manga_preview
Boruto TBV 13

Když se dva pocity smíchají- 3. kapitola

Kapitola 3.
Ráno otevřu oči s nehezkým pocitem. Chvilku přemýšlím nad tím, proč mám takový pocit a pak si uvědomím, že je to kvůli mému otci a jeho dnešní radě. Počasí za oknem jakoby odráželo mou náladu, jelikož venku řádil prudký liják, který vypadal, že se nebojí přejít v pořádnou bouřku. Podívala jsem se na hodinky na mém nočním stolku a všechny myšlenky o otci, našem klanu a vůbec o čemkoli mi rázem vypadly z hlavy. Přijdu pozdě na trénink!
Zatracení ANBU. Kdybych u nich včera neseděla do noci, nezaspala bych a nemusela bych teď v dešti běžet na schůzku týmu. Deštník samozřejmě ve spěchu nechám doma, i když by mi v běhu pravděpodobně moc nápomocný nebyl. Míjím lidi, kteří se při pohledu na mě zastavují a kývou hlavou. Mně je to ale jedno. Připadá mi hrozně důležité v tuto chvíli běžet. Je to jeden z těch pocitů kdy máte pocit, že děláte správnou věc.
K místu setkání už to není moc daleko, jen tady zahnu za roh a ÁÁÁÁÁÁÁGHÁ! Náhle narazím do něčeho velkého a tvrdého. A spadnu na to. Když otevřu oči, vidím jen černo. Párkrát zamrkám, ale pořád jen černo. Trochu se odtáhnu a uvědomím si, že jsou to oči. A musím uznat, že moc, moc hezké oči. Když se z bytosti pode mnou ozve ostré „Ehm…,“ můj pohled se přesune na dokonale vykrojená ústa a až teď si uvědomím, na kom to ležím. S rychlostí blesku, které mimochodem kolem nás švihaly, se zvednu na nohy a začnu se omlouvat.
„Je mi to moc líto, já dnes zaspala a… musela jsem běžet a v tom dešti… a, a zrovna tu byl roh, j-já..“ zakoktám se a snažím se na něho nedívat. Což nakonec není takový problém, když se o to později snažím a nápor deště a větru se mi v tom snaží zabránit.
„To je v pořádku, nic se nestalo,“ zasměje se Uchiha. Samozřejmě, že se něco stalo! Je kvůli mně celý mokrý a od bahna. Ne, že by kvůli tomu vypadal hůř než předtím. „Jak se jmenuješ?“ zeptá se.
„Hinata,“ špitnu a zčervenám. Tento zlozvyk mě stále ještě neopustil.
„Itachi,“ řekne on a podá mi ruku. Chvilku na ni nechápavě koukám a pak napřáhnu svou. Při stisku zahřmí a já se ho leknutím pustím.
„Už musím běžet,“ vyhrknu a už běžím, hlavně potřebuji co nejrychleji zmizet. Neotáčím se. Přijde mi to jako hrozná chvilka, ale už jsem na místě. Zazvoním na zvonek Kurenai-sensei a za moment sedí celý můj tým v kuchyni u radiátorů, šálky čajů svíráme v rukách a třepeme se zimou. Proklínám svůj „dobrý pocit běžet“.
„Předpokládám, že nikomu z vás nebude vadit, když dnes se trénink konat nebude,“ zasměje se Kurenai nesouc na stůl pečené sušenky.
„Ani trochu,“ přiznám se a hned se do jedné sušenky zakousnu, jelikož umírám hlady. Zbytek týmu se mnou vroucně souhlasí a také si pochutnávají na sušenkách. Až na Shina, který má jako obvykle kapuci a brýle apod.
„Přece jen potřebuji, abyste něco udělali.“ Řekne už vážně sensei. „Tedy alespoň jeden z vás.“ Vzhlédneme k ní. „Není to nic vážného, jen potřebuju, abyste tento papír donesli Páté. Je to jen souhrn mého osobního mínění o našem týmu. A o každém z vás.“ Nejistě se na sebe s Kibou podíváme. „Nebojte se,“ zasměje se Kurenai, „Pátá se jen snaží sestavit tým pro nějakou misi a proto potřebuje aktuálnější informace o vašich schopnostech, ty co tam má teď jsou ještě z dob před snad deseti lety…“
Všichni se po sobě díváme, protože se očividně nikomu nechce v té bouřce jít někam jinam, než domů.
„No, já si zrovna vzpomněl, že musím pomáhat mamce s jedním..ehm, novým štěnětem,… nebo tak něco. Nashledanou!“ tak ten se z toho pěkně vyvlíknul.
„Já to klidně odnesu,“ pronesl potichu Shino. Už vstávám a připravuju se k odchodu, když si vzpomenu na incident s Uchihem. Rozhodně se nechci vracet domů stejnou cestou!
„Víte co? Já to odnesu, mám to vlastně blíž než ty, Shino.“ S těmito slovy jsem popadla složku s papíry, schovala si ji pod bundu a vyrazila ke dveřím. Kurenai mi ještě vnutila deštník, i když jsem ji ujišťovala, že jsem to bez něj zvládla i před tím a nepotřebuji ho. Což nebyla tak docela pravda, ale to nemusí nikdo vědět.
Neuvědomíte si, jak úžasné je mít deštník, dokud ho nepotřebujete. Tentokrát jsem šla velmi pomalu a k sídlu hokage jsem se dovlekla přibližně až za půl hodiny. Následně jsem ve stejném tempu vyšla schody do kanceláře a zaklepala. Ozvalo se hlasité „dále“ a po zatáhnutí za kliku a otevření dveří jsem se znovu setkala s párem onyxových očí.

Poznámky: 

úúú. po pár letech jsem zase u této povídky Laughing out loud ale měním její děj od 3. kapitoly, už tenkrát se mi nelíbil a teď už vůbec nevím, co bych psala dál, tak to prostě musím změnit.
Nápad s deštníkem jsem dostala po tom, co jsem brutálně zmokla, jelikož neposlouchám babičku a spoléhám na kamarády.
Doufám, že po těch pár letech už píšu líp, protože po přečtení první kapitoly jsem se zděsila.

5
Průměr: 5 (4 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele HiTomi-chan
Vložil HiTomi-chan, Út, 2012-06-26 13:43 | Ninja už: 4706 dní, Příspěvků: 1154 | Autor je: Pěstitel rýže

Úžasný díl! Smiling Moc se ti povedl. Těším se na další. Jsem zvědavá jak se to vyvine Laughing out loud

Přátelé jsou jako brambory, když je sníte, tak zemřou...
Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
Hloupost a pýcha na jednom dřevě rostou..

Obrázek uživatele Shrink
Vložil Shrink, Út, 2012-06-26 14:08 | Ninja už: 5219 dní, Příspěvků: 15 | Autor je: Prostý občan

děkuji Laughing out loud PS: opraveno Laughing out loud