manga_preview
Boruto TBV 07

Devět Katan: 3. Díl - Minulost

Je čas se podívat o trochu zpět do minulosti…

Malá Kushina přišla v doprovodu dvou elitních ninjů do Konohy, aby se stala příští Jinchuuriki Kyubiho. Tento úkol byl tajný, věděla o něm jen hrstka. Procházeli vesnicí a Kushina byla u vytržení, museli ji donutit ráznými gesty, že nebudou všude kvůli ní stavět, aby obdivovala kdejaký dům nebo prostého občana. Tudíž za chvíli našli svůj cíl, dům Uzumaki Mito. Byl velkolepý, jak se sluší a patří na manželku Shodaimeho. Mohl se rovnat dvorům samotných daimyó. Mito je s vlídností přivítala.
„Kushino, musím si s tebou promluvit,“ podívala se na dva ninji a dodala: „O samotě.“ Doprovod se tedy přemístil do pokoje pro hosty.
„Kushino, dneska se staneš Jinchuuriki a staneš se nositelem jak démona, tak i rodinného tajemství. Proto dávej pozor. Není dovoleno to víckrát opakovat. V Uzushiogakure je ukryta naše katana pro vůdce klanu. Teď je tvá. Až nadejde tvůj čas, jako nyní mne, musíš ji předat svému dítěti. Zde je svitek, kde se nachází, plus pár mých řádků, které ti nemohu říci. Tento svitek mu předej taky, je uložena na bezpečném místě, jen rod Uzumaki má k ní přístup. Pokud není třeba, nech katanu na svém místě. Do svitku napiš také několik řádků, jako byste se neměli setkat. Napiš je pár dní před tím, než se ti narodí potomek. Dala jsem na svitek pečeť, po tom jak dopíšeš vzkaz, tak pečeť aktivuj. Sama se zruší jakmile přijde vhodná doba.“ Celou dobu Kushina ani nedutala a jen pozorně naslouchala.
„Co je ta katana? Proč mám napsat...?“ Dychtivě se chtěla dozvědět, ovšem Mito ji ještě přerušila.
„Část našeho rozhovoru si nebudeš pamatovat, dokud nenajde správná chvíle. Potom svitek dobře ukryj.“ Poté se soustředila, na důležitější věc. Předání Kyuubiho. Mito použila pečetící techniku jejich klanu na Kushinu. Kushina si nepamatovala vše co se týkalo katany a porodu.
Po opuštění jejího pokoje byla již Jinchuuriki. Nastoupila do Akademie v Konoze.
Čas běžel, zanedlouho potkala Minata, svoji lásku. Plnili mise, mezitím dospěli. Kushina otěhotněla, Minato získal post Yondaime Hokage.
Pět dní před narozením Naruta se Kushině vrátily vzpomínky na Mito. Po třech hodinách hledání našla kýžený svitek, pustila se do psaní. Pět hodin přemýšlela co a jak má napsat, přehrávala si dokola slova Mito. Až si byla jistá svými slovy, vepsala je.
Kushina přivítala Minata, vyprávěla vzpomínky, které měla do té doby zapečetěné. Nevěřil vlastním uším, nakonec splnili přání Uzumaki Mito. Předali svitek k uložení Fukasaku z hory Myouboku se slovy: „Prosím vás k jedné věci. Předejte mu svitek, až pečeť na svitku zmizí.“
Pět dní na to zaútočil Kyuubi na Listovou, probodl Kushinu a Minata.
„Minato, už chápu, jak to Mito myslela s tím vzkazem,“ řekla s námahou Kushina, vykašlala část krve. „Ona věděla, že dneska zemřu, nesměla mi to říct přímo.“ S touto myšlenkou a druhou myšlenkou na syna se odebrala do milosrdné temnoty, společně se svým mužem…

***

Hora Myouboku

„Fukasaku-sama, pečeť se zrušila, musíme předat vzkaz Narutovi,“ vyjela Shima na manžela.
„Přivoláme Uzumaki Naruta, jak si přála jeho matka!“

***

„Ale ne, zase tohle?“ Víc nestihl Naruto říct.
Kaida vypustila z tlamy vražedný oheň na skupinu pod ním.
Oheň se neuvěřitelně rychle blížil. Těsně před dopadem si všimli Přízraku v temně černém dlouhém plášti s maskou ANBU. Postavil se ohni, vytáhl dva kapesní vějíře. Vytvořil stejně silný oheň, zneutralizoval tím útok Kaidy. Pomocí vějířů vystoupal do úrovně draka, vytvářel silné ohnivé techniky vějíři. Souboj draka s Přízrakem vypadal jako překrásný tanec Sakur.
„Fuu, nejsou to náhodou vějíře...?“ nedořekl Naruto, mezitím se ozvalo hlasité puf, obláček dýmu oznámil zmizení Naruta.
„Naruto? Kam ses poděl?“ otáčela hlavou Fuu z jedné strany na druhou...

***

Puf ohlásilo, že obrácené Kuchiyose zabralo, Naruto se objevil na hoře Myouboku.
„Co to? Kdo mě to sakra přenesl?“
„Uzumaki Naruto, slíbili jsme tvým rodičům, že předání svitku proběhne ve správný čas. A ten je tu.“
„Jaký svitek, dědo Fukasaku? Nemám čas se tady s vámi vykecávat, zrovna na nás zaútočil drak, musím rychle zpátky.“ Naruto se užuž chystal znovu použít pečetě, ale byl zadržen, naštěstí včas.
„Tohle je důležité. Přečti si to v klidu.“ Předal mu svitek.
Otevřel svitek, dával si pozor na papír, byl již staršího data, ovšem druhý vzkaz vypadal nově. Četl následující vzkaz.

Od: Uzumaki Mito
Pro: Budoucího vůdce klanu

Já jako poslední vůdce klanu Ti předávám vůdcovskou katanu. Je ukryta v našem bývalém domově, ve Vířivé vesnici v katakombách hradu. Odemknout chránící pečeť může jen rod Uzumaki. Vlastníme ji od založení klanu prvním Uzumaki. Od té doby se předává z generace na generaci jako symbol moci. Snad Ti pomůže obnovit klan a řád. Omlouvám se Ti, že jsem je nemohla zachránit, nešlo to. Tohle je nejlepší budoucnost jaká může být. Viděla jsem různé možnosti skrz kouli, kterou po mně zdědil Sandaime Hokage.

S poníženou úctou
Uzumaki Mito

Od: Uzumaki Kushina
Pro: Uzumaki Naruto

Milovaný Naruto,
je mi moc líto, že jsem ti tuto zprávu nemohla předat osobně, osud tomu chtěl jinak. Ani já se nemohu vzepřít osudu. Předávám ti klanovou katanu, která je velice mocná a majiteli přináší ještě větší moc, já ji nedokázala ovládnout, ale ty ano, cítím to každým dnem, co tě nosím pod srdcem. Budeš silný shinobi a jednou i spravedlivý vůdce našeho mrtvého klanu. Ty ho znovu oživíš. Jsem si tím jistá. Jak sis domyslel, byla jsem Jinchuuriki, jako přede mnou Mito. Pečeť na kataně zrušíš takto: drak, tygr, kůň, opice a pták. Polož ruce na pečeť katany. A bude tvá.
Víc nemohu napsat.

S láskou Kushina

Narutovi tekly slzy během čtení svitku. Chtěl si ho znovu přečíst, nebyl čas. Důležité bylo vrátit se zpátky.
„Děkuju, Fukasaku-sama, musíte mě poslat zpátky. Máme nejspíš další katanu, teda její umístění.“ Naruto si spěšně utíral slzy, nechtěl, aby na něm poznali, že brečel. Slaboch sice nebyl, ale neměl rád, když někdo viděl jeho slzy.
„Měj se, těším se na další návštěvu, Naruto. Doufám, že to nebude za takovýchto okolností.“ Rozloučil se a znovu použil techniku.

***

Puf!
„Kdes u všech pekel byl?“ rozhněvala se na něho manželka, jen co se znovu objevil.
„Přivolali mě z hory Myouboku, kvůli svitku klanu Uzumaki.“ Prosté vysvětlení.
„To nemohlo počkat?“ čertila se dál, aniž by znala pravdu.
„Ne, nemohlo. Píše se v něm o jisté kataně mého klanu. Pravděpodobně je to katana, kterou hledáme. Ukryta ve zničené Vířivé vesnici.“
„C-co… to si děláš srandu? Ta je na opačné straně pouště!“ zařvala na manžela před ostatními.
Nad nimi stále probíhal nelítostný boj Přízraku s Kaidou. Proti Přízraku vyšlehl silný oheň, s grácií ho obrátil proti nepříteli. Přidal do něj svůj oheň podpořený větrem, Kaidu zasáhla plná dávka, až byly silně spálené chitinové šupiny. Puch to byl tedy pořádně silný, byl cítit až dole na poušti. Podařilo se zahnat nebezpečí. Jak rychle Přízrak přišel, tak také odešel.
Nevěděli co nebo kdo to byl. Teď tu byla otázka… „Hokage-sama, před vaším zmizením jste chtěl něco říct? Že vám ty vějíře něco říkají?“
„Ano, kněžko Akeno. Zajisté, takové vějíře má Temari z mojí vesnice. Pochází však ze Suny, je to sestra Kazekage Gaary. Příště mě nemusíš oslovovat titulem. Stačí jen Naruto.“
„Prosím vás, říkejte mi tedy jen Akeno. Tak kam teď půjdeme? Jedna katana je ve Vířivé a druhá je Vodopádové vesnici.“ Vyměňovali nechápavé pohledy, odkud má informaci o další kataně?
„Po-poč-počkej, to mi chceš naznačit, že půjdeme do mé rodné vesnice?“ Fuu se ošila při té představě.
„Pokud je Vodopádová tvoje rodiště, tak ano,“ ujistila ji podruhé.
„Odsud jsem odešla před pár lety, slíbila si tam, že už tam nevkročím. Osud má zřejmě jiné plány.“
Po vzájemné domluvě si to namířili do Vířivé vesnice. Pro Narutovu katanu jim má cesta zabrat tak dva a půl dne. Běželi na druhou stranu pouště. Za půl dne doběhli k jeskyni, kde si odpočinuli do dalšího dne. Řádně se napili a najedli, aby se jim obnovila síla a energie do další etapy pouští.
Za další dva dny cesty uviděli ruiny vesnice. Bylo nemožné určit, kde stávalo hlavní sídlo od domů obyčejných vesničanů. Zbývalo jediné, prohledat každý kout ruin. Dali se do práce i hned, neměli času nazbyt.

5
Průměr: 5 (1 hlas)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2018-01-17 18:32 | Ninja už: 2658 dní, Příspěvků: 2989 | Autor je: Gaarova tykev

Napínavééé Wow, tak tohle je vážně krutě hustý!! Vyzerá, že klan Uzumaki má veľmi zvláštne poslanie a dôležitosť žiab sa tiahne od čias Sennina šiestich ciest Hagoroma. Zaujímavé je aj použitie vejárov pri boji s Kaidou Shocked Vieme, že Fuu je riadne temperamentná, ako hromží na Naruta Laughing out loud Uvidíme, či sa podarí nájsť katany vo Vírivej aj vo Vodopádovej, už sa teším na pokračovanie Jump!