manga_preview
Boruto TBV 13

Království barev 1

Zelená

V některých představách možná existuje úplně dokonalé místo.
Místo, kde neexistuje ani válka ani bolest ani trápení.

Život jako takový je nejspíše stále o tom samém. Pochopili byste, proč to říkám, kdybyste mně znali. Což neznáte, tím pádem je to jedno, ne? Existuje jen málo věcí, které nás zvládnou překvapit. Ve všech těch odlišných světech je to stejné. I v tom, kde si shinobi skáčou z místa na místo. Křičí, jak ochrání vesnici a nakonec jsou stejnak na dvě věci. Jo, v akademii sice slyší samou teorii, učí se nazpaměť všechny možný situace a až si zapamatují, co maj udělat, tak je pustí. Pustí je do světa, kde vládne stereotyp o nacházení už dávno známých věcí.

Možná patříte mezi ty, kteří jako malý často snívali o takovém … Dokonalém místě. O místě, které znáte jenom vy. Takový tajný koutek, kde si můžete dělat, co chcete. Bez dohledu dospělých, nebo třeba nějakých omezení. Časem si však uvědomíte, jak naivní to byla představa. Pokud však nějaký takový soukromý ráj máte, povězte mi o něm. Možná se tam vypravím a posoudím, zda-li je dokonalejší než místo na kterém jsem zemřela.
… teď si uvědomuji, jak zvláštně to musí znít. Když jsem zemřela, tak jsem asi mrtvá. To dává smysl, správně? Ale tohle se o zbytku říct nedá … Vězte, že nejsem duch. Nebo něco takového nadpřirozeného. Jsem něco docela jiného, na tuhle otázku vám však dám odpověď později. Teda, pokud vůbec někdy.

Jestli však vaše dotazy směřují k něčemu jinému. Třeba právě k místu o kterém jsem se tu letmo zmínila. Tak o něm, vám vcelku ráda povyprávím. Řeknu vám vzpomínku na místo, kde jsem byla úplně první. Ale zároveň už ho neopustím. Popisovat dokonalé je nevděčná práce, jednoduše jděte skrz les táhnoucí se až k hranicím ohnivé země s tou větrnou. A … Když budete mít štěstí, pak vyjdete na mýtinku, jež skrz temné větve osvětlují jemné sluneční paprsky. Úplně uprostřed stojí majestátný strom … Snad dub, nebo něco mu podobného. Vysoká zelenkavá tráva se uklání větru a vítr si hraje na nezkrotného vůdce. Vlastně je takové místo, které je k spatření v každé pohádce, kde je nějaká louka.

Trávila jsem tam většinu svého času posloucháním zpěvu ptáčků o míru, taky občas přišel na návštěvu nějaký ten jelen, který přijal pohoštění chutné travičky. To, co zuřilo mimo bylo nepodstatné. Nějaká válka mezi vesnicemi. Koho by to zajímalo?! Jen se vyvražděte, jako by krev byla akorát barva na umělecký plátno. Nebudete spokojeni, dokud jedna strana nepadne. Pošetilí ninjové. Prý bojující za mír. Tohle je ta ironie, bojovat a za mír. Jako by to šlo. Přemýšlet o tom, co by teoreticky mohlo být je taky příjemná činnost. Nemusíte vnímat, co se děje právě teď. Místo toho zpytujete svědomí, jak jen můžete. Jednoduše řečeno, všechno za hranicemi tohoto ráje je jeden velký nesmysl.

Jednou za mnou však přišla slečna. Před pár dny oslavila šestnácté narozeniny. Taky se stala chuuninem. A víte proč? Protože přežila. Neudělala vůbec nic, jen se dívala, jak její senpai umírá. Potom si jen zachránila vlastní kůži. Ze začátku jsem jí nenáviděla, byla stejná jako všichni shinobi z Konohagakure no Sato. Snad před něčím utíkala, před pocitem smutku a méněcennosti v téhle válce. Muselo jí to zasáhnout, však taky koho ne? Jmenovala se celkem trefně. Ukiyo. Někdo by to možná přeložil jako život, dalším významem tohoto jména však byl také „smutný svět“. Kdo ví kvůli čemu jí rodiče chtěli říkat takhle, ale nejspíše neměli všech pět pohromadě. To nemohli vymyslet pro své milované dítě něco lepšího? Vždyť je jasné, že z toho nebude nadšené!

Ubíhaly dny po dni, její návštěvy se stávaly pravidelné. A její bytí se snad i stalo přirozenou součástí tohoto drobného světa. Občas jsem měla pocit jako by si uvědomovala funkci tohoto všeho. Malého kousku míru mezi válkou. Nezajímalo mně, proč sem chodí. Ani co dělá ve chvílích, kdy ji nevidím. Myslela jsem, že to jednoduše není moje věc. Samozřejmě, nejspíše jsem někde v hloubi duši asi cítila a věděla, jak se chová mimo mé království. Bylo mi to jedno, ať si vraždí koho chce. Dokud nezničí mé království, tak mně to nezajímá …

Poznámky: 

^^ Tak, a povídka odstartována.
Původně jsem tu chtěla napsat něco více, ale nějakou větší poznámku napíšu až u posledního dílu.
1. osoba je vážně peklo ... x_X" Hold všem, kteří tak umí psát hezky. ^^ Snažila jsem se a jsem docela hrdá na to, co z toho vyšlo.
Tákže, snad se líbila a já se poroučím narvat do sebe nějaký ten aspirin.

4.875
Průměr: 4.9 (8 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Čt, 2016-07-07 20:15 | Ninja už: 5484 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Mise L:
Zprvu jsem se bála série bez jediné přímé řeči, ale velmi brzy jsem pochopila, že ona je celá jakýmsi vnitřním monologem, což mě velmi potěšilo. Také jsem byla zvědavá, jestli z dílu ucítím onu zelenou a ona tam opravdu je Smiling Její naděje, harmonie, klid... I když psáno o válce a o smrti, mám z tohoto dílu příjemný pocit. Až se mi nechce klikat na červenou, protože tuším, že ta mi ho rozmetá...

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Kimm-chan
Vložil Kimm-chan, Po, 2010-08-02 22:18 | Ninja už: 6111 dní, Příspěvků: 759 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Je těžké napsat komentář k něčemu, jako je tohle. Nemůžu najít slova, natož pak správný slova. Hold si budu muset zvykat, že mě povídky poslední dobou pořád odzbrojují.
Našla jsem v té povídce něco, co se mi strašně líbilo. Našla jsem v ní realitu. Tu drsnou, nekompromisní. Takovou, kterou každý znás popisuje jinak, protože ji taky jinak vidí a vnímá.
Víc k tomu nemám co říct, už takhle jsem vyplýtvala všechna slova, která jsem mohla.
Snad jen...povídka mě dostala. A to byl teprve začátek.


• There'll always be people out there who will tell you that you can't. All you have to do is turn around and say: "Watch me!"
• Vždyť usmát se nebolí.
• Nejnovější myšlenka v text ... Voda není krev, Voda je voda

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Ne, 2010-07-18 20:49 | Ninja už: 6059 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Zatím to vypadá Minatovsky optimistické, ale protože v tomhle vedru se nedá psát optimisticky, tak mám o malou mítinku obavy.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele K.Iwi the Fox
Vložil K.Iwi the Fox, So, 2010-07-17 16:10 | Ninja už: 5894 dní, Příspěvků: 553 | Autor je: Prostý občan

No tak...hm.. som zvedavá na pokračovanie Smiling Kliknem si to do Oblíbených a hodím všetko na "tvou čtyřletou hlavinku"(Sticking out tongue) pretože verím, že pokračovanie bude mať grády, mollynko. Smiling Kiwi ^^

Paper is dead without words
Ink idle without a poem
All the world dead without stories
Without love and disarming beauty

Careless realism costs souls
- Nightwish (Imaginaerum), Song of Myself

SPOLEK ŽROUTŮ KNIH!!!

Obrázek uživatele Amael
Vložil Amael, So, 2010-07-17 15:59 | Ninja už: 5639 dní, Příspěvků: 819 | Autor je: Prostý občan

bylo to... zajmavý Smiling zaujalo mě to, máš zvláštní způsob uvažovaní. většina lidí přemýšlí skutečně způsobem: dokud se nestane nic mě, tak je mi zbytek ukradenej... hezký Smiling