manga_preview
Boruto TBV 14

Naruto Akkipuden - 15) Komu věřit?

23.jpg

Kapitola 15.

Komu věřit?

Západní brána, jedna hodina ráno následujícího dne. Skupinka špatně vyspalých geninů se po čase odloučení znovu setkává. Tým tři a Tým sedm připraven na spolupráci. Hyuuga Shiori, Uzumaki Minato, Karasu Muku, Ashi Inuzuka a její psí společník Kira, Nara Shina a Yamanaka Inori. Všichni unavení a otrávení z upršené a chladné noci, kvůli které se musejí schovávat v pláštích, ale nadšení z nové úrovně mísí, která je čeká. Muku se s velkou skupinou nechce příliš družit, ačkoli všechny zná a se všemy strávil nějaký čas v týmu. Raději kontroluje průrvu mezi skalami, kterou místní nazývají Západní brána. Chodí skrze ni do vesnice i z vesnice pouze ninjové. Ostatním návštěvníků i obyvatelům vesnice musí postačit Hlavní brána.
*Jsem docela zvědavý, co si pro nás Hokage přichystal. Tajná mise pro geniny, to nezní moc věrohodně,* pomyslí si Muku, když kouká do černého lesa za sklaní puklinou, *náš úkol je pravděpodobně někde tam.*
"Co myslíte, že nás čeká? Myslíte, že to bude nebezpečné?" zeptá se Inori, jako vždy, docela vystrašeně. *Nemám rád překvapení, jsem z nich nervózní... A mise C tak brzo...veliká pocta pro nás pro všechny, ale tak brzo? Co když nejsem připravený? Udělám chybu a někdo se vážně zraní?*
"Už zase maluješ démony na zeď? Už jednou jsem ti říkala, že takové uvažování je pitomost," řekne Shina klidně a povzdechne si, "musíš se na věc podívat realisticky," vyloží to pesimistickému Inorimu jako něco snadného. *Pravděpodobně toho, ať už to bude cokoli, bude hodně... Asi budeme uklízet černou skládku nebo tak něco... Nejhorší nepřítel bude nějaká vzteklá krysa... Genin nikdy nedostane opravdu zodpovědný úkol,* právě díky takovému přemýšlení je Shina vždy klidná. Tuší co může očekávat i bez informací, prostě intuice?
"Já teda doufám, že ho porazíme... Určitě nebude tak silný!" vmísí se do věci Minato.
"Ty jsi byl vždycky blbec co nezapomíná, že?" řekne Ashi posměšně, "to si myslíš, že tam na nás někde čeká nějaký nepřítel se, kterým se dá bojovat tváří v tvář?" položí mu Ashi otázku.
"Není blbec, prostě má jenom příliš bujnou fantazii," ozve se ze tmy hlas známý pro všechny kromě Shiori a Minata. Ale jehož vlastník nenápadným příchodem překvapil zcela všechny přítomné geniny i Kirův čenich.
"Kibo-sensei, jste tu docela brzy," pozdraví zvláštním způsobem Ashi a štěně Kira jí dá zapravdu souhlasným štěknutím. Černému štěněti je odpovědí důrazné zavrčení, jenž patří Akamarovi, který svého "pána" následuje.
Kiba sám se k tomu nevyjadřuje, pouze si prohlédne ty novější tváře. Jeho oči šelmy se neubrání zamračení, když padnou na Minata. Avšak v té tmě nejsou ničí rysy v obličeji příliš patrné. *On za to nemůže.* Kiba tedy kývne a počká, až se celá družina shromáždí do oblouku kolem, následně začne do šustění kapek deště vysvětlovat náplň mise.
"Máme hlášení, že někde v tom lese za skálou sídlí agresivní vlčí smečka. Misi nám zadal nebohý farmář, kterému smečka bezdůvodně zabila pět krav. Nesežrali ani nedotáhli jedinou, prostě ji zabili... Tato malá smečka vlků musí být utracena a to je našim cílem," popíše Kiba krátce a odpovědí je mu soucitné zakňučení obou přítomných psů.
"Napadli už i lidi?" zeptá se Ashi. *Proč zrovna vlci? To to nemůže být třeba mědvěd? ... Nechci zabíjet vlky,* posmutní si a pohladí Kiru za ušima.
"Ne, ale je to pouze otázkou času... Času, který jim nedáme. Jejich agrsivita je způsobena bolestí, kterou trpí v důsledku smrtelné choroby... Pro lidi není nakažlivá, ale přenáší se na psovité šelmy a tedy i na Kira a Akamara... Takže tentokrát jdeme bez nich Ashi," rozhodne Kiba a něco pošeptá svému psímu příteli do ucha.
"Tak jo Kiro, půjdeš s Akamarem-san domů... A nezlob ho," přikáže Ashi a Kira posmutněle souhlasí. Oba se tedy pomalu odeberou směrem domů. *Od toho jsem Akamara vzal sebou... Kira by ještě někde něco provedl, kdyby nebyl pod dozorem,* řekne si Kiba.
Kiba poté sáhne do náprsní kapsy a vytáhne sedm vysílaček, každému podá jednu: "Na Akademii jste s s tím učili zacházet. Všichni si navolte osmý kanál. Budeme ve spojení," řekne Kiba a sám si vysílačku připne na ucho.
"Dobrá, formace šíp. Já tvořím hrot, Minato a Shiori vpravo, Muku a Ashi vlevo, Inori a Shina za mnou, rozestupy deset metrů. Formaci seskupit okamžitě po opuštění vesnice, udržovat klid do nalezení stop, pachu či vizuálního kontaktu!" rozdá Kiba příkazy v rychlém sletu a každý už si je již musí třídit sám, jelikož mise na nikoho nečeká a tempo, jenž sensei nasazuje rozhodně není vycházkové. Spíše je hodně rychlé. Nepřesouvají se po stromech, jak je tomu u většiny akcí shinobi. Jednak většina přítomných ještě nemá rychlý přesun po stromech příliš zažití a pach i stopy po vlčí smečce se na zemi hledají přece mnohem snadněji. Rychle se vzdalují od vesnice a všichni dávají pozor na cokoli. Každý chce mít přece onu zásluhu nálezu první stopy.
*Měli být tady? Nic necítím... Možná Kiba-sensei je už zaměřil?*
*Nikde tu žádné vlky nevidím ani žádné stopy... V okruhu stovky metrů nic.*
*Nesnáším hledání a tohle je stejná otrava... Avšak, není možné si myslet, že může být něco snadné.*
*Co když to nejsou vlci ale nepřátelé a skrývají se nám? To by nás potom mohli přepadnout ze zálohy a... Uklidni se, víš co říkala Shina... No jo, kde by se zde vzali nepřátelé?*
*Tak kde jste? Vylezte už a nezdržujte to, takhle to není zábava!*
Každý má v tento okamžik různé smýšlení o situaci, ale každý se snaží držet na určeném místě a neudělat žádnou chybu. Ashi větší, Shiori monitoruje vzdálené okolí a ostatní se snaží neztratit v naprosto černém lese, kde i siluety stromů jsou sotva vidět a vítr jenž se mezi nimi prohání zní jako vzdálený pláč dítěte.
"Šššš, stát... Světlo ohně před námi," ozve se všem najednou hlas Kiby všem ve vysílačce, "Shiori, zkontroluj to," přikáže. Shiori ani nepotvrdí přijetí rozkazu a už natahuje pohled sedmdesát metrů před formaci. Hoří tam ohniště a je zastřešené plachtou nataženou mezi stromy, žádné známky života: "Ohniště, ale tábor je prázdný... Myslíte, že je to past?" oznámí Shiori do vysílačky.
"Prověříme to, pokud je to past, pak se do ní chytíme dřív než se do ní stihne chytit nějaký poutník... Tímto pozdržuji misi lov vlků. Smrskněte rozestupy na pět metrů a k ohni," určí Kiba, vstane z pokleku a rychlou chůzí překoná on i celá formace poslední metry k ohništi.
"Vytvořte kruh kolem tábora, prověřím jestli zde nejsou skryté pasti," řekne Kiba a opatrně vstoupí pod plachtu pod níž ohniště hoří. Země je pokrytá suchým listím a proto by nebylo složité jakýkoli drátek či nášlapnou nástrahu přehlédnout. *Pach? Kde se tu vzal?* Kiba zavětří nový pach: "Něco cítím, připravte se!" varuje a znervózní geniny kolem.
A v tom se země před Kibou pohne, listí se rozletí všemi směry a ostří kunaie se náhle dotýká Kibova krku. Geninové okamžitě obrací pozornost do středu a všichni najednou tasí zbraně, až to zašumí. *Nepřítel? Co je zač? Má Kibu-senseie! Zatraceně, co máme dělat?* míhají se všem otázky v duchu. Ale když si protivníka pořádně prohlédnou, tak zjistí, že je to rovněž shinobi z Konohy a tím pádem není nepřítelem.
"Co to má znamenat? Kdo jsi?!" zeptá se Kiba, který si rovněž všiml úboru i čelenky.
"Nemáš právo se ptát zrádce! Tohle byla tvá poslední mise, teď na příkaz Hokageho zemřeš," řekne shinobi. Není mu vidět do obličeje a i vlasy má překryté, hlas výrazně mění černá maska.
"Co to říkáte? Kiba-sensei a zrádce?! To musí být omyl... Odhalte se!" projeví se Ashi jako první, cítí totiž největší obavy... jde přece jenom o člena rodiny.
"Má identita nesmí být prozrazena... Ale vám děkuji za utajení celé mise, napomohli jste dopadení a zrádce netušil, že o něm Hokage celou dobu ví," řekne maskovaný shinobi a udeří Kibu dlani do zad. Modře to blikne a Kiba celý strnulý padne k zemi.
"Ne!" vykřikne Ashi a Inori zároveň a přitom oba jsou asi stejně vyděšení. Ostatní jsou spíš zmatení.
"Zatím není mrtvý, ale brzy ho hodlám zabít. Nyní se ale musím přesvědčit, že se mě nikdo z vás nepokusí zastavit... Ashi?" řekne shinobi a pravou nohou stoupne na Kibu.
"Jak vám můžeme věřit? Nejste náhodou zrádce Vy?" vyjekne Ashi a chce vykročit vpřed, Muku ji však zastaví položením ruky na rameno. Ashi se na něho podívá a Muku nesouhlasně zavrtí hlavou.
"Musíte mi věřit Ashi, nic víc vám nezbývá. Nemůžete se stavět na stranu zrádce, který zapříčinil prozrazení tajné operace jíž se účastnila i Hyuuga Hanabi," řekne shinobi a přitom se vážně podívá na Shiori, kterou ta slova znovu dostala do chvíle před několika týdny.
"Ne, to není možné... klan Inuzuka je dobrý přítel klanu Hyuuga... Tohle by nikdy Kiba-san neudělal. Já ho znám!" snaží se Ashi obhajovat svého příbuzného. Má pocit, jako by jí nikdo nevěřil, jelikož všichni mlčí.
"Ten parchant se tě snaží dostat na svou stranu Shiori! Nesmíš mu věřit!" řekne najednou Minato a to poněkud překvapí všechny přítomné. Hlavně až příliš nenávistný pohled vrhaný směrem k maskovanému je divný, "ty nejsi nikdo, komu můžu věřit! Jsi nějaký lhář! Hokage nikoho neodsoudí k smrti bez soudu!" vykřikne Minato a namíří kunai směrem k maskovanému., "že ne?" ujistí se u Shiny, jestli neřekl nějakou pitomost. Shina souhlasně přikývne.
"Děkuji, Minato-kun," řekne Ashi téměř dojatě.
"Shiori ty přece nemůžeš hájit někoho, kdo zabil tvoji tetu. Pomůžeš mi dosáhnout spravedlnosti? Tví přátelé souhlasí... Musíš prolomit to genjutsu, do kterého tě Kiba dostal!" řekne shinobi najednou. Shiori už byla téměř přesvědčená, že maskovaný je lhář, ale teď ji dostal znovu na vážky. Hledá oporu u ostatních a především u Muka. *Takové oči žádný Inuzuka pomocí genjutsu nedokáže... Vím, že ten maskovaný lže!* pomyslí si a usměje se.
"Je mi líto... Ale se zrádcem a lhářem se nemůžu spojit... Proto budu třeba i bojovat, aby jsem Kibu-sensei zachránila... A ty si přestaň brát Hanabi do huby! Nepoužívej tu bolest proti mě ty sv**ě!" Shiori začne tiše, ale pak ji odhodlání přidává sílu do hlasu a nakonec poslední dvě věty vykřikne.
*Shiori-chan... Takhle nadávat jsem tě ještě neslyšel,* pomyslí si Minato a v tu chvíli zjistí, že Shiori se postavila do útočné pozice: "Máš smůlu, na tohle neskočíme!" řekne Minato a kunai který drží v ruce se modře rozzáří.
"Jestli si mám vybrat mezi Kibou-senseiem a idiotem v masce... To snad raději Kibu-san," řekne Shina a složí pečeť díky niž nyní může použít jakýkoli stín.
"Mám z vás husí kůži... To značí jediné," prohlásí Inori tak odvážně jak mu to jen momentální situace dovolí.
"Takže... Máš na výběr nukenine! Buď utečeš a nebo tě naše společná síla zničí," uzavře Muku temně a mezi prsty se mu zaleskne několik shurikenů.
"Spratci zatracení... Ahahaha, zdá se že dál něco zkoušet nemá smysl," řekne maskovaný shinobi poněkud uvolněně a překročí paralyzované tělo Kiby, "chtěl jsem původně zabít jen toho parchanta... Ale když jste se rozhodli takhle, potom zítra najdou v lese mnoho mrtvých těl," zakončí tajemně a spojí prsty na pravé ruce. Modré blesky ji obklopí a vznikne tak něco jako hrot stvořený z blesků: "Vaše smrt bude rychlá... Jen škoda, že až tak brzká," pronese shinobi poněkud uklidňujícím tónem a odrazí se od země, vystřelí kupředu...

---------

V oknech Hokageho kanceláře je stále rozsvíceno, naklání se nad spoustou papírů, které musí jakožto vrchní "úředník" vyplnit a zpracovat. Nečeká, že by ho někdo mohl rušit a ani by už neměl chuť neměl náladu s kýmkoli mluvit. Ale i přes to se ozve zaklepání na dveře. Kakashi zpozorní, nic neříká, vstane a rozhodne se dveře otevřít a rovnou návštěvníka vyhodit. A za dveřmi spatří masku ANBU zářící ve tmě a zakrývající tvář jednoho z členů elitních jednotek. *Něco se stalo? Nouzová situace?* zapřemýšlí Kakashi a hned se ptá: "Děje se něco?"
"Hokage-sama, musím vám něco říci," začne ANBU, "mé jméno je Narau Takashi a pocházím z ANBU Root," pokračuje Takashi klidně a Kakashi přikývne, jako že poslouchá, "dlouho jsem přemýšlel a rozhodl, zradit Shikamara-sama... Nesu vám informaci o záhadné smrti Hyuuga Hanabi," řekne nakonec.
Kakashi se snaží zachovat kamennou tvář, ale vnitřně znervózní. *Dostal se k informaci, že ten výpadek proudu nebyla náhoda? ... Myslí si, že nařízení vydal Shikamaru?* pomyslí si a vytáhne levou ruku z kapsy. Poté se opatrně zeptá: "Co tím myslíš... zradit Shikamara?"
"ANBU Root pod jeho vedením dlouho podkopávalo vesnici... Sloužil zrádnému Kami-sama... A Hyuuga Hanabi začínala dle jeho slov ... příliš slídit," odpoví Takashi, "já byl tím, kdo navedl Hanabi přímo do pasti," dodá ještě rychle. Teď není chvíle pro zatajování.
Kakashi nevěřícně zakroutí hlavou, chvíli se upřeně dívá do Takashiho očí, které se skrze otvory v masce lesknou. Mračí se a neskrývá rozčílení. Zhluboka se nadechne, zavrčí a vstoupí zpět do kanceláře. Rychle a hlučně. *Zatraceně, proč zrovna on? Proč vůbec kdokoli? * přemýšlí, opírá se o desku stolu a bezmocně těká očima po papírech sem a tam. *Nevěřím tomu!* rozhodne se a otočí pohled na ANBU ve dveřích: "Ať okamžitě přivedou Shikamara," řekne velice rozrušeným hlasem.

-----

"Fuuton: Shuriken!" a "Katon: Housekna no Jutsu" zazní potemnělým lesem, šest Minatovích shurikenů se zažehne plamenem Muku a stvoří několik velkých ohnivých disků, které se zasekávají jeden vedle druhého za zvuku a záblesků malých výbuchů. Maskovaný protivník však provádí série obratných manévrů a úskoků, díky kterým se účinmé kombinaci dokáže vyhýbat. Před posledním ohnivým shurikenem je nucen se ukrýt za tlustý kmen stromu. Ale to už slyší, že se do kmene stromu něco zabodne a vzápětí se to samé zabodne i kousek vedle. A lístky už syčí. Prásk! Tři exploze rozervou strom u kmene a ten se začne řítit k zemi. Maskovaný shinobi je však tou dobou už chvíli pryč a stojí kousek od Minata, Muka, Inoriho a Shiny, okamžitě využívá chvíle klidu a skládá pečetě...
"Tsuga!" to Ashi se řítí vzduchem přímo proti nepříteli a rotuje takovou rychlostí, že budí dojem tornáda. Jejich protivník se bleskově otočí zády o ostatním, přikrčí se a nadechne. Ashi proletí těsně nad hlavou svého protivníka, který v tu ránu visí hlavou dolů a chakrou se drží na větvi: "Katon: Goukakyu no Jutsu!" vychrlí stěnu plamenů přímo proti chudákům geninům, avšak ta sámá technika je provedena i na druhé straně. Muku vychrlí plameny zároveň s protivníkem a ty se následně střetnou na půl cesty ke skupině. Ale Muku nedokáže konkurovat síle plamenů oponenta, neměl dostatek času k shromáždění chakry a navíc prostě neumí vytvořit vyrovnaně silný plamen.
"Fuuton: Kazekage!" Minato nehodlá přihlížet, kterak Muku prohraje přetahování a plameny ho sežehnou. Postaví se vedle a začne foukat. Silný nápor větru vyživuje Mukovi plameny a ty začnou nabírat na síle. Vyrovnají se plamenům protivníka a v tu chvíli všem třem dojde dech. Souboj ohnivých stěn ustane: "Podcenil jsem vás parchanti, měl bych to brát vážně," procedí přes viditelný úšklebek shinobi v masce dírou, kterou si při předchozím útoku spálil u úst.
"Juuken!" nyní útočí Shiori, na záda a přímo z největší tmy...

------

Poklidná noc se rychle změnila na noc poněkud rušnou. Kakashi a Takashi očekávají brzkou návštěvu v Hokageho kanceláři. Kakashi zaujímá místo za stolem a Takashi stojí po jeho pravici a kousek za ním. Oba mlčí a sledují dveře, které se rychle otevírají. Do osvětlené místnosti vstoupí rozespalý Shikamaru s okovami na zápěstích, před sebou ho vede dvoučlenná eskorta.
"Co se děje Kakashi? Máte mě v plánu už konečně pustit?" zeptá se Shikamaru bez většího projevu starostí.
*Hraje to,* pomyslí si Kakashi a ohlédne se na ANBU, jako by byl genin hledající jistotu u mistra. Takashi přikývne a tím dá najevo, že na obvinění trvá. V takovém případě musí Kakashi pokračovat: "Ne Shikamaru, mám v plánu tě zabít," odpoví Kakashi přímo a tím Shikamara dokonale probere z rozespalosti.
"Z-zabít? Jak to myslíte zabít? Za co proboha, já se ničím tak vážným neprovinil!" začne se obhajovat Shikamaru a v očích má překvapení a obavy, "odpovězte zatraceně!" spěchá Shikamaru dost nervózně na odpověď.
"Dostalo se mi informace, že jsi spolčený s... Narutem. Jsi zrádce a máš na svědomí smrt Hanabi," odpoví Kakashi co nejklidněji. Snaží se soustředit na Shikamarovo chování a slova.
"Se smrtí Hanabi nemám nic společného... Kdo vám něco takového nakecal?" chce vědět Shikamaru rychle a tváří se docela nebezpečně, "byl to on, že ano?" kývne směrem na Takashiho.
"Na tom nezáleží Shikamaru, obvinění padlo... A já se teď dozvím, zda je skutečně pravdivé... Pokud se ukáže, že ano... Potom zemřeš," rozhodne Kakashi a dá pokyn pravou rukou. Eskorta zatlačením na rameno pomůže Shikamarovi na kolena, čímž ho dostane do pozice vhodné pro přicházející výslech. Kakashi vstane ze židle a dřepne si naproti Shikamarovi tak, že na sebe oba hledí zpříma.
"Dřív než tě donutím mluvit násilím, tak ti dám šanci se přiznat... Neprojdeš tak ponížením výslechu," nabídne Kakashi jistou zrychlující alternativu.
"Trvám na tom, že jsem nevinný... Klidně použijte techniku probuzení mysli... Nepřiznám se ani tak," řekne Shikamaru pevně a dává tak najevo přesvědčení o nevině.
*Je možné, aby to hrál? Je to Shikamaru, má silnou mysl... Snad se domnívá, že se dokáže ubránit a tímto se mě snaží zmást?* uvažuje Kakashi, zatím co přikývnutím přijme výzvu vězně Shikamara.
"Dobrá tedy," Kakashi začne prsty ohýbat do několika pečetí, "teď řekneš vše co si pamatuješ o smrti Hyuuga Hanabi," zadá Kakashi něco jako kód výslechu a umístí pečeť na Shikamarovo vysoké čelo. Ten okamžitě ztrácí vědomí a zavírá oči, mysl nyní pouze přehrává obrazy a Shikamarova ústa bez vědomí Shikamara samotného vyprávějí příběh vzpomínek.
"Hanabi leží mrtvá v nemocničním pokoji... Říkám Hyuuga Shiori, aby přivedla Haruno Sakuru... Chci podkopat důvěryhodnost Hokageho a zaujmout jeho místo... Narau Takashi je vyslán na misi... Setká se s vyslankyní Naruta-dono... Hanabi bude otrávena jedovatým kouřem... Zatraceně, ona něco tuší... Píšu vzkaz Narutovi-dono, varuji ho před hrozbou naší věci jménem Hanabi... Rozkaz zní zlikvidovat... Přepadení na misi..." a v ten okamžik se Shikamaru probere. Zhluboka se nadechne a rozhlíží se po tvářích v místnosti. Kakashi se tváří naprosto zhrozeně a zhnuseně. Členové eskorty se tváří naprosto stejně, pouze skrze otvory v masce ANBU na něho přes záda všech hledí klidné oči Takashiho.
"Co se stalo? ..." zeptá se zmatený Shikamaru, kterému ty výrazy nahání poněkud strach.
Kakashi reaguje hned: "Ty bastarde... ty kryso..." začne nevěřícně, "okamžitě ho odveďte do podzemí! Brzy se o něho postarám!" rozkáže přísně a napřáhne ruku směrem ke dveřím. Eskorta vězně pevně popadne a i přes Shikamarův vzdor ho táhne pryč. Shikamaru stále vidí ty oči za maskou ANBU a v tu chvíli jako by si to právě vymyslel: "To ne... Kakashi! Ne! Necháte se jím ovládnout jako já... Ty oči vás ovládnou! Je to Uchiha slyšíte!? Já nejsem zrádce, on mě ovládl..." křičí Shikamaru ze všech sil, když ho táhnou stále dál a dál a hlas s narůstající vzdáleností slábne.
Kakashi chvíli zírá do dveří, kterými ho odtáhly a stále si nedokáže vysvětlit, jak je možné, že se Shikamaru pomátl, on přece musel být vůči Narutově vlivu imunní. A zrovna tak si ještě plně neuvědomil, co strašného se mohlo stát, kdyby Shikamarovi vyšlo vše podle plánu. *Shikamaru, proč zrovna ty? Věděl jsem, že zrádci přijdou, ale proč ty? ... Proč jsi byl s tím vrahem na jedné straně?* klade si Kakashi otázky když pomalu kráčí zpět ke stolu: "Zatraceně!" uvolní trochu páru tím, že praští do desky stolu až papír nadskočí. *Skoro bych vážně uvěřil, že tohle je jenom nějaké genjutsu sharinganu,* povzdechne si Kakashi.
"Hokage-sama, uděla jste správné rozhodnutí... Shikamaru je nebezpečný pro naši vesnici... Já jen lituji, že jsem nepřišel dřív... Hanabi-san mohla žít," řekne Takashi klidně a tiše. Přitom se však nakloní příliš blízko a tak Kakashiho ruka vystřelí a strhne mu masku z tváře. Vrhne pohled přímo na oči Takashiho a nevidí v nich nic jiného než obyčejné duhovky.
"Nemějte obavy... Nejsem Uchiha," odpoví celkem překvapeně.
"Takže přece jen je šílený... Vážně dokáže být přesvědčivý... I když ho táhnou na popraviště, tak mě donutil pochybovat o svých smyslech... Eh, na tohle už jsem starý," konstatuje Kakashi tiše a následně obrátí pozornost znovu k Takashimu, "patří ti můj dík. Teď odejdi..." dodá Hokage.
"Jistě... Nechám vás být," odpoví Takashi, vezme si zpět masku a rychle se vytratí ven z kanceláře. *Začínalo to trochu houstnout... Ještě, že mu neuvěřil... Ufff.*
*Konečně ta chvíle přišla... Použiji onu techniku na Shikamara... I když, použít ji na sebe... měla by stejný účinek. Ale! Jeho zrádné činy musí být potrestány... život za život a zpět... Musím se připravit,* přemýšlí Kakashi zatím co usedá do meditačního sedu. Narovná se v zádech, zavře oči a zdvihne dva prsty u pravé ruky. Zhluboka dýchá a odsouvá z mysli zcela vše. Zanechává v ní pouze černý prostor v němž je pouze on a jeho chakra. Technika, kterou se chystá provést vyžaduje maximální přípravu. A chakra už začíná zrychlovat a mohutnět. Celé tělo je třeba dostat do maximální rovnováhy. V kanceláři začíná být větrno a tíha síly Hokageho by někoho slabšího v tuto chvíli srazila k zemi. A vítr sílí a rotuje po místnosti. Zvedl by papíry na stole, kdyby nebyly všechny v těžkých svazcích. A poté jakákoli aktivita ustane. Vše utichne a Kakashi otevře oči. Ty už nejsou černé. Jsou zcela bílé, bez duhovky. Jako by Kakashi přišel o světlo. *Děkuji za tu lekci, Sandaime,* poděkuje v duchu člověku, jenž mu prozradil základ pro stvoření techniky. Následně vstane z podlahy a rozvážným krokem vyjde tam, kde je nyní Shikamaru. Prochází tmavými chodbami paláce a myšlenka se znovu otáčí k událostem této noci. *Musí to tak být Shikamaru... Tvá mysl se sama přiznla... I kdyby, kdyby jsi řval pravdu ... zatraceně, sharingan nemá takovou moc... Nedokáže zcela stvořit myšlenku... Ovšem ten Takashi, byl to jen pocit nebo jeho pohled byl opravdu naplněný obavami? ... Pravděpodobně byl překvapený... To nic nemění na ničem. Shikamaru sám řekl, že má prsty jak ve zradě tak v její vraždě, to on je nejsprávnější oběť!* Kakashi je znovu nerozvážný, ale přece jenom ví co udělá a co musí nutně udělat. *Má nerozvážnost je tvořená pouze tím, že ho nechci zabít... ale na tom nezáleží, záleží pouze na vesnici a ta se tímto zbaví nebezpečného člověka,* utvrzuje se ve svém rozhodnutí, ale proč to dělá? Proč se Hokage musí přesvědčovat o správnosti vlastního rozhodnutí. Právě s takovou myšlenkou, ale stále soustředěný na jediný cíl. V takovém stavu vstoupí do sklepní kruhové místnosti pod palácem. Všude kolem do kola stojí v pozoru maskované stráže a upínají pohled na zrádce ve středu kruhu. Sedící na kamenném křesle. Spoutaný řetězy a okovy. Přes ústa kus látky, snad aby nemusel popravčí snášet smrtelný jekot ve svých snech.
Kakashi rozvážně přistoupí asi na metr od Shikamara a bílý pohled v očích vyvolá v Shikamarovi další vlnu děsu a opovržení. "Co jste zatraceně zač?" zeptá se tlumeně přes šátek. Kakashi jen tiše odpoví, ale trochu jinak než by snad Shikamaru očekával: "Přišel jsem tě připravit o život Shikamaru... Jen se tě ještě zeptám na jedno... Lituješ své odporné zrady?"
Shikamaru se zhluboka nadechne a nasadí hrdý pohled: "Není nic čeho bych měl litovat... Jsem nevinný a vám otrávil mozek ten Uchiha... a nebo to byla přílišná moc?" je mu naprosto jasné, že jeho život brzy vyhasne.
*Stojí si na svém přesvědčení a lži až do samotného konce? Opravdu tomu věří? Myslí si, že je to pravda ... I kdyby, nic to na ničem nemění. Přiznal se z nitra svého vědomí a to je jediné na čem záleží!* pomyslí si Kakashi a chápavě přikývne.
"Dobře... Vidím, že jsi zkažený až do morku kosti. A tvá zkaženost přetrvá snad až do úplného konce. To ale na ničem nic nemění. Zemřeš teď a tady. Zbavím vesnici tvého temného stínu.. Tvoji duši pošlu do pekel a Shinigami ji vymění za duší Hanabi, kterou jsi zabil... Vše se vrátí zpět. Díra v lidském srdci bude znovu zaplněna..." rozhodne Kakashi konečně, Shikamaru se ještě nadechuje, "už mlč... Tvé nářky mě nezajímají," zavrčí Kakashi a poodstoupí krok vzad. Jeho prsty se začnou míhat tak rychle, že není možné pečetě zachytit a přesto jich je tolik. Ke konci všech pečetí vzduch ztěžkne a jako by se vytrácel. Prach usazený na zemi začne vířit kolem Kakashiho a celé jeho tělo zahoří modrou chakrou. Bílé oči se magicky rozzáří. Ano tak to přichází. Kakashiho ruce náhle neznámá síla odtrhne od sebe a rozpaží do stran. Nohy se postupně odlepí od podlahy a Hokage se vznese metr nad zem. Svýma zářivýma očima stále hledí vzhůru a vtom vše utichne. Vzduch je znovu klidný a dýchatelný, prach se usadí zpět na podlahu. Vše je jako před tím, jen před zhrozeným Shikamarem se tyčí obrovská postava Shinigamiho, boha smrti. Spirituální bytosti povolané do lidského světa za jediným cílem. V břiše Shinigamiho visí ve vzduchu Kakashi, je v bezvědomí nebo mrtvý? Každopádně Shinigami shlíží na Shikamara a pomalu sahá pro dýku, skousnutou ve špičatých zubech. Namíří hrot na srdce Shikamara.
"Taberu Narra Shikamaru no Hoshotsu Hyuuga Hanabi!" vysouká ze sebe najednou Kakashi jehož hlas je naplněný fyzickou bolestí a Shinigami zadrží svou ruku. Obrátí hrot dýky dolů a zabodne ho do země. Kámen na podlaze však poškozen není. Stále upírá pohled na Shikamara a dravě se olízne. Natáhne chtivou ruku a vsune ji Shikamarovi do hrudí. V tu chvíli protne ticho Shikamarův řev tlumený šátkem na puse. Hází sebou, i když je připoutaný v křesle a tvář plnou bolesti. Bolest musí být opravdu strašná a ona i vážně je. Shinigami rve jeho duši z těla a s ní vše co je její součást. Shikamarova vůle se brání jak může, ale duše je vyrvána. Vytržena přes hruď. V ten okamžik Shikamarův řev i utrpění ustane. Tedy do chvíle, než se jeho duše dostane do pekel. Shinigami sežere jeho duši jako by to nic nebylo. Ale to není vše. Musí ještě splnit druhou část dohody se smrtelníkem. Popadne dýku zabodnutou v zemi a probodne Shikamarovo mrtvé tělo.... Zahřmí, dýkou projde zelený záblesk a Shikamarovo tělo zaplane zeleným plamenem. Shinigami se následně nadechne a dýchne na zelené plameny, dech Shinigamiho je zadusí a zahasí. Teď už na křesle nesedí Shikamaru, nahradila ho ta, která byla vrácena z Čistého světa poté, co duše vraha nebo někoho, kdo má co dočinění s vraždou, byla pohlcena. Život za život, rovný obchod s bohem smrti. Toho dosáhl Kakashi za ta dlouhá léta, co se naučil povolat Shinigamiho. Ultimátní technika, která dokáže vrátit život nevinným na úkor vraha. *Aby byla díra v srdci zaplněna... Musí být někomu jinému otevřena... Omlouvám se ti... Shina a Temari... on byl zrádce... musel zaplatit,* takové jsou myšlenky Kakashiho poté, co se Shinigami odebere zpět do podsvětí. Nevzal si jeho život, pouze jeho sílu. Téměř všechnu sílu a tedy je Kakashi zcela zničený a bezmocný. Klesá na kolena a padá k zemi. Ovšem shinobi, kteří místnost po celém obvodu lemují nenechají padnout jeho tělo až na zem. Zachytí ho v pádu a okamžitě, bez meškání či pokusů o probrání, odnášejí jeho bezvládné tělo na ošetřovnu. I Hanabi, která nahradila Shikamara na křesle, je okamžitě odpoutána. Rovněž není při vědomí a i když nikdo netuší co se vlastně stalo a jak se to stalo, má to až druhořadý význam. Nyní je důležité těm dvěma lidem pomoci.

------

*Hmhmhm... výborně Kakashi, právě jsi odstranil jediného opravdového svědka. Shikamaru mluvil pravdu, ale ty jsi mu neuvěřil... Nedivím se, vždyť to co říkal znělo naprosto šíleně,* přemýšlí Takashi zatím co opouští Hokageho palác a kroky směřuje na místo srazu s Yumi, které slíbil trénink výměnou za informace o jejím otci. Trénují společně na jednom zastrčeném palouku, ležící vlastně už mimo vesnici. A ačkoli počasí je protivné, Yumi už netrpělivě vyčkává mistra.
"Jdete pozdě!" pozdraví Yumi podrážděně a trochu unaveně.
"Však jsem ti nechával vzkaz, že si musím něco zařídit. Každopádně ti děkuji za informace o tvém otci, na zvýšení odměn přikývl," poděkuje Takashi a sejme masku ANBU z tváře, která se na Yumi potěšeně usmívá.
"Vidíte, říkala jsem vám to. Když je noc a on pracuje, tak je snadným terčem žádosti," odpoví Yumi rovněž s úsměvem na tváři. *Možná mi za tu malou službu ukáže i trochu víc než jenom základní techniky,* uvědomí si, "každopádně to u vás mám schované!"
"Samozřejmě, ale už dost řečí... Měla jsi domácí úkol... Otestuji si tě," utne Takashi tlachání a bleskově tasí katanu. Namíří ji ostřím před sebe a hrotem k nebi, zatváří se vážně a velitelským hlasem poručí: "Pojď!"
"Trénovala jsem, jak jste řekl," ujistí svého Yumi mistra slovy, ale poté přejde k činům. V mžiku drží v ruce kunai, pár malých výbojů modrých blesků a nyní už znovu řve, Raikiri. *Díky jeho radám vydržím takhle bojovat déle!* Rozeběhne se proti Takashimu a z výskoku udeří na hlavu, kunai zastaví ostří katany. *Rychleji!* Takashi bez jakékoli zdrženlivosti sekne katanou po krku Yumi, ale to už u země a Raikiri kunai touží bodnout do Takashiho ledviny... *Bez nich, to zvládám lépe! Zdržovali mě!*
------

"Zatraceně!" zavrčí Muku při pohledu na své přátele. Shiori, Inori, Shina i Ashi. Všichni mimo hru. Vyčerpaní a zmlácení, někteří od své vlastní krve. A k tomu Kiba-sensei, vyřazený byl jako první a stále bez hnutí leží tváří k zemi. Ale Muku není sám. Po pravici funí rozčílený Minato a drží se za pravou paži, na niž mu byl přidělen hluboký škrábanec způsobený shurikenem protivníka v masce. Oba dva v sobě pociťují vnitřní bezmoc a obavy. *Dokážu ho porazit... Nepředvedl nic moc... Pokud použiji sharingan... Ale možná se pouze držel zpět a svým prozrazením bych mohl zhatit celý plán... Zatraceně, co mám dělat?* ptá se Muku sám sebe a přitom se podívá na naprosto vyřízeného Minata. *Schytal ještě víc ran než já... Jak se sakra takové škvrně může držet tak dlouho na nohou? On přece není monstrum, ani Uzumaki by v jeho věku neměl vydržet tolik!* Muku ale rychle pohled na parťák odkloní a zaměří se na maskovaného protivníka. Jeho odhalená ústa se sadisticky šklebí.
"Co je to za pohledy? Myslíte si snad, že proti mě máte naději? Pouze vy dva?" zeptá se s hraným údivem, "pitomci! Co vás vůbec k něčemu takovému vede?" změní udivený hlas ve vrčivý.
"Nemůžeme ho porazit..." přizná poraženecky Muku, který už se rozhodl a sklonil hlavu.
"Ty možná ne, ale já se nevzdám!" zařve Minato, sebere všechny síly, které mu ještě tělo dovolí sebrat a v plné rychlosti vyběhne proti maskovanému muži, "ty sv**ě! Jak si můžeš vůbec dovolit útočit na mé přátele?!" řve tak hlasitě a vypadá, jako by se v něm probudila dravá šelma. Muku i Ashi vycítí náhlou změnu aury jeho chakry. *Co to zatraceně?! Kde se to vzalo... Z něho? Ne to není možné... Ale na druhou stranu,* pomyslí si Muku a v očích má zmatek, *než vyběhl... byl přece slabý a sotva stál... Ale pokud najednou tak vyrostla... Muže to dokázat?!* ptá se Muku sám sebe a přistihne se, jak znovu nechává zahořet plamínek naděje pro všechny.
"Chcípni!" zařve Minato a máchne kunaiem, maskovaný muž nastaví na obranu svoji čepel, ale čepele se nezaklesnou. Meč je sražen k zemi a ostří kunaie se roztříští na tisíce kousků, "Tak už zhebni ty bastarde!" zopakuje Minato tak hlasitě, že mu div nepraskne hlava a masivní silou udeří do hrudi toho... kusu kmene. Ale jak ten dopadne. Rozletí se na třísky.
"Kde se v tobě vzala taková síla, Minato?!" zaslechnou všichni přítomní známý hlas. Ten hlas patří jedinému muži. Muži jménem Sarn-sensei. Ale vychází z úst maskovaného nepřítele, visícího na větvi stromu nad Minatem: "Teď, Sarne!" ozve se další hlas, který by tu neměl co pohledávat. Kiba-sensei. Ten, který ještě před chvílí ležel polomrtvý čelem k zemi. Nyní drží rozběsněného Minata kolem ramen a nechává Sarna, aby rychle jednal a uklidnil situaci. A to se podaří. Situace je uklidněna jediným podivným úderem prstu do míst na hlavě, kde je levý spánek. Minato sebou okamžitě přestane škubat a hlava mu klesne. Usne rychleji než normálně...

Poznámky: 

Trochu kratší díl, nebyla moc nálada ani čas na psaní. Moc školy, to víte Smiling
Snad příští týden bude už zase dlouhý, ale nic neslibuju.

5
Průměr: 5 (13 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Lukas IV. Baruto
Vložil Lukas IV. Baruto, So, 2014-12-06 15:16 | Ninja už: 4418 dní, Příspěvků: 521 | Autor je: Pěstitel rýže

Bohužel nový díl nebude. Asi jsem se pořádně nevyléčil a nemoc zase přišla ke slovu. Tím pádem jsem nedokončil nový díl. Čeká vás tedy pouze rozšíření 15. dílu o dalších 11 kb nového textu. Snad se vám to nic co jsme napsal bude líbit... Vážně jsem sám ze sebe zklamaný, ale to víte. Nemoc je nemoc a WoW je WoW Smiling Smiling
Ale což, každý si musí prostě občas dát pauzu. Nejsem za to placený, tak co?

Tvůrce, který pořádně neví, kdy přestat.

Obrázek uživatele Lukas IV. Baruto
Vložil Lukas IV. Baruto, So, 2014-12-06 18:46 | Ninja už: 4418 dní, Příspěvků: 521 | Autor je: Pěstitel rýže

Tak, text doplněn. Doufám, že se do Vánoc dostanu do formy. Určitě zkusím i vánoční speciál v podobě mise. Nepochybuji, že něco takového bude Smiling

Tvůrce, který pořádně neví, kdy přestat.

Obrázek uživatele BlackRose
Vložil BlackRose, So, 2014-12-06 19:24 | Ninja už: 4811 dní, Příspěvků: 282 | Autor je: Prostý občan

Proč, PROČ, PROČ???!!! PROČ musel Shiki zemřít Cry
Nedává mi to smysl, byl to prakticky Kakashiho přítel, proč ho musel.hned zabít. proč si neověřil víc všechny fakta, proč věřil víc nějakému Takashimu, kterého sotva znal víc než příteli. Kakashi mě tady dost štve, nechává sebou manipulovat jak dřevěná loutka. Shikamarova smrt mě dost vzala...chudák Shina...chudák Temari...mám takové neblahé tušení...jen aby to nezpřetrhalo spojenecké vztahy Suny a Konohy, přece jen Temari je Kazekage a Shikamarova...manželka?
Já osobně kdybych si měla vybrat radši bych nechala Shikamara než ho vyměnila za Hanabi, přece jen ho mám radši...
Jinak co ten Sarn a Kiba? Že by nějaký test?
Dopsaná část byla jak jinak ze spisovatelského pohledu opět bàječnà, doufám že se brzo uzdravíš. a na vánoční speciál se moc těším Laughing out loud


Člověk nemůže jít kupředu ke své budoucnosti, pokud plně nezná svou minulost.

Obrázek uživatele Lukas IV. Baruto
Vložil Lukas IV. Baruto, So, 2014-12-06 19:47 | Ninja už: 4418 dní, Příspěvků: 521 | Autor je: Pěstitel rýže

Protože se Shikamaru přiznal a snažil se to hodit na sharingan. Sharingan! Když je přitom jediný živý Uchiha Muku... A ten by těžko něco takového zvládl. Kakashi o tom přemýšlel, víc než by možná musel, ale spletl se. Takashi nic neudělal, pouze o Shikamarovi podal hlášení.

Tvůrce, který pořádně neví, kdy přestat.

Obrázek uživatele whovian
Vložil whovian, Ne, 2014-11-30 19:24 | Ninja už: 5005 dní, Příspěvků: 177 | Autor je: Prostý občan

Sice nezvykle kratší díl, ale to vůbec nevadí ^^ Smiling
Tahle povídka by klidně mohla být tím pokračováním Naruta, co se chystá na jaře, to by bylo naprosto skvělé... Laughing out loud
Přeju ti, aby ses brzo uzdravil. Smiling

Obrázek uživatele Lukas IV. Baruto
Vložil Lukas IV. Baruto, Út, 2014-12-02 15:37 | Ninja už: 4418 dní, Příspěvků: 521 | Autor je: Pěstitel rýže

Vyléčeno, rezepsáno. Do soboty bych měl stihnout určitě delší díl, než byl tento.

Tvůrce, který pořádně neví, kdy přestat.

Obrázek uživatele Lukas IV. Baruto
Vložil Lukas IV. Baruto, Čt, 2014-11-27 14:39 | Ninja už: 4418 dní, Příspěvků: 521 | Autor je: Pěstitel rýže

Obávám se, jestli zvládnu vydat další díl. Jsem docela vážně nemocný a opravdu nedokážu sedět u PC déle jak dvě hodiny v kuse. Ale rozhodně nemám sílu na psaní. Omlouvám se všem fandům Smiling

Tvůrce, který pořádně neví, kdy přestat.

Obrázek uživatele kainen
Vložil kainen, Čt, 2014-11-27 15:36 | Ninja už: 3829 dní, Příspěvků: 324 | Autor je: Pěstitel rýže

nevadí jako pravej fanda budu trpělivě sedět a čekat až se uzdravíš a budu držet palce a doufat že se brzo dáš do psaní Laughing out loud a myslím že ostatní čtenáři to tak vidí také takže hodně štěstí Eye-wink

moje skromná první série Laughing out loud http://147.32.8.168/?q=node/113044

oblíbení autoři:
Alalka
Baruto
SakuraAngel95
Camelia
Mystia
Kondrakar
Gohan35
Gagar
NekdoKohoNeznas
Vlkoberan
Lefthandedpower

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan… and yet you are nothing. In the end, you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
―Darth Malak to Revan

"The Dark Lord Revan is dead. I am a servant of the light now."

Obrázek uživatele kainen
Vložil kainen, St, 2014-11-26 16:14 | Ninja už: 3829 dní, Příspěvků: 324 | Autor je: Pěstitel rýže

Heheheheh zase naprosto úžasně strhující a napínavé Smiling chudák Shikamaru ten souboj v lese vypadá dost zajímavě, už se těším na pokračování... takže jen tak dál Laughing out loud

moje skromná první série Laughing out loud http://147.32.8.168/?q=node/113044

oblíbení autoři:
Alalka
Baruto
SakuraAngel95
Camelia
Mystia
Kondrakar
Gohan35
Gagar
NekdoKohoNeznas
Vlkoberan
Lefthandedpower

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan… and yet you are nothing. In the end, you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
―Darth Malak to Revan

"The Dark Lord Revan is dead. I am a servant of the light now."

Obrázek uživatele BlackRose
Vložil BlackRose, Ne, 2014-11-23 01:36 | Ninja už: 4811 dní, Příspěvků: 282 | Autor je: Prostý občan

Panebože! Konečně! Tři týdny už jsem bez mangy a zhruba tak dlouho bez tvé povídky! Ani si nedokážeš představit jak moc mě to deptalo! Ohledně dnešního dílu...Ne, Ne, NE! PROČ?! Proč mi to děláš!? Chystáš se zase poslat na smrt další dvě moje nejoblíbenější postavy T_T ale Sakura prostě žít musí, že Laughing out loud
Spolupráce Muka a Minata mě úplně nadchla, vybavyli se mi přitom dávné časy Naruta a Sasukeho Smiling Jen by mě zajímalo kdo je ten tajemný útočník, už opět mi jde na mysl Sasuke Sticking out tongue
Takashi je solidní parchant, ach ale i tak ho mám ráda < 3
Kapitola mi přišla trochu kratší, ale i tak byla skvělá. Moc se těším na další. Jenom bych ráda věděla jak vypadá Ashi, podobu jsi zatím neukázal.


Člověk nemůže jít kupředu ke své budoucnosti, pokud plně nezná svou minulost.

Obrázek uživatele Lukas IV. Baruto
Vložil Lukas IV. Baruto, Ne, 2014-11-23 10:29 | Ninja už: 4418 dní, Příspěvků: 521 | Autor je: Pěstitel rýže

Buď v klidu a doufej, že spravedlnosti bude učiněno za dosti Smiling

Tvůrce, který pořádně neví, kdy přestat.