manga_preview
Boruto TBV 09

Sasukeho dopisy - 01 - Prolog

Když se ohlížela zpátky, musela vidět jak hloupá a naivní byla. Samozřejmě ho neznala; samozřejmě mu nerozuměla. Všechny ty její odhady byly výstřelem do prázdna. Sasuke jí ukazoval anonymní lhostejnou masku a ona se s ní spokojila, jako s výpovědí jeho života. Čím blíž mu byla – její postel byla vedle té jeho, v boji vždy po jeho pravici, v běhu za zády – tím cizejší, tím prázdnější se stával. S každým dotykem, s každým slovem, s kterým se ona přiblížila, on se vzdaloval.
Napadlo ji – všimla si někdy, že píše dopisy?Měla je v rukou, bílé popsané modrým inkoustem hustým vkusným rukopisem; Neadresované, nikdy neodeslané. Ležely tu před ní. Sesypané na jejím klíně, na ušpiněné podlaze, všude kolem ní. Dopisy, stovky dopisů. Dopisy věnované někomu.
(Komu?)
Roztřesenýma rukama je začala pročítat.

19.8.2004
Hned zezačátku tě ujistím, že nebudeš muset snášet popisování mé každodenní rutiny. Je to příliš jednotvárné. Lidi, kteří v tom nacházejí zálibu, jsem vždycky považoval za hlupáky. Každý den se stane tolik drobností… nenacházím v nich žádný smysl. Jsou to jen podružnosti, které mě občas zdržují, jindy provázejí na mé cestě. Některé ti přesto popíšu – nevěřil bys jak útrpně pravidelný je zvuk kapek vody z mé cely. Doufám, že rozumíš, že pokojem to nazývat nemůžu, proto se omezuju na slovo cela, přestože uvězněný nejsem. Občas mám nutkání všechny ty kapky nechat stékat do mého hrdla a doufat že je tak utiším. Nevěřil bys, jak dráždivý je parfém Orochimarovy podřízené. Levný. Občas mám chuť jí říct, že z ní dělá obyčejnou kurvu. Řekl bych to, kdybych si nebyl jistý, že jí to polichotí. V noci když uléhám, slyším skřeky. Nevěřím, že je vydávají lidé. Nezní dokonce ani jako zvířata. Zní jako zrůdy. Občas slýchávám pláč. Tenký a úzkostný jako chvějící se struna. Neutišitelný. A pak slyším vzdechy a sprosté vrzání. Ta nejobyčejnější sprostota se mísí s náznakem jediné něhy – nebo citu, který tady můžeš zažít. Ve skutečnosti to nevnímám tak živě, jak by se mohlo z dopisu zdát. Připodobňuju to dlouhému mlhavému snu. Ty opravdové sny jsou mnohem tíživější a skutečnější než realita. Možná, že příště, až ti napíšu, se zmíním o mých snech. Dnes jsem příliš unavený, podivně otupělý. Nic z toho co bych se ti teď snažil vylíčit, by nebylo nic jiného než lži nebo polopravdy, protože drogy otupují smysly a vnímání. Nečekám, že mi odepíšeš dlouze, stačí jedna věta, jedno slovo. Stačil by pouhý pocit, který by doložil zda – li žiješ.
Napíšu ti zase, co nejdříve.
Sasuke Uchiha.

Prsty projela po umačkaném, sotva čitelném papíře – a odhodila ho k stohu dalších dopisů. Tenhle dopis byl první. Místnost páchla hnilobou, vzduch byl těžký, zvětralý. Otřela si oči. První dopis a už se o ní stihl zmínit jako o levné, couře. Celou dobu co se ho snažila svést… a on – směšné, k smíchu. Dala se do třídění dalších dopisů – až je pročte všechny a zjistí, komu jsou adresovány – pošle je. Tušila dobře, že dopisy jsou postupnou neplánovanou výpovědí o tom, čím se stal. Teď už nebyl člověk. Nebyl ani zvíře. Byl zrůda.
(Mohl mu pomoct ten člověk, kterému psal?)

4.083335
Průměr: 4.1 (12 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Čt, 2010-07-15 15:25 | Ninja už: 5907 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Nikdy jsem netušil, že Sasuke je typ co si píše deníček (nebo dopisy, to už je jedno), ale přesto se nějak přenesu. Tak jako jsem se přenesl přes Aifinu Hinatu. Jen by mě zajímalo, od kdy je Sasuke dobrý pozorovatel? Já měl vždycky za to, že je to nejzaslepenější postava v seriálu.
Celkově je popis prostředí daleko lepší než dopis. Jen, proč jsou v závorkách ty otázky (zvláště ta první, u té druhé jsem, ale taky nepochopil proč tam ta závorka je), co si mají pokládat čtenáři?
No nic.
Pak taky proč v první kapitole píšeš o čem to celé bude? Trochu to připomíná reklamu na Blesk: "V dnešním čísle se dozvíte šokující pravdu o tom jak se Bohdalová promenádovala nahá!"
"Budeme sledovat cestu Sasuke od obyčejného mladíka, až k vraždící, bezcitné zrůdě!"

Celkově je to dobré, možná i lepší než dobré. Jenže jediná podobná povídka je od Aife a porovnávat někoho s Aife je mírně nefér. No a ze stylistického hlediska je to paráda.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Luca-sama
Vložil Luca-sama, Pá, 2010-07-16 11:08 | Ninja už: 5282 dní, Příspěvků: 30 | Autor je: Prostý občan

Ano vím, že v manze se Sasuke chová slepě, němě a jeho grimasy se střídají s ryhlostí slimáka. Ale vždycky mě zajímalo co si asi myslí... Není to typ co by psal dopisy. Souhlasím. Ale tohle bude mít dohru ke konci, kde se to vysvětlí... takže nebudu spoilerovat. No co se týče obsahu dopisu - vycházela jsem tak trochu ze sebe, pozorovala sama sebe jak se k mnoha věcem a lidem chovám naprosto lhostejnně ( protože to je moje obrana ale tohle tu rozebírat nebudu) a jak naproti tomu uvnitř prožívám něco úplně jiného než zobrazuju. Lidi mě obecně považují za necitlivou protože se chovám necitlivě. Ale to neznamená že necitlivá jsem. A takhle jsem postupovala u Sasana. To že zaslepeně a bez emocí vypadá neznamená nutně že takový je. Co se týče zbytku... do božské Aife mám na míle daleko pravda. A jinak děkuju za komentář s bleskem a závorkama máš mimochodem pravdu xD (NAPRAVÍM!)

Obrázek uživatele Daarkrai
Vložil Daarkrai, Ne, 2010-07-18 19:38 | Ninja už: 5087 dní, Příspěvků: 18 | Autor je: Prostý občan

Nechci do toho nějak vstupovat, ale ten dopis mi připadá jako by ho mohl napsat přesně Sasuke...jak věci vnímá jako nepodstatné drobnosti, které ho jenom provázejí při cestě k jeho cíli, věřím, že to by určitě napsal, kdyby se rozhodl psát o svých pocitech dopisy Smiling A třeba ta první závorka s otázkou se tam ohromně hodí..to se mi líbí Smiling Já vím, že to komentuju už podruhé, ale už se prostě nemůžu dočkat dalšího dílu Smiling

Obrázek uživatele Luca-sama
Vložil Luca-sama, Po, 2010-07-19 21:59 | Ninja už: 5282 dní, Příspěvků: 30 | Autor je: Prostý občan

Děkuji, každý to vidí jinak. Jsem moc ráda, že se ti to líbí. Sasukeho dopisy budou až příští týden. Ale tento týden rozjedu i novou kapitolovku o Ino (kde se Sasuke taky dostane ke slovu, mimo jiné také Shika, Sakura, Chouji, Fuu a spoustu dalších)Zdá se mi o něco lepší než to o Sasukem. (Ale neboj v Sasukeho dopisech budu pokračovat) Tak budu moc ráda, jestli se na to koukneš Smiling

Obrázek uživatele Aife
Vložil Aife, Ne, 2010-06-27 21:03 | Ninja už: 5456 dní, Příspěvků: 369 | Autor je: Utírač Udonova nosu

člověče - nemám co ti vytknout, pokud nepočítám nevhodný vid hned u prvního slovesa a "vkusný" rukopis, ale to už zavání hnidopišstvím. Jako prolog se to čte svižně a dobře. Zbývá jen jediná otázka.
Komu to psal?

Obrázek uživatele Daarkrai
Vložil Daarkrai, Ne, 2010-06-27 20:24 | Ninja už: 5087 dní, Příspěvků: 18 | Autor je: Prostý občan

To je krása...naprosto mě to uchvátilo..jedna z nej věcí, co jsem tu četla Smiling

Obrázek uživatele Luca-sama
Vložil Luca-sama, Ne, 2010-06-27 19:46 | Ninja už: 5282 dní, Příspěvků: 30 | Autor je: Prostý občan

Děkuji Smiling Temné? Bude to temnější a temnější Smiling

Obrázek uživatele Judar
Vložil Judar, Ne, 2010-06-27 19:16 | Ninja už: 5164 dní, Příspěvků: 977 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

ehm nemám slov ...dosť temne slová sa tam nachádzaju...strašne sa mi to páči


SHARINGANOVÝ OHYZD A JEHO 9 CIBUĽČIAT = ÚTOK! :D


Naivní malíři jsou dospělé děti, které najednou vzali tužku nebo štětec a tím prvním pohybem ruky na čistou plochu zjistili, že obrazy jsou nejen jejich dětským hřištěm, ale i obranou proti nudě, hojivou krásou, prostou jak léčivé byliny.

[/URL]