manga_preview
Boruto TBV 07

Icha Icha (03) - Od teď bude vše jinak

Dnešní den byl oproti ostatním dnům klidný… Ale kdeže, klidný byl pouze pro zbytek vesnice, zatímco Uchihovské sídlo bylo hlučnější než kdy jindy.
„Podezíráte mě?!“ šlo slyšet od domu představitele Uchihů.
„Přesně tak, ty zmetku!“ řekl někdo další.
Poté však následovaly pouze zvuky bitky. Kdyby se nějaký člověk podíval přes zeď, mohl by vidět tři kluky, jak se válejí zmlácení na zemi a nad nimi Itachiho s nezvyklým výrazem.
„Už jsem to jednou říkal. Neměli byste dělat závěry o lidech jen podle jejich zevnějšku… Děláte o mě závěry, že jsem trpělivý a berete mě na lehkou váhu,“ říkal klidně, avšak později se jeho tón hlasu změnil, „Klan? Klan?! …Pořád o tom melete! Špatně jste odhadli hloubku své schránky a nevíte, jak hluboká je ta má. A teď se válíte v prachu!“
Chvíli k nim ještě mluvil… dokonce následovaly i odpovědi, tedy jen do určité doby.
„Přestaň, Itachi! To stačí… O co tady sakra jde?“ přerušil je představitel Uchiha klanu, Fugaku.
„Poslední dobou se chováš divně,“ pokračoval.
„Jsem úplně v pohodě! Jen dělám to, co musím. To je celé,“ odpověděl Itachi.
„Tak proč si teda minulou noc nepřišel?“
„Abych se dostal blíž k vrcholu,“ říkal stále stejným tónem a koutkem oka se podíval na otce.
„O čem to mluvíš?“
Jakmile to však Fugaku dořekl, vytáhl Itachi kunai a hodil jej na Uchiha znak na vedlejší kamenné zdi. Ta praskla pod náporem síly hozeného kunaie.
„Má schránka vzdala veškeré naděje v tenhle bezcenný klan,“ říkal u toho.

***
„Zase někdy přijďte!“ vycházel dívčí hlas z hospody na druhé straně Konohy.
„Ó, určitě se vrátím!“ odpovídal bělovlasý zákazník radostným a zvrhlým tónem, zatímco vycházel z oné budovy. Přitom se usmíval a jeho tváře se červenaly. Zda to bylo romantikou a zvrhlostí nebo pouze dávkou alkoholu v krvi, se nedalo s přesností určit.
Ušel pár kroků, když zahlédl dívku, která se opírala o zeď nedaleké restaurace. Měla zavřené oči a v ruce držela pytlík, naplněný nějakými krabičkami, zatímco naštvaně podupávala nohou. Zanedlouho k němu pootočila hlavu a otevřela oči. Nahodila naštvaný a zároveň znuděný pohled.
„Ty si nedáš pokoj, co?“ opáčila k němu.
„Ale, ale… nenapadlo mě, že tě tu uvidím, Ayano,“ provinile se usmíval a začal se drbat na hlavě.
Dívka ho však nadále propalovala stejným pohledem, když nakonec povolila a pouze povzdychla.
„No, co mám s tebou dělat,“ dodala a zvedla ruku s pytlíkem k němu, „Dáme si?“
Jiraiya nakoukl otvorem dovnitř, aby prozkoumal obsah. Když zjistil, co se to tam válí, okamžitě souhlasně přikývl. Ayano se usmála, chytla ho za konec červené vesty a odtáhla do restaurace k volnému stolu.

Strávili tam skoro celé dopoledne i odpoledne. Povídali si o všem možném jako za starých časů, než tam dorazila Anko.
„Hledala sem tě!“ byla její první slova.
Ayano se na ní pouze omluvně pousmála a podala jí poslední krabici ze sáčku. Anko si jí bez sebemenšího zaváhání vzala a následně otevřela. Uvnitř byly čtyři dřevěné tyčky s knedlíčky z rýžové mouky, polévané sirupem ze sojové omáčky. Jedno dango si s úsměvem vzala do ruky a posadila se vedle Jiraiyi, který do sebe akorát nalíval několikátou sklenku saké.
„Myslela sem, že budeš doma, když přijdu,“ opáčila s plnou pusou Anko k mladší sestře.
„Promiň,“ dostalo se jí krátké odpovědi.
„Čekala sem přes hodinu, ale pak sem dostala strach, takže sem tě šla hledat… A ty si tu vysedáváš s Jiraiyou-sama,“ pokračovala v hovoru, ale i v jídle, „…u saké?!“ doplnila, když si pořádně prohlédla stůl.
„Ani sem se toho nedotkla!“ obhajovala se okamžitě Ayano, „Měla sem jenom jídlo!“
„Hai, hai,“ říkala již nepřítomně starší Mitarashi a ládovala se další porcí dango, která však patřila Jiraiyovi.
Ten si odcizení jídla vůbec nevšiml, ale místo toho si s Anko začal povídat. Ayano jejich rozhovor poslouchala s opřenou bradou o pravou dlaň a při některých větách se usmívala. Později ale pootočila hlavu směrem ven z restaurace, kde se zadívala na nebe, které již začalo červenat v podvečerních hodinách.
‚Co asi dělá?‘ pomyslela si přitom.

***
Itachi akorát seděl ve svém pokoji a zíral posmutněle na kousek papíru, který Shisui zanechal. Vůbec netušil, že to jeho přítel napsal… evidentně to všechno připravil dřív, než přišel do toho lesa, kde se to všechno včera odehrálo. Itachi na to stále myslel. Celý dnešní den byl nesvůj a kvůli nedostatku spánku měl malé kruhy pod očima.
„Itachi… Jídlo ti nechám tady, ano?“ přišla k pootevřeným dveřím jeho matka a položila tác s jídlem před ně.
„Vím, že máš teď moc práce, ale jednou za den by si s námi mohl pojíst,“ s těmito slovy odešla.
„Díky… mami,“ odpověděl tiše.
Poté nahodil vážný výraz a papír, který doteď držel, upustil na zem. Během několika chvil se oblékl do ANBU oblečení a svou katanu založil do pouzdra na zádech.
Zabil zbytky svých citů a byl rozhodnut dnes všechno ukončit. Aktivoval Sharingan a vydal se k ostatním domům v Uchiha čtvrti.

Jeden dům po druhém pomalu vyhladil svou katanou. Nikdo útok nečekal, takže to bylo celkem snadné… zvlášť, když si ještě dnes sehnal pomocníka, který se postaral o domy v odlehlejší části čtvrti.
Když se schylovalo k šesté hodině večerní, zbyl pouze dům jeho rodiny. Itachi vyčkával na stožáru, než zahlédl svého mladšího bratra. V tu chvíli se přesunul k jejich domu, kde nakonec zabil i své rodiče. V místnosti onoho činu poté čekal ve stínu, než dorazil Sasuke.
Následovaly otázky, útěk a bolestivé, vymyšlené odpovědi. I přesto, že Itachi zabil veškeré své city, tak pohled na mladšího bratra je opět oživovaly. Nedokázal vzít život i jemu… dalším důvodem také bylo to, že Sasuke o ničem nevěděl. Netušil, že jejich klan chce převzít vedení nad vesnicí za pomoci násilí. Netušil, že hrozí Čtvrtá velká válka Shinobi, jenom proto, že Uchihové jsou nespokojeni s jejich dosavadním životem… Nic z toho nevěděl a o to víc nebyl důvod jej zabít, ale ani důvod ho o tom informovat. Proto Itachi převzal veškerou nenávist na svá bedra.
Poté opustil Uchiha čtvrť a vydal se k Třetímu Hokagemu, kterého požádal o dohled a ochranu Sasukeho. S výhružkami nakonec jako nukenin opustil vesnici.

***
Tu noc se však o tom činu mluvilo ještě v určité části Konohy. Necelá zpráva se taktéž donesla k restauraci, odkud zrovna odcházely tři osoby. Po zaslechnutí jména ‚Uchiha‘ se nejmenší osoba kamsi vydala. Ovšem zbylé dvě ji starostlivě následovaly.
Malá dívka s fialovým, delším culíkem se zastavila ve dveřích nemocnice a rozhlížela se kolem. I přes to, že běžela přes půlku vesnice a byla unavená, se znovu dala do pohybu. Avšak poté, když zaslechla větu: „Přežil jenom ten chlapec… Sasuke, myslím,“ se konečně zastavila. Začala se potit a její srdce začalo bít strašně rychle. Dívala se před sebe, když se jí svět začal točit. Matně slyšela volající hlasy, když sebou vyčerpaně plácla o zem. Seděla na studené zemi a vykuleně zírala na podlahu. Už nic neslyšela, pouze jí před očima běhaly okamžiky, strávené s jedním z mála jejích přátel… s Itachim.

Poznámky: 

Tákže... Předem se tedy omlouvám za několikadenní zpoždění... Měla sem v plánu dopsat dílek včas, ale dostala sem chřipku, ze který se nakonec stala angína, takže sem s ní v tomhle čase nepočítala, tudíž jsem neměla žádné nápady a hlavně chuť něco napsat xDDD Ale po včerejšku sem se nakonec rozhodla to nějak dát dohromady... Laughing out loud

Dílek se teda vyvedl na dvě a kousek stránky, takže je to o trochu delší... Je tam teda hodně věcí, které se staly v manze/anime, takže nevím, jestli jsem to teda tou délkou vynahradila nebo ne Laughing out loud Ale tak to snad nemocnému prominete, ne? Laughing out loud
Počítám s tím, že tohle bude asi nejhroznější díl série, ale nějakej to bejt musí, ne? Laughing out loud

4.965515
Průměr: 5 (29 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele něco divnýho
Vložil něco divnýho, Po, 2012-08-20 15:54 | Ninja už: 4500 dní, Příspěvků: 444 | Autor je: Pěstitel rýže

mně se líbilo víc jak to vyprávěl jiraya u toho nultýho dílu, ne že by tohle taky nebylo dobrý, ale tamto mi prostě přišlo lepší;)

všichni jste blázni, jen já jsem letadlo^_^

Obrázek uživatele Ría
Vložil Ría, Po, 2012-08-20 21:04 | Ninja už: 4502 dní, Příspěvků: 1511 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Smiling No, jsem ráda, že se líbil alespoň prolog, ale já jednoduše neumím psát povídky v ICH formě... :// Ale jednou sem to chtěla zkusit, tak jsem udělala aspoň takový prolog... mno... ale jinak mockrát děkuju Eye-wink

Obrázek uživatele Ayumu-san
Vložil Ayumu-san, St, 2012-07-04 17:29 | Ninja už: 4427 dní, Příspěvků: 318 | Autor je: Prostý občan

Gomene gomene, že se k tomu dostávám tak pozdě T_T Vůbec jsem na Konoze teď nebyla a až teď mám comeback Laughing out loud
Kapitolka se mi líbila, pravda, sice něco bylo téměř přepsané z anime, ale to nevadí, i tak se mi to líbilo. Jdu hned k další kapitole Smiling

Obrázek uživatele Ría
Vložil Ría, So, 2012-07-07 14:42 | Ninja už: 4502 dní, Příspěvků: 1511 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Tak no... já tyhle scény znám téměř nazpaměť, ale ostatní to tak možná nemají, takže sem musela přepsat nějaký ty hovory, no Laughing out loudLaughing out loud Abych prostě přímo ukázala, kde že to sme Laughing out loudLaughing out loud No, snad další nezklame/nezklamou Smiling A mockrát děkuju za přečtení i koment Smiling) Sticking out tongue

Obrázek uživatele Aideilisa
Vložil Aideilisa, Pá, 2012-06-15 19:51 | Ninja už: 4450 dní, Příspěvků: 628 | Autor je: Prostý občan

Nejhorší díl série, když byl dobrej, mě bavil. Sice omýlanou scénku v anime, kde je minulost nesnáším, ale v FF, když to člověk dobře podá; je to ok. Kdyby animáři to dokázali lépe stvárnit opakování, tk to beru, ale oni to daj přesně tak jak jsme to viděli. Jen malá změna, třeba o kousek delší Laughing out loud.
Mě se to prostě líbilo a těším se na další díl Smiling.

Obrázek uživatele Ría
Vložil Ría, Po, 2012-06-18 12:59 | Ninja už: 4502 dní, Příspěvků: 1511 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Sticking out tongue Vím, mě taky nebaví psát doslova, co se stalo v anime, ale jenom sem chtěla uvést do doby, kde se právě nacházíme... příští díl by měl být snad poslední, který nese minulost xDD Uvidíme, jak to výjde... Délkou se budu snažit, ale nic neslibuju xD Prostě jak se to podá a jak vyjde konec... Většinou to prostě stopnu tak, abych měla lepší začátek dalšího dílu :DDD No, prostě zase si mi zvedla náladu, takže děkuju Smiling

Obrázek uživatele Tokime
Vložil Tokime, Po, 2012-06-11 21:38 | Ninja už: 4842 dní, Příspěvků: 866 | Autor je: Recepční v lázních

Rí, ty moje talentovaná dvojnice :DDD No díl byl samozřejmě úžasný a samozřejmě JSEM NESTIHLA NAPSAT JAKO PRVNÍ!!! Laughing out loud Jsem děsná... No nic.. Itachík = už přišel ten jeho osudnej den... docela mě zajímá, jak to teda budeš psát dál Smiling Aya byla skvělá, zajímá mě, jak to teda jako příjme.. A jestli jí to třeba malinko nezmění a tak Smiling Chohóo, to bude bombózní Smiling Nevadí, že se dílek spozdil, u mě to bývá mnohem horší, což víš :DD bylo to skvělý a dlouhý (teda pro mě, ostatní to berou třeba jinak :DD) no prostě paráda :DD Šikula!!! Těším se na další dílek Smiling Kakashi YES

Moje FC - trapás, taky jsem se k tomu donutila :DD
FC nejbestovějšího borce = Ría ^^
Anime is my LIFE!
Narodil ses jako originál, nezemři jako kopie..

Obrázek uživatele Ría
Vložil Ría, Po, 2012-06-11 23:23 | Ninja už: 4502 dní, Příspěvků: 1511 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Laughing out loud Tokííí... tobě se to taky líbí? Laughing out loud Shocked No, to mě těšííí!! Sticking out tongue Děkujůů Sticking out tongue
...No, teď budu psát tak, jak sem celou dobu plánovala :DD Takže se nech překvapit :PP
A hlavně -> aspoň, že si napsala... na pořadí nezáleží, nee? Sticking out tongue :DDD Sice já mám u tebe už na kontě nějaký ty první příspěvky (co se týká nových dílů Laughing out loud), ale tak nevadí, že ty to nestíháš dělat u mých FF xDDDD No neva... prostě mockrát děkuju za všecko Sticking out tongue Smiling

Obrázek uživatele Kia
Vložil Kia, Po, 2012-06-11 20:24 | Ninja už: 4473 dní, Příspěvků: 306 | Autor je: Konohamarova chůva

Konečně nový díl! Laughing out loud Nemohla jsem se dočkat, ale ta nemoc tě omlouvá Eye-wink (Aspoň k něčemu ta angína je, že? Laughing out loud)
Tak jestli tohle byl nejhorší díl, tak se máme na co těšit, protože podle mě byl úžasnej ^^
Vůbec mi nevadilo, že to byl kousek mangy/anime, i když už fillery s minulostí Uchihů nemilosrdně přeskakuji a i tak je znám zpaměti, ale tak co Laughing out loud
Jsem zvědavá, co bude dál, zatím se mi totiž zdá, že to jede jen podle anime a nemá to svůj vlastní děj, ale to bude tím, že je to teprve začátek! Laughing out loud
Vážně se mi hrozně dobře čte tvůj styl psaní a to mi věř, že v tomhle ohledu i nesedí skoro nic! Laughing out loud (Máš to ale štígro Laughing out loud)
Tak a nakonec přeji brzké uzdravení a jen tak dál ^^

Nemohu tasit. Na záštitu meče se usadila vážka.

Obrázek uživatele Ría
Vložil Ría, Po, 2012-06-11 20:31 | Ninja už: 4502 dní, Příspěvků: 1511 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Moc se omlouvám, že je to tak pozdě Smiling Nenapadlo mě, že na to někdo čeká, ale když to teď vím, tak se budu moooooc snažit posílat díly pravidelně Smiling Tohle autora vždycky moc potěší Sticking out tongue
....A jo... podle mangy/anime to jede jenom prvních pár kapitol, to jsem psala myslím hned v Prologu, že první dílky budou dle děje než přeskočím do Shippuudenu... Ještě budeš muset přetrpět asi jednu kapitolku xDDD A ještě sem moc ráda, že se někomu líbí i moje vyjadřování xDD sem ráda Smiling
Chjoooj... stačilo na okamžik zamířit na Konohu a hned mám náladu na nejvyšším bodu Laughing out loud Vážně zbožňuju všechny své čtenáře Smiling xD

Obrázek uživatele Anata11
Vložil Anata11, Po, 2012-06-11 19:19 | Ninja už: 4977 dní, Příspěvků: 998 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Tohle a nejhroznější díl série??? To jako fakt? Při těch slovech o Itachiho citech mi ZASE(jak ty to děláš?) běhal mráz po zádech a u tý části s vyvražděním klanu jsem měla skoro slzy v očích, tak přestaň kecat, o tom, že je to nehroznější! Sticking out tongue Vždyť je to úžasný Sticking out tongue


Tam, kde tančí listy... A hoří oheň
Stín ohně se mihotá po vesnici.
A listy jednou opět vyrostou. Sandaime Hokage

Obrázek uživatele Ría
Vložil Ría, Po, 2012-06-11 20:26 | Ninja už: 4502 dní, Příspěvků: 1511 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

:DDD To sem ráááda Smiling ...No, protože se to stalo v anime, tak sem jednoduše nemohla jenom opisovat, takže sem k tomu přidala popis citů Laughing out loud Tudíž mě móóóc těší, že jsem udělala dobře... asi Laughing out loud No každopádně ti mockrát děkuju Smiling Moc si mě potěšila, což mi dodává chuť napsat další dílek, i když se v nemoci jinak k ničemu nemám Laughing out loud Takže o to víc díky Smiling ...Jinak se fákt omlouvám za to, že sem tě skoro dojala xD Eye-wink

Obrázek uživatele HiTomi-chan
Vložil HiTomi-chan, Po, 2012-06-11 18:41 | Ninja už: 4522 dní, Příspěvků: 1154 | Autor je: Pěstitel rýže

Kyááá, už jsem se nemohla dočkat! Laughing out loud... Samozřejmě, že nemocnému promineme, aspoň já teda Laughing out loud a když už já, tak to je co říct... Hej angína fuj. Angína totiž znamená doktora a doktor znaméná injekce a injekce znamená odběr krve, takže další fuj *naskočí jí husí kůže s pomyšlení na tu škaredou špičatou věcičku* Bleeh...Laughing out loud
Líbí se mi, že se s tím prostě nesereš, že to jednoduše vykillil a šmitec :DD Hej, kdo Itachimu pomáhal? Si nějak nemůžu vzpomenout jestli to bylo i normálně, či sis to tam prostě přidala :DD... Dilema..Víš co se říká? Že když ti dá život dilema, udělej z něho dilemonádu Laughing out loud Ale to odbočuju od tématu a mluvím z cesty Laughing out loud .. Takžé, musím ale nesouhlasit, protože nejhorší díl to nebyl a nejhorší díl od tebe z téhle série ani nepřijde... Laughing out loud A to říkám najistotu Laughing out loud...
Ten Itachi na začátku, takové moudra, až jsem se musela smáát :DD.. Ale ne, nebudu zlá, nebudu se mu smát:DD... Umím si živě představit jak do sebe Anko cpe Dango, chci to někdy ochutnat. Strýček a BFF (Pořád to musím prostě připomínat) v jednom náš, velkej Jiraiya-chan se červenal určitě jen díky té jeho extra-čupr zvrhlosti... Laughing out loud Na tom konci, Ayanka si asi myslela, že jí umřel i Itík, co?? Laughing out loud
Takže Ririnko mojáá Laughing out loud... Sečteno a podtrženo jako vždy i dnes vyřešeno, fakt úžasnej díl a já se těším na další, a to strašně moc Laughing out loud...
PS: Drž mi palce, jelikož zítra píšu velkou písemku z matiky a jestli to nedám na Dvojku, tak mi hrozí čtverka z Matiky, což by mě nějak extra nevadilo, ale matkaaa... Laughing out loud

Přátelé jsou jako brambory, když je sníte, tak zemřou...
Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
Hloupost a pýcha na jednom dřevě rostou..

Obrázek uživatele Ría
Vložil Ría, Po, 2012-06-11 20:24 | Ninja už: 4502 dní, Příspěvků: 1511 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Jo, jo Laughing out loud Ayance se nedoneslo, že to udělal Itík Laughing out loud Jenom, že byl klan vyvražděn a přežil to jen Sasan :DD ...A jako mě se líbí, jak nazýváš Jíju Laughing out loud Takže to MUSÍŠ připomínat :DD Je to čupr! xDD
Náš doktor je jinak celkem fajn Laughing out loud Tě nechá doma i když ti nic není :DD Ale teď mě nechal doma právem, no :DD Sotva mluvim, sotva dejchám :DDD Hehe :DDD
A samozřejmě, že ti budu držet palce... Nemám doma nic na práci (Zrovna kreslím z nudy Kimíka Laughing out loud hehe...), takže ti budu držet palečky klidně celý den :DDD Kakashi YES
Jinak teda mockráát děkuju Smiling Opět si mě moc potěšila Sticking out tongue Smiling