manga_preview
Boruto TBV 09

Konečný souboj aneb jak to vše dopadne - 06 Přípravy na útok

"To teď není důležitý," Vloží se do hovoru konečně Itachi, "Hlavní je to že vám musím něco říct....."

Tsunade se na něj podívá pronikavým pohledem, "Tak co je tak důležitého?" Optá se ho.
"Jde o to, že se na Konohu chystá velký útok. Orochimaru společně s Kamenou chtějí zničit tuto vesnici již jednou pro vždy." Poví jí Itachi se svojí ledovou maskou, ale uvnitř něj to vře. Pro tuto vesnici obětoval hodně. Byl donucen vyvraždit vlastní klan a uchýlit se do života vyhnance a zrádce, aby ochránil tuto vesnici. A teď po tom všem co pro to udělal by jí mněl někdo zničit to nedopustí. I kdyby to mnělo být to poslední co v životě udělá, i kdyby dokázal zachránit byť jediné dítě či osobu a sám za to mněl položit život tak to udělá rád.

"Cože?" Zařve Tsunade a opět stojí na nohou, i když si před chvílí sedla. Úplně zapomněla na Naruta který tam stojí jako tělo bez duše. Tato zpráva jí nahnala strach, ale i nezkrotnou zlobu k jejímu bývalému týmovému partnerovi Orochimarovi. A to že se dozvěděla, že se toho útoku má zúčastnit i jejich spojenec Kamenná vesnice jí nepřidalo zrovna na dobré náladě.
"A kdy se má konat ten útok? A je to ověřené?" Okamžitě se ptá.
"Bohužel ano je to potvrzené dozvěděl jsem se to od mého člověka z Kamenné. A co se tíká data útoku tak byl plánován za týden, ale vzhledem k okolnostem před pár okamžiky bych ho tipoval tak do tří až čtyř dnů." Opět jí prozradí vše co věděl.

Tato zpráva jí znovu uzemnila a jen sklesle padla do své židle. Opřela se a nechala se utápět myšlenkami. Co proboha zmůžu proti Zvučné a Kamenné? Ptá se sama sebe. Je pravda, že jsme silní, ale toto je na nás moc, jestli nám nepomůže Písečná tak jsme prohráli.
"Shizune." Zařve Tsunade a do kanceláře vběhne malá a udýchaná osůbka.
"Ano Tsunade-sama?" zeptá se a čeká na její rozkazy.
Hokage se sehne ke stolu a vezme papír a tužku a napíše vzkaz do písečné vesnice. Potom ho zapečetí a podá ho stále čekající osobě.
"Tohle pošli po našem nejrychlejším sokolovi rovnou do Suny. S označením Stavu nouze." Zakončí udávání rozkazu Tsunade. Její žačka ještě chvilku zaraženě kouká na svojí učitelku ale potom rychle vyběhne aby splnila to co po ní chtěla.

Ale jedna osoba v místnosti nevnímala děj. Ta osoba je zahloubaná ve své mysli a na povrch se dostávají bolestné zážitky. Poslední slova jeho lásky mu znějí v hlavě jako by je řekla před chvílí. A tyto slova jakoby ještě zvětšovali vztek který dostává. Nenávidí osobu jež mu jí vzala. Proklíná Sasukeho Uchihu. On ví, že má Orochimaru zaútočit, ale on se na ten útok těší. Těší se až jí bude moct pomstít a zasadit smrtící ránu oné osobě která mu vzala přítele a udělala z něj nestvůru. Nestvůru která mu vzala důvod proč žil. Nebýt jeho dcery tak by už opravdu nemněl důvod k životu. Ano ona byla ten záchytný bod, který ho držel mezi živými. Nebýt jí tak už se svým životem skoncoval, ale to nemohl, protože dal svojí lásce slib a ten dodrží. Postará se o jejich dcerku a dohlédne aby vyrůstala šťastná. Teď když o tom tak začal přemýšlet tak jí nechal přece zde Tsunade aby jí pohlídala než se vrátí, ale jak se díval tak jí tu nikde neviděl.
"Ehm Tsunade kde je Yoi" Zeptá se Naruto takovým hodně nakřáplým hlasem. Smutným hlasem ve kterém přemáhá slzy, které v něm vyvolávají vzpomínky na Kaname.
"Sakura si jí vzala k sobě." Odpoví mu a až teď si uvědomí jakým hlasem se jí zeptal.
"Jsi v pořádku Naruto?" Strachuje se. Protože když si ho prohlédne tak opravdu nevypadá moc dobře. Už ani pořádně nedokáže zamaskovat jak je smutný, ale i plný nenávisti.
"Jo nic mi není. Dej tady Itachimu byt a informuj AMBU aby ho nechali na pokoji, jo a ještě radši mu dej i masku AMBU aby mohl jít normálně po ulici a nebyl z toho poprask. já už půjdu tak se zatím mějte." Odpoví jí a vyloudí slabý úsměv na své tváři. A rychle se otočí a vyjde ven z její kanceláře. Jakmile se ocitne na chodbě tak stopy po jakémkoli úsměvu zmizí. A pomalu se vydá hledat Sakuru. On ví, že se o Yoi dokáže postarat a taky mu strašně chyběla, ale ta cena kvůli které se vrátil byla moc velká. Kor pro člověka který už ztratil skoro vše před tím osudným dnem. Oba jeho sensee zabyli Akatsuki. Jirayiu zabil sám osobně Pein, když v deštné o něm sbíral informace a Kakashiho Konan při posledním útoku na Konohu po kterém odešel. Opět tyto myšlenky ho hnaly k pláči. A kor když si vzpomněl na to, že Jirayiu nikdy nikdo nenašel. Ano pohřeb uspořádali, ale bez jeho těla.
Vždy veselí a usměvaví schinobi šel nyní jako tělo bez duše. Utopen ve chmurných vzpomínkách. A hledal jedinou osobu která ho z nich dokázala dostat jediným pohledem na ní. Pomalu procházel Konohou až k bytu Sakury kde slyšel dětský pláč. Musel se pousmát když zaslechl zoufalé snahy jeho bývalé týmové partnerky utišit jeho jedinou radost ze života. Na nic nečekal proskočil otevřeným oknem do bytu. Rozhlédl se ještě na parapetu a uviděl, že je v obývacím pokoji. A naproti oknu byl zdroj toho hluku, který se rozléhal místností. Samotná Sakura stála k němu zády a jeho dceru měla hlavou k oknu takže ho mohla vidět.
A nakonec ho uviděla. Jakmile si ho všimla tak přestala plakat a podívala se na něj nádhernýma očima. Očima které zdědila po něm nádherné modré křišťálové barvy.
"No vidíš, že to jde," Zažužlá na ní Sakura, "A to i bez tatínka. Už jsi přece velká holka."

Pomalu seskočí z okna na podlahu a jde směrem k oné dvojici. Pořád se dívá na na teď již smějící se holčičku, která natahuje své malé ručičky směrem k němu. Musí se nad tím pousmát. Od smrti své lásky nevydrží jeho dcera bez něj. Když jí někdo hlídá tak neustále pláče a domáhá se, aby se vrátil.
"Koukám, že hlídání ti moc nejde co?" Pronese. Sakura se lekne, protože o něm nevěděla.
"Ježíši tohle mi nedělej!"
"No tak promiň." A nasadí smířliví úsměv: "Co nezlobila moc??" zajímá se.
"A víš, že ani ne? Jenom asi tak deset minut po tom co jsi odešel začala plakat a přestala až před chvílí." Postěžuje si.
"No jo no tohle dělá každému."
Zvědavost Sakuře nedá aby se nezeptala: "Zajímalo by mně proč?"
Ale v zápětí své otázky lituje, když vidí Jak se Narutovi z tváře ztratí úsměv a sklopí oči k zemi.
"Promiň." Šeptne omluvně Sakura.
"To nic," začne smutně, " Od smrti Kaname se odemně nemůže vzdálit. A všem brečí. Vlastně jediná víjmka je Itachi, ale ani s ním nevydrží dlouho, když nejsem s ním."
"Itachi?" zděsí se, " Ale vždyť on je u Akatsuki."
"To neřeš," prohodí, " A podejmi jí asi půjdeme domu ať tě tu moc neotravujeme."
"Ne to není nutný mně nevadíte." Braní se a trochu se začervená.

Naruto kdyby jsi jenom věděl jak se mi líbíš. Teď už nejsi ten neschopný kluk jako když jsi vyšel academii. Ale uvědomila jsem si to moc pozdě. Bohužel až když jsi opustil vesnici po onom útoku. A teď tu stojíš a já držím tvojí dceru a ty oplakáváš smrt její matky. Rozhodně teď není čas ti říkat o svých citech.

"Stejně si tě za chvíli zavolá Hokage a budeš mít práce dost." Říká jí, když si od ní beru malou.
"Co tím myslíš?"
"No podle toho co vím tak se chystá útok na Konohu." Pronese už u okna než vyskočí ven.
"Cože?" zděsí se.

Za hodinu v kanceláři Hokage

" S volala jsem vás sem proto, aby vás informovala o chystaném útoku na naší vesnici." Začne mluvit Tsunade a po jejích slovech zavládne naprosté ticho.
"Má na nás zaútočit Zvučná společně s Kamenou."
"A odkud to víte Hokage sama?" Zeptá se Neji, který si víjmečně nečte.
"Tuto správu mi dal Itachi Uchiha." Po tomto oznámení všichni přítomní zalapou po dechu.
"Ale vždyť on je u Akatsuki." Ozve se Neji.
"Ne už není jejich členem." Oznámí jim jen tak mimochodem.
"Můžeme si tím být jistí?" Strachuje se Gai.
"Ano to můžeme. Podle všeho už minimálně sedm let dělal špeha Narutovi."
"Ale teď k tomu nejdůležitějšímu. Takže Gaii ty máš na starosti evakuaci vesnice. S ní začneš den před plánovaným útokem, ale předem je potřeba do krytů donést zásoby. Neji tvůj úkol je zabezpečit vesnici spolu s jouniny a ambu. Nikdo do se nesmí do vesnice dostat pokud mu to já sama nedovolím. Sakuro ty společně s mediky musíte připravit nemocnici na velký nával zraněních. Je všem jasný co máte dělat?" Zakončí svůj dlouhý proslov a posadí se za svůj stůl, protože když mluvila tak přecházela po místnosti.
"Hai." Ozve se sborově a všichni odejdou plnit zadané úkoly.
"Shizune vyhlas stupeň pohotovosti tři ať o tom ví všichni a svolej radu vesnice o tomto je musím informovat." Zadá poslední rozkaz své bývalé žačce a nyní asistence.
"Hai." A už mizí za zavírajícími se dveřmi.

Toto sami nezvládneme. Budu muset požádat Sunu o pomoc snad nás v tom nenechají a nebo ještě hůř aby se nepokusili využít situace a také nás nenapadly. I když Kazekage by to nedovolil s ním máme přátelské vztahy hlavně Naruto. Co vůbec dělal celý ten čas co zde nebyl. Něco nám řekl, ale poté utekl. No tomu se ani útěk říci nedá. Ale ani s ním nemáme jisté, že vyhrajeme, protože proti nám bude ohromná přesila. On je sice hodně silný, ale ani on nedokáže porazit armádu schinobi. Pak je zde ještě Itachi. Co si o něm mám vůbec myslet? Naruto tvrdí, že je na naší straně, ale co když to není pravda? Co když nás při útoku zradí? A jako uprchlíka bych ho mněla nechat zavřít a nakonec postavit před soud. Jenže s tím by naruto nesouhlasil. Co mám dělat jestli řeknu radě o Itachim tak budou chtít abych ho hned zatkla. Jestli se tak stane tak Naruto ho bude chránit a já přijdu o většinu bojeschopných schinobi. Holt nesmím říci od koho mám tuto informaci o útoku. Zakončila tsunade tok svých myšlenek a sama se šla připravit na setkání rady.

V Rot ambu

"Takže říkáš, že Itachi se vrátil do vesnice?"
"Ano Denzou - sama."
"A co se ještě probíralo?"
"Vesnici mají napadnou Zvučná a Kamenná zhruba za tři dny."
"A kdo donesl tuto informaci o útoku?"
"Podle Hokage ji přinesl právě Itachi."
"A to mu věřila?"
"Ne podle toho co jsme se dozvěděli tak se za něho zaručil Naruto - sama."
To je zajímavé takže on určitě ví jak to bylo z vyvražděním Uchiha klanu. Zamyslí se Denzou, ale toho můžu dokonale využít. A uchechtne se.
"Řekni 2 a 5, že mám pro ně úkol."
"Hai." A z tím zmizí v oblaku kouře.
Tohle se nesmí nikdo dozvědět. Jestli se to někdo doví tak budu mít problémy. O vyvraždění uchiha klanu ví jen pár lidí a nikdo noví se to nesmí dozvědět. Ale celá tato situace mi dokonale nahrává. Při zmatku po boji můžu nepozorovaně svrhnout nebo zabít Tsunade a já sám se stanu Hokagem.

"Denzou - sama volal jste nás." Zeptá se tým 2 a 5.
"Ano mám pro vás úkol. Musíte se zbavit Naruta Uzumakiho a Itachiho Uchihy. Oba se vrátili do vesnice. Při plnění úkolu vás nikdo nesmí poznat, musíte vypadat jako nájemní vrazi. A teď jděte." A s těmito slovy zmizí všichni z obou týmů plnit svůj úkol.

Poznámky: 

Snad se vám tato kapitola líbila. Vím někteří jí už četli na mém blogu, ale až teď jsem se dostal k tomu jí sem přidat. Tak pl. pár komentářů ať vím jak jsem se zhoršil ve psaní, protože po mé pauze už mi to tak nejde.

4.903225
Průměr: 4.9 (31 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele PCoky
Vložil PCoky, Ne, 2012-10-07 11:45 | Ninja už: 4296 dní, Příspěvků: 168 | Autor je: Prostý občan

pěkné. Jen mi tak napadá, k čemu vlastně ten Danzou v Narutovi byl. Ale jinak je to úžasná povídka.

Obrázek uživatele povídkář
Vložil povídkář, So, 2009-12-26 01:25 | Ninja už: 5922 dní, Příspěvků: 1554 | Autor je: ONLINE, Prodavač v květinářství Yamanaka

kakashiho zabila konan jak píšeš, ale pár kapitol před tím chovat tu narutovu dceru (těsně po boji s peinem)

Ctyri roky, kocko.

Obrázek uživatele DakuHonoo
Vložil DakuHonoo, Pá, 2010-08-20 01:07 | Ninja už: 5575 dní, Příspěvků: 411 | Autor je: Prostý občan

pekne ale ten danzou neda pokoj nikdy co? ... dufam ze ho naruto zabije aby uz bol klud

Obrázek uživatele Vllk
Vložil Vllk, Út, 2009-11-17 22:39 | Ninja už: 5540 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Prostý občan

nádherný Smiling

92% teenagerů poslouchá hiphop. Pokud patříš mezi zbývajících 8%, přidej si tohle do podpisu.

Obrázek uživatele Steisky
Vložil Steisky, Út, 2009-11-17 14:29 | Ninja už: 5330 dní, Příspěvků: 154 | Autor je: Prostý občan

super

Obrázek uživatele jeany4ever
Vložil jeany4ever, Ne, 2009-11-15 18:20 | Ninja už: 5429 dní, Příspěvků: 173 | Autor je: Prostý občan

úplne súhlasím s Mr.Raiton....inak geniálne!

Nič sa ti nedarí? Nič ti nejde? Ľahni si na diaľnicu, ono ťa to prejde!!!!

Obrázek uživatele Mr.Raiton
Vložil Mr.Raiton, So, 2009-11-14 23:04 | Ninja už: 5561 dní, Příspěvků: 99 | Autor je: Prostý občan

Chtěl bych poděkovat autorovi, že se k psaní vrátil už jsem dávno ztratil naději. xD