manga_preview
Boruto TBV 10

Sedm minut v ráji - Itachi

„Osm - “
Chtěla jsi říct osmnáct, protože na papírku, který jsi držela v ruce, doopravdy byla osmnáctka, ale uprostřed slova ses překvapeně zarazila. Když jsi klopila oči, abys přečetla to osudové číslo, které rozhodne o následujících sedmi minutách tvého života, všude okolo šuměl hovor, lidé se smáli, za nedalekými keři se dokonce někdo pokoušel zpívat a někdo jiný na něj zase řval, ať je proboha zticha... Ovšem teď, když jsi oči opět zvedla, všechno bylo rázem jiné. Zmačkaný papírek ti vypadl překvapením z rukou. Zahrada kolem tebe byla pustá, jediným zvukem bylo šumění větru ve větvích a v trávě, nikde ani živáčka... kromě jediné postavy, která stála jen pár metrů od tebe. Vytřeštila jsi oči a v tu chvíli by se v tobě krve nedořezal. Všimla sis nechvalně proslulých červených mráčků na černém plášti a tvář, na které tančilo tlumené světlo pohupujících se lampiónů, jsi také okamžitě poznala.
„I... Itachi...?“ podařilo se ti vydechnout staženým hrdlem.
„_____-san,“ oslovil tě a dále si tě upřeně prohlížel. Jeho hlas zněl hlouběji, než jak sis ho pamatovala, ale ani tak nebylo pochyb. Byl to on, a když jsi ho slyšela vyslovit své jméno, málem tě porazila záplava vzpomínek, které ses pokoušela v minulých několika letech navždy pohřbít někde hluboko v mysli. Několikrát ses zajíkavě nadechla a nemohla jsi odtrhnout pohled od jeho tmavých očí, ve kterých se zračila barevná světýlka. Byl tak bledý... vypadal nemocně...
„Jak ses sem dostal?“ vyslovila jsi otázku, která tě teď zajímala skutečně ze všeho nejmíň, ale jakožto správná kunoichi sis to nemohla odpustit. Mírně se pousmál, skoro nostalgicky.
„Nebylo to těžké, ostraha je jako každý rok oslabená oslavami a všude je plno lidí, kteří nedávají pozor... bylo snadné se mezi nimi na chvíli ztratit.“ Jeho úsměv však pohasl, jako by si uvědomil, že on je v tomhle všem tentokrát vetřelcem. I ty sis to velmi dobře uvědomovala. Věděla jsi, že bys měla něco udělat, protože tohle bylo samozřejmě genjutsu! Měla by ses z něj co nejrychleji dostat, alarmovat ANBU...! Ale nedokázala ses přinutit k ničemu z toho. Místo toho jsi popošla několik kroků k němu.
„Itachi!“ řekla jsi naléhavě. Už tak dlouho jsi chtěla znát pravdu. „Itachi... co se to tenkrát s tebou stalo? Proč jsi udělal ty hrozné věci? Proč - “
„Byl bych raději, kdybychom o tomhle nemluvili,“ řekl dost chladně. Zůstala jsi na něho civět.
„A o čem chceš mluvit?!“
„Nechci mluvit.“ Uvědomila sis, že se po celém těle třeseš.
„Tak co chceš?! Já ti nerozumím, Itachi, nerozumím tomu, co se stalo. Od té doby už nerozumím vůbec ničemu, někdy se mi zdá, že se svět musel zbláznit, ty zprávy, co slýchám... o Akatsuki a -“ Najednou byl kousek od tebe a jeho ukazováček ti spočíval na rtech, čímž zastavil proud slov, který se ti dnes a denně proléval myslí.
Před pár lety sis myslela, že máš celý svět prokouknutý a že před tebou budoucnost leží jako na dlani. Stačilo ti pomyšlení na nekonečné dny tréninku, které tě čekají po boku tvého nejlepšího kamaráda z klanu Uchiha, a život neměl chybu. Byla jsi do něj tenkrát zamilovaná... ale kdo nebyl, že. Měl sice čím dál víc práce, ale to bylo pochopitelné, když pracoval pro ANBU! A ani tak jsi mu nedala příležitost, aby na tebe zapomněl, kdepak. Ostatní dívky to možná vzdaly, ale ty jsi rozhodně nehodlala! Jenže potom se všechno změnilo. Obrázek usměvavé Itachiho tváře se ti před očima rozsypal a události najednou nabraly úplně jiný směr. Směr, kterému jsi nerozuměla, který tě vystrašil, ale nedokázala jsi ho změnit. To vše bez jediného slova.
„Chtěl jsem tě jenom ještě jednou vidět, to je všechno,“ řekl Itachi velmi tiše a palcem ti přejel jemně po tváři. Krátce se zahleděl na jeho bříško, které se zalesklo setřenou slzou. Ani sis neuvědomila, že pláčeš.
„Co tím myslíš, ještě jednou?“ zašeptala jsi a zahleděla se tázavě do jeho černých očí. Už to bylo dlouho, co ses do nich naposledy dívala... všimla sis, kolik mu kolem nich přibylo vrásek a jak tvrdě se na tebe dívaly... Dlouhou chvíli tvůj pohled opětoval, ale nakonec to byl on, kdo první očima uhnul. Tvář mu na okamžik zkřivil smutek nebo možná vztek a jeho ruka blízko tvého obličeje se pevně sevřela v pěst. To však hned pominulo, a když se na tebe znova podíval, už měl oči měkké a zračil se v nich nostalgický úsměv, stejně jako když jsi ho znala dřív, v jiném, jednodušším světě. Zvolna, jako by si to každým okamžikem chtěl rozmyslet, kolem tebe ovinul paže. Ani tě nenapadlo se bránit. Když jsi na týlu ucítila teplo jedné jeho dlaně a druhou tě jemně pohladil po rozpuštěných vlasech na zádech, ochotně ses k němu přivinula. Zavřela jsi oči, do kterých se ti ještě stále draly slzy.
Jeho vlasy i ta prokletá uniforma voněly cize a i přes vrstvu oblečení jsi poznala, jak je vyhublý. Chtěla sis myslet, že tohle je přece náznak starých dobrých časů, návrat tvého milovaného Itachiho, jenže nebyl. Ani teď, v jeho vytouženém objetí, jsi ničemu nerozuměla. Poslouchala jsi jeho dech vedle svého ucha a pokoušela ses v tom najít nějaký smysl. Nedokázalas říct, jak dlouho to trvalo. Bylo to tak krásné a zároveň tak hrozné, že ses ani neodvážila sledovat plynoucí vteřiny.
Nakonec jeho sevření přece jen povolilo a cizí, zneklidňující vůně se vzdálila. Když ti přejel palcem po bradě, na jeho tváři se usadil ten smutný úsměv, který jsi v jeho očích vídala už před tolika lety.
„Mrzí mě, že jsem odešel bez rozloučení. Je to jedna z mála věcí, které můžu napravit podle vlastní vůle, takže proto jsem přišel. Vážím si malých věcí, které záleží jen na mně, a chci je udělat tak, abych nemusel litovat. ______-san... měj se dobře a měj krásný život, to ti přeju z hloubi srdce.“
„Osm? Osmička už byla, nemůžeš mít osmičku!“ rozčilovala se Ino.
Zaplavil tě příval hovoru a smíchu a zmačkaný papírek s číslem 18 dopadl do trávy u tvých nohou.

Poznámky: 

Někdy mi je líto, a u téhle povídky to platí velmi, že se mi nedaří čtenáři zprostředkovat všechny myšlenky a pocity, které mám při psaní. Občas se stane, že jsem z nějaké povídky hrozně nadšená a silně na mě emocionálně působí, ale když si ji pak po sobě přečtu, je mnohem... plošší, než byla v mojí hlavě. V tomhle případě se s tím asi musím smířit, tenhle formát kraťoučkých povídek není místo na půlstránkové popisování stavu mysli hlavní aktérky, to už bych se zas dostala někam, kam nechci Smiling
Ale k jiným věcem - tohle je předposlední ze sedmiminutovek a pak šmitec! Laughing out loud Mám ale víc než jeden důvod dál psát fan fiction, chtěli byste něco ode mě i dál číst? Smiling

4.859375
Průměr: 4.9 (64 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele lucathemeh
Vložil lucathemeh, So, 2012-04-21 16:16 | Ninja už: 4696 dní, Příspěvků: 393 | Autor je: Pěstitel rýže

To bylo dokonalé, já budu bulet! Laughing out loud Laughing out loud

Obrázek uživatele ...DarnakoKita...
Vložil ...DarnakoKita..., Po, 2012-03-19 23:18 | Ninja už: 6011 dní, Příspěvků: 12 | Autor je: Prostý občan

Po dlouhé době, jsem si ji znovu přečetla, a zase jsem bulela jako kráva :D*

Obrázek uživatele mistra5
Vložil mistra5, So, 2010-07-24 17:01 | Ninja už: 5111 dní, Příspěvků: 199 | Autor je: Prostý občan

Nedávno sem zjistila, že sem se do Ita zabouchla... ale tohle už je vážně i na mě moc... Itýýý, vrať seee

Jsem chodící snílek.. Když mě zastihnete v téhle realitě, máte víc štěstí, než tušíte..

Obrázek uživatele Miss_Atlantis
Vložil Miss_Atlantis, Ne, 2010-07-25 00:40 | Ninja už: 5857 dní, Příspěvků: 435 | Autor je: Prostý občan

Sis vybrala ty tři nejsmutnější na závěr Smiling

Obrázek uživatele Aoi.Neko-čááán
Vložil Aoi.Neko-čááán, So, 2010-05-22 14:25 | Ninja už: 5281 dní, Příspěvků: 2628 | Autor je: Prostý občan

naááádhera...
opravdu moc pekny..Smiling

Obrázek uživatele Die
Vložil Die, Pá, 2010-04-30 22:42 | Ninja už: 5248 dní, Příspěvků: 2749 | Autor je: Prostý občan

No to bylo... depresivní... Sticking out tongue

Alea iacta est – Kostky jsou vrženy (Caesar)

Obrázek uživatele Matsue Nagasaki ...zrůda
Vložil Matsue Nagasaki..., Pá, 2010-02-26 23:11 | Ninja už: 5713 dní, Příspěvků: 181 | Autor je: Prostý občan

krásný T_T.... jinak moc se ti to povedlo a už se těšim na Sasukeho Eye-wink

Obrázek uživatele Hyō Sensu
Vložil Hyō Sensu, Čt, 2010-02-04 20:50 | Ninja už: 5267 dní, Příspěvků: 366 | Autor je: Propadlý student Akademie

naozaj si neviem predstavit ake pocity si mala pri pisani lebo mne teraz az skoro chcelo plakat...je to velmi krasne

Suicide is painless...game of live is hard to play, im gonna lose it anyway...but i can take or leave it , if i please

Obrázek uživatele Miss_Atlantis
Vložil Miss_Atlantis, Čt, 2010-02-04 23:37 | Ninja už: 5857 dní, Příspěvků: 435 | Autor je: Prostý občan

Díky Smiling No ono v mojí hlavně to mělo víc rozměrů, ale všechny se mi tam prostě nevešly...

Obrázek uživatele Kimi no Naomi
Vložil Kimi no Naomi, Ne, 2010-01-31 21:43 | Ninja už: 5284 dní, Příspěvků: 80 | Autor je: Prostý občan

supa se ti moc povedla Laughing out loud kdy bude dalsi?Laughing out loud

Obrázek uživatele Miss_Atlantis
Vložil Miss_Atlantis, Ne, 2010-01-31 22:04 | Ninja už: 5857 dní, Příspěvků: 435 | Autor je: Prostý občan

Nemám tušení, asi až se i podaří přemoci stres, který mě momentálně utlumuje Smiling

Obrázek uživatele Sabaku no Yuri
Vložil Sabaku no Yuri, So, 2010-02-06 00:01 | Ninja už: 5281 dní, Příspěvků: 215 | Autor je: Prostý občan

aha to je skoda ale jinak uz se na to s kamoskou nemuzem dockat Laughing out loud

Obrázek uživatele Miss_Atlantis
Vložil Miss_Atlantis, So, 2010-02-06 00:22 | Ninja už: 5857 dní, Příspěvků: 435 | Autor je: Prostý občan

Tyjo, to abych pohnula Laughing out loud On se ten Sasuke strašně brání... je hrozně tvrdohlavej! Usmyslel si, že v žádný flafy romanťárne vystupovat ne a nebude. Ale jak chce teda obnovit ten svůj klan, to nevím, měl by si to ujasnit, chlapec...

Obrázek uživatele Sabaku no Yuri
Vložil Sabaku no Yuri, Pá, 2010-02-12 22:54 | Ninja už: 5281 dní, Příspěvků: 215 | Autor je: Prostý občan

njn celej sasuke Laughing out loud

Obrázek uživatele Hagiku Biseki
Vložil Hagiku Biseki, Ne, 2010-01-31 13:14 | Ninja už: 5868 dní, Příspěvků: 442 | Autor je: Tsunadin poskok

Itachi je múj oblíbenec a tahle část se mi moc líbila, i když byla taková smutnejší.

FF BY HAGIKU
YURI FAN Ano i já jsem Yurifanista Kakashi YES Smiling



Máš niečo čoho sa chceš zbaviť, alebo naopak niečo hladáš, tak neváhaj a pridaj sa do fb skupiny Anime a Manga Burza! Kakashi YES
http://www.facebook.com/groups/478036032208994/

Obrázek uživatele suri-chan
Vložil suri-chan, Čt, 2010-01-28 17:12 | Ninja už: 5273 dní, Příspěvků: 17 | Autor je: Prostý občan

Hele, fakt dokonalost sama tohleto.. asi uz je blby, jak to rikam u kazdy tvy povidky, ale fakt je to hrozne hezky:-)... a jakto predposledni?? jaka bude posledni??? Vzdyt si tam jich mela napsanych vic, ne??

Obrázek uživatele Miss_Atlantis
Vložil Miss_Atlantis, Čt, 2010-01-28 22:25 | Ninja už: 5857 dní, Příspěvků: 435 | Autor je: Prostý občan

Mno už jsem vyčerpala všechny kromě Sasukeho Smiling

Obrázek uživatele suri-chan
Vložil suri-chan, Pá, 2010-01-29 01:00 | Ninja už: 5273 dní, Příspěvků: 17 | Autor je: Prostý občan

To je taková škoda... ale na druhou stranu, konečně budu mít zase čas věnovat se studiu:-D... ty tvoje povídky jsou až moc návykový:-D...

Obrázek uživatele Miss_Atlantis
Vložil Miss_Atlantis, Pá, 2010-01-29 01:09 | Ninja už: 5857 dní, Příspěvků: 435 | Autor je: Prostý občan

No tak trochu jsem uvažovala, že budu pokračovat ve psaní, ale tak jestli tě takhle demoralizuju, tak to s tím radši seknu Laughing out loud I mé studium potřebuje pokročit, co si budeme povídat Laughing out loud

Obrázek uživatele suri-chan
Vložil suri-chan, Pá, 2010-01-29 13:07 | Ninja už: 5273 dní, Příspěvků: 17 | Autor je: Prostý občan

To radši piš! Laughing out loud .. Navíc, co má člověk jiného dělat v tomhle počasí, než číst?Laughing out loud.. Ta škola to přežije:-D... ostatní výborní studenti jistě doženou co já zameškám Laughing out loud...

Obrázek uživatele uchiha-eldest
Vložil uchiha-eldest, Čt, 2010-01-28 16:34 | Ninja už: 5336 dní, Příspěvků: 73 | Autor je: Prostý občan

moc moc moc no takhle bych mohla pokračovat do nekonečna,zkrátka úžasný

Obrázek uživatele Laitte
Vložil Laitte, St, 2010-01-27 21:31 | Ninja už: 5541 dní, Příspěvků: 1515 | Autor je: Prostý občan

^____^ priznám sa: táto poviedka ma až dohnala k slzám -n_n- odteraz je to môj najobľúbenejší diel zo všetkých ^^ precítila som to ako ešte žiadnu poviedku, ktorú som v živote čítala a ver, že ich bolo vela xD ale toto... no ja už fakt nemám slov, proste úžasné, nemám čo k tomu dodať. Jedine to, že klikám na Do oblíbených a hodnotenie 5*

Obrázek uživatele Miss_Atlantis
Vložil Miss_Atlantis, St, 2010-01-27 21:40 | Ninja už: 5857 dní, Příspěvků: 435 | Autor je: Prostý občan

Ahhhh, díky díky!! < 3 Smiling

Obrázek uživatele terrry-chan
Vložil terrry-chan, St, 2010-01-27 20:01 | Ninja už: 5351 dní, Příspěvků: 62 | Autor je: Prostý občan

kyaaaa... kdybych neměla puštěný sum 41 brečim Smiling užasný...

Obrázek uživatele mirkking1
Vložil mirkking1, St, 2010-01-27 20:53 | Ninja už: 5439 dní, Příspěvků: 182 | Autor je: Prostý občan

sum 41 počúvam tiež ale majú dobrú pomalú pesničku pieces (doják)

Obrázek uživatele Nathyyy
Vložil Nathyyy, St, 2010-01-27 15:21 | Ninja už: 5333 dní, Příspěvků: 281 | Autor je: Prostý občan

sugoiiii tý jo mňa to dojalo Sad ...naozaj nadhera Smiling

Obrázek uživatele Amael
Vložil Amael, St, 2010-01-27 15:04 | Ninja už: 5546 dní, Příspěvků: 819 | Autor je: Prostý občan

kjááá, itík, kawaii, dokonalost, mimochodem, k tvé poznámce... rozumim ti moc dobře, tohle se mi dost často stává a dokáže mě to nasrat víc než cokoli jiného Smiling

Obrázek uživatele Dubajz
Vložil Dubajz, Út, 2010-01-26 21:47 | Ninja už: 5993 dní, Příspěvků: 320 | Autor je: Prostý občan

ou fakt hezkyy Smiling

Obrázek uživatele Deva
Vložil Deva, Út, 2010-01-26 20:58 | Ninja už: 5540 dní, Příspěvků: 615 | Autor je: Prostý občan

krásný. Náš vysněný Itachi a jako obvykle nemohu než sedět čučet nevěřícně do počítače a divit se jak to sakra děláš.

6 let. Satane drž se!
Hluboký citát nutný k zapamatování a užití- "Huhl" (dle názoru mistra Kulhánka)
I AM THE ONE WHO WILL ESTABLISH PEACE AND ORDER. - Sage of the six paths, a taky naruto v jedné úžasné povídce v angličtině http://www.fanfiction.net/s/7972210/1/He-Who-Will-Establish-Peace-and-Or...

Obrázek uživatele Miss_Atlantis
Vložil Miss_Atlantis, Út, 2010-01-26 21:48 | Ninja už: 5857 dní, Příspěvků: 435 | Autor je: Prostý občan

Díky Smiling Že by se začly projevovat ty roky tréninku?! Laughing out loud