manga_preview
Boruto TBV 07

Láska bez citu 08

ANBU se jen tupě díval na dveře, kterými odešel jeho nadřízený a neotočil se, dokud nepromluvila.
„Vrátíš mi ten kunai?“ zeptala se chladně a lhostejně si setřela z ramene jeho krev. Nestála by o něj, ale byl to poslední kunai, který jí po boji zůstal.
„Copak jsi cv*k? Nenechám tě se zabít!“ rozkřikl se na ni a už zase byl na nohou.
„Jistě že ne. Je to teď tvoje mise, že?“ zeptala se bez mrknutí oka.
„O to přece nejde.“ namítl zoufale.
„Tak o co?“ zeptala se dívka, ale v jejím hlase nebyla ani stopa zájmu, či zvědavosti.
„Jsi přece taky člověk, tak to musíš chápat.“ odpověděl a podíval se jí do očí, nebo spíš do štěrbin v masce.
„Jsem ANBU z Rootu, žiju jen pro svého pána a jeho vůli. Pokud mu nejsem prospěšná, není důvod, abych vůbec žila.“ odvětila a mladík nedokázal odhadnout, jestli je to učí jako básničku, nebo to právě vymyslela.
Její společník chvíli mlčel a potom natáhl ruku k její tváři. Žena mu ji ale chytila.
„Neboj se.“ řekl přívětivě ale na ni to nemělo žádný efekt. Mohl by na ni křičet, ale dopadlo by to stejně.
„Neublížím ti.“ pokusil se ji ujistit, ale moc na to nereagovala.
„Co chceš dělat?“ zeptala se klidným hlasem, který ho docela rozčiloval.
„Jen ti něco ukážu.“ slíbil mladík konejšivě, ale přestože tón jeho hlasu jí byl lhostejný, pustila jeho ruku.
ANBU jí z tváře stáhl masku a totéž udělal se svojí. Jejich černé oči se setkali a na chvíli zavládlo ticho.
„Vidíš, pod maskou jsme všichni jenom lidi. Nejsme věci ani ty, ani já, ani nikdo jiný.“ řekl konejšivě a stiskl jí ruku. Cho mu neodpověděla, neviděla k tomu důvod. Nebylo to tak, že s ním nesouhlasila, ona na to neměla žádný názor.
„Už víš, kdo jsi?“ zeptal se a věnoval jí krátký úsměv.
„Jsem členka Rootu.“ připomněla mu jakoby nic. „Žiju jen pro svého pána.“
„Ne.“ špitl poraženecky a sklopil hlavu. Bylo dobře, že mu nechtěla ublížit. Už jí k tomu dal až příliš mnoho příležitostí.
„Jsi člověk. Být ANBU je jen tvoje práce, ale ty můžeš dělat jinou.“ ujistil ji a znovu ji chytil za ramena. Jenže tentokrát už si uvědomil, že je zraněný, protože ucukl a podíval se na svou pravou dlaň.
Zranění sice nebylo vážné, ale i tak bylo nepříjemné. Mladík si ho pokusil aspoň trochu ošetřit a žena se na něj jen dívala. Mohla mu pomoct, ale neviděla k tomu důvod.
Když si hnědovlasý ANBU ruku alespoň trochu obvázal, znovu se na ni usmál a řekl: „Můžeš žít jinak, jen to musíš zkusit a navíc nemůžeš vědět, jestli se ti chakra nevrátí.“
Cho si ho prohlédla a po krátkém zhodnocení usoudila, že si měl vybrat jiné povolání, protože na ANBU se nehodí a jeho tvář nepotřebuje schovávat za maskou.
„Zkusím to.“ souhlasila Cho ale její tvář byla stále bez výrazu. Nebyla na ní žádná naděje ani nic podobného. Ona ani nic podobného necítila, jen uznala, že o její chakře má pravdu. Nejspíš mohla prostě žít dál a počkat si na chvíli, kdy bude pro svého pána opět užitečná.
Mladíkova tvář se ale rozzářila štěstím. Nejspíš měl pocit, že ji skutečně zachránil, že to všechno nebylo zbytečné.
„Měla by sis asi odpočinout. Já budu venku, kdybys něco potřebovala.“ navrhl ANBU a ještě pořád se na ni usmíval. Jak snadno ji nechal o samotě, bylo trochu smutné. Kdyby jen blafovala, tak už by jí nestálo vůbec nic v cestě za smrtí. Naštěstí pro mladíka, skutečně byla ochotná přežít a počkat si až bude znovu schopná sloužit svému pánovi. Danzou-sama bude jistě rád, až ji znovu uvidí.

„Není tu nic, co by nám uniklo.“ řekla ANBU otráveně, když se k nim připojil kapitán.
„Vždy může něco uniknout.“ namítl a podíval se po Amonovi.
„Šel dovnitř.“ odpověděla Ebisu na jeho nevyřčenou otázku a předchozí poznámku zcela ignorovala. Dělala to tak často. Nejspíš se považovala za neomylnou. Kapitán ji právě proto neměl příliš rád, ale musel se s přítomností arogantní ANBU smířit. Byl by raději, kdyby si mohl členy týmu vybrat sám, ale to bohužel nemohl nikdo z kapitánů. Přesto byl velitel rád, že má relativně stálý tým. V ANBU se nestávalo moc často, že by tým v určité sestavě vydržel déle než tři mise.
Pro tenhle tým to vlastně platilo taky. V této sestavě to byla jejich první mise. Ale už předtím to byl tým, který vydržel asi čtyři mise. Pro velitele to znamenalo, že už má s nimi nějaké zkušenosti, ale nebylo to nijak valné. Jejich posledního kolegu poslali na samostatnou misi a tak jim Hokage do týmu strčil toho zelenáče. Už tak měl dost potíží ovládat ty dva, protože původně byli kolegové, ale protože původního kapitána Hokage převelel jinam a velení svěřil jemu spolu s jménem Tamui, museli si oba jeho kolegové zvyknout, že jim velí jejich původní kolega. V případě Amona to nebyl problém, ale Ebis se s tím nemohla smířit. Nejspíš proto, že byla služebně starší, než její současný kapitán.
Tamui by nejspíš ocenil, kdyby velel lidem, kteří by ho poznali až jako velitele, ale Hokage nechtěl trhat dobře fungující jednotku víc, než bylo nezbytně nutné.
Kapitán si povzdechl a přikázal jí: „Prohledej jejich věci, já se ještě podívám po okolí a potom půjdu za Amonem. Počkej na nás před vchodem, až skončíš.“
„Jak chceš.“ odvětila trochu otráveně a vydala se k mrtvým tělům.
Vážně by chtěl jiný tým, ale oba ninjové dělali své povinnosti, jak měli, a tak neměl Tamui v rukou vůbec nic. Nemohl si na ně stěžovat a chtít jiné podřízené, když dělali svou práci dobře.

Poznámky: 

Tak náš zatím ještě bezejmenný chlapec se asi na ANBU opravdu nehodí, ale on z toho snad vyroste. (Nebo taky umře...i to je cesta.) Smiling

Jinak u každé povídky se mi většinou objeví nějaký člověk, který mě pokaždé velmi potěší a ani teď to není výjimkou, takže bych tento díl chtěla věnovat Kamikosweet, děkuji. Smiling

5
Průměr: 5 (12 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Karimao Toshika
Vložil Karimao Toshika, Pá, 2013-10-11 18:03 | Ninja už: 3832 dní, Příspěvků: 859 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

No jo všechno co bych sem chtěla napsat je už napsáno a je to troch škoda protože tě chci taky pochválit !!!POČKAT!!! Já vlastně můžu ( jsem krapet natvrdlá Laughing out loud ) takže prostě bomba Smiling těšim se na další dílek Eye-wink

Obrázek uživatele IceSun685
Vložil IceSun685, Pá, 2013-10-11 20:09 | Ninja už: 5988 dní, Příspěvků: 934 | Autor je: Sluha v rezidenci klanu Hyuuga

Smiling

Obrázek uživatele Karimao Toshika
Vložil Karimao Toshika, Pá, 2013-10-11 18:04 | Ninja už: 3832 dní, Příspěvků: 859 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

Jo a máš 5/5 Smiling

Obrázek uživatele Kamikosweet
Vložil Kamikosweet, Po, 2013-08-12 20:13 | Ninja už: 4258 dní, Příspěvků: 26 | Autor je: Prostý občan

Tak, jako vždy dílek byl úžasnej a moc děkuji za věnování Smiling Jméno chlapce se snad brzy dozvíme a také by mě zajímalo jaké skrývá tajemství, že ho musí hlídat (snad to bude něco bombastického Laughing out loud) jediné co bych dodala je, že už se moc těším na další dílek a pokračuj v dobré práci:)

Obrázek uživatele IceSun685
Vložil IceSun685, Po, 2013-08-12 20:51 | Ninja už: 5988 dní, Příspěvků: 934 | Autor je: Sluha v rezidenci klanu Hyuuga

Děkuju, jsem ráda, že se ti to líbilo. (Zvlášť tobě. Smiling )