manga_preview
Boruto TBV 09

Duše vědce: Prolog

Ostrá rána, záblesk, zvuk tříštícího se skla a hřmot výbuchů. To všechno doprovázelo zkázu police na, které leželo mnoho zkumavek s neznámými tekutinami. Třetí si zakryl oči. Pálily ho od hustého dýmu valícího se z hořící místnosti. Bolel ho každý nádech a jeho zmučené plíce protestovaly a nutily ho odejít. Rozhodl se ale zůstat až do úplného konce, než shoří i poslední důkazy jeho selhání. Jeho student ho zradil a stal se nejhorším zločincem z Konohy. Hořela jedna z nejostudnějších a nejstrašnějších epizod historie a on to musel vidět. Mužská těla spojená s těly zvířat působila jako parodie na život, děti s tváří plnou děsu a utrpení zdřevěnělé zaživa a další nepopsatelné hrůzy ničil žár ohně. Náhle ukončené životy lidí, kteří několik posledních hodin, dní, čí dokonce týdnů prožívali v mukách, měl na svědomí jeho žák. Pro poznání obětovával lidské životy i svojí budoucnost. Měl duši vědce, šíleného, ale pořád vědce, toužícího po všech dostupných vědomostech a neštítil se ničeho.
„Orochimaru!“ zasyčí nenávistně a přitom smutně rty hokageho.
„AA… Pane! Musíme už jít. Stěny a strop se za chvíli zřítí.“ Chraplavým hlasem zastřeným kouřem ho upozornil na hrozící nebezpečí muž s maskou opice. Třetí kývl hlavou, následně se otočil k ohnivému peklu zády a následován muže s maskou rychle vyběhl ven s podzemí. Doufal, že už nikdy neuslyší o oné prokleté místnosti.

„Proč jste to nechal shořet!“ zahřměl obviňující hlas Danzoua na Radě. Tváře měl zrudlé rozhořčením a hlas se mu třásl zlobou. Třetí si z toho nic nedělal, byl zvyklý na Danzovy osobní útoky. Pokládal ho za zraněním zlomeného člověka, co mu záviděl jeho postavení. Chvílemi se mu zdálo, že je v tom možná něco víc, ale vždy to zavrhl. Nevěděl, kdy se proti němu dopustil nějakého bezpráví. Něčeho, za co by si zasloužil tu jeho sžíravou nenávist.
„Jeho pokusy byly zlé a využíval v nich lidí a to dokonce i dětí. To je neodpustitelné! Proto!“ zahřímal Třetí.
Danzou se zasmál, vysokým nepříjemným smíchem, který drásal uši.
„Jak?“ vykřikl a namířil obviňující prst směrem na hokageho. „Jak může někdo tak naivní vést naší vesnici? Výzkumy byly v první řadě cenné. Naše vesnice mohla získat obrovskou výhodu nad nepřáteli a vy jste to znemožnil. Promarnil kvůli nějakému hloupému přesvědčení. Zničení jeho výzkumů život obětem nevrátí ani neodčiní jejich utrpení. Jen si tím poškodil Konohu!“
Napříč radou se neslo šeptání. Třetí z něho neměl dobrý pocit, cítil, jak se jeho autorita rozpadá.
Rada oficiálně měla jen málo moci. Volila hokageho a rozhodovala o vyhlašování válek či uzavírání míru. Chtěla ale vždycky víc.
Starý vůdce klanu Hyuuga se postavil a vzal si slovo.
„V této věci jsem zajedno s Danzou-sama. Vaše rozhodnutí, i když vedeno jistě chvályhodnými pohnutkami, bylo chybné, a proto rada považuje za svou povinnost vás ve vši úctě požádat o kroky vedoucí k dopadení Orochimara a hlavně k zajištění výsledků jeho pokusů. V této chvíli to musí být naše priorita,“ zaskřípal jeho stářím změněný hlas.
Než se Třetí stačil nadechnout k odpovědi, tak se slova znovu ujal Danzou-sama.
„Pokud hokage-sama nebude mít nic proti, tak se tohoto velice těžkého a důležitého úkolu ujme Root divize. Sám za to budu zodpovídat radě.“
„Nejsem si jist…“ začal Třetí.
Do řeči mu, ale vpadl Hyuuga: „To je perfektní nápad!“
„Takže si to domluvili a mě teď nezbývá, než jim na to kývnout. Zatracenej Danzou, co jsem mu kdy udělal!“ řekl si pro sebe Třetí a nahlas dodal: „Máte můj souhlas, Danzou-sama!“
Danzou se uklonil a vykouzlil na tváři jeden z nejfalešnějších úsměvů, co Třetí kdy viděl.
„Děkuji!“ řekl a odebral se svým šouravým krokem zařídit pronásledování Orochimara.
Třetí také odešel a ve své kanceláři pak dlouho zatínal pěsti vztekem.
Root divize byla založena Druhým ještě za vlády jeho bratra, jako elitní výzvědná služba. V první válce se velice osvědčila a tak dostala některá privilegia, jako například možnost volného výběru svých členů a její velitel podléhal přímo hokagemu. Těsně před smrtí Druhého se do čela této organizace dostal Danzou-sama, který i když byl zmrzačený, projevil mimořádný talent na vedení tajných operací. Z této pozice kandidoval na úřad hokageho a jen o minimální počet hlasů v radě ho musel přenechat Třetímu. Zároveň se stal neoficiálním představitelem jakékoliv opozice proti Sarutobimu.
Bylo vysláno pět týmů, skládajících se z nejsilnějších příslušníků Root. V první fázi to vypadalo na rychlé ukončení mise. Byl zničen Orochimarův úkryt, ale nic použitelného se nenašlo. Pak se projevil Orochimarova genialita a zničil jednu ze skupin, která po něm pátrala. Těla se nikdy nenašla. Pátrání se zpomalilo a už nepřineslo žádný velký úspěch. Pak začala válka a pátrání se zastavilo.

Myšlenka získání výsledků Orochimarova výzkumu znovu ožila až po jeho útoku na Konohu a zavraždění Třetího. Právě zde se ukázala ničivá síla některých jeho tajných technik. Pátá sestavila jeden ANBU tým a tohle je jeho příběh.

1)Člen ANBU nemá jméno.
„Jak se jmenuješ?“ zeptala se hokage muže s maskou dravého ptáka.
„Jak si budete přát, madam!“ odpověděl.
2)Život člena ANBU začal nasazením masky, nic předtím není.
Dívka s maskou kočky si uklízela své věci. Najednou na ni z jednoho převleku vypadl kus papíru. Rozevřela ho. Byl to starý milostný dopis, jediná památka na kluka, kterého kdysi měla ráda. Dlouze se na něj zadívala a pak ho zmačkala a hodila do koše.
3)Člen ANBU uzavře emoce hluboko v sobě a nikdy jim nedovolí proniknout na povrch.
Žena s maskou srny apaticky přihlížela, jak rakev klesá do hrobu. Kolem ní bylo mnoho plačících příbuzných zemřelého.
„Vy jste byla jeho dívka, že?“ zeptala se jí starší žena s opuchlýma očima,
„Dalo by se to tak říct!“ odpověděla.
„Je to můj syn, ale já ho neznala od doby, co nastoupil do ANBU. Jaký byl?“ zeptala se jí.
„Nevím!“ odpověděla bezbarvě.
„Jak to, že nevíte? Když jste byla…“ naléhala dál matka zemřelého.
„I naše těla mají jisté potřeby. To je celé!“ řekla klidně a odebrala se k odchodu. Za sebou zanechala matku, která si konečně uvědomila, jak její syn žil.
4)Člen ANBU je vždy připraven položit život za Konohu.
Mladík klečel na kolenou v temné místnosti. Jediné světlo vydávala svíce. Bděl celou noc. Před ním na červeném polštáři ležela maska a uniforma ANBU. Na masce byl znázorněn panter, jeho jediná budoucí identita. Už bylo ráno a do místnosti vešel muž s kapitánskou páskou.
„Jsi připraven na přijetí do ANBU?“ zeptal se, aby dostál svým povinnostem. Ještě nikdo neodpověděl záporně.
„Ano!“ odpověděl nejistým hlasem chlapec.
„Tak tedy opakuj po mě!“ vyzval ho muž a začal odříkávat přísahu.
„Vzdávám se svého jména, vzdávám se své rodiny, vzdávám se svého života, abych mohl sloužit Konoze. Jsem připraven položit svůj život za její zájmy. Nikdy nezradím a vždy se budu řídit její vůlí. Odhazují od sebe všechno, co by mě mohlo při plnění mých úkolů zpomalit. Tak přísahám!“

Poznámky: 

Prolog k mé dlouho slibované sérii o ANBU. Zatím žádný děj, jen úvod do toho, co se dělo a taky základní pravidla života ANBU. No, nic moc veselého tahle série nebude, ale snad se bude líbit.

4.842105
Průměr: 4.8 (19 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Loupák Anko
Vložil Loupák Anko, St, 2009-10-21 14:12 | Ninja už: 5898 dní, Příspěvků: 1031 | Autor je: Prostý občan

Páni.... do tohohle jsem se pustila, protože mi Orochimaru přijde jako vcelku charakter. A musím říct, líbí se mi to. zvlášť to shrnutí ANBU pravidel ke konci... Vážně se mi to líbí a jsem ráda, že jsem překonala svou lenost a konečně se pustila i do nějaké série od tebe Smiling


JE TO TU! Aneb seznam mých FF.

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, St, 2009-10-21 14:16 | Ninja už: 5910 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

A já tě zklamu, tahle série je odemně slepá cesta, asi už jí nedopíšu... a nejspíš jí smažu, jen jak dopíšu jinou.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Loupák Anko
Vložil Loupák Anko, St, 2009-10-21 14:24 | Ninja už: 5898 dní, Příspěvků: 1031 | Autor je: Prostý občan

a to je škoda... jestli ji dopisovat nechceš, nevadí. Lepší dvě nedokončené kapitoly napsané s citem než deset, z nichž osm je napsaných z donucení a je to na nich poznat. Ale nemaž ji, byla by toho škoda Smiling


JE TO TU! Aneb seznam mých FF.

Obrázek uživatele Kimm-chan
Vložil Kimm-chan, Po, 2009-08-03 15:00 | Ninja už: 5962 dní, Příspěvků: 759 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Nevadí, že nebude veselá, pravý opak se k tomu náramně hodí. Zase jsi napsal něco, nad čím jsem se musela zamýšlet. Ty i Akumakirei mě k tomu svými povídkami poslední dobou nutíte pořád. Ale mě to vůbec nevadí. Právě, že si konečně uvědomím, jaký má všechno tohle smysl.
Ta čest být ANBU, jakou v tvé povídce (už podle prologu) hrdinové mít budou, je fascinující. Já ve svých povídkách ANBU nepřikládala nějaký skvělý význam, brala jsem je jen jako takovou tu zastávku, když se nemůžeš rozhodnout, jakým směrem se život bude ubírat. Ale ty jsi to podal v úplně jiném světle. Tohle je mnohem lepší, než jakákoli povídka s ANBU postavami. Tohle bude trhák. A já budu pyšná na to, že ho jednou celý přečtu Smiling


• There'll always be people out there who will tell you that you can't. All you have to do is turn around and say: "Watch me!"
• Vždyť usmát se nebolí.
• Nejnovější myšlenka v text ... Voda není krev, Voda je voda

Obrázek uživatele HyuugaA
Vložil HyuugaA, Po, 2009-03-23 22:05 | Ninja už: 6026 dní, Příspěvků: 238 | Autor je: Prostý občan

Chrocht?!

Ano ano... sériovka o ANBU. Tu jsem taky původně plánoval ale bohužel... prostě se to zvrhlo na něco jiného Laughing out loud. Každopádně líbí se mi tu jak je podáváš... takové pěkné odosobněné stroječky. Nevím jestli jsou ANBU přesně takoví-viz Hayate a jeho milenka. Ale určitě je příslušnost v jejich jednotkách... neveselá. Rozdíl mezi ANBU a ANBU ROOT je podle mě ale přeci jen něco na co by se nemělo zapomínat. Není ANBU jako ANBU.

Jinak... s Třetím prostě nesouhlasím... Danzou má pravdu!

Každopádně... ten konec se mi líbil Smiling. Nevím proč ale příjde mi, že chlapec s maskou pantera bude asi hlavní postava...

Co víc dodat... bez omáčky okolo... bez obalu... stručně a přímočaře... toď sériovka o ANBU. Ztráta identity, samota, boj, záhady, něco na popřemýšlení a hořký osud... tohle si od téhle FF slibuji.

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Pá, 2009-03-06 20:12 | Ninja už: 5910 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Tak zase budu děkovat.
Hagiku Biseki-vydrž chvíli a všechno se dovíš, tedy chvíle to s mojí rychlostí nebude, ale dozvíš se to.
Rika-Jo já bych se taky překvapil, kdybych napsal nějakou parodii, nebo komedii. Možná se dočkáte i trošku odlehčenějších částí, ale jako celek to veselé nebude.
Díky za najití chyby, překlepy jsou sv**ě.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Schrödingerova kočka
Vložil Schrödingerova kočka, Pá, 2009-03-06 18:50 | Ninja už: 6000 dní, Příspěvků: 2945 | Autor je: Prostý občan

Překvapilo by mě spíš, kdyby nějaká tvoje série byla veselá Smiling Nějak si to neumím představit...
Když jsi psal, že budeš psát o Danzouovi, tak já odpověděla, že o něm se přece nedá napsat nic originálního, aby to nebyla jen mise-boj a tak....Takže jsi zase předčil veškerá očekávání. Tahle série je téměř bezchybná Smiling
Téměř - někde v místech, kde se hádají o vypálení Oriho laboratoře, jsi napsal Hyuga místo Hyuuga....spíš je to jen překlik Smiling

“A clear conscience is usually the sign of a bad memory.”

Obrázek uživatele Hagiku Biseki
Vložil Hagiku Biseki, St, 2009-02-18 21:10 | Ninja už: 5812 dní, Příspěvků: 442 | Autor je: Tsunadin poskok

Jediná otázka kde dělaj nábor?

FF BY HAGIKU
YURI FAN Ano i já jsem Yurifanista Kakashi YES Smiling



Máš niečo čoho sa chceš zbaviť, alebo naopak niečo hladáš, tak neváhaj a pridaj sa do fb skupiny Anime a Manga Burza! Kakashi YES
http://www.facebook.com/groups/478036032208994/

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Po, 2009-02-16 16:52 | Ninja už: 5910 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Nejradši bych vám poděkoval osobně, ale přeci jen aby jste mě donutili objet polovinu republiky tak byste se museli ještě trošku víc snažit Smiling
Tak a teď popoředě.
YamataJen hodně těžko, ale možná by to šlo. Taková hezká pohádka kde by Orochimaru hrál černokněžníka a ANBU dobré duchy přírody pomáhající princi. Vedená v usměvavém duchu a s koncem značícím vítězství dobra nad zlem. No každopádně by to nebylo nic pro mě.
Hanoke KameAbych moc neprozradil děj dopředu tak můžu jen říct, že měli důvod proč vztoupit.
cinklBudu se snažit nezklamat. Snad se to i povede.
TennyDíky za titul. No a ten odkaz na moje roční období je tam tak trochu schválně. Proč vymýšlet něco, co už bylo vymyšleno.
lady_anjelik
Za Prvé:Děkuji a moc si toho vážím.
Za Druhé:Danzou-sama (já si tu příponu prostě nemůžu odpustit) je mi ve své podstatě docela sympatický. Takový protřelí intrikán, kterému podle mě, ale nevíc vždycky šlo o blaho Konohy. Možná se pletu! každopádně je to jedna z nejzajímavějších postav právě kvůli tomu, že nevíme na jaké straně stojí.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele lady_anjelik
Vložil lady_anjelik, Po, 2009-02-16 15:58 | Ninja už: 5887 dní, Příspěvků: 1764 | Autor je: Prostý občan

Talle moc duchaplný komentár nečakaj, čítala som to na pracovnom v škole xD Každopádne je to veľmi zaujímavé...som zvedavá ako to bude pokračovať! Tá časť s tými ANBU bola obzvlášť dobrá...
A utvrdila som si dve veci:
Za 1. SI parádny spisovateľ
a za 2. Neznášam Danzoua xD

Real Sasuke (ja som to hovorila vždy xD)

Obrázek uživatele Tenny
Vložil Tenny, Ne, 2009-02-15 22:52 | Ninja už: 5826 dní, Příspěvků: 567 | Autor je: Prostý občan

Hm... Dlouho očekávaná série od velmistra Talla. Smiling
Co říct? Začíná to skvěle. Ten konec se ti hodně povedl. A já se moc těším na pokračování, takže jsem zvědava, kdy ho dodáš. (ale je času dost Eye-wink )
A musím přiznat, že jsem se zasmála při větě "Co jsem mu kdy udělal", protože jsem si vzpomněla na tvoje Roční období.
(tuším, že toužíš po kritice a podrobné rozboru, ale obávám se, že nemůžu najít nějaké chyby. Jak se zdá, s tímhle sis dal záležet. Nebo se pletu? No možná něco bych měla... Ten přechod mezi pátráním po Orochimarovi a pravidlech Anbu mi přijde trochu useklý. Ale to je možná tím, že já všechno moc rozepisuju. Laughing out loud )

Obrázek uživatele cinkl
Vložil cinkl, Ne, 2009-02-15 22:08 | Ninja už: 5642 dní, Příspěvků: 776 | Autor je: Prostý občan

Něco takového jsem si potřebovala přečíst. Něco nevšedního nad čím se dokážu zamyslet. Čekám co se z toho vyvine a nelituju, že jsem si to přečetla.. Moc dobré..

*Lavi. He is pretty cool, you knowZ lásky*

*Když nechceš ubližovat, neubližuj. Ale když ublížíš, tak chladnokrevně.*

MůjsvětDivů **Kdo žije bez fantazie, není člověkem**

Obrázek uživatele Kamie
Vložil Kamie, Ne, 2009-02-15 20:42 | Ninja už: 5733 dní, Příspěvků: 761 | Autor je: Prostý občan

hm...mmm..jo libí se mi to. Já bych nikdy nemohla obětovat svůj dosavadní život O_., nebudu otravovat svými myšlenkami a radši si počkám na další díl Smiling

Protože mi většinou zabijí postavy, které si oblíbím, tak už to nedělám. Ale Utakata byl prostě fešák!Laughing out loud

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, Ne, 2009-02-15 20:38 | Ninja už: 5922 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

Jak může být veselý příběh o lidech, kteří se stali takřka jen stroji na zabíjení? Jak může být veselý příběh o muži, který popírá základní pravidla života?
Tobě takovéhle příběhy sluší, protože přemýšlíš, přemýšlíš i za nás a umíš nám ukázat spoustu věcí, které by nás bez tebe vůbec nenapadly.

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!