manga_preview
Boruto TBV 09

„Posledné Vianoce"

Voňavú zelenú trávu už dávno nahradil studený biely sneh, krátke tričká s minisukňami sa vystriedali s príjemným kožúškom. Len jedna vec zostala stále rovnaká; radostné výkriky deti, ktoré neutíchali ani ráno, ba ani večer. Drevo v kozube potichu praskalo a vznikajúci ohník príjemne hrial na srdci. Proste obyčajný zimný večer každej šťastnej rodinky.
Ale teraz sa vráťme späť ku krutej realite. Porozprávam vám jeden príbeh o človeku, ktorý neprežíval v týchto chvíľach to pravé šťastie. Príbeh, ktorý rozhodne nepatrí k detským rozprávkam. Príbeh, ktorý nekončí šťastným koncom...

24. December; dátum určite známy nám všetkým, pre väčšinu z nás znamenajúci pohodovú rodinnú idilku. Určite si nikto nemyslí, že v ten deň niekto umiera. Akoby sa mohla ľudská duša vytratiť zo sveta práve v čas najväčšieho zrodenia na zemi? Že vám to nejde do hlavy? Ale..
Pootvorme dokorán obe oči a zahľaďme sa hlboko pravde do srdca. Tak čo; našli ste tam odpovede na túto otázku, že sa nemýlim?
Každý deň umierajú stovky ľudí, dokonca aj tých najsilnejších shinobi na svete a nikto tomu nedokáže zabrániť. Vojna je krutá v každom období, v každej minúte a sekunde. A my sa len prizeráme, ako nám pomaly berie všetkých blízkych...

Oheň v krbe tichučko dohasínal a hodiny každým úderom odbíjali koniec ďalšieho života. Možno to znie ironicky, ale ten muž v kresle sa tak necítil. Hrudník sa mu nadvihol pod pravidelnými nádychmi; prvá známka života. V očiach uprených do maličkého ohníka bola vidieť iskra; druhá známka života.
Sklopil zrak k zemi, preniesol celú svoju váhu do rúk a s ťažkosťami sa postavil. Urobil krok. Druhý. Tretí. Pocítil v bruchu nepríjemné pálenie a s buchotom sa zrútil k zemi. Krv pokryla starý sivý koberec; muž zaťal pevne ruku v päsť. Nebol tu nikto, kto by mu prišiel na pomoc, aj keď boli Vianoce, aj keď sa mali cítiť šťastne všetci. Z oka mu vypadla drobná slzička, ktorá sa okamžite vpila do krvi. Bol posledný živý zo svojich priateľov.. Všetkých mu vzala vojna, túžba po moci a ľudská nenávisť.
Zvnútra ho vžierala neskrotná bolesť, ale ani on si nebol istý, či je to bolesť fyzická alebo psychická. Pretože smútok vo vnútri srdca sa nedá porovnať ani s tým najhorším zranením z vojny.
Napol všetky svaly v tele a privrel pomaly oči. Postavil sa, ale za akú cenu? Kosti už dávno stratili tú odolnosť, ktorú mali pred mnohými rokmi a nevydržali nápor jeho váhy.
Opäť ležal na zemi, opäť mu z očí dopadali na koberec drobné slzy. Bol síce muž, dokonca najsilnejší shinobi v dedine, ale ani ten najstatočnejší hrdina nedokáže žiť bez priateľov, uzavretý vo svojom vlastnom svete. Nemá silu nato niesť svoje vlastné bremeno úplne sám.
Z úst vyšiel nerozoznateľný zvuk a hneď nato sa ozvalo ďalšie silné zakašľanie. Krv pokryla suchý kus kobercu..
„Je mi z tej červenej zle,“ šepol tlmene a na ústach sa mu vyrysoval zamyslený úškrnok.
„Možno keby ste tu boli so mnou, tak by som dokázal prežiť, ale takto nemám vôbec žiadnu možnosť,“ zakrútil hlavou a bolestne si zahryzol do spodnej pery.
Hravé blonďaté vlasy už dávno stratili svoj lesk, koža svoju pružnosť, srdce ďalej nedokázalo biť. Byť ninjom možno nie je to najlepšie povolanie.
Možno keby... Keby sa netúžil stať Hokagem, keby nebol tak veľmi tvrdohlavý.
Ale to je len ďalšie „keby“. Minulosť už späť nevráti a on si je toho vedomí. Musí žiť prítomnsťou, pretože budúcnosť neexistuje. Nie preňho. Chcel by toho urobiť ešte mnoho, povedať kopu krásnych slov, vyrysovať veľa ďalších veselých úsmevov, ale nemal nato čas.
Tik tak... Tik tak...
Ručičky hodín zastavili, izbou sa ozval ich buchot.
Srdce prestávalo biť...
On lapal po dychu a snažil sa rukou nahmať prvú vec, čo videl.
V očiach sa mu zjavovala obrovská bezmoc, ktorá každou pomalou sekundou upadala. Bolesť pohltila jeho telo. Smútok rástol viac a viac.
Ruch v miestnosti ustal, muž prestal sebou trhať.
Jeho telo bezmocne ležalo na zemi s očami bez života, bez iskierky..
Duša stúpala stále vyššie a vyššie, neprítomne hľadela na svoju mŕtvu schránku. Odtrhla od nej zrak, zahľadela sa ďaleko pred seba. Na malú fotku jeho priateľov.. Na úplne prvý deň ich dobrodružstiev. Na jeho tím..
„Konečne budem s vami,“ vydal bez zvuku z úst a nakoniec vyletel strechou von.

Oheň zhasol, miestnosť sa zahalila do tmavého plášťa noci.
Posledné Vianoce sa možno stali aj tými najkrajšími, pretože existuje lepší darček, ako byť so svojími najbližšími?
Neexistuje..

4.76923
Průměr: 4.8 (13 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, Ne, 2009-07-19 18:38 | Ninja už: 5904 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

EDIT - tak dlouhý koment, a tak málo k povídce. *dává si pár facek sama xD*
Takže to zkrátím - přestala jsem tak často hvězdičkovat jako kdysi... hádám, že jako protest proti hvězdičkárům xD Ale, /kliká na *****/ 5 hvězdiček Smiling

---
Ale co blbka, Kikul... takový "přestávky" zažil snad každý, a nikdy moc dlouho nevydržely. A možná jich ještě pár zažiješ. Nezáleží na tom, že od psaní na chvíli odcházíš, o to lepší a šťastnější jsou pak ty návraty Smiling Upřímně, už kvůli nim občas stojí za to přestat, ale to už zase povídám o ničem xD

Ale k povídce. K čemu nové styly, buď kikulovská. Vlastně, co je to spisovatelský styl? Já jsem si myslela, že jsem jich pár vystřídala, ale... nakonec jsem usoudila, že prostě všechno, co se mi líbilo a bavilo mě psát, je můj styl, ať už to bylo psané jakkoli.

Ale už vážně k povídce xD Smutný konec někoho, kdo zemřel sám. O Vánocích...
I když... on vlastně nebyl smutný, že ne? Vždyť sám odešel někam, kde se setká s přáteli, určitě se s nimi setká. Připomnělo mi to trochu (a promiň, já vím, že už jsem s CC trapná xD) konec mangy Chrno Crusade. už čtyřiadvacetiletá Rosette osm let čekala na návrat Chrona z bitvy s démony, vlastně už jen přežívala díky své vůli. Pak ale přišel den, kdy už byla tak slabá, že další záchvat by ji zabil. Seděla sama v kostele, když ho dostala... a v těch několika posledních vteřinách před její smrtí se dveře prudce otevřely a ON se vrátil... to snad byla šťastná smrt, stejně jako tahle. I když ve smutných podmínkách.

Pravda je, že teď budu muset zase nad něčím přemýšlet. Je mi šestnáct, jsem ještě hloupá holka, co neví vůbec nic o životě, takže se ode mě ani nic jiného nečeká - to beru, ale stejně. Nechtěla bych umřít tak jako on, umřít poslední. To je na tom to smutný. I když, co je těžší - opouštět někoho, nebo být opouštěn? Ale už potřetí v jednom komentáři něco žvaním... na sraze mi musíš dát pár facek xD

Takže, v úvodu jsi lhala, Kikul. To není šťastná rozprávka, pravda. Ale i když je smutná, končí šťastně. Svým způsobem.

Obrázek uživatele K.Iwi the Fox
Vložil K.Iwi the Fox, Ne, 2009-07-19 16:42 | Ninja už: 5739 dní, Příspěvků: 553 | Autor je: Prostý občan

Kiku-sama. Som veľmi veľmi rada, že ťa tu ten tvoj povraz drží Smiling
Keby nie, tak by sme tu nemali tie tvoje nádherné FF Smiling
A to myslím setsakramentsky vážne.
Nehľadaj si iný štýl, ak sa ti tento páči Smiling
Ostaň pri ňom a rozvi ho do svojho nového Smiling
A ku FF, proste nádhera Smiling
Nemám čo k tomu Smiling
Darí sa ti Smiling

Paper is dead without words
Ink idle without a poem
All the world dead without stories
Without love and disarming beauty

Careless realism costs souls
- Nightwish (Imaginaerum), Song of Myself

SPOLEK ŽROUTŮ KNIH!!!

Obrázek uživatele Akumakirei
Vložil Akumakirei, So, 2009-07-18 19:52 | Ninja už: 5647 dní, Příspěvků: 2348 | Autor je: Editor všeho, Editor FF, Prostý občan

Ten pocit znám... Taky jsem si chtěla dát na chvíli pauzu, ale ono to prostě nejde... Něco tě nutí nepřestávat, pořád vymýšlet. Víc a víc. A já jsem ráda, že ty jsi nepřestala. Že jsi taky měla v sobě ten provaz co se ne a ne roztrhnout.
A navíc, tohle není slabší povídka. Mně se líbila. Hrozně moc. Já doufám, že zase něco napíšeš, protože ty tvoje povídky hrozně ráda čtu. Vážně hrozně ráda Smiling

.Seznam FF, Poslední FF: Šampioni těžké váhy | Na kočku a na myš | Rozkaz zněl jasně | Bohům padají z talířů drobky
. • V noci jsou všechny kočky černé.
.Some days, some nights...

Obrázek uživatele Kamie
Vložil Kamie, So, 2009-07-18 19:47 | Ninja už: 5727 dní, Příspěvků: 761 | Autor je: Prostý občan

Moc krásné, líbilo se mi to Smiling Vážně píšeš moc hezky Smiling

Protože mi většinou zabijí postavy, které si oblíbím, tak už to nedělám. Ale Utakata byl prostě fešák!Laughing out loud

Obrázek uživatele Kikul
Vložil Kikul (bez ověření), Ne, 2009-07-19 18:45 | Ninja už: 19838 dní, Příspěvků: 9609 | Autor je: Prostý občan

Yamata no Orochi: Radšej si už žiadnu prestávku dávať nebudem, inak dopadnem velice zle Laughing out loud. Myslím, že tak to bude najlepšie. Ďakujem Smiling.
Kameko-sama: Veľmi pekne ďakujem Smiling.
Akumakirei: Aspoň viem, že niesom sama, ktorá sa nevie od toho písania odtrhnúť Smiling. Ani nevieš, ako si takejto chváli cením. Ďakujem.. Neopísateľne Smiling.
K.Iwi: Kiwítko, ja už neviem, čo napísať Laughing out loud. Ten povraz ma drží a stále viav a viac.. -.-. Ďakujem Smiling
Nettiex (a bude tam to veľké "N"! xD): Som blbka, to mi nevyhovorí nikto Sticking out tongue. Tie prestávky sú vlastne na niečo dobré, pretože si pri nich uvedomíš, že sa od danej činnosti nevieš odtrhnúť; môj prípad Smiling. Kikulovská.. Páči sa mi to, Nettie xD. Teraz keď si spomenula Chrna, tak musím uznať, že máš pravdu... Smiling Je to podobné. Smutné, ale zároveň najlepšie. Načo žiť, keď už nieje ďalší dôvod? Ale mlčím Smiling. Nj, som klamárka Angel.. A už viacej neviem čo napísať.. Len ďakujem, zase.. A facky nebudú, ani keby si ma mala zbiť.. xD Radšej ti podám ruku a vypýtam si tvoj podpis Smiling

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, So, 2009-07-18 19:30 | Ninja už: 5916 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

Já jsem věděla, že nevydržíš Laughing out loud Psaní k tobě patří, teď už to víš...
A je to krásná povídka. Ty si mysli co chceš, já si taky budu myslet svoje Eye-wink

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!