manga_preview
Boruto TBV 13

Bůh, Lovec a Kořist

K udivení všech- neboť s tím nikdo nepočítal- pršelo toho dne tak hustě, že se skrze okna nedalo pohlédnout na žádné budovy, ani stromy, ani cokoliv jiného, co jindy svými obrysy láká lidské oko; blesky se přiřítily jako nečekaný posel na koni, zdržely se dlouho a často osvětlovaly celou krajinu. Však lidé se nebáli, přeci jenom, když začalo mírné poprchání, rozutekli se domů, nikdo nechtěl nic riskovat…téměř nikdo.
V oné, nepříliš známé a jen zřídka navštěvované vesničce žila dívka, Kamizen. Nedávno oslavila sedmnácté narozeniny. Ráda se pyšnila- ale vždy mile a s úsměvem- svými dlouhými blonďatými vlasy, mnohdy se na slunci lesknoucí jako diamanty. Milovala jednoduchost svého dne, svůj denní program, nikdy nepromeškaná vycházka k vodopádu, kde se často scházela s hochem z nedaleké osady, ve které žije mnoho dřevorubců a jež leží v lese. Měla ho ráda, vyrůstala s ním, nejčastěji právě u vodopádu. Jejich témata zela někdy neuvěřitelnou vážností a zajímavostí, jindy prostotou a dětskostí; byla s ním šťastná…
„Tebe ty tvoje výlety jednou přivedou k úhoně!“ doprovázela ji matčina slova, kdykoliv odcházela, nebo naopak přicházela od svého každodenního místa; vždy se tomu však smály a ani na vteřinku nepomyslely, že se ta slova stanou pravdivými.
Toho dne nechtěla promeškat výlet k velkému vodopádu, zvláště při představě rychle tekoucí a zuřivé vody. Slova její matky nevnímala, rady otce bezvědomky odkývala a vydala se na mokrou, pro ni přesto příjemnou cestu.
Déšť neztrácel na síle, ale ani na ni nenabíral, což ale dívka neřešila; její matka vždy říkala, že to, co dokáže rozveselit její dceru, je směšně prosté…Pocit zmoklého kabátu, přilepující se na její tělo, jí přivodil pocit spokojenosti a klidu.
Onen vodopád není daleko od její vesnice, ale cesta je k němu nepříjemná: Musíte skrze les, kde jako vlasy rostou strom na stromě, je to plocha tak hustě zarostlá, že i ti nejzdařilejší dřevorubci a znalci okolí s ním měli problémy; a v ten deštivý den tam bylo temno a všude se plížily stíny.
Avšak můžete se zde dostat i lepší cestou, loukou. Je však snad trojnásobně delší, neboť se musí obejít onen les.
Schválně šlapala do louží, po čemž se vždy ozvalo čvachtnutí, to ji vždy rozesmálo.
Utekla část cesty, již procházela lesem, najednou se snesl hluk: Silné prasknutí větve, možná tenkého stromu, a ihned poté zaklení; nikdo ve vesnici tak hrubě nemluvil, ne kvůli zlomení větve nebo zakopnutí. Něco takového člověka vyděsí, proto přidala do kroku, takže čvachtání jejích nohou bylo, jako by utíkala v potoce.
Odhrnula poslední, silně olistnatěnou větev, která ji bránila na pohled k vodopádu, a ještě než udělala poslední krok, čímž by se dostala za hranice hustého lesa a stála na malém zeleném trávníčku, na němž tak ráda sedávala a sledovala jen pár metrů vzdálený začátek vodopádu, ovládl ji strach; stál tam totiž muž a jeho zjev…Nikdy takovou osobu neviděla, nikdo ve vesnici nikoho takového ještě nikdy neviděl. Dlouhý černý kabát jen místy ozdobený velmi tenkými bílými proužky, rozepnutý na hrudi, zakrýval část volných černých kalhot. Bílé a krátké vlasy uhlazené dozadu, v ruce červená kosa a na krku velký přívěsek. Avšak to nejhorší, co Kamizen přinutilo k vykřiknutí, dýka zabodnutá přes kabát v břiše.
Pohlédl na ni a usmál: „Ty mi, brouku, jdeš do rány!“ a ihned nato zakřičel: „Jashine! Mám tu pro tebe oběť!“
Kamizen nebyla hloupá ani naivní, věděla, co znamená být oběť, začala utíkat ale ne zpět do lesa, odkud přišla, zabočila doleva; rychlými kroky běžela podél útesu, pod kterým se čeřila zuřící voda. A muž se vydal za ní, však neutíkal, ne příliš.
Nevěděla, co je zač, neznala ho, bála se ho…
Odmítala padnout mu do pasti a velkými kroky se od něj vzdalovala, větve odtahovala rukama, ale přesto jí na kůži, na její světlé kůži, utkvělo mnoho škrábanců.
A on již utíkal za ní, smál se u toho a křičel: „Stůj, mrcho, Jashin tě chce jako oběť!“
Vběhla do lesíku, rovně jej přeběhla- neboť již za ty roky věděla, kde je lesík nejužší- a ocitla se na louce.
„Stůj! Věř, že to nebude bolet! Jen trošičku!“ volal na ni celou dobu a smál se u toho tím nejodpornějším způsobem; znělo to, jako když syčí had…
Louka byla nasáklá vodou, klouzaly se jí nohy, přesto utíkala co nejrychleji směrem dolů, velmi blízko hranice lesa. Tak blízko, že utržila dalších šrámů od ostrých větví vysokých stromů.
Měla za sebou již dobrých patnáct metrů a neznámého muže neviděla, jediné, co připomínalo jeho přítomnost, byl jeho smích, hrubý a odporný.
„Stůj, mrcho!“ a v tom ucítila bolest v rameni, až vykřikla, a sotva pohlédla na bolavou část svého těla, vyřkla znovu: Velká červená kosa jí čněla z ramene, zaseknutá však jen špičkou.
Chudák děvče…
Zhluboka se nadechla, zatnula zuby a pohnula se, čímž kosa spadla na zem.
Odběhla jedním skokem do lesa, stále si držela směr k vesnici, ale ta byla daleko.
Lesem se ozvalo křupání větví, to neznámý překročit taktéž hranici a vydal se za Kamizen; byli vzdálení sotva pár metrů…
Utíkala od něj, a přesto se k ní přibližoval, již neměla více sil. V úseku, na němž se v ten okamžik nacházeli, rostly stromy méně a místa tam bylo více.
Skočila k nejbližšímu dubu a rukama se o něj opřela, připraveny vydat se dál, ale místo toho ji kolem kmene ovázal kovový provaz, na němž byla přivázána kosa.
„Už si mrtvá stejně, ty odolná št*tko! Už nemáš šanci!“
Hlavu měla skloněnou a plakala.
Nechal ji uvázanou a mezitím nohou vytvářel nějaký obrazec na zemi. Přestože bylo mokro, nic se nerozpíjelo…
Trvalo to moc krátkou chvíli, avšak pro Kamizen to byla věčnost, věčnost strávená v bolesti způsobenou kosou. Usmál se na ni, kupodivu mile, a přistoupil blíž.
„Ty jsi ale krásné děvče, škoda, že si s tebou už nemůžu pohrát,“ řekl a rukou ji chytl za bradu; Kamizen se chtě-nechtě musela podívat do jeho tváře, jenže…Něco bylo jiné, jeho kůže byla jiná, tvář byla jiná. Jako by na ni hleděla lebka člověka; v ten moment vykřikla a plnou silou se zmítala.
„No,“ a ruce zvedl do výše, jako by se protahoval, „ více to nebudeme protahovat!“ načež se vrátil doprostřed znaku na zemi; byl to kruh s trojúhelníkem uvnitř.
Zpod pláště vytáhl bodec a pak se toho událo až příliš mnoho, což ani odporný muž nemohl postřehnout: Kamizen při pohledu smrti do očí zaječela hrůzou, v témže okamžiku vyskočily z keře dvě postavy, muž a chlapec, otec a syn; cizí muž je neslyšel, neboť dívčin křik ovládl celý les.
Ihned, jak si muž všimnul, že je tam s ním i jeho syn, se slovy: „Blázne! Ty se vrať!“ jej žduchl, a než syn stihl cokoliv namítnout, padal z kopce dolů, a jediné, co viděl, bylo, jak neznámý vrah pohlédl na jeho otce a bodcem na něj zaútočil.
Křičel, zatímco se bolestně kutálel z kopce, pak narazil do stromu a ponořil se do tmy.

Dlouhá doba utekla, avšak to kluk nevěděl. Vzbudil ho křik, lidský křik, vzdálený, přesto zřetelný. Volali tři jména: „Kamizen, Čiči a Konomashi“ a podle hlasu to byli lidé z osady.
Neměl sílu na to, ozvat se zpět, ani ho to vlastně nenapadlo, jediné, na co si vzpomínal, byli Kimazen a jeho otec; co mu síly stačili, vydal se do kopce. Tam, odkud ho otec shodil dolů, do bezpečí…
Hnán strachem, lezl po všech čtyřech, ale země se klouzala a často se i podrápal o kámen. Pouhá náhoda jeho a otce donutila vyjít ten den ven, a když uslyšely zlostný hlas vraha, vydali se za ním. Doufali, že někomu pomohou…
Když se ocitl nahoře, pohled mu ihned sjel na dvě postavy, jež za ruce byly pověšeny na stromech a jejich zakrvácené šaty a naprosto bledé tváře byly jasným důkazem toho, že jsou oba mrtví, a jako zlověstné znamení na zemi ležel vrahem namalovaný znak...

Poznámky: 

Poslední dobou nevím co napsat, a už vůbec nevím, co k tomuto...Takže snad jen, snad se bude trochu líbit.
Tento příběh už dlouho osídluje moju složku, snad sem si ho nevšimla...
Není to nic úžasného a asi ani nic dojemného a ještě to má špatný konec...Asi to byl špatný den, kdoví...
Snad šlo poznat, o koho se jedná, ale kdyby ne, tak to byl Hidan Smiling
Snad se bude líbit, děkuju Smiling

5
Průměr: 5 (2 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Po, 2010-12-13 22:42 | Ninja už: 6062 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Co k tomu napsat? Snad jen že se mě to líbilo.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Amael
Vložil Amael, St, 2010-09-29 18:44 | Ninja už: 5642 dní, Příspěvků: 819 | Autor je: Prostý občan

a jéje, další blbej end... Laughing out loud ale to se mi na tvých povídkách líbí, ukazujou realitu, i když od ní radši utíkám a žiju ve svym krásnym světě jen s osobou, která pro mě nejvíc znamená...
krásný Smiling

Obrázek uživatele Joanne
Vložil Joanne, St, 2010-09-29 20:57 | Ninja už: 5675 dní, Příspěvků: 815 | Autor je: Utírač Udonova nosu

U mě je to jinak, stěžovat si zatím nemůžu, jsem spíše dítě štěstěny, takže si tak trochu připomínám, že realita krutá jest- to abych se nenechala unést na krásných růžových obláčkách a jednoho dne ktutě nespadla na zadek...Ale nějaký ten happy end už mě čeká Eye-wink
Děkuju Smiling

Hledat štěstí v maličkost dala jsem si za úkol - a jde mně to.

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, Út, 2010-09-28 00:27 | Ninja už: 6193 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Lovec dostal svoju korisť. Tá Hidanova šelmovitosť sa mi vždy páčila. A ty si skvele popísala ten príbeh. Páči sa mi, ako to na začiatku ide mierne. Obyčajný deň, ktorý si Kamizen užíva. Lenže nikdy nie je nič tak, ako by malo a malo byť Smiling
Popravde, keby to skončilo šťastne, vôbec by ma to tak nepotešilo, ani by sa mi to tak nepáčilo, ako v tomto prípade.


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.


Obrázek uživatele Joanne
Vložil Joanne, Út, 2010-09-28 15:56 | Ninja už: 5675 dní, Příspěvků: 815 | Autor je: Utírač Udonova nosu

A pak se strhl ohromný boj, a ačkoli vrah nemohl zemřít, rány od starého muže ho bolely, proto utekl; všichni tři se pak šťastně vrátili domů...
Hmm, ona někdy trocha toho pesimismu neuškodí, přeci jenom, bylo by to přehnané... Smiling
Děkuju Smiling

Hledat štěstí v maličkost dala jsem si za úkol - a jde mně to.

Obrázek uživatele Aki no sakka
Vložil Aki no sakka, Po, 2010-09-27 20:55 | Ninja už: 5549 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Prostý občan

Možná... možná mě zas tolik nedostal její osud, jako spíš pocity. Nestává se mi totiž tak často, že bych byla schopná se do hlavní postavy tak vžít, jako právě tady. Protože to, jak běžela lesem, jak jí zraňovaly větve, jak pršelo a ona šlapala do kaluží... to bylo popsané tak nějak živě. Dokázala jsem se do toho vžít, začíst se a ponořit se do jednoho smutného příběhu. Akorát mi přišlo, že z Kamizeniny osobnosti bylo odkryto příliš málo na to, abych jí skutečně litovala.
Jistě, každý napíše jednou něco lepšího, jednou něo horšího... tohle nebylo špatné, vůbec. Ale zase to nebylo tak silné, jako některé tvé jiné povídky.
Oslovilo mě to. Už kvůli tomu skvělému popisu.

Obrázek uživatele Joanne
Vložil Joanne, Út, 2010-09-28 15:52 | Ninja už: 5675 dní, Příspěvků: 815 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Jak sama sebe znám, tak by to byly další 3 stránky ve Wordu, než by její osobnost byla dostatečně vypsaná, takže tady hraje opravdu asi ten popis hlavní roli...
Nebylo to tak silné jako ostatní, to jest pravda, to -bohužel- přiznávám i já...Smiling ale jsem ráda, strašně moc Smiling
Děkuju Smiling

Hledat štěstí v maličkost dala jsem si za úkol - a jde mně to.