manga_preview
Boruto TBV 11

Blázinec v Konoze I.: Narcismus

"Mé jméno je Suisei a tímto Vás vítám u Průvodce Konožským blázincem.
Ano, jako budoucí psychiatři by jste měli mít základní představu o tom, co se děje běžně s lidmi ve vašich vesnicích, proto jsem si pro vás nachystala krátké záznamy ze sezení s mými pacienty.
Dobrá,než se však dostanu k pilotnímu dílu, dovolte abych vysvětlila, proč se blázinec nachází zrovna tady, na okraji kráteru Konohy.
Je to velmi prosté, žádná jiná vesnice se k tomu neměla. Tento komplex je nestranný, dokonce jde-li o S třídu, či jakékoli jiné zločince. Zde, na tomto neutrálním pozemku je bezpečnost zaručena...skoro."

Přesuňme se tedy k prvnímu záznamu. Pozvala jsem si Uchihu Sasukeho. Tohoto pacienta, trpícího těžkou formou sebelásky, tedy sekundárním narcismem, mi doporučil anonym, podepisujíc se červeným mráčkem.
Seděla jsem jedno úterní odpoledne naproti miláčkovi mnohých dam a na dotaz, co tady jako dělá mu naznačila,že téměř jistě trpí narcismem.
"Tak to chci vidět!" zařval Sasuke a práskl rukou do stolu.
"No prosím, je libo tuto učebnici, či tuto?" podávala jsem mu své oblíbené publikace Diagnóza: Shinobi, první a druhý díl. Nevěřícně si pročítal obsah a pak mi je hodil zpátky na stůl.
"Ne. Číst to nechci, vyvrátím ti cokoli, co o mě řekneš. Snaž se mluvit hlasitě a zřetelně. " pohodlně se rozvalil na sedačku a netrpělivým funěním mi dával jasně najevo, že zdržuji.
"Dobře, přečtu ti pár rad,jak narcise poznat. Za prvé: Přeceňuje vlastní důležitost, schopnosti a úspěchy a vyžaduje, aby jej tak hodnotili i ostatní. "
Sasuke se zašklebil.
"To myslíš vážně? JÁ, že přeceňuji vlastní důležitost? Vždy jsem žil stranou od ostatních, nikdy jsem se necpal dopředu, pouze jsem tvrdě cvičil a mých závratných, naprosto přelomových výsledků si lidé všímali sami od sebe. Víš že mi říkali génius ?" Sasuke se uchechtl. "Když jsem potom odešel, samozřejmě všichni truchlili, ale nijak extra mě nehledali,jen má vrchní vlezdo*rdelka Naruto, ale to je přirozené, každá hlavní postava má vždy přitroublého kamaráda. To jsem odbočil, přišel jsem k Orochimarovi, žádný obdiv jsem nevyžadoval. Jen moře síly! To bylo ale ve smlouvě, on se chtěl koukat na mé vypracované tělo, samozřejmě se mu líbilo, tak mne chválil, to je také normální."
"Sasuke, Sasuke! Brzdi. Kabuto tě neměl rád,ne?"
"Jistěže ne! Nikdy nepřenesl přes srdce, že se někdo jako..."
"Dobře! Za druhé: Ve fantazii se zabývá nekonečnými vlastními úspěchy, mocí, krásou a podobně. Říkal jsi mi už včera, že se ti často zdávalo o moci."
"Jasně, chtěl jsem zabít bratra, co myslíš, že jsem musel mít, abych jej porazil? Moc! Vlastní krásou se nezabývám, vím že není potřeba můj vzhled řešit. Víš, jsem jediný, kdo z mladé krve Uchihů zbyl, je úplně přirozené, že občas myslím na své úspěchy, reprezentuji svůj klan."
"Je tady ještě Madara."
"Ma-madara? Jo je tu, jenže ruku na srdce, myslíš že mezi fanynkama Uchihů najdeš mnoho děvčat toužících po vrásčitém, seschlém shinobim s dvěma zuby? Ty mimochodem používá jen na otevření piva." Sasuke se zasmál "Počkej! jednou tím kousnul psího summona, satisfakce."
Urovnala jsem si poznámky a minimálně po desáté zkontrolovala, zda-li diktafon nahrává.
"Dobře,za třetí: Je přesvědčen o vlastní výjimečnosti a jedinečnosti, takže jen výjimeční lidé ho mohou pochopit a jen s takovými se může stýkat. Co mi řekneš na tohle? "
"Ach jo, ženská, vždyť jsem říkal, že jsem samotář."
"Kakashi, Madara a Orochimaru,s nima jsi si neměl co říct? "
"Podívej, nejsem si jistý, zda by jsi to pochopila ty, či jiný pozdější čtenář mé zpovědi. Proto si to prosím představte ve vašich podmínkách a položte si otázku: Má smysl diskutovat s tělocvikářem či trenérem v posilovně na téma útrapy života nevšedních lidí? Ne! A to ani kdyby byl osobní!"
"Jashin, ani nevím, co ti na to říct. Za čtvrté: Nárokuje si výjimečné zacházení nebo automatické plnění svých přání a představ."
Sasuke se začal smát.
"Tohle je jedna velká blbost." prohlásil poté rezolutně.
"Nepřeslechl jsi automatické plnění svých představ ?"
"Ne."
"Dobře, čím jsi dneska přijel?"
"Madarovou limuzínou."
"Velmi dobře, skvělý příklad! Dovolil ti to Madara? A kdo tě přivezl?"
"Jezdit jeho limuzínou? Ne, ale je nad slunce jasné, že když řídil Zetsu, auto měl půjčené vlastně on. Já tam jen seděl, nemůžu za to, že Zetsu jel sem. Navíc, co je v domě, to si i tak vzít můžu. Představ si, že bych se ptal na to, jestli si můžu udělat kafe!"
"Zůstanu u Zetsua. Jel sem dobrovolně? Myslím, jen tak se ráno probral a řekl si, že se projede do Konohy?"
"Ne,věděl od včerejška že se sem musím dostat."
Vážení budoucí psychologové, zde je viděl zářný příklad namáhavosti naší práce. Nikdy se však nevzdávejte, i kdyby jste měli chuť dotyčného pověsit za citlivé partie do průvanu.
"Sasuke,pokračujeme dál,za páté: Není s to rozeznat potřeby a city druhých."
"Jistěže jsem. "
"Víš že tě Sakura milovala? Karin taky!"
"Jasně a Naruto taky, Kakashi, dokonce i Kisame mi pořád hleděl na zadek, atd. atd. Vidíš? Umím to."
"Dobře, tohle komentovat ani nebudu. Co si myslíš například o Itachim teď? Vím,že tě pravda o jeho životě velmi zasáhla..."
"Můj bratr?! Podívej, celý život měl obdiv půlky Konohy, nenáviděl jsem jej! Víš, ale ten den, co mi Madara řekl pravdu."
"ANO! Sasuke! To je ono! Ten den, jak ti řekl pravdu o životě..."
"Nech mě, do háje zeleného, domluvit. Ano, ten den kdy se toho o Itachim nakecalo tolik, prozradil mi Madara, že týdeník Fashion shINobi pořádal soutěž o dva nejvíce přitažlivé ninja bratry. No, kdo myslíš, že vyhrál? Ano, já s Itachim. Hm, do teď jsem mohl bývat na titulní straně! Místo nás je tam teď Killer Bee se svým sourozencem. Ano, obrečel jsem svou životní příležitost, ale pak mi došlo! Časák, kterému dominuje titulní strana s těma dvěma, nemůže mít žádnou úroveň!"
"Necháme to tak, začínám být unavená. Za šesté...a víš co Sasu,myslím že sezení je u konce."
"Už? Zrovna jsem se rozpovídal. No, jak chceš. Výsledek?"
"Není ti pomoci."
"JÁ to nikdy nepotřeboval." mrkl na mě ve dveřích a byl pryč. Já jdu na saké.
Pokud by Vás zajímalo, jaká věta má číslo šest,je to: Chová se arogantně a přezíravě

Poznámky: 

Laughing out loud Tak nevím co k tomuhle říci.
Přemýšlela jsem dlouho,jakou formou podobnou blbost napsat, nakonec výsledek můžete posoudit sami.
Snad někomu moje první FF na Konoze alespoň trochu zvedla náladu Smiling

4.9
Průměr: 4.9 (20 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Arashi
Vložil Arashi, Út, 2016-12-27 14:39 | Ninja už: 2806 dní, Příspěvků: 257 | Autor je: Propadlý student Akademie

Mise N: Nejprve musím pochválit originální nápad celé série. Mockrát jsem si při sledování Naruta říkala, že je strašidelně vysoké procento postav zralých na pobyt v psychiatrickém zařízení nebo přinejmenším na posezení s psychologem. Příběh jako takový (a vlastně i celé jeho zpracování) mě nesmírně pobavil. Osobně si myslím, že povídky, ve kterých je „dokonalý“ Sasuke zesměšňován a ponižován pro pobavení znuděných čtenářů patří a bude patřit mezi ty nejoblíbenější a nejvyhledávanější. Den zkrátka vypadá hned růžověji, když víme, že Sasuke brečel, protože se nedostal na titulní stránku slavného časopisu Fashion shINobi (který jsem si mimochodem loni předplatila a neposlali mi ani jedno číslo, prevíti). Pozitivní pojetí celého příběhu nepokazilo ani zjištění, že Sasuke trpí velmi závažnou poruchou osobnosti a že mu očividně nepomohla ani důkladná psychoanalýza. Dle mého názoru, když nepomohlo sezení s profesionálem, pomůže svěrací kazajka. Evil

Obrázek uživatele Nellynuska
Vložil Nellynuska, Čt, 2013-12-19 14:25 | Ninja už: 5562 dní, Příspěvků: 2288 | Autor je: Propadlý student Akademie

Ďakujem za zlepšenie nálady, síce Sasuho mám rada, smiala som sa skoro stále. Laughing out loud Hlavne tá poznámka s Kisamem a jeho zadkom. Laughing out loud


"Its not like the walls were built to protect people from titans. But to protect titans from Levi."

Levi. Humanity's strongest soldier < 3
Môj FC | NaruHina FF „Jeden z tých momentov“ | Kakashi FA

Obrázek uživatele Martina-hor
Vložil Martina-hor, Pá, 2013-03-01 22:34 | Ninja už: 4646 dní, Příspěvků: 1639 | Autor je: Tsunadin poskok

nádhera

6.9.2016 se narodil můj synoveček je to nejlepší den na světě

Obrázek uživatele ShizukaS
Vložil ShizukaS, Út, 2013-01-15 09:32 | Ninja už: 4370 dní, Příspěvků: 60 | Autor je: Prostý občan

xDDDDDD hej wtf..DD jsem sice sasukeho fanynka ale.. "Není ti pomoci" t"to já ani nepotřeboval" xDD no super !!Laughing out loud

SASUSAKU FOREVER !!! < 3 < 3 < 3

Obrázek uživatele Áža-chan
Vložil Áža-chan, Ne, 2012-12-02 20:15 | Ninja už: 4297 dní, Příspěvků: 48 | Autor je: Pěstitel rýže

Je to vážně úžasný Laughing out loud
Napíšeš další díl? Prosím, prosím, prosím! Smiling

Blog o anime a všem okolo Mrk
aza-anime.blog.cz

Obrázek uživatele T.a.r.a.n.e.e
Vložil T.a.r.a.n.e.e, Pá, 2012-11-30 18:53 | Ninja už: 5965 dní, Příspěvků: 1099 | Autor je: Pěstitel rýže

Takže...
...pokud jsi připravena na emocionální výlev rejpavý čarodějnice velice inteligentní názor jakési osoby, směle do toho.


Podepsána bábi Tarushe :D

一度に心の中で本物の願望があります、そしてその願望和津沿いです...そのときあなた和本物の明らかにされていない脳l族をみつける。
"When there is a true desire in your heart and that desire is strong...that is when you find the real strength that even you did not know you had." (Orochimaru-sama)




PS: Ano, to na tom avataru jsem já.

Obrázek uživatele Suisei Hime
Vložil Suisei Hime, So, 2012-12-01 15:07 | Ninja už: 5711 dní, Příspěvků: 86 | Autor je: Utírač Udonova nosu

ahoj,díky moc. Bohužel chyby jaksi stále dělám xD. Jinak je to moje první FF na Konoze,ale díky i za tu kritiku,já jsem si to ani neuvědomila XD při dalším pokračování se pokusím toho vyvarovat Smiling

Obrázek uživatele Mullyda
Vložil Mullyda, Pá, 2012-11-30 15:22 | Ninja už: 5184 dní, Příspěvků: 328 | Autor je: Pěstitel rýže

MuHaHaHA-HAAAA !!! Perfektní. Tohle mi fakt zvedlo náladu.

Oculum pro oculo, Dentum pro dente et Malum pro malo.
Me-ni wa me-o, Ha-ni wa ha-o to Aku-ni wa aku-o.
Oko za oko, Zub za zub a Zlo za zlo.

Obrázek uživatele Suisei Hime
Vložil Suisei Hime, So, 2012-12-01 23:55 | Ninja už: 5711 dní, Příspěvků: 86 | Autor je: Utírač Udonova nosu

děkuju moc Smiling jsem ráda