manga_preview
Boruto TBV 08

Mise znamenají vše -9-

O čem ji mám vůbec říct? O tom, jak se moje máma spustí s každým chlapem? O mým tátovi, který ani neví, že existuju a máma mi o něm nikdy neprozradila jednu jedinou větu? Nebo o mých třech mrtvých bratrech? To je přece směšný.
Co ji mám říct?! Co ji mám pro všechno na světě říct?!
„Fajn, co bys chtěla vědět?“ Doufala jsem, že si nevšimne toho, jak moc se třesu.
„Hm…“ zamyslela se s úsměvem na tváři, což mě trochu uklidilo. Všechno je v naprostém pořádku.
„Co tvoji sourozenci? Máš nějaký?“
Ne, už ne.
Sklapni. Nechci to poslouchat.
Jsou mrtví.
Nech toho!
„No… tři bráchy. Jomeie, Tomea a Masara. Teda… byli nevlastní. Ale měli jsme se rádi. Alespoň já je měla. Trénovali jsme spolu, pomáhali si a někdy jsme spolu i chodili na mise. Bylo to super. Ale…“ odmlčela jsem se a podívala jsem se na Hinatu, která mi visela na rtech. Co teď?
„Nedopadlo to úplně ideálně. Nakonec… Oni…“
Zase jsem se třásla. A co víc, chtělo se mi brečet. I když jsem věděla, že nemůžu. Hinata znejistěla a dívala se na mě s nevyřčenou otázkou v očích. A já se pořád třásla, nic jsem neříkala.
„Co, Kaori?“ přerušila Hinata ticho. „Co se s nima stalo?“
Nevěřila jsem tomu, že by ji ještě nedocházelo, co by to tak mohlo být. Jen si to nejspíš nedokázala připustit. Protože i já s tím mám pořád problém. Protože jsem nikdy nechtěla, aby to bylo takhle.
„…zemřeli…“ vysoukala jsem ze sebe to jedno jediné slovo – a Hinata najednou naprosto zkameněla. Chvíli myslím ani nedýchala, ale když se vzpamatovala, blesku rychle mě chytila za ruce, až mě to vylekalo. Pevně je stiskla, přičemž se mi nepřestala dívat do očí. Obě jsme byly vylekané a měly jsme strach, oběma se nám chtělo brečet. Cítila jsem to z Hinatiných očí a z jejích roztřesených rukou, které svíraly ty mé, a zároveň mě i nějakým způsobem uklidňovaly. Protože, dokud mě držela, věděla jsem, že je tu se mnou. A že neodejde. A já tu nezůstanu sama. Protože, jak už jsem říkala, jestli něco fakt nesnáším, tak je to samota. Což je docela paradox, když si vezmu, že nemám a nikdy jsem neměla skoro žádné kamarády. A celý život jen čekám, než někdo přijde a začne se bavit s tou divnou, zakomplexovanou, namyšlenou, sobeckou a ubrečenou Kaori. Do ha*zlu, to snad nemůže být pravda. Nemůžu uvěřit tomu, že jsem tak ubohá.
Jo, stejně jako nemůžu uvěřit tomu, jak můžeš zrovna v týhle situaci takhle přemýšlet. Teď není čas na to myslet na sebe, chápeš to?! Měla bys myslet na ně a na to, co jsi způsobila! Jak můžeš být po tom všem tak v pohodě?!
Nejsem v pohodě, jestli sis toho ještě nevšimla! Mrzí mě, to všechno! Ale tak už jsou mrtví, už se to stalo! Tak mi řekni, co se změní tím, že na ně budu teď myslet?! Totiž, nemusíš mi to říkat. Já to vím. Budu mít deprese a noční můry a zase budu nepřerušitelně brečet.
Deprese a noční můry? Vidíš, zase myslíš jen na sebe. Jsi taková sobecká, až je to k smíchu. Ale ty to stejně budeš popírat, že?
O co ti jde? To si myslíš, že když na ně budu myslet, že to někomu pomůže? To je přece nesmysl! Nikomu to nepomůže, nikomu! Jen se tím všechno zhorší, sakra! ---
„K-Kaori?“ Hinata mě svým rozklepaným hlasem vrátila zpátky do reality.
„A-Ano?“ řekla jsem, podobně nejistě jako ona.
„Jsi v pořádku?“ zeptala se.
Samozřejmě že nejsem, vypadám snad tak? Všechno to tak moc bolí…
„Jo… Jo, jsem,“ řekla jsem nejistě, vím, že mi to nevěřila. Ale tak – jaký by mělo smysl taky fňukat a stěžovat si? Akorát by se tím všechno zhoršilo.
Hinata pořád mlčela a s lehce pootevřenou pusou se pořád dívala hlouběji a hlouběji do mých očí, až jsem měla pocit, že je schopná, z nich vyčíst všechny moje myšlenky, vzpomínky a pocity… I když to samozřejmě byl jeden velký nesmysl, možný jen ve fantasy příbězích… A tohle byla realita. Ale i když jsem to všechno věděla, stejně jsem ucukla.
„Ka-Kaori!“ vykřikla. „Omlouvám se, nechtěla jsem tě vyděsit. Omlouvám se…“ Zase přešla do té fáze, kdy se cítila za všechno vinná a měla potřebu se pořád omlouvat. Teda, ne že bych ji znala nějak dobře, ale všimla jsem si, že tohle vážně dělala. Jako by to nestačilo, ještě pokračovala. „Asi jsem vážně hloupá, nechápu, proč jsem se vůbec ptala. Vážně promiň. Hrozně mě to mrzí.“
Nevěděla jsem, co říct. Nechtěla jsem, aby se Hinata cítila vinná, ani aby si cokoliv vyčítala. Ale, prostě jsem se jen kvůli tomu nechtěla ztrapňovat a dělat ze sebe totálního de*ila, fakt ne. Ach jo, jak je jen možný, že jsou mezilidské vztahy tak složitý? Nerozumím tomu.
„Ne, ty nejsi hloupá.“ To jen já.
„Prostě se to stalo, netrap se tím. Už jsem se přesto přenesla, fajn? Už je to v pohodě…“ pokusila jsem se o úsměv, který se vzhledem k vážnosti celé situaci vážně nepovedl. A mimochodem, nepřenesla jsem se přes to. A nemyslím si, že toho vůbec budu někdy schopná. Ale to nemusí nikdy vědět. Můžu se tvářit a chovat silně, nemůžu snad?
„K-Kaori…“ nejistě vykoktala, na víc se nezmohla. Měla jsem pocit, že bude brečet, což mě vážně dost nervovalo.
„Můžu se zeptat…? Jací byli? A co ses nima stalo? Proč…?“ nedořekla to, věděla, že mi to dojde. A došlo mi to, jen mě to zaskočilo. Čekala jsem, že bude chtít zvolit jiné téma, ale ona zatím zůstala u tohohle. Nejsem si jistá, jestli vím, co přesně to znamená. Možná je jen zvědavá. Nebo ji na mě záleží, a chce o mě vědět všechno, i to nepěkný, jako opravdová kamarádka. Nebo má nějaký jiný důvod, nějaký, na který nejspíš nikdy nepřijdu.
Asi jsem se musela zatvářit vážně překvapeně, protože Hinata se hned začervenala a zavrtěla hlavou.
„Omlouvám se! Nevím, co mě to napadá. Máš vzpomínky, na který už si asi nechceš vzpomenout, já vím. Zapomeň na to…“
„Ne…“ konečně jsem ji pustila a dala jsem si ruce do klína, abych ji dokázala, že jsem v pohodě.
„Můžu o tom mluvit.“ Nechtěla sis náhodou dnešek užít? Všechno kazíš. Budeš mít depku.
Roztřeseně jsem se nadechla.
„Masaru a Tomeo byly dvojčata – o tři roky mladší než já. Masaru byl trochu nešikovný a často zmatkoval, ale byla s ním zábava, vážně. Vždycky měl bezva hlášky. Dokud nezemřel při jedný hloupý A-čkový misi, když na nás zaútočila nečekaná nepřátelská posila.“

***

Klečím na trávě, kolem mě je spousta nepřátel. Snažím se ze zvednout, ale hrozně mě bolí noha, myslím, že ji mám zlomenou. Nejde to, vždycky zase spadnu. A jako by to nestačilo, míří na mě skurikeny. Hned několik.
Prudce se skrčuju a trochu se ohýbám na pravou stranu. Kunaie sviští jen několik centimetrů ode mě, až slyším, jak proráží vzduch. Znovu se snažím postavit. Zhluboka oddechuju. Už nemám skoro žádnou chakru. Nevím, jak teď můžu bojovat, ale vím, že musím. Jinak… jinak prostě zemřu.
Vidím, jak se ke mně rozbíhá nepřítel. Dělám pár pečetí a nechávám se zem pod tím se proměnit v kluzké bláto. Uklouzává a padá – a než se stačí znovu zvednout, tvořím obrovský kámen a nechávám ho jím zavalit. Slyším pár nepěkných křupnutí a vidím, jak se kámen zespoda zbarvil do ruda. Zatínám pěsti. Chci, aby tenhle boj už skončil, abychom se vrátili zpátky domů. Abychom už nemuseli zabíjet úplně obyčejné lidi, jen proto, že jsou to naši nepřátelé…
Když vidím, že je Masaru obklopený asi deseti nepřáteli a je trochu beznadějný, vrací mě to zpět do reality. Přemýšlím, co mám dělat. Mohla bych je nějak rychle zpacifikovat, dokud si mě nevšimnou – ale musela bych přitom dát pozor na Masara. Ještě bych na sebe mohla přitáhnout pozornost, nejlépe asi hozením pár kunaiů nebo shurike---
Jeden z nepřátel chytá Masara zezadu za ruce, aby se nemohl hýbat a jeho parťák mu katanou projíždí pod bradou. Pak už vidím jen spršku krve z jeho krku, jak ho nepřítel pouští a on nekontrolovatelně dopadá na zem.
Nemůžu tomu uvěřit. Nejde tomu uvěřit. Nemohlo se to stát. Masaru přece není nicka, nenechal by se jen tak zabít…
Padám na kolena, ruce si tisknu na pusu. Vidím, jak se proti mně rozbíhají ti nepřátelé. Vím, že pokud něco neudělám, že zabijou i mě. Ale já vůbec nevím, co bych měla udělat. Nevím vůbec nic. Bojím se. Bojím se… protože ještě nechci umřít.

***

„Jomeii!! Nauč mě něco novýho! Nějaké silné jutsu!! Prosííím!“ motám se kolem svého bráchy, sotva se vrátil domů z mise. Vypadá unaveně, ale i tak se usmívá.
„Jasné. Naučil jsem se něco, co by se ti mohlo líbit. Něco jako… obrovské zemětřesení…“
„Vážně?!“ Jsem celá natěšená.
„Vážně. Odpoledne ti to ukážu.“
„Jomeii! Ty jsi ten nejlepší brácha na světě!“
---

Hromadím chakru do svých rukou, hrozně se soustředím a snažím se to zase nepokazit. Už trénujeme druhý den, a mě to pořád nejde. Nechci, aby si Jomei myslel, že nic nedokážu. Chtěla bych být stejně silná jako on, možná silnější…
Klepou se mi ruce, cítím v nich obrovskou sílu. Co nejpečlivěji dělám požadované pečetě, přesně tak, jak mi to ukazoval Jomei. Cítím, že tentokrát se mi to povede, cítím, že na to mám…
„Doton---“
Jomei mě chytá za ruce a pevně je drží. Snažím se mu vykroutit, ale nemůžu, má obrovskou sílu. Anebo jsem já slabá, ani nevím.
„Jomeii!“ křičím na něj.
„Fajn, to stačí, Kaori. Teď mě poslouchej.“
„Co mám poslouchat?! Už jsem to skoro měla!!“ Nevím, jestli mám být překvapená nebo smutná. Takže nakonec jsem akorát brutálně naštvaná.
„Nikdy to jutsu nepoužívej, jasný? Je moc nebezpečný. Ublížila by sis,“ říká – a já vím, že to myslí smrtelně vážně.
„Tak proč mě ho učíš?!“ ptám se, pořád jsem vytočená.
„Kdybys na tom byla někdy fakt špatně. Ale jinak ne. Nikdy. Víš, mohla by sis porušit chakrový oběh a…“
„A proč ty ho teda můžeš používat? Nejsem horší než ty! Jsem stejně dobrá!“
„Ty víš, že nejsi.“
„Jomeii!“
„Přestaň, Kaori,“ říká tak chladně a já vím, že teď je ten čas, kdy musím mlčet.
„Chápeš to, že?“ ptá se pak, už o něco lidštěji.
„Jasně, nebudu ho používat! Ale teď mě nauč něco normálního!“
Ale on se jen hrozně směje a konečně mě pouští.
„Jsem unavenej. Jdeme domů, Kaori.“
„Tsss.“

***

Vzpomínám si na tu techniku, vzpomínám si to, jak mi Jomei říkal, že ji smím použít jen ve velkým nebezpečí. Tohle je velký nebezpečí, ne? Nemám čas. Nemám žádný strategie. A nemůžu se skoro hýbat. Jediné, co mi zbylo, jsou poslední zbytky chakry. Nemyslím si, že přijdu na něco lepšího. Není to ideální, není to bezpečný, není to v pohodě. Ale je to to jediný, co mám.
Jsou hrozně blízko, už na mě míří svými katanami a kunaii. Vážně nemám čas.
Dělám pečetě, jak nejrychleji to umím. Zase cítím tu obrovskou sílu v rukou, vysloveně přetéká. Silně s nimi plácnu do země.
„Doton: Daidjishin!!“*
Obrovská síla proběhne celým mým tělem, jako by ani nemohla být moje. Až to bolí. Pak už jen cítím a slyším spoustu otřesů. Když vzhlédnu, celá krajina, na které ještě před chvílí bylo spoustu stromů a zeleně je najednou úplně srovnaná se zemí. Kromě holé země plné spousty trhlin tu jsou jen mrtvá těla nepřátel. A Masara…
Už je konec, Kaori. Nepřátelé jsou vyhlazení. Mise je splněná. Už to skončilo. Už nemusíš být silná.
Pořád sedím na zemi – a z očí mi tečou slzy, aniž bych si to uvědomovala. Popotahuju. Hrozně mě bolí hlava. Je mi zima – myslím, že mám zimnici. Ta noha je na tom čím dál tím hůř. Jsem si téměř jistá tím, že je zlomená. Nevím, jestli budu vůbec schopná se zvednout… a dojít zpátky do Kamenný. Stejně, na čem z toho teď záleží? Na ničem. Všechno je to k ničemu, když je Masaru mrtvej.
A přitom, kdybych něco podnikla, kdybych nebyla tak vystrašená a zpomalená, mohli jsme se teď spolu smát, mohli jsme se spolu vracet zpátky do Kamenný… Do h**zlu. Jak je možný, že jsem to nechala zajít až sem? Asi se nenávidím, vážně…

---

Z toho dne mám fakt dost vážný následky. Nejradši bych ho vymazala ze svýho života, kdyby to tak šlo. Kdybych věděla, co to přinese, nikdy bych tu misi nepřijmula. Vzala bych tu žádost a roztrhala bych ji na tisíce malých kousků. Ale to nejde. Nejsem tak mocná, abych se dokázala vracet v čase. Místo toho…
Přestala jsem být taková zábavná a začala brát věci mnohem vážněji. Začala jsem mít panickou hrůzu z katan a bojů nablízko. Do teď, občas mívám pocit, že za to, co se ten den stalo, můžu jenom a jenom já. Mívala jsem – a ještě někdy mívám – noční můry. Deprese. Bojím se a ani nevím čeho. Nejspíš smrti, myslím. Mám problém sama se sebou, myslím, že jsem psychicky labilní, nebo jak se tomu říká. Jsem náladová. Nevím, jak se mám chovat, co si mám myslet, nejsem vyrovnaná. Pořád jen brečím a potřebuju někoho, kdo by mě uklidnil… ale ten „někdo“ neexistuje.
Nemyslím si, že se dokážu ještě někdy chovat normálně, tak jak bych jako Jounin měla. Ale neříkejte mi, že jsem slabá. Protože vy byste se chovali stejně.

Navíc, mám ještě jeden problém. Kvůli tý technice, co jsem tenkrát použila, mám problémy s chakrou. Nevím, co přesně to je, ani to vědět nechci. Jen vím, že nedokážu nahromadit tolik chakry, tolik normální Jouninové můžou. Nejspíš mi nějak podvědomě uniká z těla, nebo něco na ten způsob. Alespoň já si to myslím, ale nejsem v medicíně až tak zkušená. A bývám často nemocná. Mívám teploty, horečky, chřipky, bývá mi špatně. Ale nikdy jsem to nikomu neřekla. Ani Jun. Věděla jsem, že by mě pak nebrala vážně. Mohla by to říct Tsuchikagemu-sama – a ten by mě možná i zbavil hodnosti Jounina, což jsem nemohla dovolit, bylo by to hrozně ponižující. A já už i tak měla těch starostí až nad hlavu. Tak jsem to dusila v sobě a trápila se tím. A doteď jsem nepřestala. Nechci, aby to bylo takhle.

***

Heh, přece jen jsem si na to nakonec vzpomněla. Vidíš, nejsem taková bezpáteřní, jak si myslíš. Nezapomněla jsem to. Jen, když na to myslím, necítím se moc dobře. Do prkna, vidím rozmazaně. Asi budu brečet. Zase.
Raději jsem se nadechla a pokračovala jsem, než se Hinata stihla na cokoliv zeptat.

Poznámky: 

*Daidjishin = v japonštině (v čem jiném, že? Laughing out loud) znamená něco ve stylu zemětřesení, to jutsu teda vůbec neexistuje, vymyslela jsem si ho. Jo, vím, že bych neměla, že to pak působí nereálně... ale já musela. Pardon.

---

Jo, moje psací nálada mi sice vydržela, ale přesunula se trochu na jiné věci než na FanFikce na Naruta - a já ani nevím, jestli je to dobře, nebo ne... Heh Laughing out loud

Každopádně, chtěla bych hrozně poděkovat Kakari a Akumakirei za jejich úžasné komentáře se spoustou rad, hodně mi otevřely oči ^_^ A omlouvám se, že jsem na ně ještě neodpověděla, ale já nějak nevím co.
- Jo, teď to vypadá, jako kdybych se chtěla za každou cenu zavděčit a proto udělala vzpomínkový díl, ale tak to není. Nemusíte tomu věřit, ale ty vzpomínky se mi tam v tu chvíli nehodily, chtěla jsem se k nim vrátit v příštích dílech, no nestihla jsem to dřív, než jste se k tomu dostaly vy dvě Laughing out loud
- A ano, pokusila jsem se vyjasnit nějaké ty nejasnosti, na které jste mě upozorňovaly. Jak se mi to povedlo posuďte sami - nevím, možná jsem to zkazila ještě víc Laughing out loud

Ale teď vážně. Příští díl bude poslední. Hodně jsem nad tím přemýšlela... a dospěla jsem k tomuhle. Nejdřív jsem si myslela, že to dokončím, už jen proto, aby jsem nevypadala jako zbabělec, co hned po trošku kritiky přestane psát, ... ale já to asi ani dopisovat nechci. Nechci psát něco, na co nejsem pyšná, co má spoustu chyb a všichni o nich víme. Přece jenom, tohle byly moje začátky, teď bych chtěla začít znova, s čistým štítem. Zkušenější. A už neudělat ty samé chyby, co jsem udělala.
Samozřejmě, nějak to ukončím, i když asi hodně otevřeně. Ten dílek mám už z poloviny napsaný, hodím ho sem příští týden. A taky se nějak pořádně vyjádřím k tomu nečekanému a urychlenému konci.

5
Průměr: 5 (2 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Kyell
Vložil Kyell, So, 2018-07-07 16:56 | Ninja už: 5618 dní, Příspěvků: 1367 | Autor je: Účastník chuuninské zkoušky

Misia L3: Ty ty kapitoly střídáš, pokaždé jedna horší, další lepší. Moc hezky vysvětlený příběh a konečně jsi nám osvětlila, proč se Kaori chová tak, jak se chová. Trochu si nejsem jistý s těmi následky, nemyslím si, že by v Naruto světě bylo něco takového možné, spíš bych si tipl na PTS, ale samozřejmě to od Tebe beru. Jsem moc zvědavý, jak celý příběh skončí Smiling

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, Pá, 2016-03-04 18:06 | Ninja už: 5642 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Já si myslím, že tenhle díl to zase vytáhl nahoru. Kakari už to řekla; vysvětlení ztráty schopností atd. bylo dobré, jen se možná mělo objevit dřív.
Škoda, že chceš se sérií skončit, ale těším se alespoň na slíbenou jednorázovku (pokud bude) a další tvorbu Smiling Jen nekonči úplně - mrzí mě, pokud jsem ti nějak vzala chuť do psaní.

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, St, 2016-03-02 19:32 | Ninja už: 5324 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Už je to přes měsíc, co jsem tvou sérii četla a přiznávám, že veškeré detaily už si tolik nepamatuji a tak bohužel nedocením, pokud předešlé vzpomínky nějak přímo odkazovaly na tyto. Škoda. Ale tvé vysvětlení, proč její schopnosti neodpovídají jouninovi a proč nedokáže zvládnout boj na blízko, beru a jsem za ně ráda.
Není pravda, že by sis nemohla vymyslet jutsu a tohle bylo i povedené, jen mohly být lehce více rozvedeny jeho účinky. Takhle to na mě trochu působilo jako kouzlo, ale jenom trochu.
Jsem ráda, že ti moje komentáře nevzaly chuť do psaní (měla jsem z toho obavy), protože jsem je myslela přesně naopak. A jestli ti nějak pomohly, nepsala jsem je zbytečně Smiling
Tvůj postoj k závěru chápu, ale mrzelo by mě, kdybys s touto sérií opustila i zdejší ff, koneckonců přislíbila jsi nám ještě nějakou jednorázovku ^^

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF