manga_preview
Boruto TBV 09

Shořely...

-

Shořely...

-

Ostrá bolest tady... tady na hrudníku mě probudila z poklidného spánku. Snažila jsem se otevřít oči, ale nešlo to, přede mnou ležela stále ta stejná a už dočista okoukaná černočerná tma. Nebo že bych snad už měla oči dávno otevřené? Vážně nevím. Ležela jsem na něčem tvrdém a studeném a byla jsem celá mokrá. Buď to byl sníh, nebo led.
Pokusila jsem se alespoň maličko pohnout, ale zabránila mi v tom ona příšerná bolest na hrudníku. Co to sakra je? Znovu nevím, nemůžu si vzpomenout.

-

Jediné, na co si vzpomínám, jsem já, jak sedím v houpacím křesle s pletacími jehlicemi a pletu. Ale co to pletu, to už nevím. Možná nějaké oblečení pro dítě, ale to už asi dávno ne. Moje vlasy totiž nabraly šedivou barvu a už vůbec nejsou tak krásně růžovoučké jako byly předtím. Sedíš vedle mě, hladíš mě po rameni a chráníš si obličej, abych tě v zápalu pletení netrefila loktem do obličeje. Tvoje vlasy jsou už také šedivé a pochmurné, stejně jako výraz ve tvé tváři. Ve tváři velkého Hokageho, kterým jsi vždycky chtěl být a nakonec jím i byl.

Počkat... teď vidím něco jiného, ale přeci je to to stejné houpací křeslo. Válí se na něm pletací jehlice a ještě něco-teď už to vidím jasně a zřetelně-je to čepice na zimu. Ale kde jsem? A kde jsi ty?
O kousek dál vidím postel. A na ní sedím a pláču, šedivé vlasy spadené do obličeje, roztřesené ruce zakrývají moje uplakané tváře. Co se stalo? Ano, už si vzpomínám, že jsi odešel a nechal mě tu. Nechal mě tu samotnou.
Proč se mi to najednou všechno vybavuje? Každý člověk si na sklonku svého života vzpomíná na to co prožil, ale já nechci. Chci umřít v nevědomí, nechci vědět co strašného se stalo...

Další vzpomínka. Už nechci, už nechci vzpomínat na ty strašné chvíle, ale pořád se mi vybavují v hlavě nové a nové. Nejde to zastavit.
Tentokrát vidím zasněženou vesnici v plamenech. Možná je to... ano, je to Konoha. Moje vesnice,kterou jsem milovala víc než svůj život a ty jsi ji miloval víc než svůj. Vidím ninje, bojující za svou vesnici,vidím umírat tisíce, mně tak známých lidí, ať už jsou mladí nebo stáří, děti nebo dospělí, všichni bojují za svou vesnici ve čtvrté velké válce ninjů. Vidím vyhasínat tolik životů pro nic za nic, ale já s tím nemůžu nic udělat, místo toho stojím uprostřed toho všeho a ty už tu dávno nejsi, abys mě ochránil. Najednou mnou projede ostrý hrot Kunaie a na prsou a následně také na břichu ucítím horkou krev, jak pomalu stéká. Co se stalo? Dál už nevidím nic.

-

Otřepala jsem se z těch výjevů a okamžitě jsem se pokusila pohnout pravačkou. Jde to! Zvedla jsem ji do vzduchu, přiložila na hrudník a snažila se něco nahmatat. Ano, Kunai... byl tam.
Znovu jsem otevřela oči, už jsem neviděla tmu, ale stále jsem měla zamlžený zrak. I přes palčivou bolest jsem se pomocí rukou vyškrábala alespoň do sedu, kde jsem opět uvolnila všechny své svaly, aby se nepřepínaly a abych se neunavila. Několikrát jsem zamrkala a vyhnala slzy z očí. Když se mi ale konečně povedlo zaostřit, zalily se mi znovu slzami a rozezněl se můj usedavý pláč.
Všude kolem mě leželi lidé. Byli mrtví! Rozhlížela jsem se všude kolem, ale žádný z nich se nehýbal. Některé jsem neznala, někteří byli moji blízcí, teď už ale nejsou. Celá Konoha byla na prach, vypálená, lehla popelem. Celý můj domov byl pryč! Ty vzpomínky na tebe, na Sasukeho, na ostatní přátele, na to, jak jsem strávila dětství a mladí, na všechny ty úporné tréninky a mise, všechny shořely. Po domově tisíců lidí, po místě, které se zapsalo do miliónů srdcí, už teď nebylo ani památky.
Znovu jsem se položila na studenou trávu, pokrytou sněhem. Kdybys tu teď byl, mohli jsme spolu trávit další zimu, jen ty a já a nic z tohohle se nemuselo stát.
Ale je důležité prožít život tak, abychom se potom nemuseli stydět za to, kým jsme byli a jak jsme žili. Je důležité se na samotném konci smířit se vším špatným, s každou lží a s každým utrpením, protože tu nebylo nadarmo. Bylo tu proto, abychom si nějakým způsobem odčinili chyby, které jsme provedli. Protože život je krásný i se vším špatným.
Je důležité si to uvědomit.
A já už to vím.

Poznámky: 

5
Průměr: 5 (13 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Tory
Vložil Tory, Út, 2014-04-15 21:06 | Ninja už: 4322 dní, Příspěvků: 788 | Autor je: Konohamarova chůva

Super Laughing out loud Takové... depokoidní, ano Smiling

[/hide]

Občas si tak večer ležím v posteli, dívám se na hvězdy a říkám si: Kde mám ku**a střechu?!
Tobiho syn je hodný chlapec! Ne! Tobiho dcera je ještě hodnější chlapec!! *by Somča Laughing out loud *
Gaiův táta: Sobečtí lidé jsou... jako kočky. Gai: A chlupatí lidé? Gaiův táta:Taky jako kočky. xDDD

Obrázek uživatele Hanako_Uzumaki
Vložil Hanako_Uzumaki, St, 2012-11-07 20:57 | Ninja už: 4325 dní, Příspěvků: 43 | Autor je: Prostý občan

Nebudu sem tahat věci z osobního života takže ti sem akorát napíšu, že to bylo procítěné a vážně krásné.

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, St, 2012-11-07 21:13 | Ninja už: 5196 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Teď jsi mi úplně vyrazila dech Hanako, děkuju!

Obrázek uživatele uchiha.itachi
Vložil uchiha.itachi, Po, 2012-11-05 20:12 | Ninja už: 4207 dní, Příspěvků: 107 | Autor je: Konohamarova chůva

nádherné Smiling toľko citov... a tá hudba sa k tomu úplne hodí... umocňuje celú smutnú atmosféru. nemám čo vytknúť. len tak ďalej Eye-wink

moja poviedka o itachim (Itachi no itami):
http://147.32.8.168/?q=node/97208

NaruHina(Uzumaki Naruto):
http://147.32.8.168/?q=node/98245

Minulosť Hashiramy(Mokuton a sharingan): http://147.32.8.168/?q=node/98707

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, St, 2012-11-07 18:00 | Ninja už: 5196 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuji ti moc Smiling

Obrázek uživatele Ronnie
Vložil Ronnie, Po, 2012-11-05 17:06 | Ninja už: 4286 dní, Příspěvků: 54 | Autor je: Prostý občan

Krásné! Smiling

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, St, 2012-11-07 18:01 | Ninja už: 5196 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuji Smiling

Obrázek uživatele Thomynátor
Vložil Thomynátor, Ne, 2012-11-04 23:48 | Ninja už: 4220 dní, Příspěvků: 28 | Autor je: Prostý občan

Ahoj,
tahle povídka se mi líbila. Měla v sobě pocity, měla děj a vůbec měla všechno, co by tak nějak měla mít. Jak už tu mí kolegové psali, máš vážně dobrý sloh, toho jsem si všiml už u tvých dřívějších jednorázovek. Rozhodně ti musím říci, ať pokračuješ, protože tohle číst je vážně krása.
Btw: Četl jsem, že název se tentokrát příliš nezalíbil. Není špatný, ale myslím si, že není ani dostatečně charakterizující. Důležitý je ale samotný text, který jsi zvládla na výbornou, jak už jsem psal.

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, St, 2012-11-07 17:59 | Ninja už: 5196 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuji ti, mám velkou radost, že se povídka líbila.

Obrázek uživatele Mullyda
Vložil Mullyda, Ne, 2012-11-04 23:13 | Ninja už: 5118 dní, Příspěvků: 328 | Autor je: Pěstitel rýže

Nepreferuju NaruSaku, no i tak se mi do zdálo pěkné.

Oculum pro oculo, Dentum pro dente et Malum pro malo.
Me-ni wa me-o, Ha-ni wa ha-o to Aku-ni wa aku-o.
Oko za oko, Zub za zub a Zlo za zlo.

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, St, 2012-11-07 18:00 | Ninja už: 5196 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

To jsem ráda, díky.

Obrázek uživatele Camelia
Vložil Camelia, Ne, 2012-11-04 22:03 | Ninja už: 4713 dní, Příspěvků: 1469 | Autor je: Pěstitel rýže

Na to, že to bylo krátké, se mi to docela líbilo. Mohla si tam třeba dát víc vzpomínek, pocitů, ale nevím, jestli by to vážně pomohlo. No, název už se mi líbil míň. Nevím, příliš mě nezaujal, ale sloh byl nakonec docela dobrý. Myslím, že ich forma ti docal jde a sama v tom dost tápu, takže nevím, co ti k tomu více říct Smiling

Ach ten sentiment...

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, St, 2012-11-07 17:51 | Ninja už: 5196 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuji ti moc, milá Calime. Co se týče názvu, snažím se vždycky vypíchnout to nejpodstatnější, co nejvíce shrne celý obsahu povídky. Jednou se to povede, jindy ne, tady asi ne.

Obrázek uživatele HiTomi-chan
Vložil HiTomi-chan, Ne, 2012-11-04 21:13 | Ninja už: 4549 dní, Příspěvků: 1154 | Autor je: Pěstitel rýže

Věř mi, že tak moc bych ti chtěla pomoct a zkritizovat to, ale to.. prostě já.. etooo, nejde mi to.. Laughing out loud
Snad jenom, no, to, třeba. Ne fakt nic nemám.. Přenechám to teda odborníkům, těm co umí prostě psát, co ví o čem mluví. Já nevím, takže, ti jenom řeknu, že to bylo krásné, depresivní, ano je to pravda, když jsou deprese píše se nejlíp. Bylo to emocí, ano ty emoce tam byli, hluboko ukryté, ale byli tam. Ta písnička, každej tón to tam krásně doplňoval. Moc se těším na tvoji další tvorbu, už i kvůli sobě v míň depresivní. Laughing out loud Smiling
Zasloužených 5* Smiling

Přátelé jsou jako brambory, když je sníte, tak zemřou...
Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
Hloupost a pýcha na jednom dřevě rostou..

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, St, 2012-11-07 21:12 | Ninja už: 5196 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuji ti Hitominko. Doufala jsem, že ta písnička nebude nijak rušivá a tak jsem ráda, že jenom pomáhala povídce, aby z ní vyplynulo to, co z ní vyplynout mělo Smiling