manga_preview
Boruto TBV 09

A přece se setkali

Co si bude má paní přát?
Po čem jí bude na rtech
usměv hrát?

Jak dlouho? Jak dlouho tam je?
Seděla na zemi a s nic neříkajícím výrazem poslouchala otcova slova.
Sňatek.
Proč by si proboha měla někoho brát? Je mladá. Nikoho nechce. A stejně ji nutí. Musí se jim podvolit. Ostatně... jako vždy.
„Suzume,“ podíval se na ní otec tvrdě, „je ti to jasné? Tvůj budoucí muž pochází ze slavného a mocného klanu. Když ti řekne, podvolíš se mu. Nesmíš nám udělat ostudu. Nebudeš se chovat hloupě a vtírat se do jeho záležitostí. Do politiky ti nic není. Budeš ho poslouchat. A nezapomeň – tvým hlavním úkolem je mít co nejvíce dětí. Rozumíš?“
„Ano, otto-sama,“ sklonila dívka hlavu. Její hlas zněl jistě a čistě, ale uvnitř ji spalovala nenávist – měla chuť toho hloupého starce před sebou zabít, odstranit ho ze svého života; jen jí stavěl překážky.
Odtrhla zrak od fotografie svého snoubence, která ležela na stole. Byl hezký. Hezký, ale pro ni nepotřebný.
„Kdy bude svatba?“ zeptala se se stále sklopenýma očima.
„Přesný den ještě není určený. Ale brzy.“
„Jistě, otto-sama,“ vstala a vydala se ke dveřím. Jakmile za sebou zavřela, její výraz se změnil k nepoznání. Obličej stáhla do nenávistné grimasy. Oči třeštila před sebe a začaly jí v nich pálit slzy vzteku.
Nemohla odporovat. Nemohla křičet. Nemohla udělat vůbec nic. Všichni se k ní sice chovali s posvátnou úctou, ale ona věděla, že to jen hrají; smáli se jí za zády, když viděli její neštěstí.
To je opravdu taková loutka?

Zavřela se v pokoji, ulehla na lůžko a zatínala si nehty do rukou tak silně, že se jí z tenké kůže vyvalily malé potůčky krve. Nebylo to nic oproti tomu, co ji čekalo.
Ležela tak dlouho, možná několik hodin. Jak z ní pomalu vyprchávala zloba, začala uvažovat. Vždy se chtěla stát kunoichi; milovala boj i pohled na krev. Milovala, když se mohla dívat na utrpení a bolest těch, kteří jí překáželi.
Ale nemohla – vždyť byla jedinou dcerou feudálního pána! On něco takového nemohl dopustit – už proto, že potřeboval následníka. Vybral jí muže někde v Zemi Ohně. Neznala to tam. Nikdy toho člověka neviděla... a to s ním má strávit zbytek života?
Bude si dělat, co chce.

„Suzume-sama,“ uklonila se před ní služka. Bezejmenná služka... viděla, jak se směje. Jak se za těma světle zelenýma, zdánlivě nevinnýma očima, skrývá pohrdání. Všichni ji podváděli... lhali jí do očí.
„Ano?“ zareagovala až po hodné chvíli. Měla právo nechat ostatní čekat.
„Přivedla jsem vám dva bojovníky, jak jste přikázala. Utkají se v zahradě.“
„Konečně,“ vydechla Suzume. Už se na ně těšila; na jediné rozptýlení v tom hloupém světě.
Vyšly ven z honosného sídla a služka Suzume dovedla na místo, kde již čekali ti dva. Jakmile dceru feudálního pána zahlédli, poklekli a uklonili se. Na zádech měli nádherné, starodávné katany.
„Na život a na smrt, jasné?“ přikázala Suzume stroze, když si sedala na lavičku.
„Jistě,“ ušklíbl se jeden z nich. Měl odpornou tvář – všude ji pokrývaly jizvy a chybělo mu oko.
Toho nebude škoda, pomyslela si Suzume.

Začali bojovat. Nejdříve spíše hráli, snažili se získat dívčinu pozornost – ale jak čas postupoval, brali to čím dál tím vážněji – když muž bez oka prvně zranil svého protivníka, Suzume nadšeně vykřikla. Teprve teď ji to začalo bavit.
Druhý shinobi se ale nehodlal vzdát – sekal kolem sebe pořád zuřivěji. Po nějaké době získal převahu a jakmile zjizvenec na chvíli povolil, jediným švihem mu oddělil ruku od těla.
Sprška krve se dostala až k Suzume a usadila se jí na oděvu a tváři; dívka se jí dotkla jazykem – byla odporná.
Od té doby spěl boj k rychlému konci. Chvíli měl převahu jeden, chvíli druhý – a pak se muži, který přišel o ruku, podařilo toho druhého probodnout. Vítězně zařval, ale najednou se svalil k zemi – umírající protivník mu ránu oplatil.
Suzume se spokojeně usmála – to byl jeden z nejlepších zápasů, jakého byla svědkem.
„Ukliď to,“ nařídila služebné. Ta se jen s hranou pokorou uklonila a šla splnit její rozkaz.
Bylo po všem.

Uběhlo několik dní.
Suzume neochotně vstala z postele a pomalu se oblékla do kimona, které leželo složené vedle její postele. Mohla nakázat kterékoliv služebné, aby jí s oblékání pomohla, ale nechtěla. Ráda se cítila samostatná.
Už tak ji měli téměř neustále pod dohledem.
Znovu se zamračila a odebrala se rozlehlými chodbami sídla na snídani. Její dřevěné sandále jemně klapaly po podlaze.
„Dobré ráno,“ vešla do téměř prázdné místnosti. U nízkého stolu seděli její otec a matka.
„Suzume,“ oslovil jí otec, „datum svatby už je určené. Bude se konat ode dneška za týden.“
„Jistě, otto-sama,“ přikývla prkenně. Měla chuť mu plivnout do tváře.
„Jsem tak šťastná,“ ozvala se její matka. Neuvědomovala si, že jen přilévá olej do ohně.
„Já také,“ podívala se na ní Suzume s hraným úsměvem; na její tváři působil téměř nepatřičně.
Všichni by měli umřít!

Seděla na posteli. Už zbývalo jen šest dní... šest dní do jejího smluveného sňatku. Nechtěla se smířit s tou myšlenkou. Zaťala pěsti a odhodlaně se postavila. Začala procházet po pokoji a snažila se vybrat jen ty co nejdůležitější věci.
Už se rozhodla. Uteče.
Když nastala noc, opatrně se vyplížila z domu a když se ujistila, že ji nikdo neviděl, rozběhla se ulicemi pryč. Na sobě měla jen obyčejnou tuniku a kalhoty – našla je uložené ve staré skříni, do které se už leta nic neukládalo.
Jakmile vyběhla z města, zastavila a z vaku, který sebou vzala, vyndala svíčku a ozdobný zapalovač.
Bude to rychlé?

Bála se. Někde v koutku duše pociťovala strach, ale touha po svobodě všechny pochybnosti přehlušila.
Neměla s sebou žádnou masku, a i kdyby ano, musela by si jí občas sundávat a lidé by ji poznali. Ne... udělá to jinak.
K zapálené svíčce opatrně přiložila kus kovu, který vytrhla ze své ozdobné spony. Chvíli počkala, než se dostatečně rozpálí, a pak – téměř bez váhání – si ho přilořila na tvář a mírně zatlačila. Z očí jí okamžitě vyhrkly slzy a jen silou vůle se držela, aby nekřičela. Ona udělá pro svobodu cokoli.
Zvláštní, jak je lidské tělo tvárné; jako horký vosk nebo keramická hlína, čerstvě vykopaná ze země.
Bolí to.

Utíkala. I když si znetvořila obličej a nikdo by nebyl schopný ji poznat, něco ji hnalo dopředu. Cítila se pronásledovaná.
Ale i tak – dosáhla svého. Překročila práh rodného domu a konečně si mohla splnit sen – stát se kunoichi. Cvičila s katanou, kterou si koupila za peníze, jenž vzala s sebou. Otec měl bohatství dost... pár tisíc yenů postrádat nebude.
A i kdyby – byla to jen jeho hloupost. Ona by se nikdy nepodvolila sňatku.
Měla právo jednat sama za sebe.

Už to byl rok, co utekla. Hodně se za tu dobu zlepšila v boji a získávala si stále větší respekt. Ale chtěla dál... chtěla objevovat. Chtěla se podívat do Konohy – na místo, ve kterém měla zemřít..
Vydala se na cestu do té proklaté vesnice. Žila potulným životem, neměla se kam vracet.
A konec se blížil.

Jednou narazila na skupinu ninjů z Konohy. Vedl ji Uchiha – poznala ho podle jeho očí. A také věděla, koho potkala. To on měl být jejím manželem.
Ovládl ji vztek a nenávist – bez přemýšlení na něj zaútočila. Věděla, že to nepřežije. Ale chtěla ho zabít... nebo alespoň zranit. Nebála se smrti v boji. Jejím největším strachem bylo uvěznění. Jediné, co v životě chtěla, byla právě svoboda. Chtěla o sobě rozhodovat sama.
Proto zaútočila. Oháněla se katanou se zručností někoho, kdo bojuje už dlouhé roky a i když se proti ní postavila celá šestičlenná skupina, nezaváhala a v boji na blízko získala převahu. Během chvíle už byl oddíl poloviční.
Pak ale nastala změna – ostatní ninjové ustoupili a šílené ženě se postavil jen jeden z nich – Uchiha. V boji jeden na jednoho vyhrával. Měl větší výdrž než ona a rychle ji porážel. Nedokázala se ho ani dotknout, ale on sám ji zraňoval téměř pořád. Netrvalo dlouho a jeho kunai se jí zabořil pod žebra. S výkřikem klesla na zem a vykašlala chuchvalec krve. Ruku si přidržovala na místě, kde ji muž zasáhl a skrz prsty jí proudila krev.
Uchiha se nad ni sklonil a upřeně se jí díval do obličeje; na tu zohavenou tvář, na rozcuchané černé vlasy a oči nasáklé nenávistí.
A pak ji poznal.
Pokusil se zastavit krvácení, ale bylo příliš silné a žena krve ztratila už moc na to, aby se dala zachránit. V šoku hleděl na její mrtvé tělo.

„Kdo to byl?“ zeptal se ho jeden z ninjů, protože si všiml jeho reakce.
„... Suzume Adachi,“ odpověděl po chvíli váhavě.
„Moje snoubenka.“

Poznámky: 

Tak jo.
Dokoukala jsem Kuroshitsuji. Nijak podstatné, že? Další nedůležitou věcí je, že jsem ten poslední díl probulela od začátku do konce a půlku dne se utápěla v depresích.
Ale jednu věc to podpořilo. Konečně jsem zase něco napsala (po té několikatýdenní přestávce). A jsem za to ráda.
Ale už dlouho jsem nepsala "normální" prózu (poslední dobou jen básničky a mikropovídky do jedné soutěže) a tak jsem se při psaní cítila poněkud... nejistě. Možná to stojí za starou bačkoru, je to strojené, strohé, divné a kdovíco ještě. Jenže je to věc, která mi v žaludku ležela už nějakou chvíli a já měla nutkavou potřebu jít na záchod to sepsat na papír (repektive do počítače).
Je to o nenávisti... o boji... o touze po svobodě a nepodstatných snech a přáních lidí, kterým jiní určili, jak mají žít. Asi to tam není vidět, ale snažila jsem se.

Budu ráda za každý komentář... protože teď jsem se zase po nějaké době musela "rozepsat", a tak si nejsem jistá, jak to na ostatní může působit.
Tak... radši už nic.
Howgh.

(A ještě jedna věc - není a nebude tam uvedeno, jaký Uchiha to přesně byl. Já sama jsem se nemohla rozhodnout... nechám na vás, v jakém časovém období se to bude odehrávat.)

A nakonec... Suzume znamená vrabec Smiling

Můj FF Seznam

4.733335
Průměr: 4.7 (15 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Iono Miho
Vložil Iono Miho, Po, 2011-04-25 17:49 | Ninja už: 5164 dní, Příspěvků: 16 | Autor je: Prostý občan

Ach jako obvykle nádherné, čtu to sice až teď ale věř že si výborná spisovatelka a máš na to.

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, St, 2010-11-10 20:02 | Ninja už: 5904 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Pokud jsi pro mě v dítěti dobře odhadla délku, tady to tak nebylo. Tady totiž jde o životní příběh a ten je potřeba natáhnout o něco víc. Vlastně si nevybavuju jednorázovku kde bych s ním byl plně spokojený. Buť vystřihnout jen jednu část, nebo to prostě protáhnout (a ani série nejsou na tohle téma moc dobré, protože autoři často podlehnou kouzlu Mary Sue. Což by se tebe asi netýkalo...)
Navíc chvílemi se mě zdálo že moc tlačíš na pilu, snažíš se aby ta postava působila moc špatně. Vlastně děláš stejnou chybu jako Nefrites, definuješ tu postavu pouze špatnými vlastnostmi. Nikdo není jen černý.
Všechno podřízeno tomu co jsi chtěla zdělit, až jsi to nakonec nezdělila protože postava nebyla člověk, ale jen nějaký duch...

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Kimm-chan
Vložil Kimm-chan, Čt, 2010-10-21 20:19 | Ninja už: 5956 dní, Příspěvků: 759 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

A já budu mít pravděpodobně také jiný názor na věc, jiný názor na povídku. Holt každý to vidíme svýma vlastníma očima, ne? Smiling
Ze začátku, po prvním odstavečku, mi to přišlo takové...takové obyčejné. Další nucený sňatek? A sakra, já doufala, že těmi krásnými verši na úvod, které mě mimochodem uchvátily na nejvyšší možné úrovni, mi naservíruješ něco lepšího.
Jenže...nehodno soudit knihu podle obalu, že?
Suzume byla zkrátka zvláštní postava. Chvíli jsem s ní soucítila, což mě do povídky vtáhlo víc, než bych si na začátku myslela. Jenže pak přišlo pár věcí a já si řekla: "Žádná chudinka, žádná super holka, žádná typická angst postava." Ona se měla jako v bavlnce. Vyrůstala jako dcera boháče a měla všechno, co jen chtěla, výměnou za svoji svobodu. A ona to vzala, respektovala to, dokud se dohoda neměla naplnit. Její chyba...nikdy si neměla myslet, že něco získá zadarmo. Krásné šaty, dobré jídlo, služebné i ty její zvrhlé choutky po boji a tužby vidět krev. Byla rozmazlená a tenhle pohled na ni mi nikdo nevezme. Tvrdohlavá, chtěla všechno, o čem snila. Všechno úžasné; peníze, svobodu, svůj sen. Ale nechtěla za nic platit. Tak proč ji potom litovat?
Ten poslední odstavec mě popravdě dost překvapil. Nečekala jsem vyvrcholení, jako bylo tohle. Myslela jsem spíš něco romantického, ale koneckonců mě to mile překvapilo. I když mi tam scházela nějaká přímá řeč, kterou by mu něco sdělila. Přece jen...vrhnout se na někoho jen tak, zabít mu pár lidí a neříct ani slovo? Ale já nebudu rejpat, ta povídka se mi strašně líbila nehledě na pár uvozovek Smiling.
Suzume byla prostě Suzume, tvrdohlavá, originální, tvá. Taková, jakou ji přesně ty dokážeš popsat.
Po dlouhé době jsem si zase něco přečetla a rozhodně toho nelituju. Bylo to příjemné, i když dosti melancholické čtivo. A já jsem za něj ráda.


• There'll always be people out there who will tell you that you can't. All you have to do is turn around and say: "Watch me!"
• Vždyť usmát se nebolí.
• Nejnovější myšlenka v text ... Voda není krev, Voda je voda

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Pá, 2010-10-22 07:17 | Ninja už: 5904 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Vlastně, mám celkem podobný názor na věc, i když já bych zašla do... uhm, ještě dál.
Suzume byla podle mě pěkná kráva, že to tam musím říct. Hloupý rozmazlenec, navíc duševně nevyrovnaný. Ten typ, u kterého řekneš "dát pár facek a ona by se vzpamatovala". I když to vlastně není pravda, nenaučila by se stejně nic. Vlastně, byla tak vychovávaná, tak co se divit. V myšlenkách, že vlastně vůbec není svobodná - přestože měla všechno. Ono je tak jednoduchý se litovat, že. Ona prostě nevěděla nic o životě. Ddyby nebyla blbá, mohla klidně s penězi zdrhnout doopravdy hodně daleko a začít někde nový život. Jenže to by musela doopravdy chtít, což ona zase ne. Fňukat nad tím, že by ji každý objevil... ale no tak, dceruška feudálního pána zase taková celebrita snad není. A ono, lehce změnit vzhled taky není taková práce. Chvíli žít někde v ústraní a pak se smísit s davem.
Ale ona nebyla ten typ.
Svoboda... co to je? Já osobně bych utčitě nelezla někam, kam mě chtěli násilím provdat, kdybych chtěla být svobodná. No, věc vkusu.

Ale tohle neber špatně, osobní názory na postavy s kvalitou povídky moc společného nemají, v některých případech. Postava nerovná se povídka. Klidně se dá napsat dobrá věc o nesympatickém idiotovi.
Ale... zase je pravda, že já osobně beru povídky pocitově. Téhle bych pět hvězd nedala...

A... jo, ta touha a to všechno tam bylo. Jenom jsem to slečně Adachi prostě nepřála. Neříkám, že to taky neměla těžký, ale... to má spousta lidí. A mít rád někoho jen proto, že má v jedné věci těžší život... ne, díky, nechci. Chtěla svobodu a přitom sama s těmi zápasy ovlivňovala cizí životy. Pokrytec.
Uchiha měl vlatně štěstí, má v rodině dost magorů na to, aby přibral ještě dalšího.

Obrázek uživatele Aki no sakka
Vložil Aki no sakka, Pá, 2010-10-22 09:13 | Ninja už: 5391 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Prostý občan

Ano, souhlasím s tebou ve všech ohledech.
Možná jsem to tak vlastně chtěla - aby Suzume byla povrchní, sadistická mrcha (kdovíproč mám pro tyhle typy slabost) - měla všechno, ale co? Ona chtěla ještě víc.
Když se tak na to podívám, ono je tam toho víc, než jsem chtěla do té povídky vůbec dát. Divný.
A je pravda, že tahle na pět hvězd není... možná ani na čtyři. I já beru povídky spíš pocitově a nevím, co bych psala, kdyby mi byla ke zhodnocení předložena ukázková dubová palice. Ona taková byla... nenávistná, plná zášti k otci... a jednající dost impulzivně. Vím, že předtím jsem ji ani zabít nechtěla... ale nakonec jsem ji odkrouhla, mrchu.
Díky za objektivní zhodnocení (tobě i Kimm), takhle dlouhé komentáře už jsem dlouho neměla Smiling

Obrázek uživatele No intelligent forever
Vložil No intelligent ..., Út, 2010-10-19 20:27 | Ninja už: 5648 dní, Příspěvků: 78 | Autor je: Prostý občan

Chudinka Suzune. Chápu její touhu po svobodě a volnosti. Ale musím říct, že ráda jsem jí neměla. Při čtení jsem si říkala, bože ta holka je ale ****, proč dělá něco takovýho? Jindy zas, Jo ta jim jěště ukáže Laughing out loud
Ten konec byl...*hledá to správné slovo* famózní Laughing out loud
Jen tak dál Laughing out loud Sice trochu otřepaná fráze, ale pořád stejně účinná Laughing out loud

Nepokoušej se utopit smutek v rumu. Umí plavat
Francouzské přísloví
Každá revoluce končí tehdy, když se nová prasata dostanou ke korytům.
George Orwell

Obrázek uživatele Aki no sakka
Vložil Aki no sakka, St, 2010-10-20 18:39 | Ninja už: 5391 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Prostý občan

Zajímavý je, že každý si na ni udělá vlastní názor, ale to je jen dobře. Děkuji moc - za komentář i za podporu Smiling

Obrázek uživatele Avárt
Vložil Avárt, Po, 2010-10-18 17:42 | Ninja už: 5646 dní, Příspěvků: 785 | Autor je: Asistent pošťáka

Nuže, tohle je jedna z mála povídek, kde nenávidím hlavní postavu. Být to naše realita, byla by typický výkvět zlaté mládeže, nenávistná mrcha, co se zároveň nebojí bolesti, jen aby bylo po jejím - a paradoxně díky tomu je to dobrá povídka Eye-wink

Obrázek uživatele Aki no sakka
Vložil Aki no sakka, Po, 2010-10-18 17:53 | Ninja už: 5391 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Prostý občan

Líbí se mi, že každý ji vnímá jinak Laughing out loud Dík za pochvalu Smiling

Obrázek uživatele Die
Vložil Die, Ne, 2010-10-17 21:56 | Ninja už: 5186 dní, Příspěvků: 2749 | Autor je: Prostý občan

Hm, tahle povídka, je prototypem toho, že originalita ještě pořád existuje. A je jen na autorovi, do jaké míry bude rozvitá.

Líbilo se mi to. Protože... protože se mi líbila Suzume. Tak šílená, tak... zvláštní. Žádna dokonalá dívenka. Prostě... svá. Živá.
A Uchiha... byl to Itachi. Teda, u mě určitě.

Alea iacta est – Kostky jsou vrženy (Caesar)

Obrázek uživatele Aki no sakka
Vložil Aki no sakka, Po, 2010-10-18 17:35 | Ninja už: 5391 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Prostý občan

Díky moc... hlavně za upozornění na tu pitomou chybu xD

Obrázek uživatele Hatake Sawako
Vložil Hatake Sawako, Ne, 2010-10-17 21:47 | Ninja už: 4999 dní, Příspěvků: 143 | Autor je: Prostý občan

Nemůžu dát jinak než 5....je to originální, nic není černé ani bílé, je to živé..každý může na dívku mít jiný názor...já sem si občas říkala..hloupá holka, co to děláš, kdyby jsi na to šla mazavě možná....ale ne, ona se oddala touze, touze po svobodě a to může znít pro rozum hloupě....nevím proč ale hned, jak si psala, že si má vzít někoho ze země ohně, vybavil se mi..Uchiha....(i když jsem si říkala, že je to blbost, proč by takový klan chtěl mísit krev a vůbec..) a taky tam byl.Jen zpola odkryté tajemství....a je dobře, že to byl právě on, ukazuje tu druhou cestu, kterou se mohla vydat..manželka ninji, jen krůček k tomu, aby se jím taky stala...ale ona ne.. Chtěla se stát kunoichi,.. a proto zabít ninju. ...je to..rozpor..Její touha byla příliš silná....a vše přebíjelo jedinné slovo, které by jí ani Uchiha nemohl nabídnout....svoboda.

"below courage there's nothing"
/Hatake Kakashi/
Svými sufixy úctu neskládám sobě, ale bytostem, které mě změnily...protože - my vždycky měníme člověka k obrazu svému.Smiling

Obrázek uživatele Mrs.Rinnegan
Vložil Mrs.Rinnegan, Ne, 2010-10-17 20:23 | Ninja už: 5210 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Ty kámo, co sis dal?!... já nemám slov. (Ale stejně jdu zase žvanit.)

Když jsem projížděla nové FFky, uviděla jsem tvoji, a když jsem zjistila, že u tebe není žádný koment nebo hodnocení, nikdy bych si neodpustila, kdybych to tak nechala.

Povídka je... nádherná. Přenádherná, vyjádřila jsi její city, vžila ses do ní, ukázala jsi čtenářům její bolest a její já, které nikdo nemohl poznat.
Když jsi mluvila o Uchihovi, dokonce jsem si myslela, že je řeč o Itachim. Nevím, ale když řeknu tohle příjmení, vždycky se mi vybaví jenom on. Smiling Ale vlastně jsem ráda, že jsi to neprozradila, protože tohle právě dává té povídce nádech tajemnosti, kterou já ráda. Smiling

Jsi šikulka, to je můj konečný verdikt: Do oblíbených a 5 hvězdiček. Eye-wink

Aktivní FF:
NABÍDKA, KTERÁ SE NEODMÍTÁ
- Sasoriho příběh: cesta od osamělého zběhlého ninji k zločinci plně oddanému své organizaci