manga_preview
Boruto TBV 09

Mise znamenají vše -4-

Hinata u mě zůstala celé to odpoledne a povídala si se mnou. Vyprávěla mi o tom, co se děje v Listové, jaká se Listová snaží být, jak to tu chodí a slíbila mi, že až se uzdravím a budu zase v pohodě, že se mnou projde celou Konohu a ukáže mi ta nejzajímavější místa. A mezitím se mě každou chvíli ptala, jestli už mi je líp, jestli mi není zima, jestli nemám hlad nebo žízeň.

Potom mi přinesla večeři, celý tác nejrůznějšího sushi. Bylo mi skoro trapné si dát - už i tak jsem je zatěžovala ažaž - tak jsem si jenom zobla pár kousků a vypila jsem další hrnek čaje. Hinata mi neustále říkala, že přece musím mít hlad, ať se pořádně najím, ale já jsem se jen smála a vrtěla jsem hlavou.

Když se začalo stmívat, padla na mě únava - absolutně nechápu jak to, když jsem prospala půlku dne, ale na tom teď nezáleží - a rozhodla jsem že se trochu prospím. Hinata se mě pořád ptala, jestli se mi leží dobře, jestli nechci slabší, nebo naopak silnější deku, jestli nechci víc podložit hlavu... a mně trvalo asi půl hodiny než jsem jí přesvědčila o tom, že všechno je v pohodě. Byla vážně neskutečně pohostinná a obětavá - někdy až tak, že mi začínalo lézt na nervy.

***

„Jak se ti to líbí? Být takhle sama mezi cizími lidmi? Jak se ti líbí, že tě všichni opustili?“ slyšela ze tmy nějaký hlas, který se čím dál tím víc přibližoval ke mě.
„Bojíš se? Třeseš se? Sama si za to můžeš! Víš, jak se museli cítit oni, když jsi je nechala samotné, aby si poradili?! V tomhle světě nikdo nepřežije na vlastní pěst! To jsi nevěděla?!“
Zmocňoval se mě strach a nervozita. Chtěla jsem utíkat, chtěla jsem řvát, řvát na celé kolo a vymanit se odsud... ale nešlo to.
„Jsi tak slabá! Tak, až je mi tě líto! Nikdy jsi nedokázala nikoho ochránit a nedokážeš ochránit ani samu sebe! Budeš další! Zbývá ti už jenom pár dnů, maximálně týdnů. Z týhle mise se živá nevrátíš, Shibuyo Kaori!“

***

Zaječela jsem a mermomocí jsem otevřela oči. Srdce mi tlouklo jako splašené a po čele mi stékali kapičky potu.
„Kaori?!“ do pokoje vrhla vystrašená Hinata.
„Hinato? Ehm, promiň, že jsem tě vzbudila. A neboj se, všechno je v pohodě.“
„Kaori, tohle už nikdy neříkej. Nejsem slepá.“
Zarazila jsem se a neschopná slova jsem na ní zírala.
„Nic neříkej. Nevysiluj se. Lehni si a zkus usnout, ano?“
Mlčky jsem kývla. Musela jsem pousmát, protože jsem si přidala jako malá holčička, která musí poslouchat svoji mámu.
Máma. Při té vzpomínce mi úsměv zase rychle zmizel a já jsem se oklepala.

„Počkej chvilku, hned přijdu.“
Když Hinata odešla, cítila jsem se, jako kdybych byla na všechno sama. Teď a tady byla pro mě oporou a zároveň i skvělou kamarádkou.Byla pro mě... byla pro mě něco jako starší sestra a mně připadalo, že všechno co jsem kdysi ztratila tady zase pomalu ale jistě nacházím.

Když se Hinata po chvilce vrátila, na čelo mi položila studený obklad. Pochopila, že nemůžu usnout, tak si vedle mě klekla a vyprávěla mi nějaké legrační příhody a historky z jejího života. Dozvěděla jsem se i něco o Narutovi a dalších jeho kamarádíčcích, protože právě oni byli Hinatini vrstevníci, s kterými v dětství strávila spoustu času. I když mi ani při nejmenším nebylo dobře, smála jsem se a hřálo mě u srdce, protože podle toho co říkala, v té době opravdu neměli ani krapet rozumu. I když... ne, že by se to od té doby nějak změnilo...

„No a co ty, Kaori?“ nadhodila, potom, co mi převyprávěla třetí historku.
„Ehm... já?“
Na víc slov jsem se nezmohla. Jestli jsem něco čekala, tak tohle opravdu ne - a totálně jsem netušila, co bych měla odpovědět, aby to bylo správně.
„Proč jsi tak zaskočená, Kaori? Taky máš nějakej svůj příběh, ne snad?“
Jo, jasně že jo. Jenže na rozdíl od toho tvýho, ten můj není vůbec takhle legrační a úsměvný. I když... svým způsobem je tak trochu k smíchu. Smůlu, jakou mám já, má asi málokdo. Ale to není něco, čím bych se mohla chlubit jako ty, víš? A pak taky... Opravdu ti můžu věřit, Hinato?
„Jo, to mám...“ lehce jsem se usmála. Víc jsem neřekla.
„Děje se něco?“ starostlivě se na mě podívala.
„Ani ne,“ zamumlala jsem a přehodila jsem přes sebe peřinu.
„Tak...?“ zeptala se Hinata. Když uviděla můj nechápavý pohled, dodala: „Můžeš mi to říct, nechám si to pro sebe. Možná se ti potom trochu uleví...“
Jasně. Možná. To je jako kdyby jsi řekla ne, víš, Hinato?
Zavřela jsem oči a zavrtěla jsem hlavou.

Hinata sklopila hlavu, zvedla se ze země a bez jediného slova odešla.
Nebyla jsem z toho zrovna moudrá. Nevěděla jsem, jestli jsem ji nemohla nějak ranit, ale vážně jsem o tom nechtěla mluvit. Ne teď, ne tady, ne s ní. I přesto všechno, co pro mě dělala pořád jsem jí nedokázala tak úplně věřit a snad jsem se i trochu bála, že by ty informace mohla nějak zneužít... A upřímně... překvapovalo mě a i jsem tak trochu obdivovala, že Hinata mi dokázala věřit a to všechno o sobě mi tak jednoduše a s úsměvem říct. Samozřejmě jsem nebyla takový podrazák, abych ty informace vyklopila všem okolo sebe a nebo jí díky nim nějak vydírala, ale přišlo mi, že poslední dobou o takový podrazáky skoro zakopávám, kolik jich kolem mě je. Ještě nedávno jsem sama měla několik takových „kamarádíčků“...
No jasně, stresuj se ještě víc, Kaori! Jako by toho už tak nebylo dost!
Vzdychla jsem. Otočila jsem se na břicho, vdechovala tu příjemnou vůni polštáře a mermomocí zadržovala slzy.

***

Když jsem se další den probudila, venku byla ještě tma, ale já už vůbec nebyla ospalá. Na nočním stolku jsem nahmatala vypínač od lampičky a rozsvítila jsem. Spustila jsem nohy z postele a pomalu jsem se zvedla. Přešla jsem k židli, na které bylo pohozené nějaké oblečení. Svlékla jsem se sebe ten můj umazaný a propocený nátělník a legíny, které jsem se nosila skoro pořád a převlékla jsem se do pohodlného modrého trička a bílých kraťas. Pravděpodobně byly Hinatiny, ale hádala jsem, že jí nebude vadit, když si je na teď půjčím.

Svoje prádlo jsem pohodila do kouta pokoje a dobelhala jsem se na záchod. Už jsem si myslela, že už mě ta horečka tak nějak přešla, když v tom mnou projela taková slabost, že jsem se musela rychle opřít o zeď, jinak bych sebou asi plácla na zem jak dlouhá, tak široká. Proti mé vůli mi v tu samou chvíli zakručelo v břiše, takže jsem byla tak nějak donucena dojít si do kuchyně pro něco k jídlu. Připadala jsem si tak trochu jako zloděj, když jsem prohledávala cizí šuplíky, jestli v nich náhodou není něco, co bych si mohla dát. Nakonec jsem si ale stejně vzala jen suchou bagetu a trochu jsem se napila z kohoutku. Protože se mi zase začalo dělat slabo, tak jsem se rychle vrátila zpátky do postele a pořádně jsem se zachumlala do deky. Už mi z toho bylo vážně na nic. Od té doby, co jsem přijela do Konohy, tak jsem se víceméně jenom poflakovala, protože mi pořád něco bylo. Nedokázala jsem splnit ani jednu z misí, které mi Hokage-sama zadala, což bylo na Jounina jako jsem já, vážně dost ubohý. Ani bych se nedivila, kdybych nezvládla ani tu třetí. Radši ani nechci vědět, co si o mně Hokage-sama teď myslí. To je vážně neskutečný, jakou já můžu mít smůlu.
Spolkla jsem poslední kousek bagety a otočila jsem se na břicho.
Jen doufám, že se to jednou obrátí...

Poznámky: 

Nestíhám! Absolutně nic nestíhám! Bad
Fakt se omlouvám, že tenhle díl vyšel až po tak dlouhé době (2 měsíce Bad), ale já toho teď mám vážně hrozně moc... Škola mi zabírá víc času, než bych chtěla, taky ráda sportuju (což jsem teď taky musela omezit Bad), do toho se mi ještě připletlo soustředění s divadlem a rovnou 2 vystoupení, a když mám čas, tak si ráda něco přečtu nebo nakreslím... Potřebovala bych všechny dny tak o 10 hodin delší, ale ani tak bych to všechno nestihla, takže... Laughing out loud Neberte si to tak, že bych na vás zapomněla, nebo mě psaní nebavilo, to vůbec ne, jen mám prostě zálib až moc a na tu jednu teď nějak nezbyl čas... Laughing out loud Takže se omlouvám, ale doufám, že to pochopíte Laughing out loud Pokusím se vám to teď nějak vynahradit, ale nechci nic slibovat, protože příští týden jedu na sporťák a tam budu mít asi trošku jiný starosti... Laughing out loud Takže tak... Laughing out loud Už aby byly prázdniny... Laughing out loud

No nic, už zase melu úplný kraviny... Laughing out loud Každopádně - k dílu:
Ano, je nudnej, depresivní a na stejný brdo jako ten minulej. Já vím. Laughing out loud Nějak mě takhle část chytila a rozepsala jsem se víc, než jsem chtěla... Laughing out loud (To víte, ráda nechávám svoje postavy trpět Laughing out loud Laughing out loud) Doufám, že to nějak překousnete Laughing out loud Další dílek už každopádně bude trošku jinačí, protože tohle už je nuda! Laughing out loud Napište mi (pokud vám to nedělá nějaký extra problém Laughing out loud) jak se vám tenhle dílek líbil a jak byste si představovali, že by se to mělo dál vyvíjet Smiling (Stejně to potom udělám podle svojí vize, ale i tak mě zajímá, jak to vidíte vy Eye-wink Smiling Laughing out loud)

Btw teď jsem jen tak projížděla starý díly a koukám, že každý má průměr 5 hvězdiček! Shocked Jakože - wow! Laughing out loud Jestli jsem něco čekala, tak tohle fakt ne Laughing out loud Jste vážně super! ^_^ Laughing out loud Díky moc, lidi! :* Laughing out loud Jo a... ne, že mi to teď zkazíte! Laughing out loud

Tak jo, už končím Laughing out loud Mám pocit, že mám poznámky delší než samotnej díl Laughing out loud
Takže mi nezapomeňte napsat komentík a... mějte se! ^_^

5
Průměr: 5 (8 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Kyell
Vložil Kyell, Čt, 2018-07-05 18:04 | Ninja už: 5623 dní, Příspěvků: 1367 | Autor je: Účastník chuuninské zkoušky

Misia L3: Moc hezká kapitola, zvolnila jsi v příběhu, celý díl se odehrává na jednom místě a hezky chronologicky. Za mě super, jen charakter Hinaty mi k ní absolutně nesedí, viděl bych to spíše na Sakuru, ale co já vím, válka udělá s člověkem mnohé.
hihihi

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Po, 2016-01-25 19:21 | Ninja už: 5328 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Ta Hinata je ale drbna Laughing out loud No nevím nevím, jestli je to vhodná budoucí žena pro Hokage...
Ale zpět k povídce. Líbila se mi pasáž s minulostí. Tu jsi vylíčila opravdu dobře. Je pravda, že to její válení v posteli už je poněkud zdlouhavé, ale pokud tě to bavilo, tak proč se nerozepsat Eye-wink

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Waniki
Vložil Waniki, So, 2015-05-23 20:10 | Ninja už: 3357 dní, Příspěvků: 132 | Autor je: Recepční v lázních

Mně osobněvse tyhle povídky líbí hlavně to že jsi vymyslela nový charakter protože to dá hromadu práce Smiling. Jinak chápu že nestíháš já sám mám taky rušný měsíc Eye-wink. Vsadil jsem se sám se sebou že přečtu za měsíc celou Hru o trůny (10 knih průměr 500 stran) ti jsem zvládl a jelikož jsem otaku začátečník tak jsem chtěl ještě skouknout nějaké to anime Smiling (Samurai champloo a Wolf's rain) mezitím doháním Oxidy a Halogenidy ještě do toho štípám dříví a jezdím na zápasy a do chci udělat tu Poštolčinu misi. Vím že roho nemám tolik jako někteří co ještě chodí do práce nebo na střední ale mně to teda stačí. Na tvou povídku si však najdu čas Smiling.
P.S S těmi 5 hvězdičkami naprosto souhlasím Eye-wink.

Obrázek uživatele Kaori
Vložil Kaori, So, 2015-05-23 22:23 | Ninja už: 3565 dní, Příspěvků: 419 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

Díky moc za krásný koment a za to, jak vysoké mínění máš na mou povídku Laughing out loud Smiling
Osobně si teda nemyslím, že vymyslet novou postavu je nějak těžké, protože pořád nějaké vymýšlím, ať už z Naruta nebo jiných anime, ale tohle je něco, co asi každý vidí jinak Laughing out loud
A vím, že nejsem jediná, kdo toho má na práci víc, ale stejně mě to štve, protože když vidím ty lidi, kteří zvládají přidat každý týden jeden díl svojí povídky a ještě mají napsané tak dva díly dopředu, tak mám chuť se propadnout do země Laughing out loud
Btw - Celou Hru o Trůny za měsíc?! Shocked Laughing out loud No tak to máš můj respekt, protože to já bych nezvládla snad ani kdybych nedělala nic jiného, než četla Bad Laughing out loud