manga_preview
Boruto TBV 09

Vzkříšení temnoty 02

Vzkříšení temnoty 2: Spojenci

V první epizodě jsme se už dokázali dostat do velkých problémů. Sasuke je poražen, Neji stále nezvěstný a nepřátelé mají v plánu zabití Itachiho. Jaký bude vlastně výsledek, tak to všechno dnes. Hezkou zábavu!!!

Je chladná noc, Naruto se snaží nemyslet na problémy se ztracenou výpravou, ale pořád má pocit, že selhal. V hlubokém tichu se prudce otevře okno náporem větru a jeden z obrázků na zdi padá na zem. Naruto běží do oné místnosti, rozsvítí světlo a rozhlíží se po celém pokoji. Pak uvidí na zemi ležet jednu z fotagrafií vysýcích na zdi. Zvedne ji a vytřeští oči. Na fotce je on a Sasuke, ale s tím rozdílem, že Sasukeho tvář byla od krve. Naruto neváhal ani minutu, rychle doběhl do své kanceláře, svolal jednání rady a chystal se na cestu. Všichni členové rady souhlasili s tím, aby Hokage osobně přivedl již dvě ztracené výpravy. Ještě před svítáním se Naruto, Sakura a Hanabi s Konohamarem vydali na cestu. Složení této skupiny bylo dost podivné a hlavně se mnoha lidem zdálo, že jsou její členové dost zaujatí a nemají nezkalený pohled na situaci. Před odchodem svého Hokage ještě Konoha vyslala posli do Mlžné, Oblačné, Písečné a za Šakranem, který přebýval v zemi Křišťálu, se zprávami o situaci. Naruto a jeho skupina se bez přestávky blížili vstříc nebezpečí a v očích velitele se objevil stejný pohled jako za doby, kdy byl spojený s Kyuubim.

Když byl Naruto na cestě, tak se Itachi a zbytek týmu vydal najít raněného a ztraceného Sasukeho. Prohledávali celé okolí jejich malé základny, ale stále neúspěšně. Všichni už byli trochu nervózní a sám Itachi se obával nejhoršího, protože znal svého bratra a tohle on ve zvyku neměl. Ve chvíli, kdy Itachi neměl vůbec přehled o okolí, před celou skupinou explodovala výbušnina. Dva členové skupiny byli vážně ranění a ostatní jen pomalu zvedali svá ztuhlá těla ze země. Na Itachiho se z kouře vyřítily dvě zahalené postavy s katanou v rukách. Hlava Uchiha klanu však zareagovala velmi jistě. Před očima útočníků nečekaně zmizel a jednoho z nich dokonce zabil shurikenem, který se zasekl do oblasti krční tepny. Druhý nepřítel zasunul svou katanu do pochvy a připravoval ruční znamení. Ačkoliv byla rychlost znamení neuvěřitelná, tak ani sebemenší detail neušel ostře pozornému Sharinganu. Itachi vše dokonale zkopíroval a provedl ještě před svým protivníkem. Navíc toto jutsu bylo postavené na ohnivém elementu, který Itachi ovládá víc než dobře.
"Katon, Tsuchi Kairou" ozval se klidný hlas Itachiho a jeho nepřítel jen sledoval, jak jeho tělo spaluje ohnivý had. Velmi silné jutsu a pravděpodobně by Itachiho přivedlo do problémů, ale Itachi není pro nic za nic velitelem speciálních jednotek Anbu. Itachi se pak vrátil ke své družině a pustil se do ošetřování jednoduchých ran. Celou scenérii sledoval z koruny stromu muž, který svou tvář skrýval pod černou kápí. Itachi o něm věděl a i neznámý měl podobný pocit prozrazení. Dlouho oba stáli bez pohnutí, ale ve chvíli, kdy Itachimu mrkli oči, tak se tajemný bez sebemenší stopy vypařil. Itachi chvíli zůstal strnule stát, ale po pár okamžicích se vrátil k pomáhání druhým.

Naruto se blíží na pomoc, Itachi řeší problém se zraněnými, ale co je vlastně se Sasukem a Nejim??? Sasuke se přes nesnesitelnou bolest snaží najít své přátele, ale jeho zranění ho zásadně limitují na rychlosti. Po hodině neuvěřitelně kruté bolesti se Sasuke už neudržel na nohou a padl tváří k zemi. Jen pár vteřin po nárazu zmoženého Sasukeho těla na vyprahlou zem k našemu hrdinovi přiskočily dvě ženy. Sasuke neměl mnoho sil a tak si stačil stěží prohlédnout návštěvníky. Do jeho očí se však vrátila naděje, protože obě dívky znal z Konohy, byly to Asana, žačka Šakrana a Kanae, sestra již zmíněného ninji. Ve vteřině byl Sasuke za doprovodu dvou ninjů na cestě do bezpečí. Během několika minut byly dívky se Sasukem v jejich táboře a doprovodili ho k lékařskému specialistovi. Ten se ihned pustil do léčení vážných zranění po celém Sasukeho těle a trvalo mu více než dvě hodiny než ho dostal z bezprostředního nebezpečí života. Po úspěšném uzdravení Sasukeho zranění ho hned navštívil vůdce tábora a tím nebyl nikdo jiný než Šakran.
"Sasuke, příteli.... nemusíš se více bát. Jsi mezi přáteli." řekl Šakran, aby uklidnil Sasukeho.
"Nevím, kdo jsou, ale mají v plánu zabít mého bratra a to nesmíš ty dovolit. Zachránil ti život, tak mu to oplať." dostal ze sebe zesláblý Sasuke.
"Neboj se milý brachu, teď to beru do rukou já." řekl Šakran a zmizel Sasukemu před očima. Ten se jen v duchu modlil, aby Šakranova pomoc přišla všas.

Mezitím se Itachiho skupině podařilo zachránit dva zraněné a dopravit je na základnu. Tím ovšem ke svému úkrytu přivedli jejich pronásledovatele. Před Itachim teď stáli čtyři ninjové v černých maskách s meči v rukách. Všichni se najednou pustili do Itachiho a ten prvnímu útoku jen se štěstím odolal, ale nebylo to zadarmo. Dvě řezné rány na obou bocích ho značně limitovaly pro delší boj, a tak se Itachi rozhodl souboj rychle ukončit.
"Amaterasu" ozval se Itachiho hluboký a procítěný hlas. Jeho protivníci se už smažili v černém plameni a Itachi se rozhlížel po okolí svým Sharinganem po dalších vetřelcích. Když ostrý zrak nic nezaznamenal, tak se Itachi pomalu otáčel od spálených těl, ale v tom se za ním ozval výbuch. Itachi se ihned otočil zpět a aktivoval opět svůj Sharingan. To by nebylo až tak divné, ale vůdce Uchiha klanu měl v očích Mangekyou Sharingan. Před ním se objevil záhadný muž v bílém plášti a červenou kápí. Itachi neváhal a hned poslal do boje své Amaterasu. Přes ohromnou sílu tohoto jutsu se Itachiho protivníkovi podařilo podniknout takový útok, který dostal Uchihu na zem s hlubokou ranou na rameni. Itachi byl útokem natolik překvapen, že dokonce ztratil svůj Sharingan z očí a to ho dostalo do bezbranné situace. Když pak jeho nepřítel chystal zřejmě finální útok shurikenem, tak se útočník ve vzduchu odrazil zpět a stavěl se do obranného postavení. Itachi svůj pohled otočil za sebe a tam uviděl Šakrana s rukama spojenýma k ohnivému útoku, aktivovanou oční technikou Raitora a ne příliš přátelský výraz.
"Katon Ninpou, Hibashiri" pronesl Šakran, ale jeho protivník si z toho moc nedělal. Nějakým způsobem se vyhl tomuto jutsu a mířil na Šakrana s kunaiem v ruce. Půl metru od sebe se konečně Šakran pohnul a to nevýdaným způsobem. Útočník padl na zem se svým ohořelým tělem a Šakran bez zaváhání spěchal ke svému příteli.

"Jsi v pořádku Itachi????" ptal se Šakran.
"Ano jsem, ale jak si ho vlastě zabil???? Tvůj útok ho minul" chrlil ze sebe Itachi, ale zastavil ho smích Šakrana.
"Ach ano, další vylepšení ohnivých technik. Pokud mé jutsu nezasáhne nepřítele, tak si dokáže vyhledat samo cíl bez mého vědomí." uklidnil ho Šakran.
"No dobře, ale teď mi musíš pomoci najít Sasukeho!!!! Ztratil se a já se obá....." vysvětloval Itachi než mu do toho zase vstoupil Blesk z Oblačné.
"To je v pořádku Itachi. Sasuke je v našem táboře a má tu nejlepší péči. Připrav svůj tým a já vás tam dovedu" pravil Šakran.

Itachi si oddychl a odpočíval. Poté se jeho tým přesunul do tábora Šakrana a utábořil se zde. Velitel Anbu přiběhl ke svému bratrovi a ujišťoval se, zda-li je v pořádku. Krom odpočívajícího Sasukeho zde Itachi uviděl i Nejiho, ale ten byl v mnohem horším stavu než Sasuke.
"Co je s Nejim, Šakrane????" ptal se bázlivě Itachi.
"Když ho má sestra objevila, tak se už nehýbal. Jeho tělo je velmi slabé, oči natolik poškozené, že už zřejmě nikdy nebude moci používat svůj Byakugan." líčila Nejiho zdravotní stav Kanae.
"Cože????? To se musí nějak vyléčit, přeci jsi specialistka na zdravotní jutsu!!!!" okřikl jí znovu Itachi.
"Počkej příteli!!! Kanae zkusila vše, ale bylo to málo. Jeho pravé oko nemá takové následky, ale nesmíme nic uspěchat." snažil se vysvětlit Šakran.
"Dobře, ale následky po čem???? Co má takovou sílu????" ptal se s vytřeštěnýma očima Itachi.
"To já sám nevím!! To jutsu muselo být neuvěřitelně silné a obávám se, že ani my dva a sám Naruto bychom nedopadli lépe." prozradil svůj názor Šakran a zamyšleně se podíval k obloze.

Poznámky: 

Tak to byl druhý díl našeho příběhu. Sasuke je zachráněn, Šakran se vrátil ještě silnější, posili z vesnic aliance se blíží a Itachi přežil zatím všechny útoky. Všechny tyto radostné novinky jsou nyní ale proti Nejiho zdravotnímu stavu velice podřadné. Dokáží naši hrdinové najít způsob k vyléčení Nejiho zranění a ubrání se záhadnému Jutsu????? Tak to se dozvíme v příštím díle, který ponese název:

Vzkříšení temnoty 3: Setkání velké Pětky

5
Průměr: 5 (20 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele mišule
Vložil mišule, Ne, 2010-12-05 18:45 | Ninja už: 5537 dní, Příspěvků: 1732 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

no by mě zajímalo co je to za alianci a taky se tam už dlouho neobjevili akatsuki tak kdovi jestli s tim nemaji neco spolecného, jinak úžasný díla jsem moc ráda, že Itachi žije i když jsem to tak nějak tušila Smiling

Obrázek uživatele odin-sama
Vložil odin-sama, So, 2009-12-05 01:12 | Ninja už: 6191 dní, Příspěvků: 1224 | Autor je: Prostý občan

good dil

Obrázek uživatele gelika
Vložil gelika, Po, 2009-03-09 17:00 | Ninja už: 5538 dní, Příspěvků: 299 | Autor je: Prostý občan

Náherný, jako vždy si mě nezklamal (nový díl : https://konoha.cz/?q=node/41500)

Obrázek uživatele Leenoha
Vložil Leenoha, Út, 2008-10-14 19:17 | Ninja už: 5888 dní, Příspěvků: 79 | Autor je: Prostý občan

good

Obrázek uživatele helgast
Vložil helgast, Ne, 2008-10-12 21:00 | Ninja už: 6158 dní, Příspěvků: 388 | Autor je: Prostý občan

pekny dil doufam že dalsi dil bude co nejrychleji