manga_preview
Boruto TBV 09

Doma v listí: kapitola 20. - Varování

Iwahi se rozloučila s přáteli a speciální cestou urychleně opouštěla věž uprostřed Lesa smrti. Chtěla se co nejdříve pořádně umýt, ten mazlavý med jí opravdu lezl na nervy. Všechno ostatní jí v tuto chvíli bylo jedno, na přemýšlení o hlavních bojích měla čtrnáct dní, pár hodin teď nemohlo uškodit. Když byla z lesa venku, cestu jí zastoupili Kotetsu a Izumo.
„Pojď na chvíli s náma, potřebujem se na něco zeptat,“ oslovil ji Kotetsu.
„Teď fakt ne, potřebuju se vykoupat,“ zaúpěla. „Později,“ chtěla je obejít, ale byla zastavena.
„Jen mi řekni, kde ses naučila Mizuame Nabara,“ vyzval ji Izumo. „Je to moje vlastní technika a před tebou jsem jí nikdy nepoužil.“
„Aha... viděla jsem to...“ zarazila se. „Kde je Shikamaru-sensei?“ zeptala se naléhavě.
„Teď asi něco řeší s Hokagem,“ odpověděl Izumo nechápavě.
„Děkuju,“ hbitě se protáhla kolem nich a nejvyšší možnou rychlostí zamířila k budově Hokageho. Další slova dvojice vrátných už nevnímala.
Nevšimla si, co se v kanceláři řešilo před tím, než tam vpadla. A to doslova. Jen co otevřela dveře, zakopla o práh a přistála na podlaze.
„Neumíš klepat?“ ozval se naštvaný Sasukeho hlas. „A když už jdeš k Hokagemu, měla bys bejt podle toho upravená,“ narážel na její vzhled.
Iwahi neodpověděla. Vstala, pohledem vyhledala Shikamara, a když se jí podařilo popadnout dech, vyhrkla: „On se vyhrabal! Je naživu!“
„Kdo?“ zeptal se Shikamaru, ani on, ani Sasuke s Hokagem nic nechápali.
„Tady nesu ten seznam důležitých osob, které musíme pozvat na hlavní boje,“ do místnosti vešla Ino, v rukou držela desky s papíry. Iwahi si matně vybavila, že ji míjela na schodech.
„Iwahi, co tu děláš?“ zeptala se překvapeně.
„Ino, počkej s tim moment,“ požádal ji Shikamaru. „Kdo je naživu?“ zeptal se znovu Iwahi.
Ta na Ino koukala jako na zjevení.
„Já jsem nechtěla šmírovat,“ hlas se jí začal třást. „Ale Inote... Takimaro ho bodl, a pak jsem to viděla... Nedokážu to ovlivnit...“ koktala.
Ino položila desky na stůl, posadila Iwahi na židli a uklidňujícím hlasem řekla: „Uklidni se, když takhle vyvádíš, nic se nedozvíme. Začni od začátku, hezky pomalu. Tak, nádech, výdech.“
Iwahi se zhluboka nadechla a polohlasně spustila: „Když jsme byli v Lese, tak Takimaro bodnul Inoteho do hrudníku, opravdu hluboko. Všichni jsme mysleli, že umřel, ale on se zvedl a začal nadávat. Pak jsem... to viděla. Upadla jsem do transu a viděla jsem, jak jste bojovali s... Akatsuki. Kakuzu a Hidan. A pak... opravdu jsem se nechtěla dívat... Nakonec tam byl les, noc a spousta jelenů. A on se vyhrabal ven a utekl.“
Ino si zděšeně zakryla rukou pusu, ostatní zamračeně naslouchali.
„Kdo utekl?“ zeptal se Shikamaru. Už věděl, chtěl mít jistotu.
„H-Hidan,“ donutila se říct Iwahi.
Ticho, které v místnosti nastalo, by se dalo krájet. Pak Shikamaru vyběhl z místnosti rychlostí, proti níž byl Iwahin běh sem jen odpolední procházkou v parku. Následně Ino omdlela. Sasuke ji zachytil dřív, než dopadla na podlahu a jemně ji položil. Pak se naštvaně otočil k Iwahi.
„Tos přehnala, ne?“
„Já jsem si to nevymyslela, opravdu jsem to viděla!“ bránila se.
„Počkáme, až se vrátí Shikamaru,“ vložil se do jejich hádky Hokage. „Určitě se šel podívat na to místo. A ty si zatim běž odpočinout,“ vyzval Iwahi.
„Ano, Hokage-sama,“ pochopila, že chce, aby odešla z místnosti. To, co budou řešit, není určeno pro její uši.
„Taky by ses měla vykoupat,“ neodpustil si Sasuke.
„To jsem měla v úmyslu,“ odsekla. „Ale myslela jsem si, že bezpečí vesnice je důležitější.“
Práskla za sebou dveřmi a zamířila k sídlu Uchiha klanu.

Den závěrečných bojů se rychle blížil, Iwahi tvrdě trénovala v lese kousek od vesnice. Hokage jí vzkázal, ať o tom, co se stalo v kanceláři s nikým nemluví, ať se tváří, že se nic nestalo.
Jasně, nic nestalo, pomyslela si trpce. Shikamaru-sensei se každou chvíli ohlížel přes rameno, Ino-san téměř s nikým nemluvila a chodila jako tělo bez duše. A všude ve vesnici i kolem ní se objevilo více ANBU, než by na chuuninskou zkoušku bylo potřeba. Ale nic se nestalo!
Zavrtěla hlavou a setřásla nepříjemné myšlenky. Teď se musí hlavně soustředit na turnaj. Jejím soupeřem má být Nouto Ishi, jeden z nejlepších geninů ze Zvučné a podle toho, co předvedl na předbojích, byl opravdu dobrý. Jeho doménou byl ultrazvuk, tomu se nedalo bránit. Bude ho muset zaměstnat natolik a porazit dřív, než stihne vytáhnout tu svojí píšťalku.
Vztekle kopla do pařezu, který měl tu smůlu, že se jí zrovna připletl pod nohy. Náhle získala pocit, že ji někdo sleduje. Po chvíli soustředění opravdu z blízkého porostu ucítila cizí chakru. Aniž se otočila, hodila tím směrem kunai. Zašustilo to, tak se přiblížila s aktivovaným Sharinganem a poslala tam ohnivou kouli. Z hořícího keře vyskočila dívčí postava a okamžitě povolala suiton na uhašení.
„Tebe nikdo neučil, že v lese se oheň nedělá?“ zamumlala a naštvaně pohlédla na Iwahi. Ta v ní poznala kunoichi ze Zvučné, Otokase Maruhi.
„A tebe nikdo neučil, že šmírovat neni slušný?“ odsekla ironicky.
„Ani ne, náhodou sběr informací je děsně důležitej,“ usmála se Maruhi.
„Tak se pak nediv, až se ti ten sběr informací nevyplatí,“ zavrčela Iwahi a měřila si ji přísným pohledem. „Budeš tu ještě dlouho stát?“
„Já tě vlastně nepřišla šmírovat, vůbec mě nezajímá, jestli s tebou Ishi prohraje nebo vyhraje. Jen jsem tě přišla varovat,“ zvážněla.
„To fakt nemusíš, dokážu ho porazit i bez tvýho varování...“
„Jenže já tě nepřišla varovat před Ishim, jak jsem řekla, na výsledku vašeho souboje mi nezáleží. Ten, před kým jsem tě přišla varovat, je člen tvýho týmu Yamanaka Inote.“
„Nekecej nesmysly!“ vykřikla Iwahi. „Proč bys mě zrovna ty měla varovat před Inotem? Nejseš na hlavu?“
„Je v něm zlo a jeho oči říkají, že touží po krvi. Připadala jsi mi celkem fajn, tak jsem ti to chtěla jen říct. Je mi jedno, jestli mi uvěříš, nebo ne,“ pokrčila rameny a otočila se k odchodu. „Ale byla by tě škoda.“
„Co tim myslíš?“ Iwahi nechápala.
„Jen to, co říkam. Pokud mi nevěříš, nezabývej se tim,“ během okamžiku Maruhi zmizela mezi stromy a zanechala tam Iwahi se zmatenými myšlenkami.

Dopoledne patnáctého dne od skončení předbojů ve třetí části chuuninské zkoušky stála Iwahi spolu s dalšími sedmi geniny u brány do obrovské arény, kde se měly konat hlavní boje. Hlediště byla narvaná k prasknutí, čekalo se jen na Hokageho, aby zápasy mohly začít. Jenže ten měl už deset minut zpoždění, Iwahi napadlo, že nemůže najít svou povinnou ranní dávku instantního ramenu. Nicméně po dalších pěti minutách, kdy už obecenstvo začínalo být velmi netrpělivé, se v lóži Hokageho v obláčcích kouře objevili Hokage a Kazekage. Oba předvedli nějaký krátký projev o důležitosti chuuninských zkoušek a o spojenectví, načež fanfáry označily hlavní boje za zahájené. Genma, stále ještě ve funkci rozhodčího, oznámil poměrně jednoduchá pravidla: bojující mohou používat všechny nezakázané techniky a nesmějí soupeře zabít. Jiná omezení nebyla stanovena. Všichni účastníci soubojů byli následně představeni a odebrali se do vyhrazeného čekacího prostoru. V aréně zůstali jen dva, Hyuuga Aoshi z Listové a Kuran z Hvězdné.

4.944445
Průměr: 4.9 (18 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Po, 2023-09-04 22:28 | Ninja už: 2706 dní, Příspěvků: 3017 | Autor je: Metař Gaarova písku

„Misia Obl:“ Najprv som si myslela, že je v kapitolke zmätok, ale potom mi docvaklo Kawaii jako Kyuubi! Iwahi sa veľmi chcela okúpať, ale po stretnutí s Kotecuom a Izumom zrazu pálila hľadať Šikamarua. Ona tú Izumovu techniku videla vo svojej vízii v boji s Hidanom, aj to ako vyliezol holý z pasce. Sasuke je fakt otrasný, možno mu Sakura jednu uvalila, tak má zabetónovaný mozog Sakura Smola, že do pracovne Hokage príšla aj Ino a vypočula, čo Iwahi videla vo svojej vízii. Podľa všetkého Šikamaru zistil, že Iwahi videla správne a Hidan je fuč, keď strážia Ino a ANBU sú v pohotovosti. Hovorila som, že rolničková Maruhi je zlatíčko, prišla Iwahi varovať pred Inotem: „Je v něm zlo a jeho oči říkají, že touží po krvi.“ A boje začínajú, len mi nejde do hlavy, že ani jedného súťažiaceho z Piesočnej autorka nespomenula, keď sa zjavil aj Kazekage. Asi všetci vypadli. Som zvedavá ako dopadne Aoši s fialovým pávom Kuranom z Hviezdnej, lebo obaja sú bojoví elegáni Úpa boží!!!

Obrázek uživatele Tricer
Vložil Tricer, Čt, 2013-05-09 14:48 | Ninja už: 4808 dní, Příspěvků: 113 | Autor je: Prostý občan

Tak Inote se dal na cestu (možná) po svém otci na Jashinismus ? Laughing out loud (nevím jak se říká tomu zakázanýmu náboženství o kterým si Inote bral knihu *O ano, pamatuju si to :D*- Uctívá Jashina, miluje bolest a krev Laughing out loud)

Lidi pište ! Laughing out loudLaughing out loud Pomalu ale jistě mi docházej FF co číst Smiling Takže jestli máš ve své hlavě nějákej dobrej nápad na povídku (nebo prostě nápad Laughing out loud) tak ho honem sepiš a šup s ním na Konohu ! Laughing out loud

P.S. Pokud začneš psát tak tu FF dopiš Smiling Pokud ne tak mi dej adresu a příjdu tě zabít rovnou Laughing out loud Člověk se do nějáký FF ,,zamiluje" a najednou *BANG* dočtě 20 dílů a "Co to sakra ? Kde je další díl ?" To úplně nesnáším ! Laughing out loud

P.P.S. Už sem s tým otravnej Laughing out loud

P.P.P.S. Kdyby ste měli nějákej dobrej typ na super FF co se Ti(Vám)líbila tak mi ju pošlete do soukromejch zpráv nebo prostě kam chcete Laughing out loud

Obrázek uživatele sea
Vložil sea, Ne, 2013-05-19 10:20 | Ninja už: 5707 dní, Příspěvků: 430 | Autor je: Prostý občan

On to ještě někdo čte? Smiling
Každopádně jsem ráda, že jsi to dočetl až sem a jestli se dal na Jashinismus? No, někde v dalších dílech to je popsané. Eye-wink

"If you're remembered, you're alive. If you're forgotten, you're dead."
seinka také občas píše

Obrázek uživatele Flatron
Vložil Flatron, Pá, 2009-12-11 19:53 | Ninja už: 5610 dní, Příspěvků: 351 | Autor je: Prostý občan

kdo je inoteho a inoko otec?(ked si to uz niekde spomenula tak sory ale obcas hltam slova a nieco preskocim )inak sa uz tesim na suboje

Obrázek uživatele Testey Neoras
Vložil Testey Neoras, So, 2012-03-24 12:17 | Ninja už: 5006 dní, Příspěvků: 102 | Autor je: Prostý občan

myslím, že práve Hidan .. preto tá baba asi Iwahi pred Inotem varovala .. ale nie som si istá, či som to dobrepochopila .. ale tak náznaky Smiling

Obrázek uživatele sea
Vložil sea, So, 2012-03-24 12:28 | Ninja už: 5707 dní, Příspěvků: 430 | Autor je: Prostý občan

Bolo to napísané v kapitole 16. Sice nepřímo, ale mně osobně se ten náznak jeví až příliš nápadný. ^^

"If you're remembered, you're alive. If you're forgotten, you're dead."
seinka také občas píše

Obrázek uživatele Kaia-chan
Vložil Kaia-chan, Ne, 2009-09-20 19:49 | Ninja už: 5845 dní, Příspěvků: 1192 | Autor je: Prostý občan

Heh, mám první komentík Laughing out loud Tahle povídka mě celkem zaujala, rozhodně bych si měla přečíst minulý dílek, protože jsem ho nějak minula Smiling Moc se těším na ty boje, určitě to bude stát za to Laughing out loud

Už to tak bude?
Return? Smiling Ouki douki, zatím jako čtenářka doháním zameškané čtení starých známých i nováčků Smiling

Obrázek uživatele sea
Vložil sea, Pá, 2009-12-11 20:00 | Ninja už: 5707 dní, Příspěvků: 430 | Autor je: Prostý občan

Kaia-chan: není to trochu divný číst díly na přeskáčku? Laughing out loud Ale můžu tě ujistit, že příští díly budou stát za to. Eye-wink

Creal-kun: Hidan. Tak doufám, že to přeskakuješ, protože se nemůžeš dočkat konce, a ne proto, že tě to nudí. Eye-wink

"If you're remembered, you're alive. If you're forgotten, you're dead."
seinka také občas píše