manga_preview
Boruto TBV 09

Benihisago

beni.jpg

Benihisago (紅葫蘆) aneb Karmínová tykev je velká hnědá tykev omotaná červeným šátkem, která dokáže zachytit duši nepřítele a zapečetit ji. Poprvé se objevila v 525. kapitole mangy a 267. díle Shippuudenu. Od Samui víme, že je jednou z pěti jedinečných zbraní střežených v Oblačné vesnici a spolu s nimi patří mezi Pět pokladů samotného Sennina šesti cest. Mezi další jedinečné zbraně patří Jasné lano (Koukinjou), které sváže nepřítele a vytáhne z něj duši, Banánový vějíř (Bashousen), který dokáže vytvořit libovolný z pěti elementů, Meč sedmi hvězd (Shichiseiken), který seknutím uvolněnou duši prokleje a Jantarový očišťující kotlík (Kohaku no Jouhei), který jako jediný Oblačné před Čtvrtou válkou ninjů zbyl. Tsunade pochybovala, že by lidé dokázali Pět pokladů ovládnout, jelikož odsávají veliké množství chakry a obyčejný člověk by zemřel během vteřiny.

Karmínová tykev se používá spolu s dalšími poklady a na pokyn „Chytej!“ dokáže vcucnout slovo zachycené Mečem sedmi hvězd, které vyhlédnutá oběť nejčastěji používá. Tato kombinace prokletí a pečetící techniky si pak vezme duši dotyčného jako rukojmí. Pokud ten znovu vysloví své nejčastěji používané slovo, tykev ho kompletně vcucne a zapečetí. Mlčení nepomůže - když člověk dlouho mlčí, vcucne ho to stejně.
Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhTykev nám spolu s dalšími poklady ukázali Oblační bratři Kinkaku a Ginkaku ve Čtvrté válce ninjů, do které je přivolal Kabuto skrze nečistou techniku Edo Tensei. Oba byli schopni Poklady používat díky své enormní zásobě chakry.
Darui v boji proti bratrům náhodou přišel na jiné řešení problému; když ho tykev nasávala dovnitř, vyslovil své druhé nejčastěji používané slovo, tím přepsal první slovo a tykev přestala. Po válce dokázal osvobodit chycené sourozence Atsuiho a Samui.

Spoiler! Pozor, tato část obsahuje příběhPozději tykev ukradl Tobi a nechal ji spolknout sochou Gedou Mazou, jelikož tykev předtím uvěznila jednoho z oblačných bratrů a Tobi pro sochu potřeboval Kyuubiho chakru. Když se pak Madara stal jinchuurikim Desetiocasého, vyplivl Kotlík i Karmínovou tykev s tím, že jsou Rikuudouovy ninja pomůcky k ničemu. Padly přímo na Gaie s Leem. Tenten je zapečetila do jednoho ze svých svitků a po válce spolu s Banánovým vějířem vystavila ve svém obchodě se zbraněmi.

Zajímavost na závěr

Benihisago je zřejmě založena na nástroji z Cesty na západ, čínského příběhu z 16. století. V příběhu vystupují dva démoni, královští bratři známí jako Velký král Kinkaku a Velký král Ginkaku. Oba ovládají pět pokladů, z nichž se jeden jmenuje právě Benihisago, Karmínová tykev. Ta má schopnost pohltit nepřítele a následně jej v sobě rozpustit...

Přepsala a doplnila Akumakirei

0

Kategorie:
 

Přihlášení

 
 

Kalendář akcí