manga_preview
Boruto TBV 07

Provinění 02


Provinění


2.část - Zachránce

…šíleně jí rozbolela hlava. Do očí se jí tlačili paprsky světla, což jí připadalo divné. Přece je noc, ne, říkala si v duchu. Nicméně z toho žádný závěr nevyvodila a ztěžka otevřela oči. Zprvu jí ozářilo čistě bílé světlo, viděla rozmazaně a okolí vypadalo zvláštně. První, co jí proběhlo hlavou, byla otázka: jsem mrtvá? A pokud ano, je tohle ráj? Později se nad ní objevila barevná čmouha. Leknutím sebou ucukla a pozorovala proud zelené barvy, jež jí začal obklopovat. Obraz se začínal zlehka zaostřovat. Světlo se začalo měnit v blankytnou modř. Barevný flek z ničeho nic zmizel. Pomalu procitla a chaoticky zamrkala, aby se obraz úplně vyjasnil. Chvíli přemýšlela, co se jí stalo. Jakmile jí došlo, že jí útočník nic nezpůsobil, dovtípila si, že jí vlastně asi někdo zchodil z větve na zem. Hned jí napadlo, že její záhadný zachránce je Naruto a prudce se zvedla. Trochu se jí zamotala hlava a opět si lehla. Napravo od ní se ozval starostlivý hlas:
„Raději lež, měla jsi lehký otřes mozku, ach jo, kolikrát vám mám říkat, že na sebe máte navzájem dávat pozor. Jak otravné,“ z hlasu okamžitě poznala znuděného Naru.
„C-co se stalo? Kde je Naruto?“zeptala se zmateně hned, jak Shikamaru dořekl poslední slovo svého monologu.
„Naruto? Ten pitomec celou bitvu ležel v bezvědomí u stromu, když ho na něj strčil ten parchant z mlžné.“
„J-je v pořádku?“zašeptala Hinata.
„Jo je, naštěstí, teď se šel projít po okolí,“vysvětluje Shika a neustále zírá kamsi do trávy pod ním, jakoby skrývala něco děsně zajímavého.

Hinatě spadl kámen ze srdce. Tolik se o něj bála, že se při její záchraně zranil. Jakmile se zcela uklidnila, počala se rozhlížet po okolí. Nemohlo jí uniknout, že dva z jejího týmu, kromě Naruta, chybí. Plna obav se opět tázala svého velitele:
„Kde je Sakura?“
„Ta? Ošetřuje Kibu. Doufám, že si toho ceníš, docela to odnesl,“ na chvíli se odmlčel a zvedl hlavu, „ta zatracená katana mu jen zázrakem minula všechny životně důležité orgány,“dořekl a zamračil se.
„Proč bych si toho proboha měla cenit? Pravděpodobně šlo pouze o jeho chy-,“nedořekla svou hloupou teorii.
„Pouze o jeho chybu? Proč myslíš, že ti ten útočník nezkřivil ani vlásek? Proč asi?“

Hin se zarazila. Takže to Kiba riskoval svou kůži kvůli… kvůli mně? Srovnávala si myšlenky. Zaraženě hleděla do nekonečna a zmateně opakovala:
„A-ale ale, co Naruto?“
„Ten ňouma nic neudělal, jestli si o tom byla přesvědčena.“

Hin raději už nic neříkala a dál se utápěla ve výčitkách svědomí. Po chvíli k ní přišla Sakura. Byla značně vyčerpaná a dlaně měla mírně krvavé. Podala Shikamaru krátkou zprávu o Kibově stavu a ten tiše zabědoval.

Stav se stabilizoval. Neměl by se zhoršovat, ale na úplné uzdravení Sakura nemá dostatečné schopnosti. Podle Sakury by se měli rychle odebrat zpět do Konohy. Vše se muselo pozdržet, protože medička musela uzdravit oba zraněné a sama si vyléčit naražené předloktí. Nakonec se čekalo už jen na Naruta, který se po hodině milostivě vrátil do přechodného tábora. Tým mohl vyrazit. Shikamaru spolu s Narutem podpírali zničeného Kibu.

Hinata celou dobu běžela za nimi a nebyla sto se nikomu z týmu podívat do očí. Sama sobě si nadávala za svou zatím největší, možnou chybu, jakou mohla způsobit. O to hůř, že díky jejímu výpadku ohrozila život týmového partnera a k tomu ještě dobrého přítele.

Cesta uběhla až nadpřirozeně rychle. Hned jak prošli branou Listové, místo, aby šli za hokage, běželi rovnou do nemocnice. Kiba na tom byl bledě a tak se snažili tam být co nejrychleji. Sakura spolu s dalšími mediky vběhla do jednoho z mnoha sálů a přibouchla za sebou dveře. Větší polovině týmu nezbylo nic jiného, než sedět a čekat.

Shikamaru se z části nudil a zároveň se i ustavičně modlil, aby vše dopadlo dobře. /Docela hrozná kombinace, ale co, má na to právo. / Narutovi bylo zjevně jedno, že ostatní jsou v nemocnici a okamžitě si razil cestu do jeho oblíbené restaurace. Hinata seděla sklíčeně v nepohodlném křesle u stěn před sálem a propadala výčitkům svědomí. Neustále si nadávala za svou chybu a snažila se nemyslet na tu černější možnost tykající se jejího kamaráda, kterému teď pomáhalo víc jak 5 lékařů.

Hodina míjela hodinu. Z projasněného odpoledne se začínal stávat večer a lékaři stále nevycházeli ven. Náš tým – nebo spíš jeho část – stále trčela v nemocnici. Nervy na dranc, hlad a žízeň nevyjímaje. S postupem času se přidaly ještě obavy a nakonec i pocity viny.

Okolí nemocnice se začalo ztemňovat, ale na obzoru byly stále vidět paprsky do ruda rozpáleného slunce. Atmosféra na chodbě před sálem ještě zhoustla. Oba přítomní se obávali nejhoršího. Naštěstí se konečně rozrazily dveře. Lékaři v čele s vyčerpanou, špinavou Sakurou pomalu vyšli a vyčerpaně si otírali zpocená čela. Shikamaru byl okamžitě na nohách a rychle se vyptával ostatních jak je na tom mladý Inuzuka. Lékaři ho setřeli slovy: Je v pohodě, teď pro něj víc neuděláme. Můžete ho vidět zítra. Shika si i s Hinatou zhluboka oddechli a spolu se Sakurou šli vyzvednout bezedného ramenožravce – Naruta – a šli vstříc kázání od Tsunade.

Kupodivu ani příliš sežvaní nebyli – vlastně vůbec – tedy až na Naruta, který si neodpustil své typické poznámky a utrpěl tak facku. Shikamaru konečně předal artefakt – svitek – do rukou zkušeného sannina a spolu se Sakurou se odporoučeli pryč – nesmím zapomenout, že ještě odtáhli Naruta. Tsunade zastavila Hinatu, která celou dobu mlčela a hleděla do země a přikázala jí, aby zůstala tam, kde je. Po chvíli ticha ó velká hokage spustila vyčítavým hlasem:
„Slyšela jsem, co se stalo Kibovi,“ začala, „Sakura se zmiňovala o tom, že je na tom docela špatně, a též mi vysvětlila, jak se to st-.“
„Prosím, hokage-sama, já necht-,“též nedokončila Hin.
„-alo. A nepřerušuj mě. Je mi jedno, jestli tě to mrzí, nebo ne. Ohrozila jsi svou chybou sebe i život dalšího člena týmu. Je mi líto, věřím, že jsi to neudělala schválně, ale nemůžu jinak, než ti uvalit menší trest.“
„Ale…,“nedala se.
„Žádné ale! Nemám na výběr. Ode dneška do odvolání nedostaneš větší mise než C.“

Hinata se chystala ještě něco namítnout, ale nedostala k tomu příležitost. Nemohla na hokage být naštvaná. Jediný, na koho se mohla zlobit, byla ona sama. Také, že vše co způsobila, dávala za vinu jen sobě nikoliv nepřátelům. Sklesle vyšla z kanceláře Tsunade a namířila si to domů, kde jí čekalo ještě pokárání číslo 2…


Konec druhé části

Poznámky: 

Táák druhý díl, není tak dobrý jako ten první, ale snad se to s dalšími dílky zlepší Eye-wink

Tenhle díl mě napadl při poslechu téhle písničky

4.863635
Průměr: 4.9 (22 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Po, 2020-09-28 19:43 | Ninja už: 5686 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Mise PM: Tak tohle bych tedy do Naruta neřekla, nebo spíš do způsobu jak si ho tady vykreslila, musím říct, že takovýhle Naruto se mi fakt nelíbí. Sice byl trochu mimo, ale až tak? U Hinaty to chápu. Taky bych od Tsunade čekala jinou emoci než jen, co se stalo v její kanceláři. No, jsi autor, tak do toho nemám co kecat. Snad to nějak dopadne, ale páru HinaKiba zrovna moc nefandím, pokud to bereš tímhle směrem.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele faye
Vložil faye, Po, 2018-07-16 21:04 | Ninja už: 5017 dní, Příspěvků: 181 | Autor je: Manga tým, Účastník Irukova doučování

Mise L3: No téda, Hinata a odporovat? Ještě k tomu Tsunade? Ta si teda koleduje Laughing out loud Bobík Kiba... tak se stará aby se jí nic nestalo a ona o něj ani pomalu nezavadí pohledem. A Naruto? Místo aby se strachoval o kamaráda, jde upevňovat svůj vztah s ramenem Laughing out loud Snad se Kibovi nestalo něco vážného, to by si Hin vyčítala do smrti.

Hate is always foolish… and love, is always wise.
Always try, to be nice and never fail to be kind.

Obrázek uživatele Haruko Hime
Vložil Haruko Hime, So, 2008-09-13 16:43 | Ninja už: 6171 dní, Příspěvků: 961 | Autor je: Prostý občan

Jů! Můj nový nejoblíbenější pár! Kam se hrabe ramen-man, Kiba se k ní hodí mnohem víc Smiling
Jsem zvědavá, co si ti dva řeknou, až se Kiba uzdraví Smiling

Obrázek uživatele Schrödingerova kočka
Vložil Schrödingerova kočka, Út, 2008-09-02 21:27 | Ninja už: 5967 dní, Příspěvků: 2945 | Autor je: Prostý občan

Chudák Kiba...to si přece nezaslouží...jen kvůli Hinatě. Doufám, že mu nic nebude. Ryuu, že mu nic neuděláš *smutně kouká*...
Ale je to zajímavá povídka. A mooc pěkná

“A clear conscience is usually the sign of a bad memory.”

Obrázek uživatele Bzzzz Ketsueki_Gaara
Vložil Bzzzz Ketsueki_Gaara, Út, 2008-09-02 18:51 | Ninja už: 5780 dní, Příspěvků: 1936 | Autor je: Prostý občan

super pokráčko, to se musí uznat!! Eye-wink děj je skvělej... zajímá mě ale, co bude Hin dělat Sad no těším se na další XDD

Můj Valenth

Obrázek uživatele Alalka
Vložil Alalka, Út, 2008-09-02 18:43 | Ninja už: 5852 dní, Příspěvků: 1015 | Autor je: Prostý občan

Hin a chtěla odporovat Tsunade? u zvrhlého Ero-senina, tady se dějou ale věci Laughing out loud je to skvělá povídka a i když je mi Hin trochu líto, ty C mise jí přeju, přece jen Kiba to kvůli ní málem schytal Eye-wink