manga_preview
Boruto TBV 09

Ponožky v sandálech 005, Kravata

PicsArt_1343660238169_2.jpg

Akyu uhlazovala všem figurínám oblečení a u toho si pískala jakousi písničku. Potom začala ze zadního skladu nosit krabice plné kravat a motýlků, kterýma se neustále prohrabovala a hledala nějaký, který by doladil celý oblek na figuríně. Když vtom uslyšela zvonek. Do obchodu vešel nějaký mile se usmívající muž a pěkně ji pozdravil.
"Dobrý den, co byste si přál?" zeptala se nedočkavě Akyu, protože moc zákazníků zatím neměla, a úsměv mu oplatila. Muž přešel až k pultu, za kterým Akyu stála a zadíval se jí do očí. Potom si všiml, že zrovna něco vybírá v krabici s kravatami a tak využil situace.
"Potřeboval bych nějakou kravatu..." začal a Akyu ho pečlivě poslouchala, aby nic nezkazila.
"Chystám se na rodinnou slavnost a nemám žádnou, protože to obvykle nenosím. Takže, co by jste mi doporučila?" Mrkl na ni. Akyu naklonila hlavu.
"To je podle toho, jakou barvu košile máte." řekla a začala vyjmenovávat spoustu dalších věcí které ovlivňují výběr správné kravaty. Když si muž všechno vyslechl a na všechno odpověděl, Akyu si udělala nějakou představu, zalovila v krabici a potom vytáhla světle fialovou kravatu s tmavými proužky. Jak bylo vidět, muž z ní byl dost odvázaný.
"Mohl bych si ji tady vyzkoušet? Snad chápete, abych nekoupil něco, co by mi vůbec neslušelo." Akyu samozřejmě přikývla, protože ten muž působil mile a navíc, ke každému zákazníkovi, který má o něco zájem, se musí chovat pěkně. Jde přece hlavně o kšeft.
"Je mi to trochu trapné, ale ještě nikdy jsem na sobě kravatu neměl, jsem spíš typ na volné tričko a vytahané tepláky. Nemohla by jste mi s tím zavazováním pomoct?" zeptal se se sklopenýma očima a Akyu se na něj roztomile usmála.
"Jasně že vám pomůžu." řekla, stoupla si k němu a omotala mu kolem krku kravatu. Muž ji při tom skenoval milý pohledem, ale když Akyu začala kravatu zavazovat, rychle po ní hmátl a chytil ji za cop. Akyu v bolesti pustila kravatu, která na muži zůstala jenom tak viset a se strachem v očích na něj hleděla. Muž ruku ještě více zvedl, až malém Akyu nějaké vlasy vytrhl. Akyu začala skákat, protože tím si vlasy uvolňovala, ale muže to zjevně rozčílilo.
"Sedni si!" přikázal jí a když vzdorovala, vlepil jí políček, který Akyu srazil na zem.
"Co po mně chcete?" zeptala se třesoucím se hlasem a modlila se, aby každou chvíli dorazil Jiraiya, nebo zákazník, nebo kdokoliv!
"Pobavit se." odpověděl muž, nechutně si olízl ret a mrkl na ni. Akyu se zatajil dech, když si představila, co tady s ní má v plánu dělat a začala zoufale křičet o pomoc. To ale neměla dělat, protože muž ji probodl pohledem a skopl ji na záda. Akyu se ale posadila a přisunula se ke zdi.
"Jestli nebudeš dělat, co ti řikám..." začal vyhrožovat, ale nedokončil. Místo toho se na Akyu usmál, až úsměv přešel v děsivý smích, který se rozléhal po celém obchodě. Znělo to, jako smích nějakého narušeného člověka, nějakého psychopata. A ten psychopat do Akyu začal surově kopat a potom z ní strhal některé kusy oblečení.

Jiraiya se plahočil po Konoze a hlasitě mu kručelo v břiše. Litoval, že se alespoň nenasnídal a i když předchozí den měl nejméně tři porce na oběd, stejně mu vyhládlo. Právě teď měl namířeno k Akyu i přesto, že se mu zrovna moc nechtělo, ale představa, že někdo právě teď ubližuje jeho milované Tsunade ho hnala dál. Jiraiya zabočil za velmi známý roh, který značil, že k obchodu už je to opravdu kousek, ale potom spatřil někoho, jak z obchodu vychází a trošku zpozorněl, protože i když mu do tváře neviděl, ten muž mu byl hodně povědomý. Jiraiya došel ke dveřím a s úsměvem otevřel dveře, které potom za sebou zavřel.
"Ahoj Akyu." Pozdravil, ale odpovědi se mu nedostalo, tak začal očima těkat po obchodě a hledal ji. Jiraiya najednou dostal strach, protože to se ještě nestalo, aby tu Akyu nebyla. Ale musela tady být, protože před chvílí odsud odcházel ten člověk. Potom uslyšel tenké zasténání a tak otočil hlavu po směru.
"Akyu?" zkusil to ještě, ale znovu se mu už odpovědi nedostalo. Jiraiya už začal myslet na nejhorší a tak rychle obešel dřevěné nohy a přiskočil k pultu. Sevřel se mu žaludek a celý se nemohl ani pohnout. Akyu ležela na studené podlaze, bez známek života, na rukou a po celém těle měla modřiny, oblečení celé potrhané a kolem leželo spoustu vytrhaných vlasů. Jiraiya překonal svůj prvotní šok, rychle k dívce přiskočil a chytil ji za ruku.
"Akyu, Akyu slyšíš mě?" zkusil to pro jistotu. Akyu ztěžka otevřela oči a hleděla na něj s prosebným výrazem v tváři.
"Co se stalo? Kdo ti to udělal?" zeptal se ještě pořád hodně vyjvený Jiraiya i přesto že věděl, že nebude schopna mluvit. Nejspíš ta zranění byla mnohem horší, než to na první pohled vypadalo. Jiraiya nevylučoval ani vnitřní krvácení. Akyu se ale zmohla na otevření svých úst a chraptivým, skoro neslyšitelným hlasem mu pověděla, co se zhruba stalo a co ji bolí. Když v tom to Jiraiyovi došlo!
"Ten hajzl zpropadenej!" vyskočil na nohy a vší silou praštil pěstí do stolu když mu došlo, že ten chlápek, který mlátí jeho milovanou Tsunade to teď udělal i Akyu! Jiraiya byl celý rozpálený, že si skoro nevšiml Akyu, která po něm něco chtěla.
"Mohl bys zavolat záchranku..." zachraptěla znovu. Jiraiya okamžitě vytočil první pomoc a potom znovu obratně přiklekl k dívce. Ta jen ztěžka držela víčka otevřené a nemohla se snad ani pohnout. Vypadalo to, že chlap jí vrazil pěst do břicha, nebo do nějaké části hrudníku, protože Akyu se snažila Jiraiyovi říct, že jí připadá, jakoby ji na hruď tlačil obrovský balvan.
"Neboj zlato, všechno bude dobrý. Oni ti tam pomůžou." konejšil ji Jiraiya, který se sám divil, že vůbec dokáže takhle klidně mluvit. Nezamaskoval ale svoje ruce, které se mu třásly a po čele mu stékaly kapičky potu. Rád by Akyu taky políbil, ale vzhledem k tomu, že Akyu měla úplně rozražený spodní ret by to nebylo nijak ideální, a tak se sehnul a jemně jí fouknul do vlasů. Nejraději by okamžitě vyskočil, toho chlapa dohonil a roztrhal ho na kusy. Všechno to v něm vřelo a Jiraiya se modlil, aby ta záchranka konečně přijela a on se mohl nerušeně vykřičet, ale věděl že musí zachovat chladnou hlavu.
Když konečně uslyšel houkání sanitky, gestem uklidnil Akyu, že všechno je v pořádku a že už jsou tady. Saniťáci vtrhli do obchodu, naložili Akyu na nosítka a potom se začali Jiraiyi vyptávat, co se stalo, protože ona toho nebyla vůbec schopná. Jiraiya jim všechno vyklopil, i když věděl, že toho chlápka si bude muset na starost vzít sám. Akyu ho se strachem v očích pozorovala a Jiraiya měl pocit, že snad slyší její hlasitě bijící srdce. Nastoupil za Akyu do sanitky, potom pomohl se zavřením dveří, posadil se vedle ní a stiskl jí ruku.
"Všechno bude dobré. Zvládneme to spolu." utěšoval ji a přitom jí hleděl do očí. Jiraiya měl při pohledu na ni co dělat, aby se sám nerozplakal, ale věděl, že Akyu je silná a že všechno bude dobré. Když se znovu otevřely dveře sanitky, saniťáci vynesli Akyu ven.
"Co s ní budete teď dělat?" zeptal se starostlivě Jiraiya a pořád jí tiskl ruku.
"My nic, ale doktoři se už chystají na její operaci." Jiraiyu zamrazilo a trošku nemotorně se posadil na nepohodlnou nemocniční židli, protože věděl, že dál už s Akyu nemůže, místo toho tu mohl jenom sedět a čekat. Sepjal ruce a snažil se zakrýt slzy. V poslední době se toho prostě na něj navalilo hrozně moc a Jiraiya už nevěděl, jak se s tím vším má vyrovnat. Rvalo mu srdce, že Akyu nemůže nijak pomoct, ale i přes to že ji teď operovali a Jiraiya se kvůli ní klepal strachy, jeho myšlenky směřovaly taky k Tsunade. Viděl toho chlapa, jak odchází z obchodu a domyslel si, že měl namířeno právě k ní. A místo toho, aby jí pomohl, tu musel nečinně sedět a čekat.
"Teď je hlavní, aby byla v pořádku Akyu. Pak půjdu za Tsunade." brblal si pořád dokolečka, aby si to vtloukl do hlavy.

Poznámky: 

Já vím, že jsem to možná trochu zkomolila a je to vlastně takový průměrný, možná lehce podprůměrný díl. Jsem si vědoma chyb a na svou obhajobu klasicky nic nemám Laughing out loud Každopádně tohle je zbrusu nové pokračování Ponožek a já jsem ráda, že jsem ho vůbec dala dohromady Smiling

4.875
Průměr: 4.9 (16 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Ne, 2019-01-06 22:59 | Ninja už: 5712 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Mise3S: Jen, co se objevilo trochu akce, hned to musí být ten druh, co zrovna není můj oblíbený, ale uvidíme, kam až to povede. Znovu se musím přiklonit k názoru od Kakari. Opravdu Jiraiya není ten typ, co by jen seděl a čekal. On byl muž činu, co spíše konal, i když ho to zabilo, ale to odbíhám, snad se to nějak začne vyjasňovat. Hlavně mě zajímá, co je ten zmetek zač, že by někdo od Orochimara?

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele HiTomi-chan
Vložil HiTomi-chan, St, 2012-09-26 16:05 | Ninja už: 4549 dní, Příspěvků: 1154 | Autor je: Pěstitel rýže

Aye! Smiling Moc pěknej díl, samozřejmě jako vždy. Smiling Těším se na pokračování. Smiling

Přátelé jsou jako brambory, když je sníte, tak zemřou...
Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
Hloupost a pýcha na jednom dřevě rostou..

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Čt, 2012-09-27 09:56 | Ninja už: 5196 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuji ti moc Hitomi! Smiling

Obrázek uživatele Ronnie
Vložil Ronnie, St, 2012-09-26 12:33 | Ninja už: 4287 dní, Příspěvků: 54 | Autor je: Prostý občan

Mě se to právě moc líbí, Jirayovo nic nedělání je sice trošku divné, ale jinak jako děj povídky se mi líbí Eye-wink Smiling Těším se na další díl Laughing out loud

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Čt, 2012-09-27 10:01 | Ninja už: 5196 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuju, jsem ráda že se líbí Smiling

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, St, 2012-09-26 11:27 | Ninja už: 5328 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: ONLINE, Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Začátek byl zajímavý. Zdá se, že se po Konoze potuluje násilník, který si očividně nepřišel vyřídit účty jen s Tsunade. Možná si takhle vyřizuje účty s Jiraiyou, když zatím napadl jenom (možná že ale ne) “jeho“ holky. Uvidíme. Každopádně k první části bych ti chtěla doporučit, abys více používala osobní zájmena nebo popis postav. Jméno Akyu jsi použila 17x, což je vzhledem k tomu, že čtenáři bylo jasné už při čtení první věty, že v místnosti je ona a byla tam po celou dobu jedinou ženou, opravdu zbytečné a plynulost tvé povídky to akorát zatěžuje.
No a Jiraiya… Nezlob se na mě, ale v tvém podání se mi přestává líbit. Připadá mi účelový. Mám pocit, že ho vedeš tam, kde ho jednoduše potřebuješ mít a nebereš zřetel na to, že ta postava už nějaký charakter má (krom kladného vztahu ke skleničce a minisukni kratší než by bylo záhodno Eye-wink ). Protože jinak si nedokážu vysvětlit, proč sedí v čekárně nemocnice, kde není k ničemu a už dávno neleze oknem do Tsunadiny kanceláře.


Možná že se ale ve svých úvahách totálně mýlím a nakonec se vše skvěle vysvětlí Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Čt, 2012-09-27 17:19 | Ninja už: 5196 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Moc ti děkuju za kritiku, vážím si toho že si dáváš práci mi jí ke každému dílu napsat Smiling Tvoje rady si beru k srdci, ještě jednou díky Smiling

Obrázek uživatele MangeykouKakashi
Vložil MangeykouKakashi, St, 2012-09-26 08:31 | Ninja už: 4316 dní, Příspěvků: 77 | Autor je: Prostý občan

Celý večer jsem v pondělí očumoval nejnovější fanfiction a pořád žádný nový díl Ponožek v sandálech! Věř mi nebo ne, ale vážně jsem se začínal bát, jestli se ti něco nestalo. xD Tak jo, k dílu: Vůbec nebyl zkomolený, pravé naopak jsem z toho měl mrazení na zádech, a to se mi moc často nestává! Musím tě pochválit, protože takový vývoj události jsem fakt nečekal, klobouk dolů Smiling

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Čt, 2012-09-27 09:58 | Ninja už: 5196 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuji ti moc Smiling Vážím si toho!