manga_preview
Boruto TBV 07

Nabídka, která se neodmítá IV.

Kakuzu byl, jak loutkář brzy zjistil, dalším rekrutem, pokud se to tak dalo říct. Podle hojících se pohmožděnin pravděpodobně nepřišel tak dobrovolně, jako se tvářil. Sasori si sedl na nejbližší kámen a zhluboka vydechl. Genjutsu. Nesnášel genjutsu. 

„Sebrali tě z akademie nebo rovnou z pouště?“ promluvil ten zahalený muž, jeho hluboký hlas se rozléhal po jeskyni a Sasori k němu vzhlédl s nefalšovaným hněvem v očích, nevěda, jestli se má bránit té narážce na věk - protože to začínalo být přinejmenším únavné, nebo připomínce na fakt, jak je jednoduché poznat, odkud pochází. Neměl čelenku, ale byl dost nalehko, a navíc by se hodně divil, kdyby na něm nešla několikadenní cesta pískem poznat. 

„U organizací je pochopitelné, že se ohlíží spíše po mladších členech. Teda bylo to pochopitelné, dokud jsem nepotkal tebe,“ odvětil zlehka. Nebylo to nic moc, ale lepší, než mlčet. Jestli ho porazili stejně jako jeho, neměl se co vytahovat. Ninja se chraptivě zasmál. Byl to děsivý a neveselý zvuk.

Zavládlo mezi nimi ticho. K Sasoriho vzteku ten muž vypadal klidně, a jeho začínali klidní lidé skutečně rozčilovat, Konan počínaje, Peinem a Itachim konče. 

I tak ho ale potěšilo, když se hned v příštím nevyděsil k smrti sám, jelikož člověk těžko zůstane v klidu, ať už má nervy z oceli nebo želé, když se mu před očima vyloupne ze země nějaká podivná masožravá kytka. Inu, to by nebylo nic divného, kdyby ta kytka neměla tvář, ruce i nohy a ještě k tomu nemluvila. 

„Myslím, že už není třeba si hrát na tajemné,“ řekla bílá polovina jeho tváře. „Chtěl jsem vás tady přivítat, už to chtělo novou krev.“ 

„Doslova,“ zavrčela černá půlka tváře. 

„Neposlouchejte ho. Je morbidní,“ usmála se ta bílá děsivě. „Jsem Zetsu–“ 

Z vedlejší chodby se ozval křik a rostlinného muže tak vyrušil. 

„Ach,“ usmál se zase o chvilku později. „To je další nováček. Je trochu temperamentnější, což rozhodně není jeho plus, ale to se zlepší. Věřím, že už jste se potkali s Itachim?“ 

Zatraceným Uchihou? Potkali. 

„Ten kluk to schytal hůř,“ zazubil se černý Zetsu prohnaně. „Šel pro něj Itachi s Kisamem, to není něco, co bych komukoli přál. A teď si genjutsu prožívá znovu. Jestli se nezblázní, má šanci se stát seriózním ninjou,“ dokončila bílá dobromyslně. „Se třemi se už dá o něco lépe pracovat. Ach,“ otočil se k Sasorimu. „Tvůj způsob boje je velmi elegantní, loutkáři,“ řekl a vážně pokýval hlavou. „Avšak nepříliš účinný, když dojde na pěsti. Bylo to nefér, Konan měla prakticky volný den.“

Zrudnul? Určitě nezrudnul. Jestli ano, tak možná kvůli vzteku, nikoli studu. On se nestyděl. Sasori neměl důvod se stydět. Ne. 

Kakuzu se uchechtl. Chyba. Připoutal pozornost.

„Tvůj boj s Peinem jsem si skutečně užíval. Jen bylo od začátku jasné, že s tím přístupem, kterým jsi znám už několik desítek let, nemáš šanci vyhrát. Jsi chytrý, ale je velmi snadné tě rozčílit,“ pravil Zetsu klidně.

Vzápětí přišel o hlavu.

Sasori se div leknutím nevsákl do kamene, jak jej ten prudký a neuvěřitelně rychlý pohyb vyděsil. Hlava nebohého muže se zastavila až o protější stěnu a Sasori by byl mnohem klidnější, kdyby u toho šílence s divnýma očima neseděl tak blízko. A on ho ještě před pár minutami provokoval. Musel se úplně zbláznit. Tady by se nezmohl na odpor. Bylo tady málo místa a Sasori se specializoval na sakra jiné techniky, než které by mu tady mohly být co platné.

Hlava v koutku si jen povzdychla. 

„Jako bych to neříkal,“ řekla bílá půlka smutně. Pak se bez jediného dalšího slova vsákla do země, stejně jako zbytek těla.

„Hn!“ vyštěkl kdosi od vchodu do jejich malé čekárny. „Je tady tma, hn,“ zabručel nováček a přimhouřil oči. „To si tady mám sednout do řady jak tihle dva ubožáci? Uchiho! Rekrutují, jak kdyby šlo o záchranu světa, a pak nechají čekat v hnusný jeskyni. Ztrácím tady mládí,“ brblal. 

On to byl chlap, došlo Sasorimu po chvilce, když si cizince lépe prohlédl. Dobrá tedy. 

„Vás sem taky přitáhl ten žralok? Je to pořádná obluda, teda. I když těch je v týhle sebrance víc, jak vidím, co ty seš zač, hn?“ pokračoval nováček.

Sasori se beze slova posunul tak, aby byl zády úplně přilepený ke zdi, kdyby náhodou lítaly další hlavy. Kakuzu se však ani nehnul, snad litoval svého dřívějšího výbuchu, snad mu stačil jenom jeden za den. Blonďák, zcela lhostejný k potenciálnímu nebezpečí, maskovanému muži přestal věnovat pozornost a otočil se k Sasorimu, jehož pokusy stát se neviditelným očividně za moc nestály.

Mladík si ho prohlédl od hlavy k patám, podepřel si bradu a jenom cosi zamručel. Jakýchkoli dotazů byl loutkář naštěstí ušetřen, když se ze země znovu vyloupla masožravá kytka.

„Doufám,“ zazubila se černá polovina tváře dravě, „že jste připraveni. Ačkoli pravděpodobně žijete s vědomím, že vám vzdělání z akademie k životu za hranicemi svých vesnic stačí, není tomu tak.“

Blonďák si odfrkl, Kakuzu ani nemrkl, Sasori nadzvedl obočí. 

„Co se snaží říct,“ vecpala se do monologu bílá polovina, „je to, že než začnete s onou výpomocí, díky které jste zde, bude třeba i výcvik. Jen takový symbolický… i když vlastně ani ne. Přece jen jste byli všichni poraženi,” připomněla jim jízlivě. „Jistě každý z vás ví o Bingo knize?“ zeptala se. 

„Přestaň kroužit okolo a vymáčkni se,“ zavrčel Kakuzu výhružně a Sasori s ním nemohl souhlasit víc. Nesnášel tohle natahování, nezbytné čekání, stupidní okličky, když každý věděl, co se ta kytka snaží říct. 

„Ach, už se k tomu dostávám!“ vztyčil Zetsu ukazováček, přerušením ani v nejmenším rozladěn. „Bingo kniha je seznam ninjů, na které je vypsána tučná odměna, ať už je přivedete živé či mrtvé. Z naší organizace v ní nikdo není… na jednu slavnou výjimku tedy, a tak by to mělo i zůstat, mimochodem, jelikož je to zdroj našich příjmů. Za jednoho nepříliš zdatného chlápka vám vysolí přes šest tisíc, nemluvě o těch silnějších.“ 

Sasori přestal poslouchat. Kakuzu vypadal, že poslouchat teprve pořádně začal. A ten nový se posadil do koutku, ostentativně zívl a uvelebil se, jako by se chystal ke spánku. 

4.8
Průměr: 4.8 (5 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Uchiha Luther
Vložil Uchiha Luther, St, 2020-10-21 17:46 | Ninja už: 5774 dní, Příspěvků: 157 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Mise PM: Ha, tak Sasori už se postupně setkává s dalšími Akatsuki. Začíná to být zajímavé kromě jiného proto, že ani třeba takový Kakuzu není moc typicky často používanou postavou. Uvedení Deidary je taky vtipné, no, to se asi občas stane, že si ho někdo splete s blondýnou. Puzzled

Trošku mě tam jenom někde uprostřed popletlo, co se děje a jaká postava zrovna jedná (přišel o hlavu... kdo, proč, od koho...) Ale jinak super. Udržuje to mou pozornost, hezky se to čte. Smiling