manga_preview
Boruto TBV 08

Nechápajíc

-

Nechápajíc

-

Přimhouřila oči, protože ostré slunce jí bránilo ve výhledu. Ve výhledu na davy lidí, které se táhly celou Konohou jako žvýkačka a nebraly konce. Celá Konoha, její milovaná Konoha se otřásala v základech pod náporem jejích zuřivě oslavujících obyvatel. Snad jenom ona stála zkoprněle a nechápajíc až na samém začátku davu lidí, kteří se k ní neustále hrnuli, aby jí potřásli rukou. Při tom pohledu se jí zatajil dech, zatočila hlava a podlomily se jí kolena. Nechápala to. Proč tak najednou, proč teď a proč vlastně?

Ještě před nedávnem byla pro všechny obyvatele Konohy vzduch, neznali ji a nevěděli kdo je. Ale před pár dny se všechno změnilo. Před pár dny, kdy oznámili, že nejspíš ona je ten pravý člověk, kterému svěří celou vesnici. Lidé ji za to začali nenávidět, protože jednoduše nechtěli, aby je vedla. Záviděli jí všechno co měla, i kdyby to byl třeba jenom hezčí kartáček na zuby, než ten jejich. Někde uvnitř, v jejím nitru, ji to všechno svíralo neuvěřitelnou silou, až cítila zlost. Nesnášela to. To neustálé ponižování, všichni byli proti ní, nesouhlasili s jejími návrhy, nerespektovali její slova. Byla pro ně méně cenná, byla pro ně akorát někdo, kdo si neprávem otevírá pusu na ostatní, byla prostě nikdo.
Najednou ale, jakoby se svět obrátil vzhůru nohama, jakoby štěstí přešlo zase na její stranu, ale bylo to jenom to pouhé jakoby, o které už nestála. Věděla, že lidé nejsou žádní svatoušci, ale že jsou až tak falešní, na to nedokázala ani pomyslet. Každý z těch, kteří tu teď stáli, nebo ti, kteří už jí pogratulovali a odešli do svých domovů, všichni si nasadili masky a začali předstírat, jak ji budou nosit na rukou a jak ona bude ten nejlepší Hokage všech dob. Přijmout ten titul bylo velmi špatné rozhodnutí, jedno z nejhorších v jejím životě.
Lidé ale nemění názory tak důležité věci ze dne na den. Musí přijmout fakt, že ona je teď jejich vůdkyní, tak proč se jednoduše nezačít přetvařovat a nejít jí potřást rukou? Pak budou všichni moct vyprávět svým dětem a možná i vnoučatům, že mluvili s Hokage, ale vynechají tu nejpodstatnější část a to tu, že to bylo jenom tak z povinnosti, protože se rádi přetvařují.
Nikdy nepochopila, proč tohle lidé dělají, vždyť to nemají zapotřebí. K čemu jim je, nasadit si masku pokaždé, když s nějakým člověkem mluví? Chtějí skrýt to, co si myslí, protože by z toho pro ně nevzešlo nic dobrého? Nebo prostě jenom nechtějí dát najevo to, jací doopravdy jsou? Proč sakra ti lidé i přes jejich nenávist a závist přišli sem, na definitivní oznámení, a teď dělají, že ji milují?
Tolik otázek zůstává bez odpovědi. A to je právě to nejhorší, když zoufale toužíte po odpovědi, ale nikdy ji nedostanete...

Další potřesení rukou, další slova chvály a přání do budoucna. Už dávno přestala oplácet strojené úsměvy, místo toho jenom suše přikyvovala a sem tam poděkovala. Nebyla stejná jako oni, dokázala dát najevo jaká je uvnitř a i přes to se nikdy nestala zranitelnou. Nebrala si servítky a vždycky upřímně řekla to, co si myslela. Přetvářka nebyl její styl. A teď musela jít příkladem ostatním.
-

"Taky moc gratuluji a přeji hodně štěstí, Tsunade-sama."

-

Poznámky: 

Tohle je to dílo k mému tisícidennímu výročí tady na Konoze? Já vím, je to taková blbůstka.
Znáte to, když už dávno ležíte v posteli, přemýšlíte o těžkém životě, nebo o čemkoliv jiném, co vás poslední dobou tolik tíží? Potom ale nemůžete jinak, než znovu zapnout počítač a začít psát a své pocity ventilovat. A právě takhle vznikla tato kraťučká povídka.
Tímto chci ale hlavně poděkovat naším editorkám za to, co pro nás dělají a jakou práci si s námi dávají Smiling
PS: Pokaždé, když jsem to odeslala ke schválení, se mi to buď po pár hodinách nebo až další den totálně po...kafralo. Doufám, že až to odešlu teď, bude to v pořádku.

4.75
Průměr: 4.8 (16 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele akai
Vložil akai, Ne, 2012-11-04 18:42 | Ninja už: 5649 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

Fajn, četla už jsem to dřív, chvilku po vydání, jenom jsem nějak neměla potřebu k tomu nic psát - stačilo mi dát tomu pěkné čtyři hvězdičky. Potom jsem se k tomu po nějaké době vrátila a viděla všechnu tu chválu, tak jsem se rozhodla, že se pokusím sesmolit i nějakou tu kritiku, aby to nevypadalo, že je to naprosto bezchybné Smiling

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Ne, 2012-11-04 18:51 | Ninja už: 5193 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuji ti, Kay, že se mi konečně zase někdo rozhodl napsat nějakou kritiku, protože ji prostě a jednoduše potřebuju.
K tvému postřehu mám ale co říct. Věděla jsem, že se dřív nebo později někdo ozve, ale prostě si myslím, že je to pořád ještě FF, ve kterém nemusí být všechno jako v originálním Narutovi, no ne? Smiling Jinak ti samozřejmě znovu děkuji za přečtení, hvězdy i komentář Smiling

Obrázek uživatele Tory
Vložil Tory, Út, 2012-10-30 17:22 | Ninja už: 4319 dní, Příspěvků: 788 | Autor je: Konohamarova chůva

Moc pěkná povídka Laughing out loud Tsunade a její pocity vážně procítěné, a dobře jsi volila slova Laughing out loud

[/hide]

Občas si tak večer ležím v posteli, dívám se na hvězdy a říkám si: Kde mám ku**a střechu?!
Tobiho syn je hodný chlapec! Ne! Tobiho dcera je ještě hodnější chlapec!! *by Somča Laughing out loud *
Gaiův táta: Sobečtí lidé jsou... jako kočky. Gai: A chlupatí lidé? Gaiův táta:Taky jako kočky. xDDD

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Út, 2012-10-30 20:52 | Ninja už: 5193 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

O to jsem se hodně snažila, jsem ráda že to tak nakonec dopadlo. Děkuji Smiling

Obrázek uživatele Mullyda
Vložil Mullyda, Po, 2012-10-29 22:32 | Ninja už: 5115 dní, Příspěvků: 328 | Autor je: Pěstitel rýže

Mě furt nedocházelo kdo to je, nebo spíš proč to nepíšeš v mužskym rodě pro Naruta, ale dát tam na konci že je to pro Tsunade. PARÁDA!

Oculum pro oculo, Dentum pro dente et Malum pro malo.
Me-ni wa me-o, Ha-ni wa ha-o to Aku-ni wa aku-o.
Oko za oko, Zub za zub a Zlo za zlo.

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Út, 2012-10-30 20:51 | Ninja už: 5193 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuju ti Smiling

Obrázek uživatele Ronnie
Vložil Ronnie, Po, 2012-10-29 14:07 | Ninja už: 4283 dní, Příspěvků: 54 | Autor je: Prostý občan

Moc se mi to líbí Smiling

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Po, 2012-10-29 18:34 | Ninja už: 5193 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

To jsem rádá, díky Smiling

Obrázek uživatele Thomynátor
Vložil Thomynátor, Ne, 2012-10-28 14:22 | Ninja už: 4217 dní, Příspěvků: 28 | Autor je: Prostý občan

Ahoj,
na začátek musím opět napsat, že jsem rád, že se tu mezi tou kupou rozepsaných sérií najde také sem tam nějaká jednorázovka!
A ted bych se rád pokusil tvou povídku nějak rozebrat.
Vlastně už samotný název mě dostatečně zaujal a díky němu jsem tuto povídku rozklikl. Většinou dávám na první dojem a takhle skvěle zvolený název dostane člověka do situace, kdy chce stále víc a víc vědět, co se pod tímto názvem vlastně skrývá.
Krásně se mi to četlo, všechno plynulo tak jak má, nikde jsem se nezadrhl a žádnou gramatickou chybu snad také neviděl. Kromě těch čárek, některé jsou tam kde být nemají a jiné zase chybí tam kde by býti měli, takže na toto si dávej určitě pozor.
Samotný text mě ale dostal. Bylo to procítěné, cítil jsem se tak, jako se musela právě v tu chvíli cítit Tsunade a to se mi nestává moc často. Ty jsi na mě dokázala přenést to, co cítila ona a to je opravdu chvályhodné. A celý příběh, ač maličko ohraného tématu, zachránilo skvělé zpracování. Takže si jedniznačně těch mých pět hvězd zasloužíš.

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Ne, 2012-10-28 20:13 | Ninja už: 5193 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Moc ti děkuji Smiling Ano máš pravdu, že na názvu opravdu záleží, protože povídku s nezajímavým názvem by asi těžko někdo vůbec otevíral, i kdyby byla sebe krásnější. Takže jsem se snažila vybrat název takový, který by v lidech vyvolal přesně ten pocit, který jsi sám popsal už ve svém komentáři.
Jsem opravdu moc ráda, že to na někoho působilo tak, jak to působit mělo, těší mě to. A samozřejmě na čárky se snažím dávat pozor, ovšem občas mi to prostě ujede a já ty chyby v nich nevidím ani po několikátém dalším přečtení(budu s tím muset něco dělat Laughing out loud ).

Obrázek uživatele HiTomi-chan
Vložil HiTomi-chan, So, 2012-10-27 09:39 | Ninja už: 4545 dní, Příspěvků: 1154 | Autor je: Pěstitel rýže

Velká Gratulace Hoshinko. Smiling 1000 dní je krásné, a kulaté. Laughing out loud
Jinak k povídce, líbila se mi, moc se mi líbila. Už od začátku jsem celkem tušila, že to bude Tsunade, a když sem to nakonec tam přečetla, tak jsem si tak praštila od štěstí do stolu. (Asi bych to měla přestat dělat, nějak se vždycky trošku otřese, je velmi nestabilní).. Tak jo, bylo to krásné, pěkné, a já se těším na něco dalšího od tebe. Smiling

Přátelé jsou jako brambory, když je sníte, tak zemřou...
Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
Hloupost a pýcha na jednom dřevě rostou..

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, So, 2012-10-27 17:44 | Ninja už: 5193 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Jé, děkuju ti moc HiTomi-chan, od tebe pochvala pokaždé zahřeje u srdce Smiling
A k dodatku: To by mě vážně nenapadlo, že mi tohle někdo někdy nabídne! Laughing out loud Samozřejmě, že bych od tebe chtěla někoho nakreslit, byla by to čest. Nevím jak se ti kdo kreslí , ale ráda bych bud Kakashiho, nebo Asumu, vyber si Laughing out loud Ještě jednou ti moc děkuju Smiling

Obrázek uživatele HiTomi-chan
Vložil HiTomi-chan, Po, 2012-10-29 19:57 | Ninja už: 4545 dní, Příspěvků: 1154 | Autor je: Pěstitel rýže

To by ses divila.. Hej bylo mi jasné, že si řekneš o Kakashiho, nebo Asumu. No nic, ještě se uvidí. Každopádně nečekej moc brzo. Je toho moc a já toho furt přidělávám, ale vůbec mě to nesere.. No nic, já za to nic nechci, pokud se ti chce, tak můžeš, ale mě stejně nenapadá co.. Laughing out loud
No nic jinak nemáš zač'! Smiling

Přátelé jsou jako brambory, když je sníte, tak zemřou...
Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
Hloupost a pýcha na jednom dřevě rostou..

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Po, 2012-10-29 21:06 | Ninja už: 5193 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

To nevadí,kdo si počká, ten se dočká Laughing out loud Smiling Dobře, tak já něco vymyslím, děkuju!

Obrázek uživatele Camelia
Vložil Camelia, So, 2012-10-27 09:23 | Ninja už: 4709 dní, Příspěvků: 1469 | Autor je: Pěstitel rýže

Docela zajímavá povídka. Mělo to v sobě něco, nebo alespoň jeho část, dobrá práce. A gratuluju! Smiling

Ach ten sentiment...

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, So, 2012-10-27 17:45 | Ninja už: 5193 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Milá Camelio, děkuju moc Smiling

Obrázek uživatele -Sayuri Rin-
Vložil -Sayuri Rin-, So, 2012-10-27 08:47 | Ninja už: 4318 dní, Příspěvků: 232 | Autor je: Pěstitel rýže

Moc se mi to líbí velmi dobrá práce!!!!! a 1000 dní páni gratulujiZ lásky

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, So, 2012-10-27 17:31 | Ninja už: 5193 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Díky, moc si toho vážím Smiling