itachi?
Ale ty budeš žít krásný život, budeš mít spoustu přátel, budeš úspěšná, nepoznamenaná krutou minulostí. Já jsem celý život toužil jen po tom, být dobrým synem a ctít tyhle hodnoty, které jsem považoval za jediné správné. A vidíš. Nakonec jsem pro samou pýchu nezvládl to nejdůležitější – neuměl jsem být jedinému člověku přítelem. Ty ale nebudeš opakovat stejné chyby, ty musíš být šťastná. Tvá matka tě miluje víc než svůj život. Já už to neumím. Zapomněl jsem, co znamená doopravdy milovat, a myslím, že už to nikdy nedokážu. Narostlo to ve mně jako vysoká zeď, kterou nedokážu zbořit. Nemohu ti dát to, co budeš potřebovat nejvíc.
Jsi nádherná, když se směješ. Myslím, že teprve teď poprvé v životě jsem skutečně hrdý. Není to ta hrdost, která mě od mala ovládá, která neodpouští, nedovoluje přiznat chyby. Tenhle pocit je úplně jiný. Hřejivý. Ale to nestačí. Ty si zasloužíš víc! Opravdovou lásku! Ne otce, který je poznamenaný takovým prokletím a pošpiněný takovými hříchy. Nedokážu se usadit, vídat ty obviňující pohledy. Vše mi tu připomíná ten den. I ten druhý den, tam, daleko za hranicemi. Já musím odejít, abys mohla být šťastná ty. Doufám, že mi to jednou odpustíš.

Poznámky: 

Ach jo. Zase to vůbec nepochopil, Sasan jeden!
Povídka je napsána na tento obrázek od Komatsuzaki Hideko. Moc se mi líbí a bylo mi ctí na něj zpracovat minipovídku, aby se mohl státi ilustrací. Dýchá z něho na mě klidná úvaha, nostalgie, nové pocity i nerozhodnost a díky tomu odvážnému temnému kimonu i trocha toho sexappealu Laughing out loud. Zkusila jsem to vystihnout všechno. Jak se mi to povedlo, posuďte vy. Vycházela jsem z děje mangy a z toho, jak by asi Sasukeho názor obnovit klan změnilo první skutečné dítě. A protože on mění názory jako ponožky, tak mi to nepřišlo až tak nemožné, vzhledem k dalším událostem.
Děkuji Kakari za báječnou misi, nakonec jsem to stihla a tiše doufám, že bude v rámci pravidel vše v pořádku...

5
Průměr: 5 (8 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Pá, 2017-01-27 19:45 | Ninja už: 2680 dní, Příspěvků: 3005 | Autor je: Metař Gaarova písku

Veľmi sa mi páči tvoja interpretácia Smiling V Sasukeho postoji by som nevidela sebectvo a nepochopenie, skôr uvedomenie si svojej biedy: "Zapomněl jsem, co znamená doopravdy milovat, a myslím, že už to nikdy nedokážu." Vieme svoje, že bol do situácie Kishim vtlačený, čo vyvoláva rôzne dohady, rozbroje fanúšikov atď. Ja som sa tiež v Sasukem nevzhliadala, ale teraz (po poslednom boji s Narutom) sa cítim ako kvočka, ktorá by rada dopriala svojmu kuriatku lepšie zrnko, aby našiel, čo hľadá a konečne získal naplnenie Laughing out loud Akumakirei sa v Hlasoch s ním majstrovsky vypiplala, aj iní autori sa usilujú s väčším alebo menším úspechom zvládnuť jeho zložitý charakter. Dieťa je síce veľký záväzok, ale pozrime sa okolo seba, ako to v živote chodí. Pokiaľ nie je silný a hlboký vzťah rodičov, nemôže byť rodina harmonická a ani dieťa tú dieru nevyplní. A Sasuke s Narutom sú piliere, ktoré chránia, aby ľudia i deti vôbec mohli žiť, však stále sa objavuje dajaká hrozba Smiling
Som zvedavá do akého sveta nás zavedieš v Harusaki, teším sa na to Smiling A tiež sa s tebou úplne stotožňujem a skladám ti poklonu, že sa nenecháš znásilňovať a tlačiť do toho, čo ti nesedí a nepovažuješ za dôležité Smiling

Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, Pá, 2017-01-27 20:46 | Ninja už: 3874 dní, Příspěvků: 7444 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

Páni, takový krásný komentář Shocked! A zrovna na ff-ku, to se mi nestává často. No, je to hodně neucelené, když jsem si to teď po delší době přečetla. Nejsem zrovna pisatelský talent, ale Sasan mě provokuje možná právě tou neuchopitelností. V Harusaki mám nejasný pocit, co všechno bych chtěla sdělit, ale nejsem si jistá, zda zvládnu se správně vcítit do postav. Jak říkáš, jiní to tu zvládají brilantně.
Sasuke je jednoznačně oběť. Všichni jsme něčeho nevinné oběti a myslím, že závisí jen na té míře, kolik toho na nás bylo naloženo bez našeho přičinění. Jak silnou máme vůli, abychom to ustáli nebo neustáli. Každý permanentně hledáme cesty, jak se s problémy vyrovnávat, jak je řešit. A když je toho na nás příliš, můžeme selhat, můžeme se dokonce pomátnout na rozumu, i to je obrana organismu. Sasuke toho neměl naloženo zrovna málo, a aby to ustál a pochopil pravé životní hodnoty, to bychom mu přáli všichni Smiling. Bohužel konec mangy i Boruto s jeho charakterem řádně zacvičily, udělaly mi v tom pěkný guláš a působí to na mně krajně nevěrohodně. Proč by se věnoval tak blahosklonně Borutovi, když má doma vlastní dítě? To mi nejde na rozum. Docela mě štve, že nemám dítě Laughing out loud, člověk se pak těžko do těch pocitů a situací dostává, když to nezažil. A psát o něčem, co člověk sám nezažil, je vždycky nebezpečné.
Děkuju!

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, So, 2017-01-28 15:09 | Ninja už: 2680 dní, Příspěvků: 3005 | Autor je: Metař Gaarova písku

Hehe a na dôležité som zabudla, tak ešte dopisujem Laughing out loud Tvoje zdanie neucelenosti je presne to pravé orechové, lebo v obmedzenom priestore si perfektne vystihla Sasukeho dualitu Smiling Jeho úvaha v tvojom podaní je opodstatnená. Uchihovci boli prekliati, ani jeden nedopadol dobre, hoci teraz by už mala byť kliatba zrušená, ale Sasukeho minulosť sa vymazať z jeho duše nedá. A tiež nedôvera voči nemu trvá, svoje miesto na slnku si musí zaslúžiť, čo tiež nie je med. Takže Saradu chce svojho smutného údelu ušetriť. Vieme, čo všetko zvládnutie Sharinganu obnáša: nápor na mozog, možnosť oslepnutia, zabitie priateľa atď. Ešte raz klobúk dolu pred tvojou schopnosťou vcítiť sa do komplikovanej duše a nádherne ju zobraziť Smiling

Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, So, 2017-01-28 18:25 | Ninja už: 3874 dní, Příspěvků: 7444 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

Jej, děkuji za takovou chválu, to si fakt nezasloužím Smiling. Je to pokus se vcítit a bohužel sama nedokážu rozpoznat, jak to působí. Ale tvá zpětná vazba mi říká, že to asi tak marné se mnou nebude, za což jsem ráda Smiling. Ještě jednou díky za obsáhlý milý komentář Eye-wink.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, So, 2017-01-28 00:44 | Ninja už: 2680 dní, Příspěvků: 3005 | Autor je: Metař Gaarova písku

Prečítala som všetky tvoje poviedky a každá má iskru Smiling Obrázky som sa zatiaľ neodhodlala komentovať, len tam hviezdičkujem Laughing out loud Už tvoja odpoveď svedčí, že si nielen skvelá výtvarníčka, ale aj spisovateľka, však literatúra je tiež svojím spôsobom obraz Smiling To už závisí od vnímateľa, ako si dielo transformuje Smiling Vôbec nepochybujem, že by si sa nedokázala vcítiť do postavy, jasné, že to bude tvoje zobrazenie, ale o tom umenie je, no nie? Úplne súhlasím, čo si napísala o našej ceste životom i o Sasukeho neuchopiteľnosti, ktorá nás láka a provokuje. Ja som jeho záujem o Boruta pochopila tak, že v ňom vidí Naruta, s ktorým jediným má hlboké puto a rozumejú si bez slov a v Borutovi vidí veľký potenciál. So ženami dajako nevychádzal, iritovali ho svojím pojašeným záujmom, čo neznamená, že nie je normálny muž a ani na výber veľmi nemal. Škoda, že sa na Sasukeho nemôžeme opýtať Naruta Laughing out loud Vidím v duchu tú scénu, kde bojujú s mimozemšťanmi a Sasuke tam akosi skolaboval, vydesený Naruto, a potom šťastný ako blcha, keď sa Sasík prebral a po boji zmorení sedia a rozprávajú sa. To je ukážkový vzťah spriaznených duší Smiling V Japonsku sa žena stará o domácnosť a o deti do 6 rokov, a potom vychováva škola, muž zabezpečuje rodinu a tak sú spokojní, vraj Smiling Sasuke je prototypom Japonca muža (neprejavuje city) a Hinata zas ideálom ženy, už som to tu kdesi písala, ale nechcem vyvolávať prípadné neblahé reakcie Laughing out loud
Určite príde dieťa v správnom čase a poznáš aj túto skúsenosť Smiling Rozhodne tvor a nedaj sa zviklať, treba mať narutovskú vieru, cestu nindžu Laughing out loud Však na to máme FF a FA, aby sme relaxovali a nie aby sme sa mučili pochybnosťami, vždy sa nájdu priaznivci a podporovatelia a tí, ktorí majú iný názor, tak v rozmanitosti výberu sa môžu ventilovať inde Smiling Držím palce Smiling

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, St, 2016-05-11 23:54 | Ninja už: 5642 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Tak jsi stihla ještě druhý, jej! ^^ Na ztvárnění tohoto obrázku jsem byla zvědavá a jsem ráda, že se ho někdo ujal, navíc k tomu ještě tak bezvadně Smiling Sasuke jako snaživý tatíček pobavil, druhá část pak spadla do smutnější noty. On to na jednu stranu myslí dobře, ale na druhou stranu mi přijde jako sobec. Líbí se mi, že by to pořád mohl být on, protože i když ho nemám moc v lásce, jeho charakter je hodně zajímavý.
Tak snad od tebe zase něco přibude, až budeš mít víc času a inspiraci ^^

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, Čt, 2016-05-12 13:37 | Ninja už: 3874 dní, Příspěvků: 7444 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

Aku: Díky moc, mně je ten obrázek taky sympatický. A ano, přesně tak na mě Sasuke taky působí. Není zlý, ale trošku zahleděný do sebe. A byť se snaží napravit, dělá chyby, protože je moc hr, vše řeší nekompromisně a jde z extrému do extrému. Já myslím, že se Kishimu povedl. Díky za komentík, kéž by bylo víc času.
Ivanitko: Děkuju, no jo, kdo ví, jak nám toto ještě dodatečně vysvětlí v manze. Já se to stejně nedozvím, protože to číst asi nezvládnu. Ale moc bych se nedivila, kdyby důvod byl zase nějaký sobecký, zahalený do hávu vyšších hodnot Laughing out loud. Zajímalo by mě, jak by se zachoval, kdyby byla Sarada kluk. Taktéž dík za komentík!

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE

Obrázek uživatele Ivanitko
Vložil Ivanitko, St, 2016-05-11 14:56 | Ninja už: 4209 dní, Příspěvků: 2118 | Autor je: Editor všeho, Manga tým, Tatér prokletých pečetí

Paráda, hned jak jsem viděla, že je to od tebe, tak jsem s dala do čtení s očekáváním, které se mi vyplnilo. Sasuke je vystižený úplně perfektně a Saradka nám taky pěkně dělá líté kusy. Už se teda nedivím, že si dal Sasuke radši odchod. Ale je to škoda, že se výchově svého jediného dítěte nevěnoval.

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Po, 2016-05-09 00:48 | Ninja už: 5324 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

A já děkuji, že jsi si přece jen našla čas na povídku do mise. Nejen, že je vše v pořádku a povídka věrně vystihuje obrázek, ale nadchla jsi mě. Ten kontrast úsměvného začátku, kde není rozdíl mezi Sakurou a sunarem (oboje je na “s“ tak co? Laughing out loud ), vzplane záclona katonem a v neposlední řadě pobaví skvělá scéna s županem, a těžkého depresivního konce s hořkou příchutí, protože, ano, Sasan to zase nepochopil, je skvěle vyvážený.
Misi uznávám s velkou radostí a nezbývá mi, než doufat, že si tady pro nás zase někdy vyšetříš trochu času Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele noleda
Vložil noleda, Po, 2016-05-09 01:13 | Ninja už: 3874 dní, Příspěvků: 7444 | Autor je: Editor všeho, Editor obrázků, Samuraj

Uf, slyšela jsi tu ránu? To spadl kámen Laughing out loud. Děkuji, děkuji a ještě jednou děkuji! Za uznání mise i za takovou pochvalu. No nevím, jestli to není příliš odtržené, ty dvě části, příliš rozdílné, ale sama mívám takové stavy, že chvíli se člověk od plic směje a vzápětí je mu úzko. Tentokrát jsem měla opačný problém při psaní - málo prostoru. Ale jsem ráda, že se líbilo Smiling. Uvidíme, nikdy neříkej nikdy, času je zatím velmi málo i na obrázky a práci editorky Sad.

Pravidla a rady ohledně vkládání obrázků najdete na stránce Jak přidat obrázek a Pravidla vkládání FA

KURZÍK KRESBY

NARUTO ANTISTRESOVÉ MALOVÁNKY a NARUTO PEXESOVÁ HRA - odkazy na stažení ZDE