manga_preview
Boruto TBV 09

Co dokáže láska?, část XIII.: Miloval, zabil a týrá

„To samé co já. Že jsi všechno zapříčinila ty! Kdybys tu nebyla, Shigashu by žila!“ Zlomil se mu hlas, nebo se to Tatanari jenom zdálo…?

Itachi se od ní odvrátil a přešel k oknu, pod kterým do sebe sekali vojáci dvou zemí. Dvou království, dvou tak rozdílných, tak jiných zemí...
„Co... co mám dělat?“ zeptala se, aniž by se odlepila od zdi, na kterou ji přitiskl. Nehnul ani brvou.
„Jdi mi z očí.“ odsekl. Když neposlechla, zvýšil hlas. „Vypadni!“
Neváhala pak už ani minutu. Cokoli jí udělal, cokoli jí řekl, nyní poznala, že to nebylo z náklonnosti k ní. Bylo to proto, že byla až moc podobná své sestře. Sestře, kterou Itachi miloval.
Běžela dlouhou chodbou a před očima plnýma slz se jí stále objevovaly tytéž obličeje stále dokola. Sestra, Itachi, otec, matka... Sestra, Itachi, otec, matka...
Nebyla si vůbec jistá, kam míří, vedla ji pouze její vlastní vůle. Když se konečně zastavila, utřela slzy a rozhlédla se. Stála přímo před celým sídlem. Uvědomila si, že ho vlastně nikdy neviděla v plné kráse, ani když vyšla před něj, když něco venku vybouchlo.
Sídlo bylo obrovské. Desítky věžiček se tyčily nad jednou velkou, hlavní lodí. Pečlivě vytesané žebroví podpíralo celou stavbu, tmavou a nevlídnou. Působilo to tak... tak zle, až se Tatanari zachvěla. Odtrhla od sídla pohled.
Je to příšerné, pomyslela si. Děsivě příšerné.
Jak tam stála, všimla si, že vlastně stojí na dvorku. Už zase. Mimoděk si pohladila břicho a vydala se zpět do sídla.
Nemohla přestat myslet na to, co se dozvěděla. Dávalo to ale smysl. Itachi zabil Sasoriho, aby nad ní mohl mít vládu a naložit s ní podle jeho gusta. Chtěl se jí pomstít za to, že zabila Shigashu.
Nešlo jí ale do hlavy, proč ji ještě nezabil. Proč ji neumučil, jako to udělal s Ichirou. A proč jí ještě udělal dítě. Po chvíli lámání si hlavy jí to ale došlo. Psychický teror. Chce ji nechat, ať se sama sežere zevnitř. Aby spáchala sebevraždu, snad aby měl konečně klid a nestálo ho to ani moc práce. Ozval se v ní vztek. Tak to se spletl. Protože já se nevzdám.

Rychle zatáhl závěsy a chladně se otočil do pokoje. Bylo v něm ticho a tma, nikde nic, co by naznačovalo život. Podíval se dolů, na své oblečení. Lehce si uhladil černou vestu s rudými ornamenty, preventivně oprášil černé dlouhé kalhoty a pak se jen zadíval na lesklé černé boty, lakovky. Poté zvedl hlavu, nasadil svůj neprůstupný pohled a vyšel z pokoje. Zavíraje za sebou dveře, pomyslel na Tatanari. Nezajímalo ho, kde je, stejně neuteče. Ne nyní. A kudy? Před branami zuří válka a dvůr je dostatečně ohraničený. A zvlášť, když je těhotná... Při tom pomyšlení ho bodlo u srdce.
S něčím takovým jako dítě absolutně nepočítal. Bylo to něco, čeho se chtěl zbavit, věděl ale, že Tatanari by k tomu nesvolila. A zvlášť, použila-li to jako ochranu pro něj i pro sebe, když ho chtěla Chiyo zabít. A tak tomu nechal volný průběh, počítal totiž, že ji do té doby zničí, nebo alespoň přiměje k tomu, aby se zabila. Zabila by tím, jak se říká, dvě mouchy jednou ranou. A i kdyby se to dítě narodilo a ona se zabila až poté... Přetvoří ho nebo ji k obrazu svému.
S tímto šťastně nebezpečným plánem kráčel po chodbě a zaplul podle instinktu do dveří, ve kterých věděl, že je věznice. Nikdo tam nebyl. Zavřel oči a nadechl se toho pachu krve, smrti a zoufalství. Nebylo to příjemné, ale jemu to čas od času dělalo dobře. Podivil se, když zjistil, že dnes myslí na něco úplně jiného.
Když otevřel oči, šokem se mu rozbušilo srdce, i když v obličeji to nedal znát. Oči se mu rozšířily. Skoro cítil, jako by ho někdo bodl do zad, pak si ale uvědomil, že to bylo jen leknutí. Chvíli zhluboka dýchal a pak si uvědomil, čeho se tak lekl.
Bylo to podivné. Před očima se mu objevil obraz něčeho, co chtěl vidět. Co by mu tak ulevilo, co by souladilo s jeho plánem.
Mrtvá Tatanari se svým synem v ruce.
Tohle ale bylo jiné. Nevěděl, proč měla v ruce syna, ani proč z jejích a synových očí vytékaly krvavé slzy, oba bílí jako padlý sníh. Promnul si čelo a snažil se na to nemyslet. Rozhodl se ale, že o té podivné vteřinové vizi ještě popřemýšlí.

Poznámky: 

Tak, po krátké odmlce se znovu vracím Laughing out loud
Tentokrát to ale dojedu, když už mám tak zatraceně dobrý příběh, ne? xD Teda... co alespoň já myslím...
Nepokračuji pro nátlak, nýbrž pro vlastní potěšení... Znáte to, ne? Laughing out loud
Fajn, nebudu napínat a hned příští týden přijde další díl :)

4.714285
Průměr: 4.7 (7 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele mashinkA_rainBow
Vložil mashinkA_rainBow, Čt, 2010-04-15 17:50 | Ninja už: 5835 dní, Příspěvků: 236 | Autor je: Prostý občan

cink: a tak to má být ^^ div že u toho počítače neskáču radostí, když vidím takovýhle komentář Laughing out loud
akai: děkuju moc ~ ^^ vážně Smiling
xai_chan: počkej si do konce Laughing out loud vše se ukáže jiné, než se zdá... >:D mhuhaha Laughing out loud

Obrázek uživatele Judar
Vložil Judar, St, 2010-04-14 20:31 | Ninja už: 5182 dní, Příspěvků: 977 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

fuuha no je do dobrý príbeh aj ked trocha surový


SHARINGANOVÝ OHYZD A JEHO 9 CIBUĽČIAT = ÚTOK! :D


Naivní malíři jsou dospělé děti, které najednou vzali tužku nebo štětec a tím prvním pohybem ruky na čistou plochu zjistili, že obrazy jsou nejen jejich dětským hřištěm, ale i obranou proti nudě, hojivou krásou, prostou jak léčivé byliny.

[/URL]

Obrázek uživatele akai
Vložil akai, St, 2010-04-14 19:45 | Ninja už: 5675 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

nevím, co mám k tomuto dílu napsat... Úplně nejlepší pohled na všechno. To, jaký je Itachi je opravdu dokonalý, moc se těším na pokračování, takže jsem ráda, že bude brzy Eye-wink
¨Vážně úplně nej super úžasné povídka Sticking out tongue

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele cinkl
Vložil cinkl, Út, 2010-04-13 19:48 | Ninja už: 5657 dní, Příspěvků: 776 | Autor je: Prostý občan

No božííííí!
konečně sem se dočkala..miluju Itachiho..miluju jak si vždycky myslím, že sem ho v té povídce konečně pochopila a pak něco napíšeš a já zjistím, že je to vlastně uplně jinak..
to je na tom skvělé..
chci další a dlouuuuhýýýý:D

*Lavi. He is pretty cool, you knowZ lásky*

*Když nechceš ubližovat, neubližuj. Ale když ublížíš, tak chladnokrevně.*

MůjsvětDivů **Kdo žije bez fantazie, není člověkem**