manga_preview
Boruto TBV 09

Ask Anyone! 12

Ask Anyone!
aneb Zeptejte se koho chcete...

"Účet za vodu, telefonní výpis, sociální dávky pro adoptovanou veverku, proplacení šeku ze supermarketu na kokosové tyčinky,..."
Co to děláš Brepto?
"Čekuju poštu. Účet za elektřinu, volební lístky, pohled od Itachiho z Alp..."
Cos to řekl?
"Vážně, přece řikal, že si jede teďko o víkendu zalyžovat s Hidanem do Švýcarska, tak poslal pohled jak sjíždí horské hřebeny na snowboardu a Hidan na svojí kose."
Ale to sem nemyslela, dej to sem! To sou volební lístky!
"No nekecejte šéfko, fakt?"
Breptule! Víš ty vůbec, co to znamená?
"Budou...volby?"
Ó Kami. Je na čase Brepto, aby sis přečetl tu knihu, co jsem ti koupila k vánocům.
"Naučte se vidět kreativně aneb příručka pro akční žurnalisty?"
Přesně tu, Brepto, přesně tu...

..:::::ASK ANYONE! 12:::::....:::::ASK ANYONE! 12:::::..

Ano, není to žádné pomatení smyslů a ani netrpíte maniodepresivní psychózou. Je to doopravdy další vydání vaší oblíbené bulvární rubriky Ask Anyone. A pokud si myslíte, že jsem tu maniodepresivní psychózu někde vygůglila, tak to se mýlíte. Přichází totiž volební období a s ním se taky množí počet psychicky nemocných a lidí náchylným k sebevraždám. Nu, co ti amíci všechno nevyzkoumají.
Nemusejí být ale daleko od pravdy.

Kdo by z toho předvolebního borčusu taky nezešílel. To vyjdete ráno z domu, kouknete na poštu, kde je alespoň pět letáků prosazujících tu a tu kampaň. Vyhodíte to do popelnice, kterou vám přes noc nějaký chuligán oblepil dalšími propagačními materiály. Pak si ráno vyjedete do města na nákupy a co dům, to billboard s nějakým politicky angažovaným obličejem. A projít se okolo věže Hokage? Nemyslitelné. Když tam není zrovna nějaká stávka, tak tam pobíhají ninja extrémisté a ničí co jim přijde pod ruku. Nu od dob co nám Itachi vyvraždil Konoha policii, tu skutečně vládne nezřízený chaos.
Ale na to my už jsme tu zvyklí, ba co víc, těžko si volební období bez pořádného zmatku, úplatků, výtržností a vandalství představit.
"Šéfko, a koho vlastně budeme volit my?"
Ty už můžeš volit, Breptule?
"Veverky oficiálně dospívají už v šesti měsících života, chcete vidět můj veverčí průkaz?"
Nu dobrá, dobrá. Koho volit, to je taky otázka...možná by nebylo od věci si naše milé kandidáty pořádně proklepnout.

Pod volebním číslem 1. se letos neskrývá nikdo jiný, než právě babča Tsunade. Ostatně ona si tu jedničku musí držet ve všem ať už ve volbách nebo jako jednička v pití saké nebo prohrávání v dostizích. Jako současná Hokage má rozhodně velké šance i na letošní úspěch. Podle minulých průzkumů ji hlavně volí mladší generace, a to hlavně osazenstvo mužů. Čímpak to asi může být. Tsunade se každopádně jako Hokage osvědčila a předpokládá se, že i letos se tohoto titulu zmocní. Ono přeci jen, její protikandidáti si musí uvědomit, že kdyby náhodou uspěli, budou si muset změřit síly nejenom s Tsunade, což samo o sobě je sebevražda, ale i s jejím bojovým prasetem Tontonem a nově vycvičeným bojovým velbloudem Zechariem.
Tsunade, naprosto jistá svým vítězstvím, volby očividně příliš neřeší. Našli jsme ji s Breptou ve VIP Hokage zahradě na vrcholu samotné věže, kde si vysedávala se Shizune, pila saké a obdivovala výhled.
Čest práci rukám klid, babčo.
"Jé, teheee, Lantia. Co ty tu takhle po ránu, hm?" usmívala se na všechny strany (hlavně na tu, kde začal Brepta fotit) Tsunade.
Je sice 12:45 ale budiž. Vyšla jsem si tady s Breptulí na ranní šmírovačku volebních kandidátů.
"Jo tááák, no to ti chválím děvče, to ti chválím."
Koukám, že už tu se Shizune oslavujete a ještě jste ani nevyhrály.
Tsunade se pleskla do čela a posunkem prstu si mě zavolala blíž. "Poslouchej. Teď ti něco povím o politice. Když ji pořádně nenakopneš ty, udělá to ona tobě. Jako první ženská Hokage mám jistou výhodu oproti všem svým protikandidátům. Za prvé, jsem jedna ze tří mocných saninů, za druhé, velikost mojí podprsenky překročila standardní měřítka a za třetí jsem skoupila veškeré podniky a obchody s kosmetikou. Tímto jsem si zaručila většinový podíl mužských voličů a drtivou přízeň těch ženských. Takhle se to dělá," poplácala mě po rameni s těžce důležitým výrazem ve tváři a vrátila se ke svému saké.
Což o to, něco pravdy na tom bude. Ale co na to protikandidáti?

Pod volebním číslem 2 se letos skrývá politická strana. Zatímco babča Tsunade sází na svoji nezávislost (jedna z mála sázek, za kterou zatím nic neprohrála...), starší generace pod vedením Koharu Utatane a Homurou Mitokade sázejí na teamového ducha politické strany s originálním názvem - SD - Strana Důchodců.
Ani se neptejte, jak byla už zkratka SD interpretována jistými zainteresovanými protikandidáty. Ale myslím, že si dokážete představit...
Každopádně tahle dvojka ztrouchnivělých staříků, kteří v současnosti předsedají Radě Konohy, něco jako parlament, si očividně taky s volbami těžkou hlavu nedělají. Našli jsme je v jejich sídle na okraji Konohy, jak si v altánku zrovna pochutnávají na poledním čaji.
Čauec důchodci.
"Uta-chan, to myslela asi tebe," ukázal na ni prstem Homurou.
"Zmlkni, blázne stará plesnivá. Co chcete vy dva, nemáme na vás čas, za chvíli budou v televizi dávat Otázky Uchihy Madary, nesmíme zmeškat politické průzkumy!"
Jo, copak Madík. Ten šel letos do komise, hehe, vůbec mu to nezávidím. No...Uta-chan...řeknete nám něco blíže k vašemu volebnímu programu?
Utatane stylově odložila svůj šálek čaje a asi se rozhodla věnovat nám pár minut svého času. "Jako každý rok, bojujeme za práva starších obyvatel této vesnice, jelikož považujeme za nutné poukázat na fakt, že starší občané jsou utiskováni, nemají dostatek prostředků na...*po hodinovém výkladu, kdy jsme si s Breptou pustili něco do empétrojky* A proto si myslím, že letošní volby s přehledem vyhrajeme a konečně nastolíme pořádek!"
Vskutku krásná řeč, Utatane-san. Ale co Tsunade? Nemyslíte, že je pro vás stále konkurencí?
"Děláte si legraci? Ta stará, uťaplá, ošklivá baba, co se vám rozkládá před očima? Pche...proti nám nemá šanci!" zasnila se s krásným úsměvem Uta-chan a my s Breptou naznali, že je čas vyklidit pole.

A do třetice všeho dobrého naši volební kandidátku uzavírá s číslem 3 osoba, jejíž heslem je: Vždy s úsměvem, vždy zdravý a navždy mladý! Pro ty, co ještě neví o kom je řeč, není to nikdo jiný, než právě spíše vždy zelený, Maito Gai. Další nestraník pod záštitou Strany Zelených a Odbory pro zdravý životní styl, se vrhnul na svoji politickou kariéru po svém debutu na poli učitelském, kdy mu při jedné diplomatické misi Lee navrhnul, že by mu to v politice šlo, a tak se Gai nenechával dlouze ukecávat a šel do toho po hlavě...doslova.
Jako jediný ze všech kandidátů na Hokage Gai nesedí a už vůbec nic nepopíjí. Zrovna si dává relaxační běh okolo Konohy, aby prý chytnul ten správný vítr.
Už asi tušíte, proč se nikdy nedostalo na rozhovor právě s Gaiem. Ani já ani Brepta nemáme dostatečně dobrou kondičku na takovou štvanici a bohužel nemám po ruce ani to kafe...
Naštěstí selský rozum z Čech vždy zvítězí, a tak jsme si dle vzoru německé Kobry 11 s Breptou ´vypůjčili´ náhodnou motorku, co nám cvrnkla do nosu a už jsme to váleli šedesátkou Gaiovi těsně v patách.
Zdravíčko občane!
"Á, odpolední projížďka okolo vesnice, ááááách mladistvý duch vás provází Lantio!"
Jo kéž by jen mladiství duchové, ale ta čočka včera, to je hned něco jiného...
"Ale já za to nemůžu šéfko!"
Huš Brepto. Gai-senpai, povězte, prozraďte, kolik očekáváte letos voličů?
"Věřím, že letos si všichni lidé po celém světě uvědomí sílu mládí!" řekl zapáleně, až mu v očích vzplanul zas ten táborák. "Do našeho volebního programu jsme letos zařadily povinné procházky, zavedení Sokola v Konoze, každoroční olympijské hry, a co je ze všeho nejdůležitější...vyznačení běžeckých tratí! Co je to za spravedlnost?! Chodci mají chodník, cyklisti mají cyklostezky a běžci aby běhali snad na silnici nebo co! Ne, Lee, zvítězíme, uvidíš! Ó Lee!" To už sensei nahodil stopadesátku a rozběhl se vstříc zapadajícímu slunci a bijícím vlnám oceánu...

Tak já nevím, řekněte mi co si myslíte vy. Jeden lepší jako druhý, ale tak už to v politice bývá. My se jdeme na ty zítřejší volby radši vypsat, Brepto poď!

Den D - nikoliv vylodění v Normandii, nýbrž volby v Konoze; volební okrsek Hokage Tower; 8:00 a.m.

Jo, není nad to si přivstat. Jako správní žurnalisti, nesmíme na volbách chybět. Brepta vyleštil foťák, vyměnil baterky a přibalil náhradní SD karty, prý že se budou hodit, nu uvidíme. Hurá k volbám!
Ačkoliv v Konoze vládně přísná demokracie, u voleb je účast povinná pod trestem doživotního ponížení. Omluvenku mají pouze ti, co leží v kómatu v nemocnici, nebo za vesnicí na hřbitově.
Před vstupem do místnosti nás s Breptou jako každý rok přivítala tradiční tabule:

(POZOR ŽURNALISTI! Tohle je VÁLEČNÁ ZÓNA)

Nahodili jsme tedy neprůstřelné vesty, helmy z kevlaru a z bývalé policejní stanice Uchihů jsme si vypůjčili i neprůstřelné štíty, co se s nimi dělají zátahy na extremisty.
"Neměli moji velkost!"
Nefňukej a pojď. Nemáme na to volení celý rok. Osobně vám říkám, volte si koho chcete, já si letos dala ententýky dva špalíky a padlo to na Tsunade...naštěstí.
"Nebo proto, že všechny tři lístky byly nadepsány 1."
Kušuj!
"Dobré ráno...jé Lantia a Brepta. Taky volit?" uvítal nás zástupce komise, Umino Iruka.
Co jiného bychom tu asi dělali.
"Takže občanské...a veverčí průkazy a vyplněné volební listy."
Tady.
"V pořádku. Tak zase za čtyři roky, Lanti. A stav se někdy v akademii, u dětí vázne výuka tvůrčího psaní."
No to já přijdu a ještě předtím sprdnu Konohamaru, že se fláka...ta mládež dneska.
"Tak jste měla volit SD, ti chtěli s mládeží pěkně zatočit, psali to v novinách!"
Ty čteš noviny Brepto? Zvláštní...

Večer, jak už je tu zvykem, se celá vesnice sejde na námku, aby si všichni společně vyslechli výsledky voleb a s novým nebo staronovým Hokagem to pěkně oslavili až do rána.
Achjo Brepto, to není žádná zábava.
"Mám vám říct vtip šéfko, jo?"
To už se ale na vrcholu věže objevil předseda komise Uchiha Madara, převlečený za hodného Tobiho, aby vyhlásil výsledky.
"Tak poslouchejte. Vítězem letošních voleb se stává..." napínal Tobi.
Tsunade, schluss, šmytec, konec, ende...to je nuda Brepto.
"Kandidát číslo 4!"
NANI?!
"Danzou-sama a stává se tak šestým Hokagem!"
...
Hromadné "NANI?!" co museli slyšet až v Americe.
"No tak to moment!" zlobil se Naruto, kterého už po druhé zamítli zařadit mezi kandidáty.
"No...no tak to fakt moment!" křikla Tsunade, odhodila flašku saké a začala zbrojit své zvířectvo, připravujíc se na bitku.
"Pořád lepší než Tsunade...," mávla rukou Utatane.
"Prohráli jsme Lee, ale vezmeme to sportovně, pojď, půjdeme běhat do březového háje!"
Tak ale teď fakt...já si kandidáta číslo čtyři nepamatuju, nemáš to tam nějaký popletený Tobi?
"To seš zase ty?!" upřel na nás svůj sharinganový pohled. "A ne, popletený to nemám. Danzou se rozhodl kandidovat za pět osm, tedy na poslední chvíli."
"Ó díky díky," vešel Danzou a začal všem děkovně salutovat a posílat pusinky.
Ani náhodou! Brepto ke mně!
"HAI!"
Nějak se mi to nelíbí, dones mi ty výsledky!
"Tu to máte šéfko."
Kudla Brepto, už jsem ti řekla, že seš přímo nadzvukovej? No to teď neřeš...hm...80% většina?! To není možný...
"Kde udělali soudruzi chybu?"
To bych taky ráda věděla...
"Dej to sem, hn."
Zrovna když jsem si myslela, že aspoň jednou bude od tebe klid, co tady zase dě *PLESK* au hej! To byla sněhová koule!
"Chtěla jsi suvenýr? Tak ho máš...Hidan parkuje, to je nemožný, kdyby radši zvolili někoho, kdo konečně zařídí pořádný parkovaní. Člověk se tu jednou za milion let staví na návštěvu a ani zaparkovat nemůže...tě pic Brepto."
"Tě pic Itachi. Já myslel, že si užíváš lyžování."
"Blázníš?! Musel jsem přeci přijít volit, jako každý správný občan Konohy, ještě pořád tu mám občanství abys věděl. Jen jsem musel přijet až padne noc, Sasunkáč to tušil, tak celý odpoledne číhal."
No Ita-chan chápeš to?! Danzou?!
"Chápu to a kdyby ses ty naučila pořádně číst, taky bys to pochopila."
Hej! Co tím jako chceš říct?!
"Radši nic, chce to někoho s mozkem, Brepto nástup, běž jim to říct."
"Rozkaz šéfe!" zasalutoval Brepta a smažil si to na stupínek.
"Šéfe? Hn, na to bych si zvyknul..."
Tak to radši nezvykej, pro dalšího šéfa tu není místo A nemysli si, že nějaké šaringanové genjutsu na ovládání mysli to změní!
"Hn..."
"Tož lidi poslouchejte!" vytrhnul Brepta Danzoua z poloviny jeho děkovného proslovu. "Právě se mi do rukou dostala nová zajímavá fakta."
"Óóóó," zaznělo davem.
"Tady děda Danzou je chytrej páprda to se mu musí nechat. Zfalšoval totiž volební lístky na cestě do sčítárny!"
"NANI?!"
Fakt?
"Mlč a poslouchej, hn..."
"Kdo by si totiž dobře povšimnul volebních lístků, zjistil by, že ve jméně Tsunade udělali tiskaři chybu, takže její jméno zkomolili na Tsunaide což je naprostý nesmysl. Ale to by tak nějak nevadilo, nikdo si toho očividně nevšiml. Ale na lístcích, které byly doneseny do sčítárny, už je jméno Tsunade najednou napsáno správně!"
"Óóóóó."
"To už chlapec nedomyslel," poplácal Brepta ještě Danzoua po rameni, než se na něj vrhnul rozzuřený dav.
"Neposlouchejte hoooo, to není pravdaaaa!"
"Takž je to vyřešeno, vyhrála jsem já, vemte saké a jde se pařit!" pronesla svůj proslov Tsunade a jak řekla, tak se i stalo.

Hm, Itachi?
"Hn?"
To sis teď právě vymyslel, co?
Itachi se na to pouze ušklíbnul. "Nevím o čem to mluvíš. Demokratická volba opět zvítězila, tak si nestěžuj. Můžu tam Breptu poslat znovu, že to byl zase jenom sek a že Danzou nakonec vyhrál..."
Tak to se opovaž! Danzou a šestý Hokage...no mě porazí. A kampak kampak, máš nějak naspěch Ita-chan.
"Jdu volit."
Já myslela, že už jsi volil ne?
"Ale ano, tady. Ještě máme interní volby v Akatsuki, hn."
Jo ták a kdopak kandiduje?
"Všichni...až na mě."
Ale ale...se svým politickým umem bys mohl Akatsuki klidně z fleku šéfovat, když se ti ten "šéf" tak líbí.
"Což o to, mě se líbí víc...šéfů..."
Huh?!
"Hn, tím jsem samozřejmě myslel Tsunade," dodal a vydal se směr Akatsuki Lair.
Na...na...nande, baka!
"Hn."

..:::::ASK ANYONE! 12:::::....:::::ASK ANYONE! 12:::::..

A tak spravedlnost opět zvítězila, s menší pomocí Uchihovské policie, která i přes to, že je už pár let pod kytičkami, stále střeží pořádek v Konoze a taky jistého anonymního písaře z týmu 7, který byl více než ochotný za pár společenských knih vyhotovit falzifikáty zfalšovaných volebních lístků...
No co vám já nebo Brepta budeme povídat, prostě politika. A kdo nezabloudí tam, tak se ani v Konoze neztratí! Načítanou příště!

...

"A vítězem voleb se pro letošní rok stávám j...Itachi?!" vyprsknul Nagato.
"Hn."
"Já jsem volil sebe!" přiznal se Deidara.
"Já taky!" zvolali všichni ostatní.
"Inu, Nagato, Shinobi no Sekai magazín volí Itachiho," usmál se nevinně Itachi a zabavil Nagatovi jeho "trůn". "Má snad někdo námitky?" otočil se s Mangekyo Sharinganem v očích a vražedným pohledem...

Příště: Ask Anyone 13 Speciál - Konoha a pátek třináctého...

Poznámky: 

REUPLOADED Laughing out loud aneb chyba v matrixu je vždy možná, ale my s Breptou jsme ready na všechno :)

4.833335
Průměr: 4.8 (12 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Sakura Sayuri Midori
Vložil Sakura Sayuri Midori, St, 2012-04-11 19:09 | Ninja už: 4604 dní, Příspěvků: 896 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

ti udělám radost a pochválím, když mám serii tak doštu i kdyby bal sebehorší *leží na zemi kvůli smíchovému infarktu způsobeným bojovím velbloudem*

Já nikdy svoje slova neberu zpět, to je moje cesta ninji.

Obrázek uživatele K.Iwi the Fox
Vložil K.Iwi the Fox, St, 2009-07-15 08:30 | Ninja už: 5747 dní, Příspěvků: 553 | Autor je: Prostý občan

Laughing out loud Tak už aj voľby xD
Kami-sama... na toto sa vážne oplatí čakať Smiling
(zaujme postoj trpezlivosti a čaká...) ^_^

Paper is dead without words
Ink idle without a poem
All the world dead without stories
Without love and disarming beauty

Careless realism costs souls
- Nightwish (Imaginaerum), Song of Myself

SPOLEK ŽROUTŮ KNIH!!!