manga_preview
Boruto TBV 09

Tmavě fialová... 01

Kamínek ťukl na okenní tabuli, čímž ji probral z neklidného spánku. Byla příšerně přeleželá, a tak jak včera usnula nad učením v křesle, tedy kompletně oblečená včetně ANBU masky.
Vstala, protáhla se a potom vykoukla z malého střešního okna, na které mezitím dopadl další kámen, tentokrát větší. Znovu se protáhla a zívla. Měla by chodit dříve spát. A pokud možno do postele.
Někdo na okno zaťukal. Prudce zvedla hlavu, vyplašeně a přistiženě, její zrak prolustroval okno. Byla v něm vidět maska jejího týmového parťáka. Trochu se pousmála, byl vždycky tak netrpělivý, a otevřela okno. Šlo to ztuha.
„Máme se hned dostavit k Hokage-sama.“
Vychrlil a pak si teprve všiml válejících se papírů na zemi, které se jí rozsypaly z klína, když vstala a dosud si jich ani nevšimla, a taky toho, jak je pomačkaná a rozcuchaná.
Bylo mu jasné, že kdyby se včera v noci ještě stihla svléct do noční košile a sundala by si masku, teď by její obličej vypadal pěkně ztrhaně.
„Počkám tu, než se připravíš.“
Věnovala mu jednu ze svých speciálních pohledů typu –ty –baka, tady-nemáš-co-očumovat, ale pak si uvědomila, že má masku a nevidí jí do obličeje. Proto musela svou myšlenku vyjádřit nahlas, naštěstí jen v cenzurované formě.
„Hishi, budu se převlékat!!!“
Trochu trhl hlavou, až ji mrzelo, že nevidí jeho rozpaky, a pak se rychle otočil.

Přelékla a umyla se superrychle. Hodila na sebe tmavě rudé tričko s límečkem, černé tříčtvrťáky, ANBU vestu, čelenku, zbraně i s katanou, znovu nasadila masku, a pak se vyhoupla do okna za svým kamarádem.
V levém rameni jí ošklivě luplo a na malou chvilku levou rukou polevila, což mohlo asi dost ovlivnit směr jejího skoku, ale Hishi ji duchapřítomně čapl a vytáhl vedle sebe.
„Tak jdem.“
Zasmál se a oba vyrazili směr kancl Hokage.

...

„Dobrý den, Hokage-sama. Chtěla jste nás vidět?“
„Ano. Mám pro vás úkol. Jak jistě víte, za čtyři dny budou zahájeny chuninské zkoušky. Během nich je vesnice v oslabení, protože k nám dorazí i ninjové z nepřátelských vesnic a mohou být nebezpeční, nebo zvědové, jak se to ostatně stalo už před šesti lety a loni znovu. Proto vám chci svěřit soukromou stráž Kazekageho. Budete mu k ruce a hlavně ho budete případně ochraňovat.“

Na dveře někdo zaťukal a do místnosti vstoupil další muž v masce. Ihned věděla, kdo to je. Její sensei. Sensei a ten největší haj*l v jedné osobě.
„Hikaku-sens...san se také bude účastnit mise?“
Optala se ledovým tónem, ale Hokage jen zavrtěla hlavou.
„Ne, ten je tu z jiného účelu. K vám ještě bude patřit Atoi-kun, ale ten bude jen hlídat okolí domu, kde budete i s Kazekagem ubytováni.“
Muž, doteď se dívající z okna, se k nám otočil.
„Jsem Sabaku no Gaara, Kazekage Písečné vesnice.“
„Já jsem Hitori Hishi.“
Hishi mírně naklonil hlavu.
„Mé jméno pro tuto i všechny ostatní mise je Mayieto.“
Mluvila studeným, nezaujatým hlasem. Už dávno se distancovala od všech lidí. Jsou jen na obtíž. Její jediný kamarád, a byla si jistá, že být po jeho, byl by i něčím víc, byl Hishi. A dokonce má i osobu, kterou z celého srdce nenávidí. Svého bývalého senseie.
Gaarův pohled přejel po obou ANBU bojovnících.
„Je vůbec ta holka ANBU? Vždyť má sotva metr a půl a vypadá tak na dvanáct let!“ Pomyslel si Gaara, ale jeho výraz zůstal stále nicneříkající.

"Jak je na tom tvoje rameno?" Hokage se dívala trochu mimo ni, ale potom na ni upřela oči.
"Je skoro doléčené. Ještě trochu bolí, ale doléčím si ho dnes, nejpozději zítra, až se mi plně obnoví chakra."
Vzpomněla jsem si na lupnutí a bezděčně jsem s ním trochu zakroutila.
„Dobře. Můžete jít.“
Hokage zvedla ruku a všichni tři zmizeli v obláčku kouře...

Poznámky: 

Tak toto je první díl mojí nové série. Ráda byh jen všechny upozornila, že je tady Gaarovi osmnáct, takže Narutovi je cca sedmnáct a Mayieto a Matsuri šestnáct. Díky za přečtení. Papa Smiling

5
Průměr: 5 (16 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Ne, 2011-01-09 22:08 | Ninja už: 5911 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Hmmm.
Začnu tím dobrým. Potěšilo mě že tvoje hrdinka je člověk, tedy potřebuje spát, má nějaké tělesné problémy...
Navíc hezky naznačuješ (no dobře, je to jak pěst na oko, ale oproti některým jiným je to lehké jak peříčko) vztahy mezi postavamy.
To co už je trochu horší na tvé hlavní hrdince, že splňuje šablonu ledová královna, kterých je tu hodně. Nic moc necítí, je samostatná, silná...
Nepiš prosím jen samotné rozhovory oddělené prázdným řádkem, je to pro čtenáře trochu matoucí, protože se ztratí v tom, kde zrovna je a kdo mluví.


Celkově bych doporučil trochu více popisů (a to nemyslím okolí, ale třeba toho co postavy dělají, když mluví atd... Všimni si někdy rozdílů mezi komunikací po telefonu a naživo.
K poznámce - do poznámky tohle nepatří, to by (pokud je to natolik důležité, aby to tam bylo) mělo být patrné (ne takhle napsané, bůh chraň) z povídky, nebo by to tam vůbec být podle mě nemělo. Poznámky jsou na vysvětlování některých slov použitých v povídce (treba když Naruto jí nějaké japonské speciality, tak v poznámkách vysvětíš co, že to vlastně je.) nebo třeba na to jak povídka vznikala, co tě inspirovalo, poděkování atd...
Na mě když je tam tohle nedělá nejlepší dojem.
Jinak to ale vypadá slušně. Jen tak dál.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Nori-chan
Vložil Nori-chan, Po, 2011-01-10 00:17 | Ninja už: 5157 dní, Příspěvků: 141 | Autor je: Prostý občan

Ahoj, díky za kritiku, polepším se Smiling Jinak, k té ledové královně, tak jen prostě nemá lidi,na které byla milá. Navíc se s ní život moc nemazal, takže... některé věci jsou dokonce z vlastní zkušenosti. Každopádně díky moc za komentář. Smiling

Obrázek uživatele Zisi
Vložil Zisi, Ne, 2011-01-09 21:46 | Ninja už: 5171 dní, Příspěvků: 205 | Autor je: Prostý občan

Upoutal mě název, i když přesně nevím proč, ale jsem moc ráda, že pmě tak praštil do očí, protože tohle se zdá být velmi zajímavé dílko Laughing out loud okamžitě jsem si zamilovala Hishiho a zajímalo by mě, co provedl Hikaku, že ho tak nemá ráda. No prostě ať jr tu další dílek co nejdřív Eye-wink

Obrázek uživatele Nori-chan
Vložil Nori-chan, Po, 2011-01-10 00:18 | Ninja už: 5157 dní, Příspěvků: 141 | Autor je: Prostý občan

Arigato Smiling Neboj, dílek bude Smiling