manga_preview
Boruto TBV 09

Boruto ga Kiru: Dědic temna - Prolog

bgkrdt.jpg

Příběh, který Vám teď budu vyprávět není příběh kluka, který se chtěl stát Hokagem. To byl příběh jiného - mého otce. Tohle je příběh chlapce, který odhodil svou budoucnost, odstřihl minulost a ponořen do tmy čelí přítomnosti bez jediné myšlenky na to, že by jej čekal šťastný konec. Sám, bojující v nejtemnější straně světa ninjů se snaží dosáhnout svého cíle, na úkor mnoha nic netušících obětí a zcela dobrovolně odmítající pomocné ruce zářící světlem.
Tohle je můj příběh, Uzumaki Boruta, přízraku ninjovského podsvětí a samotným Feudálním pánem země Ohně jmenován jeho věrným hlídačem, jenž má za povinnost za jakoukoliv cenu udržovat pořádek a bez milosti likvidovat všechny, kteří se odváží porušit nastolené zákony a řád.

Prolog

Krvavá, děsivá a skázonosná Velká Čtvrtá válka ninjů skončila.
Mocná bohyně Kaguya, stvořitelka veškeré chakry a shinobi historie, byla poražena a nadobro zapečetěna reinkarnacemi svých dvou vnuků, Ashury a Indry, nebo-li Uzumaki Narutem a Uchihou Sasukem, známými taky jako Zlatý přízrak a Temný fénix.
Dědici Ohnivé vůle Listové, ušlechtilých schopností svých klanů a v neposlední řadě Božské síly Rikudou Seninna. Představenci finálního spojení klanu Uchiha a Senju. Dvě naprosto rozdílné osobnosti spojené už od začátku nevyhnutelným osudem.
Přes všechny útrapy a bolesti, které jim krutý život nadělil, přes všechnu tu temnotu nenávisti, která je doprovázela již od jejich prvního setkání a na nějaký čas je zcela rozdělila, byli schopni stanout bok po boku v nebezpečné bitvě proti ještě nebezpečnějším nepřátelům a úspěšně vyhrát.

Osvobodili svět z neviditelných spárů věčného Tsukoyomi a zachránili tak celé lidstvo. Avšak, jak tomu je vždy, ani tentokrát se to neobešlo bez četných obětí, nebyli myšleni pouze bojovníci co padli ještě před spuštěním Tsuki no Me, ale několik ninjů a kunoichi bohužel nepřežilo hromadné vysávání chakry posvátným stromem a ani samotnou bitvu proti dvou Uchihům, využívající sílu Juubiho.
Období, které nastalo po skončení války nebylo nikterak šťastné ani veselé. Obětí bylo až příliš mnoho, tolik, že nebylo možno nelézt ani v jedné vesnici dost velké prostranství na jejich hroby. Proto se místem konečného odpočinku stala krví nasáklá půda jejich posledního životního střetnutí. Na tomto místě byl také zbudován mohutný mramorový pomník s jmény všech kdo v boji zemřeli - aby tak nikdy nebyla zapomenuta jejich ušlechtilá, statečná a krvavá oběť.
Po několik měsíců se všude ozýval truchlivý pláč sta tisíce pozůstalých - manželů a manželek, otců a matek, synů a dcer, strýců a tet, vnoučat i prarodičů. Tihle všichni a spousta dalších, trpěli mučivou bolestí nad ztrátou milovaných osob, jenž trvala mnoho let než se utišila. Byly zde i případy, které nedokázaly přes tu ztrátu přejít a raději si sáhly na život aby tak mohly být se svými milovanými, což způsobilo další hromadné ztráty. Na nějaký čas nastalo období temna.

Naštěstí, dva a půl roku po válce, se všech pět Skrytých vesnic úspěšně vzpamatovalo z následků destruktivní války a to jen díky vzájemné spolupráci. Aliance se po skončení války nerozpadla, ba právě naopak - jejich vztahy byly teď silnější než během bojů.
Vznikla další úspěšně silná pětice Kagů složena z nových a starých vůdců.
Po předčasném odchodu jejich mocného blesku, udeřil na jeho místo nový, zbarvený temně černou - Pán Černého blesku, Kekkei genkai Třetího, Godaime Raikage Darui.
Když i Tsuchikageho hora padla, dlouho se nemohlo rozhodnout kdo ji nahradí, nakonec však na jejím bývalém místě vyrostla nová - pevná a neústupná jako její majitel, Yondaime Tsuchikage Kurotsuchi. Po svém předešlém Tsuchikagem zdědila nezlomnou Vůli kamene a měla v plánu ji předat dál další hrdé generaci ninjů Kamenné.
Krásná Mizukage Mei, i přestože byla stále tak mladá a plná sil, odstoupila od svého postu pouze kvůli faktu, že povolání Mizukageho ji ubíralo čas v němž mohla hledat ideálního manžela po němž taková léta toužila. Dala tak prostor pro svého věrného asistenta a uživatele jednoho z legendárních mečů patřící někomu ze Sedmi legendárních šermířů z Mlžné, Chojurovi, novému Rokudaime Mizukagemu.
Legendární princezna Tsunade, vnučka Shodaime Hokageho a jako první ženská Hokage v historii Konohy, opustila svůj post Godaimeho a na její místo byl zvolen nový vůdce, - jediný uživatel Sharinganu bez genů klanu Uchiha - Rokudaime Hatake Kakashi, známý taky jako Legendární kopírovací ninja Sharingan Kakashi - jeho vláda trvala dobrých deset let a byla považována za jednu z nejúspěšnějších ér v dějinách Konohy. Avšak po dlouhých deseti letech se rozhodl plášť i klobouk předat někomu mladšímu, přesněji řečeno jednomu ze svých jediných bývalých studentů, Uzumaki Narutovi. Ve svých dvaceti sedmi letech byl úspěšně jmenován jako Nanadaime Hokagem a byl všemi milován a hluboce respektován.

Několik let se žilo v míru a pokoji. Naše známá generace ninjů se usadila a založila své vlastní rodiny s nimiž v klidu pobívali bez rizika žádných životu nebezpečných situací, kterým by museli čelit, teda pokud za ni nebyla zrovna považována výchova jejich potomků. Každému začalo docházet, že nastal čas aby nechali své stárnoucí listy odpadnout a na jejich místě nechali vyklíčit nově zelenající a to v podobě svých dětí. I když rodinné idilky nebyly nikdy zdaleka tak jednoduché jak se na první pohled zdály, tak však nebylo nic co by mírumilovný svět ninjů nikterak ohrožovalo a tím pádem neměl nikdo důvod k obavám. To si teda alespoň všichni mysleli.
V době kdy nová generace dosáhla jedenácti let tak na skrytou Listovu, v den konání poslední části Chunninské zkoušky, zaútočili dvě nebeské bytosti jejichž geny nebyly spojeny s nikým jiným, než se samotnou Kaguyou. Málem zničili celou vesnici a, po tom co se jim tak statečně postavil, unesli jejího Hokageho. Na jeho záchranu se tehdy vydala silná pětice Kagů v čele se Sasukem Uchihou a jeho nově uznaným studentem, nikým jiným než Narutovým synem Borutem.
Boruto se tenkrát postavil Momoshikimu zcela bezestrachu a za pomoci Sasukeho a svého otce jej i nadobro porazil, čímž si nejen vydobyl velký respekt u ostatních z vesnice - včetně nemalého uznání od Kagů - ale smyl tak hlavně celou svou velkou hanbu, kterou obdržel za podvádění v chuuninských zkouškách. Od toho dne zcela změnil svůj život a postoj k Hokagemu a shinobi světu, pilně pracoval a trénoval, zdokonaloval své schopnosti až do doby dokud nebylo zcela jasné, že tenhle chlapec je jedním ze zázraků shinobi světa a ninja génius ze své generace. Ve věku dvanácti let, pouhý půl rok po útoku, se naučil plně ovládat tři živly, u nichž znal na začátku jenom podklady a perfektně zvládal i jeho jedinečný rasengan. Všichni, hlavně jeho otec a mistr, byly na toho chlapce nevýslovně pyšní.

V té době došlo k další velké události, která změnila dějiny shinobi světa. Po dalším půl roce se k Velké pětici přidala nová Skrytá vesnice, Hoshikagakure no Sato. Dříve jedna z těch menších vesnic vykvetla do vesnice, která se svou velikostí a počtem obyvatel rovnala všem Pěti Skrytým vesnicím. V jejím čele stál nynější Godaime Hoshikage Sumaru, díky jehož odhodlání a schopnosti důvěřovat druhým, kterou ho naučil Naruto, se vesnice dostala tam kde je teď.


Po válce bylo hodně malých vesnic zničeno, mnoho lidí přišlo o své domovy - ať už se jednalo o civilisty nebo shinobi. Převážná část našla přístřeší právě ve Skryté Hvězdné, později i svůj nový domov.
Skrytá Hvězdná si své místo mezi velkou pěticí nevydobyla však jenom počtem ninjů, ale i díky své síle. Jejich mocná hvězda sice byla již dávno zničena, jenže chakra, kterou svým ninjům předala, zůstala. A s tou bylo po těch několik let experimentováno. Díky sannince Tsunade, která v minulosti několik Hvězdných ninjů vyléčila, bylo nalezeno řešení jak zabránit vedlejším bolestným účinkům této síly a zamezit tak vysoké úmrtnosti, která je doprovázela. Navíc objevili jak předat tuto mocnou chakru dalším shinobi, kteří se k jejich vesnici přidali, ale nikdy nepodstoupili trénink s hvězdou.
Hned jak jim byla chakra předána a byli s ní vytrénováni mohli být plně prohlášeni za oficiálního shinobiho Hvězdné. Časem už ani nebylo zapotřebí předávat chakru tímto způsobem. Chakra, která byla předána vědecky splynula s tělem svého hostitele a pro další generace se stala úplnou přirozeností. A tím vznikla nová budoucnost pro Hvězdou a její ninji. Byla vyhlášena za šestou Skrytou vesnici, i přesto, že neměla žádný přírodní element, a s otevřenou náručí přijata do Aliance, i když ve velké válce neúčinkovala.

Vůdcové všech vesnic se poté dohodli na vzájemné politické a hospodářské podpoře spolu s prohlášením, které jasně naznačovalo, že ať se v budoucnu stane již cokoliv, nikdy nebude jakýkoliv konflikt řešen válkou, která by mohla narušit tolik drahocenný mír. Bylo tak rozhodnuto na základě nejen jejich vůle, ale hlavně vůle jejich nejvyššího velitele, Uzumaki Naruta, muže jenž nesl nově vytvořený titul Kamikage, Božský stín. Obávaný Zlatý přízrak.
Tento nový titul byl vytvořen právě kvůli incidentu, který se stal v Konoze. Aby se zabránilo podobným situacím bylo dohodnuto, že zde musí být někdo kdo povede nově vytvořený systém zajišťující ochranu a nejrychleji poskytnutou možnost pomoci pro napadené. Jednomyslně byl pro to zvolen Nanadaime Hokage, který tento jedinečný titul s přísahou ochrany přijal.
Mladík, který byl už ode dne jeho narození považován za hrozbu, proklet osudem jinchuurikiho a všemi nenáviděn se nejenže stal Hokagem, jak o tom celý život snil, ale získal si i respekt celého světa ninjů, což bylo mnohem víc než si kdy představoval, že dostane. Se všemi devíti bijuu v jeho nitru, s životní silou padlého klanu Uzumaki, silou Žabího sennina a hlavně silou Rikudou sennina byl nejsilnějším shinobi v celé jejich historii, překonal dokonce i proslulého Shodaime Hokageho.
Alianci vládl moudře a spravedlivě. Jeho dobrosrdečné srdce změnilo životy všech lidí k lepšímu. Na jeho počest byla v každé Skryté vesnici postavena mohutná mramorová socha, jakožto připomínka toho kdo je jejich neochvějný a nefalšovaný vůdce. Každá z těch soch symbolicky dohlížela na pořádek a bezpečí celé vesnice, ve které se nacházela.

Spolu se sochami bylo zbudováno i nové město. Město Satori, které sloužilo jako hlavní velitelství celé Aliance, všechny její záležitosti se řešili pouze skrze toto město kde pracovalo mnoho ninjů a kunoichi, ze všech šesti vesnic.


Z tohoto města také Naruto nad celou Aliancí vládl. Ale i tak se nikdy nestalo jeho právoplatným domovem, jak se původně očekávalo.
Jeho skutečný domov byla Konoha. Vesnice, ve které se narodil a měl v plánu v ní také zemřít poklidným stářím po boku své věrné manželky Hyuugy Hinaty, dědičky vznešeného a silného klanu Hyuuga, se kterou se oženil pár let po skončení války.

Nastal však nový problém, nebyl nikdo kdo by se zhostil postu Hokageho poté co od něj Naruto ustoupil a ani jeden z bývalých dvou Hokagů, se k němu natrvalo vrátit nechtěl. Zprvu Naruto všechny přesvědčoval, že zvládne v klidu plnit oba posty, to vše aby nevznikali zbytečné starosti, ale i on už zmoudřel do té míry, že věděl, že je tohle i nad jeho síly. Ale v duchu již měl plán kdo povede vesnici v jeho nepřítomnosti a jak známe Naruta tak víme, že jej od toho nikdo a nic nedokázalo odradit. A tak po mnoha hádkách a přesvědčování byl na post osmého Hokageho dosazen Uchiha Sasuke, Temný Fénix.
Tohoto titulu byl poctěn nejen díky neuvěřitelné síle jeho Sharinganu a Rinneganu, ale hlavně v době těch uplynulých deseti let putoval po všech končinách světa a pomáhal likvidovat všechny nukeniny a různé gangy, kterým se nastolený mír nelíbil a toužili stále po světě rozšiřovat zlo. Tím tak částečně očistil své jméno. Dopomohl tomu taky fakt, že i velká šestice mu nakonec odpustila.
Hokage Kakashi, jakožto jeho bývalý učitel. Kazekage Gaara, který pro něj dokázal nalézt špetku porozumění, protože dřív žil v podobné temnotě. A Hoshikage Sumaru byl pro, protože v duchu cítil, že v téhle záležitosti nemá nijak velké právo soudit a tím i rozhodovat, a hlavně jakožto Narutův přítel věřil jeho úsudku. Zbývající tři už tolik pochopení bohužel neměli, - zvláště Oblačná - ale aby se zamezilo zbytečnému konfliktu byli nuceni nakonec ustoupit.
A tak Konoha měla svého nového Hokageho.

Ninjové se postupem času stávali čím dál méně důležití. Sloužili už spíš jako ochrana před útokem nepřátel zvenčí - i když to bylo taky více méně nepravděpodobné - a jako památka na doby dávno minulé, v nichž byli dříve naprosto nepostradatelní. Tak si to aspoň všichni mysleli.
Sedmnáct let od ukončení války se zjevila skupina povstalců, které všudypřítomný mír vůbec nelákal. Vraždili jak ninji tak i civilisty ze všech vesnic. Mučili je a pohrávali si s nimi jako s kusy hadru. Jejich pýcha a arogance byli tak vysoké, že si dokonce troufli vyzvat na boj samotného vůdce Aliance. Avšak ne nadarmo se říká "Dej si pozor na to co si přeješ". A tak jednoho bouřlivého dne nejsilnější ninja na světě, Shodaime Kamikage Naruto, stanul těmhle bídákům tváří v tvář, zcela sám.
Boj trval krátce.
Kamikage bláhové opovážlivce doslova srovnal se zemí, nikdo z nich nepřežil. Aliance si na své konto mohla připsat další úspěšné vítěství. Jenže toto radování nemělo mít dlouhého trvání. Po konci boje totiž Naruto zcela záhadně zmizel. Jako by se do země propadl. Dlouhou dobu se po něm pátralo, avšak vše skončilo neúspěchem. Rok a půl po jeho zmizení byl oficiálně prohlášen za mrtvého. Nikdo z jeho blízkých tomu, ale nevěřil. Nevzdávali se naděje na jeho nalezení. Stejně jako by to udělal i on.

Bohužel nastal další problém, nebyl nikdo kdo by vedl Alianci. Diskutovalo se o zvolení Sasukeho, jakožto druhého Kamikageho, - přece jen byl po Narutovi druhým nejsilnějším shinobim - ale proti tomu byla zásadně Oblačná a Kamenná.
Oblačná odmítala Sasukeho jako nového Kamikageho, jelikož v minulosti se pokusil unést jejich posledního jinchuurikiho a hned poté zaútočil na jejich bývalého Raikageho jehož vinou přišel během boje o ruku. Kamenná zase cítila zášť ke všem Uchihům už od dob Uchihi Madary a proto jim jejich skálopevná hrdá povaha nedovolovala přijmout aby jim vládl někdo z toho rodu, ať už byl silnější sebevíc. Došlo to dokonce tak daleko, že Listová byla obviněna z úmyslného prosazování svých ninjů na tento post, což ostatní považovali za odpornou diskriminaci.

A tak se mocná šestice rozpadla.

Byly zasety nové zrníčka nesvárů a program shinobi obnoven. Na přání tolik uznávaného Kamikageho se náhle zapomnělo a titul Kamikage upadl taktéž v zapomnění. Město Satori zůstalo opuštěno a ode den rozpadu Aliance do něj nevkročila ani noha. Kumogakure a Iwagakure se naprosto oddělili od zbývajících národů a vyhlásili jim tak nepřímo válku. Jediné vesnice, které zůstali spojenci byla Konohagakure, Sunagakure a Hoshigakure, ty k sobě vázalo silné pouto - pouto přátelství a oddanosti, které chovali ke svému ztracenému příteli. Kirigakure zůstala nějakou dobu zcela neutrální, po čase se však i ona oddělila od zbývající Aliance. Sice se plně nepřidala na stranu Oblačné a Kamenné, ale i tak zpečetila svůj osud a tím pádem i osud svého lidu, žít v dalším začarovaném kruhu nenávisti.

A stejně tak s ní i celý svět.

Ninjové se opět pouštěli do pasivních válek a navzájem na sebe útočili. Jenže v jejich útocích nebyla zdaleka taková hrozba jak se od začátku očekávalo, že bude. Každý tomu přičítal strach z bolesti, který byl stále znatelný po poslední válce. A tak se vše zastavilo pouze do mírného kruhu vraždění a bránění či dobývání území, které se však nijak nedotýkalo prostých občanů bezpečně ukrytých ve velkých vesnicích.
A tohoto pokoje se snažili dosáhnout i Feudální pánové svých zemí. Za maskami rozmazlených šlechticů, u nichž si každý myslel, že myslí jenom na své pohodlí, se skrývaly vychytralé mozky, které se za pomoci lží a přetvářek snažily přesvědčit své země, že je zcela vše v pořádku.
Vznikl tak program Feudálních hlídacích psů - program, který zaručoval každému jednomu, jimi zvolenému, jedinci z jejich země neomezenou nadvládu a moc aby likvidovali jak nepřátele z cizích zemí tak i nepřátele skrývající se v hlubinách podsvětí z jejich vlastní země, kteří jakkoliv porušovali zákon. A to bez jediného přísnějšího postihu, ať už k tomu použijí kdoví jakých prostředků a tím tak dělali špinavou práci za ně.

I přesto, že se na tom potají a jednomyslně dohodli, nikdy však těm druhým neukázali koho nakonec zvolili. U většiny však panovalo pravidlo staršího a tím i silnějšího bojovníka, který měl již plnohodnotné zkušenosti boje a zabíjení. Feudální pán země Ohně však zvolil jinou taktiku, na místo svého oddaného služebníka nepostavil nikoho jiného, než-li potomka zesnulého Kamikageho. Narozdíl od svých kolegů věřil v sílu lidského rozumu, úsudku a mazanosti vyčnívajících nad brutálními svaly. A Uzumaki Boruto tohle vše měl, to vše zkombinováno s jeho jedinečnými schopnostmi.
K tomu všemu měl navíc další eso v rukávě, podle všech pravidel si směl každý vybrat pouze jednoho člena z jejich spádové vesnice bez ohledu na věk či hodnost, avšak vypadá to, že každý zapomněl na fakt, že pod jeho vládu spadá i nedávno utvořená Hvězdná, kterou se s ochotou ujal.
A tak se vší mazaností, avšak bez žádného porušení pravidel měl Feudální pán země Ohně moc rázem dvou Hlídacích psů, kteří si místo něj špinili ruce krví nepřátel. A jak všichni dobře víme dvě hlavy jsou vždy lepší než jedna.

Poznámky: 

Pokus o Boruto povídku jak ji vidím já Smiling Nebudu ani jmenovat, při sledování jakého anime mě to inspirovalo, asi každý ví nebo aspoň tuší Laughing out loud
Možná mě za to budete kritizovat avšak já mám dojem, že tohle by se ke světu Naruta krásně hodilo. Ninjové jsou přece jenom trénovaní zabijáci, kteří mají chránit především své země a lid. K čemu jsou pak ty neúprostné tréninky, na kterých si doslova sedřou kůži a učení jak se zabíjet? Proto aby později při boji odhodili zbraně a s veselým úsměvem si k sobě nakráčeli a se vzájemným odpuštěním si potřásli rukama a pak žili pospolu jako nejlepší kamarádi?
Tímto příběhem, bych chtěla ukázat tu temnou stranu tohoto světa, která nikdy nebyla moc zvýrazněná a poslední roky začala v Narutovi zcela upadat. Tohle anime se stalo tak neskutečně přeslazené, že i moje zuby z něj křičí bolestí. Každý je hned s každým kamarád, i těm největším grázlu je vše hned odpuštěno. Stačilo tak málo, aby ubrali všechnu krev a nakonec i smrt, a mohlo by z toho být druzí pokémoni -_-"
Chybí mi staré dobré časy, kdy se ninjové napadali navzájem, lstí a intrikami manipulovali s ostatními a každý den tvrdě trénovali aby se zdokonalovali - další fakt, který mi na Narutovi vadí, že s přehledem a bez tréninku zvládne hned napoprvé kdoví jak silnou techniku, na kterou by musel normálně trénovat kdo ví jak dlouho -_-" - nechápejte špatně, mám ráda když se situace řeší pomocí vzájemné spolupráce a silou přátelství a lásky, něco co tenhle dnešní svět zcela postrádá, ale každý ví, že neexistuje nic dokonalé a není prostě možné aby se každý s každým shodl. Lidé jsou v nitru chamtivé a sobecké bytosti, které pro vlastní prospěch udělají cokoliv, i když se to snažíme popřít - každý to má v sobě zakořeněné už od začátku, nejsou zlí a hodní lidé, všichni nesou v sobě světlou i temnou stránku a záleží jenom na nich, kterou si zvolí.
Věci se dají řešit díky spolupráci a pomoci, ale ne vždy je to jednoduché a ne vždy jim v tom každý ustoupí aniž by nevznikli případné oběti. Lži a přetvářka budou mezi námi pořád a pro získání vlastního zisku je bude každý využívat jak uzná za vhodné, bez jakýkoliv výčitek. Pokud se ptáte proč zrovna Boruto a ne nějaký OC charakter tak protože jsem si novou generaci v celku zamilovala. Boruto vystupuje sice jako rozmazlený líný spratek, ale já v něm vidím určitý potenciál, který nebyl doposud rozvinut. Boruto by mohl být tím kdo se snadno zláká na cestu temna, aniž by se ale někomu podřizoval, sice zdědil většinu povahy po jeho otci, ale zdaleka se nesnaží tolik s každým sblížit jak to dělal Naruto a radši si drží odstup. Nemám ráda ty stereotypní představy kde musí být Narutův syn jeho věrná kopie se vším všudy, lidé mají své vlastní povahy a uvažování, které je tvoří v jistém smyslu jedinečné.
Proto doufám, že si čtení tohohle příběhu plně užijete. Nebojte se mě jakkoliv kritizovat, je to již nějaký čas co jsem naposledy psala a vypadla jsem ze cviku. Laughing out loud

5
Průměr: 5 (10 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Chopper911
Vložil Chopper911, Po, 2017-04-10 22:35 | Ninja už: 3156 dní, Příspěvků: 249 | Autor je: Pěstitel rýže

Veľmi pútavé čítanie, dúfam, že táto séria bude mať čo najviac dielov a hlavne aj ukončenie, aby nezostala nedokončená Smiling Len tak ďalej Smiling

Obrázek uživatele Rouga
Vložil Rouga, So, 2017-03-25 19:14 | Ninja už: 2592 dní, Příspěvků: 11 | Autor je: Prostý občan

Wauu ... fakt úžasne napísané. Nečakal som že ma to až tak zaujme ale tento príbeh mal fakt hlavu a pätu a keby sa podľa tohto spravil dej boruta absolutne by mi to nevadilo lebo by to bolo zase napínavé a ako si sama povedala " temné" a tento typ príbehov sa mi páči. Ďakujem a chválim ťa za prehľad lebo nie každý má na to napísať taký pútavý a hlavne uveriteľný príbeh ... teším sa na pokračovanie Eye-wink

Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Čt, 2017-03-23 11:27 | Ninja už: 5714 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Wau, já nemám slov, takovej prolog jsem ještě nečetla, takovejch informací a událostí, co se zde stalo.
Fakt je to skvělej start a jsem hodně zajímavá, jakým směrem to chceš vést. Ale podle konce prologu, to bude hodně temné a krvavé, jinak by se povídka nejmenovala tak jak se jmenuje.
Zaujala si mě a budu čekat na další díl, hlavně tím jak povídka začala. Smiling
Mě nevadil ten informační blok, byl naopak velmi dobrý a mám tušení, že byl potřeba pro další události, které nám dáš přečíst. Těším se na to.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Akhara
Vložil Akhara, St, 2017-03-22 23:45 | Ninja už: 2655 dní, Příspěvků: 1369 | Autor je: Manga tým, Leeho závaží

To vypadá moc zajímavě, přesně jak říkala Kakari.
I když, nebo právě proto, že plně zastávám právě ten "narutovskej" úhel pohledu. Laughing out loud Bude to aspoň zajímavý srovnání.
Hrozně se mi líbí, jak pečlivě máš připravený podloží pro příběh, kterej zatím vypadá hodně odlišně laděnej. Všechno je vysvětlený a má to souvislosti. To muselo dát práci. Smiling
Máš zajímavej styl. Docela náročnej na čtení. Laughing out loud Skvělá slovní zásoba, hlavně ty frazémy, ty brďo!
Máš opravdu netypickej styl psaní, takovej archaickej. To zachovej prosím! Smiling Zaměřila bych se na pár věcí, aby ta stylistika byla fakt čistá.

Rozebrala jsem to asi hodně podrobně, nenech se tím prosím odradit. Nevím, jak to teď působí, takže to radši ještě shrnu. Tvůj sloh je rozhodně moc zajímavej a osobitej. Máš opravdu barvitý vyjadřování, který se mi moc líbí. Jenom chce prostě "vyčistit", aby mu bylo pořádně rozumět. Když se trochu koukneš na těchhle pár věcí, myslím, že ti to fakt pomůže.

Obrázek uživatele BlackRose
Vložil BlackRose, St, 2017-03-22 23:59 | Ninja už: 4649 dní, Příspěvků: 306 | Autor je: Prostý občan

Velice děkuji za chválu a kritiku Laughing out loud Sama na tenhle problém narážím, je to takové prokletí. Dokážu se vyjádřit slovy, ale konstrukce je pro mě trochu problém. Vždycky mě to trápilo, dokud jsem neprošla jakým si druhem testu, kde bylo více méně zjištěno, že by to nebylo kvůli hlouposti, ale kvůli nějaké poruše. Trochu mě to potěšilo, že to není úplně moje vina. Ale ráda píšu a nenechám se tím vůbec odradit. Laughing out loud Je pravda, že při tom zápalu psaní se člověk nechá unést a ledas co zapomene. Tvé rady si vážím a zkusím se jí řídit tak nejlíp jak to půjde. Smiling


Člověk nemůže jít kupředu ke své budoucnosti, pokud plně nezná svou minulost.

Obrázek uživatele Vířivá
Vložil Vířivá, St, 2017-03-22 23:41 | Ninja už: 3993 dní, Příspěvků: 180 | Autor je: Recepční v lázních

Zajímavý nápad. Abych se přiznala, tak nejradši mám povídky tmavého, silného Naruta a tato povídka se tomu blíží. Strašně moc se těším na další díl. Jen s chutí do toho Laughing out loud

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, St, 2017-03-22 23:04 | Ninja už: 2685 dní, Příspěvků: 3013 | Autor je: Metař Gaarova písku

Škoda, že si nepokračovala v Bloody Rain, vyzeralo to veľmi zaujímavo. Uvidíme, čím nás prekvapíš v Borutovi Smiling Bohvie kam zmizol Naruto, snáď nebude bojovať proti vlastnému synovi. A so Sasukem boli tak duchovne spojení, že sa dokázali cítiť aj na druhom konci Vesmíru, takže možno tajne spolupracujú Smiling Homo homini lupus je európska tradícia od starorímskeho básnika Plauta, rozpracovaná v teórii o štáte Thomasa Hobbesa. V čínskej tradícii je podstatou človeka dobro. Ja som absolútny odporca temných síl a preferujem svetlo tak ako Naruto a spol. Smiling Bohužiaľ na našej planéte veľa duší musí ešte dozrieť, preto je tu taký marazmus. Prepáč, že som ventilovala svoj uhol pohľadu Smiling Ty si autorka a prinášaš svoje invencie Smiling Určite s veľkým záujmom budem čítať tvoje rozmotávanie načrtnutého príbehu a teším sa, že si sa vrátila k písaniu Smiling

Obrázek uživatele BlackRose
Vložil BlackRose, St, 2017-03-22 23:32 | Ninja už: 4649 dní, Příspěvků: 306 | Autor je: Prostý občan

A právě tento fakt mi připadá ironický. Vytvoření něčeho co je preferováno jako zástupce smrti aby to nakonec neslo podstatu dobra. Nemusíš se obávat, dobro v téhle povídce bude vystupovat také, ale mě osobně se píše lépe ta temná stránka věci, takže jej bude drobátko překrývat.
Jsem ráda, že si vyjádřila svůj názor a respektuji ho. Stejně jak si zmínila, autorkou jsem sice já, ale řídím se "náš zákazník náš pán" budu se snažit vyhovět i tvému pohledu věci, jelikož každý autor to nepíše jen pro sebe, ale i pro požitek čtenářů a málo kdo čte příběh kde není aspoň něco co by uspokojilo jeho radost. Smiling


Člověk nemůže jít kupředu ke své budoucnosti, pokud plně nezná svou minulost.

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, St, 2017-03-22 21:14 | Ninja už: 5329 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Trochu na mě tvůj prolog působí jako literatura faktu historického zaměření. Jsem docela zvědavá, jestli takto budeš pokračovat. Každopádně koncepce příběhu vypadá slibně Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele BlackRose
Vložil BlackRose, St, 2017-03-22 21:20 | Ninja už: 4649 dní, Příspěvků: 306 | Autor je: Prostý občan

Můj učitel češtiny mi říkával, že na tyhle žánry mám vlohy, jelikož takové slohovky jsem měla napsané vždy nejlépe ze třídy, což mi připadá značně ironické k faktu, že já sama učení o historii přímo nesnášela Laughing out loud
Nejspíš má pravdu, páč ať se snažím jak chci tak k tomu vždy po čase psaní občas bokem klesnu Smiling Děkuji za první komentář, pokusím se nezklamat očekávání.


Člověk nemůže jít kupředu ke své budoucnosti, pokud plně nezná svou minulost.