manga_preview
Boruto TBV 13

Dlouhá cesta za štěstím: 5. Musíš žít!

Musíš žít!
Sasuke a Naruto se na cvičišti objevili téměř současně. Pomalu, v širokých kruzích se obcházeli a měřili se pohledem. Naruto byl ten, který začal boj:
„ Stínové klonové jutsu!“ vykřikl a kolem se objevilo asi dvacet klonů. Všichni současně se na něj vrhli. Sasuke je ale rozprášil Ohnivým stylem: Jutsu ohnivé koule. Naruto vztekle zavrčel.
Vrhali se na sebe ve stále zuřivějších výpadech. Za půl hoiny dospěli do rozhodné fáze: Chidory vs. Rasengan. Po tom, co oba tolik zesílili, byla smrt jednoho z nich téměř jistá.
Zrovna v tu chvíli se ale objevila Sakura. Když viděla, jak se dva nedůležitější muži v jejím životě řítí proti sobě s úmyslem rozrazit si navzájem lebky, na nic nečekala, a vrhla se do jim do cesty. Pokusila se je zastavit, ale Sasuke ani Naruto nedokázali své rány odklonit.
Dvě obrovské dávky mocné chakry provrtali tělo mladé kunoichy. Blízké stromy zkropila její krev. Musel to být zvláštní výjev. Dva shinoby, rudí jako polití barvou tam stojí, ruce drží jen několik centimetrů od zkrvácených ran mladé plačící kunoichy s rozpřaženýma rukama, jak se pokoušela od svého zuboženého těla odvrátit dvě smrtící rány.
Sakura se skácela do trávy. Sasuke a Naruto se jí pokusili zachytit, její bezvládné tělo ale udržet nedokázali.
„ Sakuro,“ špitl Naruto zděšeně. Sasuke padl na kolena a vzal její hlavu do dlaní. Na krku nahmatal slabý puls.
„ Ještě žije,“ informoval tiše Naruta. „ Ale nemusí to tak být dlouho. Musí do nemocnice, rychle!“ Naruto přikývl. Sasuke vzal Sakuru jemně do náručí. Nevšímal si, že na jeho bělostné kimono prýští krev a spěchal do nemocnice.
„ Sežeň nejlepší lékařské ninji,“ poručil Narutovi. Ten změnil směr a skákal po větvích směrem k Shizune do kanceláře hokage. Sasukemu se zdálo, že se nepohybuje dost rychle. Zrychlil tempo, do každého odrazu dal chakru, lásku a touhu po přežití bezvládné dívky v jeho náručí. To mu dodávalo křídla, takže za pár minut stál před dveřmi nemocnice. Kopnutím je otevřel a jako bouře vtrhl dovnitř. Vevnitř jeho zjev vyvolal paniku. Sestry a pacienti strnuli uprostřed pohybu. Sasukeho to dopálilo.
„ Tak budete něco dělat?“ zaječel. Do očí se mu drali slzy. „ Tady umírá kunoichy! Pomozte mi, prosím.“ Přispěchala sestra s lehátkem. Sasuke na něj Sakuru položil a spolu se sestrou spěchal k operačnímu sálu. Běžel vedle lehátka a starostlivě si prohlížel Sakuru. Ve tváři byla bílá a její stav se za těch pár minut zhoršil.
„ Počkejte tady,“ vyzvala ho sestra a zavezla Sakuru do jedněch dveří. Sasuke se zhroutil na lavici naproti dveřím. Hlavu si složil do dlaní. Mezi prsty mu tekly slzy. Sakura nesmí… nemůže být mrtvá! Musí žít!
Přihnal se Naruto a v patách za ním Shizune. Sasuke beze slova ukázal na dveře, kam sestra Sakuru zavezla. Shizune tam rychle vběhla a dveře se za ní zaklaply. Naruto si sedl vedle Sasukeho. Pak nastali minuty nekonečného čekání. Čekání dvou bezmocných mladých shinoby, kteří mohli jen čekat na výsledek boje o život jejich kamarádky.
Minuty se měnili v hodiny. Naruto neklidně chodil sem a tam kolem dveří. Sasuke tam stále seděl, hlavu plnou starostí si podpíral rukama opřenýma o kolena. Kalnýma očima zíral do zdi. Konečně vyšla Shizune. Naruto se zastavil a Sasuke s nadějí zvedl hlavu. Oba upřeli pohled na Shizune.
„ Bude žít,“ sdělila a vyčerpaně se na ně usmála. Sasuke i Naruto si oddychli.
„ Jak je na tom?“ vyzvídal Naruto.
„ Měla úplně rozervané svaly na břiše a vážně poškozené orgány v dutině břišní. Páteř poškozená není,“ oznámila. „ Vlastně má obrovské štěstí, že při takovém poškození a ztrátě krve je ještě na živu,“ dodala.
„ Můžeme jí vidět?“ zeptal se Sasuke. Shizune přikývla a pokynula jim, aby šli za ní.
Dovedla je do Sakuřina pokoje. Ležela tam v bílém nemocničním povlečení. Přístroje vedle ní mapovali slabé záchvěvy srdce, které ještě jako zázrakem bylo života. Jejich pravidelné pípání dodávalo naději, že vše bude v pořádku. Sasuke jí pohladil po studené, jako z mramoru vytesané tváře.
„ Kdy se asi probudí?“ chtěl vědět Sasuke.
„ Je to otázka několika hodin, maximálně dní,“ odpověděla Shizune a odešla. Na chodbě se minula s Kakashim, který kvapně vešel do pokoje.
„ Sakura… Je to pravda?“ zeptal se, ale když viděl bezvědomou Sakuru, skleslého Naruta a nešťastného Sasukeho, nepotřeboval odpověď. Dal do vázy květiny, které přinesl a sedl si vedle Sasukeho, který držel Sakuřinu ruku a jemně jí hladil.
„ Jak se to stalo?“ tázal se chlapců. Ty mu všechno řekli. Kakashi si povzdechl.
„ Vy blázni! Poučili jste se z toho?“
„ Největší ponaučení, jaké jsem kdy dostal, sensei,“ řekl Sasuke, vstal a podal Narutovi ruku. Ten na ní jen překvapeně zazíral.
„ Byli jsme oba idioti, Naruto. Přijmeš mou omluvu a nabídku k přátelství?“ Naruto vstal, usmál se a podal Sasukemu ruku.
„ Přijímám a rád. Už nesmíme dovolit, aby kvůli našim neshodám někdo jiný téměř položil život.“ Sasuke mu úsměv opětoval. Kakashi se pod maskou zazubil a Sasuke a Naruto se přátelsky objali.

Poznámky: 

Tak tady je pátý díl. Je hodně krátký, ale prostě jsem ho musela rozdělit do dvou. Omluvte nedotaženou bojovou scénu mezi Narutem a Sasukem, v těchto věcech se totiž nevyznám.Jakmile tenhle díl vyjde, dál sem další, protože už mám rozepsaný devátý. Komentujte, hodnoťte, i nějaká ta kritika se snese.

5
Průměr: 5 (31 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Aki Uchiha
Vložil Aki Uchiha, Pá, 2017-09-01 20:40 | Ninja už: 5084 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

"Misia L2" Kakashi, si správny sensei, aký ma byť. Pekne si sa do toho zamotal a donúil si aby si tí dvaja uvedomili svoju chybu. Ale chudák Sakura, je obrovské šťastie, že ešte zatial žije. Čo si do čerta myselela, keď vletela do dvoch smrtiacích techník? No dobre viem, že nechcela aby dvaja milovcaný a pre ňu dôležiý muži sa navzjáom pozabíjali, ale čo by Sasuke s Narutom urobili, ak by to neprežila?

Obrázek uživatele naruto uzumaki 2008
Vložil naruto uzumaki 2008, Pá, 2010-01-01 21:17 | Ninja už: 6040 dní, Příspěvků: 717 | Autor je: Prostý občan

tak za tadyto chci Kakashiho zabít at sito viříkají oni dva a né ještě von se dotoho s**t Sad
ale moc pěknej dílek
Smiling

Obrázek uživatele odin-sama
Vložil odin-sama, Ne, 2009-11-29 23:54 | Ninja už: 6339 dní, Příspěvků: 1224 | Autor je: Prostý občan

good jako vždy

Obrázek uživatele kejt
Vložil kejt, So, 2009-08-22 16:16 | Ninja už: 5683 dní, Příspěvků: 554 | Autor je: Prostý občan

škoda že je to tak krátky ale nevadí vnahradil ji to barevností je to pěkný Laughing out loud



Obrázek uživatele KateSub
Vložil KateSub, So, 2009-08-22 13:07 | Ninja už: 5539 dní, Příspěvků: 68 | Autor je: Prostý občan

jj, kratký to je, další bude delší, neboj

Obrázek uživatele Vllk
Vložil Vllk, Pá, 2009-08-21 23:26 | Ninja už: 5693 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Prostý občan

nádhera Smiling , ale zdá se mi to trochu krátký

92% teenagerů poslouchá hiphop. Pokud patříš mezi zbývajících 8%, přidej si tohle do podpisu.