manga_preview
Boruto TBV 07

Ponožky v sandálech 004, Je tu ještě Tsunade

PicsArt_1343660238169_2.jpg

Jiraiya očima sledoval pohyby Akyu, vlnící se do rytmu hudby, která se linula z rádia restaurace. Akyu si to zjevně užívala a nevnímala Jiraiyu, který na ni už několikrát volal, aby toho nechala a šla si za ním sednout. Jenže ten alkohol s ní dělal divy.
"Buď jsi ohluchla z té hudby, nebo ti vážně hráblo!" zakřičel na ni Jiraiya, ale Akyu se na něj ani nepodívala. Prostě mu vůbec nevěnovala pozornost a místo toho se lepila na nějakého supermladého chlápka, který, jak sama řekla, byl podle jejího gusta a Jiraiya se mohl ukousat žárlivostí. Poprosil barmana o další sklenku, usrkl si z ní a mrzutě se znovu otočil na celkem udýchanou Akyu, která si právě mířila odpočinout na židli vedle Zvrhlíka. Jiraiya do sebe rychle nalil whiskey, zaplatil a dřív než si Akyu stihla sednout vedle něj, vstal.
"Co děláš?" zeptala se ho zamračeně, když do něj vrazila.
"To jsem nechtěl, promiň." vykoktal Jiraiya, protože jeho plán byl před Akyu rychle utéct a místo toho tady do ní vráží. Akyu tedy pokrčila rameny a objednala si.
"Počkej, ty někam odcházíš?" zeptala se potom překvapeně a chytila Jiraiyu za ruku tak, aby nemohl odejít. Ten se jí ale vysmekl.
"Jo."
"A to jako proč? Ty se na mě snad zlobíš? Vadí ti, že jsem s ním tancovala?" Ukázala na chlápka a Jiraiya jenom pokrčil rameny, stejně jako před chvílí Akyu a pohled mu tupě směřoval do země.
"Můžeš mi odpovědět?" Dožadovala se odpovědi hodně nervózní Akyu. Jiraiya začal zvažovat možnosti, i když pod vlivem whiskey byl ve svém přemýšlení značně omezený. Buď řekne, že se na ni zlobí, ale pak bude muset vysvětlovat, že nedokáže překousnout toho chlapa, ke kterému se tak lísala. Nebo jí řekne, že ne a vyhne se tak jakémukoliv vysvětlování.
"Na co že ses mě ptala?" zeptal se unaveně a předstíral, že se mu klíží víčka. Akyu protočila panenky a otázku mu zopakovala.
"Ne, nezlobím. Můžu jít?" Akyu tedy spokojeně přikývla a Jiraiya ji tam nechal samotnou, jenom s NÍM. Nemusel přeci vidět, co tam asi budou dělat, vlastně už jen z té představy se mu obracel žaludek. Jiraiya se v ten okamžik přistihnul, že je žárlivý jako pes, kterému seberete jeho oblíbenou hračku a dáte ji kočce. Plácnul se tvrdě do obou tváří, aby se vzpamatoval, i když to tedy moc nepomohlo, a bolestně zasyčel.
"Snad nejsem tak majetnický." zašeptal do tmy, ale tuhle vyřčenou myšlenku okamžitě zavrhl stejně, jako zavrhl možnost, že by se snad na Akyu jakkoliv vázal.
"Jsem přeci Žabí poustevník! Všechno dělám na vlastní pěst a na nikoho se nevážu!" Přesvědčivě a rozhodně zaburácel do tmy a přitom před sebou symbolicky zatnul pěst.
"Ale je tu ještě Tsunade..." Už si vůbec nebyl tolik jistý, co k němu Tsunade vlastně cítí, jestli vůbec něco, protože po tom kouzelném polibku mu jenom tak jednoduše oznámila, že spolu být nemůžou a utekla. Zvrhlík absolutně její činy a myšlení nechápal. Vlastně jakkoliv chápat ženy mu dělalo problém a i když se jimi vlastně celý život zabýval, pochopit způsob jejich myšlení nedovedl.
Jiraiya se toulal po Konoze a naslouchal zvukům poněkud živějšího nočního města. Měsíc byl v úplňku a to Jiraiyu dostalo do jakéhosi vnitřního neklidu a tak to ventiloval hádáním se sám se sebou. Nebo že by to snad nebylo kvůli měsíci?
"No vida! My o vlku a vlk za dveřmi." pomyslel si Jiraiya, když si všiml Tsunade vycházející z nějakého podniku. Tsunade si ho ale nejspíš nevšimla, což bylo vlastně dobře, protože Jiraiya se s ní rozhodně nechtěl potkat. Rozhodně ne teď, když je cítit alkoholem a jeho chůze o něm lecos vypovídá. Už už se chystal se obrátit a odejít, ale spatřil, jak ze stínu domu vyšla nějaká postava, mrštně se přemístila k Tsunade, chytila ji za vlasy a táhla ji k lavičce. Jiraiyovi se zatajil dech a na vteřinu se mu zastavilo srdce, které potom začalo bušit ještě tisíckrát rychleji než předtím. Vnímal, že mu úplně zdřevěněly nohy, a když se konečně přinutil s nimi pohnout, přiblížil se blíže k nim, aby slyšel jejich rozhovor, ale ne zase moc blízko, aby si ho nevšimli.
"Buď ticho kočičko, nebo bude zle." Slyšel hodně zřetelně toho muže, který mluvil na Tsunade a přitom ji surově držel za tváře tak, aby se mu dívala do očí. Jiraiya byl dost blízko na to, aby jim oboum viděl do tváře. Viděl, že ten muž měl krátké vlasy, strniště na bradě, neoholený knír a ostré rysy. Byl oblečený do elegantního obleku a taky se pohyboval spíše jako normální občan, takže to vypadalo, že rozhodně není žádný Shinobi.
"Proč by se ale Tsunade nechala napadat někým takovým?" problesklo Jiraiyovi hlavou. Měl sto chutí jí pomoct, ale věděl, že teď na to není vhodná doba a jedním z důvodů bylo právě to, že byl dost opilý.
"Nech mě!" zakřičela Tsunade, když jí muž začal víc tahat za vlasy.
"Jestli budeš řvát, nacpu ti do té pusy hadr." upozornil ji se vztyčeným ukazováčkem, ale Tsunade nepřestala. Muž tedy splnil, co jí před chvílí řekl a do pusy jí dal nějaký kus umaštěného hadru, potom vstal a vlasy jí pustil. Tsunade se po tvářích začaly koulet slzy a tak se sesunula na kolena, sepjala ruce a začala ho prosit, aby toho nechal. Jiraiya si všiml, že má na rukou velké fialové modřiny a úplně rozedrané klouby.
"Vstávej!" rozkázal muž, usmál se na ni a olízl si spodní ret, Tsunade se tedy pokusila vstát, ale nešlo to. Muž jí pevně stiskl ruku, div ji nerozdrtil a škubnul k sobě tak, aby se jí podařilo zvednout. Tsunade vyšel z mezery v puse, kde neměla hadr, krátký sten způsobeny bolestí a tak si hned pusu zacpala rukou a zavřela oči, protože přesně věděla, co přijde. Muž se po ní ohnal a Tsunade vlepil na tvář facku. To už Jiraiya nevydržel a musel se odvrátit, nikdy by do sebe neřekl, že je taková poseroutka. A čeho se bál? Toho chlapa? To byl přeci nesmysl, vždyť toho by zabil levou zadní. Byl by na něho snad i skočil, ale vzhledem k tomu, že tam s ním byla Tsunade... Nemohl se ani pohnout, i když věděl, že by ji tak zachránil.
Tsunade i s tím chlapem mu zmizeli z očí a Jiraiya se svalil na trávu a obličej skryl zoufale v dlaních. I když on je úžasný a nepřemožitelný Jiraiya, má svoje slabé stránky a jednou z nich je právě tahle žena.

Jiraiya se probudil na pohovce u televize a zjistil, že ho totálně bolí za krkem. Bylo to nejspíš z nepřirozené polohy, ve které po zbytek noci spal. Když si vzpomenul na všechno co se včera večer stalo, opustila ho veškerá chuť něco dělat a tak si raději znovu lehl a pozoroval bílý strop nad sebou.
"Do háje, co mám teďka jako dělat?" Položil si ruce za hlavu, ale potom se přinutil vstát.
"Neměl jsem včera chlastat." řekl a chytil se za hlavu, která ho ze včerejška ukrutně bolela. Potom se rozmáchl a pěstí udeřil do zdi a tím ji prorazil. Kousky zdi mu nalétaly do očí, které mu z toho rázem zrudly a začaly slzet. Jiraiya si naštvaně oči promnul, ale tím jenom kousky v nich rozptýlil.
"Kdybych byl střízlivej, tak bych nebyl zbabělec a zabil bych toho hajzla, kterej to Tsunade udělal!" Dával si za vinu všechno, co se včera stalo. Ale co když ten chlap Tsunade týrá už déle? A co když je právě on tím důvodem, proč s Jiraiyou nemůže být? Konečně si Jiraiya přestal všechno vyčítat a začal myslet logičtěji. Potom ho napadlo, že by se s celou věcí mohl svěřit Akyu, i když nejdřív kvůli včerejšímu večeru nechtěl, ale potom si uvědomil, že Tsunadino bezpečí je důležitější, než nějaká jeho nesmyslná žárlivost. Tak tedy vyšel z bytu směrem k obchodu, ve kterém Akyu pracovala.

Poznámky: 

Konečně je tu nový týden a s ním nový díl Ponožek! Dnes tedy slibovaná menší akcička, která bude příštím dílem určitě pokračovat. Snad jsem moc nezklamala Sticking out tongue A samozřejmě za kritiku, názory, hodnocení budu nesmírně ráda, děkuji!

4.933335
Průměr: 4.9 (15 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Ne, 2019-01-06 21:47 | Ninja už: 5686 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Mise3S: No, pěkně si to okořenila, jen, co je pravda. Soudě podle odpovědí, co jsem si načetla níže, je jasné, že víš, co se bude dít, ale i přesto musím souhlasit s Kakari. I kdyby by byla situace sebevážnější, Jiraiya by za Tsunade položil život, aby ji dokázal, že i přes všechny nedostatky je muž, na kterého je spolehnutí a stojí za to, aby ho někdo miloval.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, St, 2012-09-26 09:52 | Ninja už: 5301 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Pořád se to čte moc dobře, řekla bych, že na tom se už asi nic nezmění. Tvůj styl mi zřejmě sedl.
Ale nad obsahem mi začíná rozum stát… Jiraiya se jen tak dívá, jak někdo ubližuje bezbranné ženě? Co na tom že byl pod obraz. Dokázal se postavit Orochomarovi i v horším stavu, natož nějakému chudákovi, co jak píšeš, zjevně nebyl shinobi. A Tsunade? Vždyť je to Hokage, notabene Hokage, která nejde pro ránu daleko!
Nezbývá mi než doufat, že to máš dobře promyšlené a tohle se nějak vysvětlí Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, St, 2012-09-26 10:12 | Ninja už: 5170 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Opět ti patří moje díky, tvoje komentáře mě dokážou potěšit Smiling K tvému postřehu ohledně Tsunade se ale nebudu vyjadřovat, abych neprozradila následující děj příběhu, snad mě chápeš. Ohledně Jiraiyi to mělo vyznít tak, že má sice o Tsunade strach, ale má z ní taky obrovský respekt hlavně proto, co se stalo v minulosti a též proto, co se stalo minulý den. Snad jsem to dostatečně vysvětlila Smiling

Obrázek uživatele MangeykouKakashi
Vložil MangeykouKakashi, St, 2012-09-19 19:17 | Ninja už: 4289 dní, Příspěvků: 77 | Autor je: Prostý občan

Dobrý dobrý dobrý! Laughing out loud Musím ti říct Hoshiko, má to grády a moc se mi to líbí. Tsunade chudinka, Jiraiya srágora a Akyu tvrďačka na entou Laughing out loud Vážně dobrý!

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, St, 2012-09-19 19:39 | Ninja už: 5170 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuju ti moc, jsem ráda Smiling

Obrázek uživatele MangeykouKakashi
Vložil MangeykouKakashi, St, 2012-09-19 19:17 | Ninja už: 4289 dní, Příspěvků: 77 | Autor je: Prostý občan

Dobrý dobrý dobrý! Laughing out loud Musím ti říct Hoshiko, má to grády a moc se mi to líbí. Tsunade chudinka, Jiraiya srágora a Akyu tvrďačka na entou Laughing out loud Vážně dobrý!

Obrázek uživatele E-Fox
Vložil E-Fox, St, 2012-09-19 18:14 | Ninja už: 4266 dní, Příspěvků: 193 | Autor je: Pěstitel rýže

úžasný XD pěkně to navázalo směr... ať mu jiraiya dá co proto zaslouží si to! Smiling

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, St, 2012-09-19 19:41 | Ninja už: 5170 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Ano, ano. Pokud se Jiraiya vzpamatuje, tak mu dá co proto Laughing out loud Ještě vlastně popravdě moc nevím, co by se mělo příště stát, ale snad dám dohromady nějaký vcelku dobrý díl. Děkuji Smiling

Obrázek uživatele Hanako_Uzumaki
Vložil Hanako_Uzumaki, Út, 2012-09-18 18:23 | Ninja už: 4299 dní, Příspěvků: 43 | Autor je: Prostý občan

Na tenhle díl jsem byla fakt hodně natěšená a rozhodně mě nesklamal Smiling Bylo tam trošku drama, zase vtip a tvůj fajnový styl Laughing out loud A příště mi to fakt dej přečíst, protože já vím že ten díl už máš napsaný X dní dopředu a mě se do pondělka čekat nechce Laughing out loud

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, St, 2012-09-19 15:08 | Ninja už: 5170 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuju ti moc sestřičko! Smiling Nedám, to by pak nebylo takové překvapení Laughing out loud

Obrázek uživatele TheMissUzumaki
Vložil TheMissUzumaki, Po, 2012-09-17 22:47 | Ninja už: 4762 dní, Příspěvků: 400 | Autor je: Prostý občan

Wow, super poviedka. Smiling Fakt som zvedavá ako to bude pokračovať. Smiling Laughing out loud

Len mi nejde do hlavy, že by sa Tsunade s jej brutálnou silou takto nechala niekým trýzniť.

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Út, 2012-09-18 05:55 | Ninja už: 5170 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuju ti moc Smiling A ohledně té Tsunade, všechno má své důvody a bude to určitě osvětlené v dalších dílech Smiling

Obrázek uživatele Ronnie
Vložil Ronnie, Po, 2012-09-17 21:38 | Ninja už: 4260 dní, Příspěvků: 54 | Autor je: Prostý občan

Wow! Tak tohle jsem opravdu nečekala, to nabírá fakt dobrý spád! Laughing out loud Ten Jiraya je ale strašpytel. Laughing out loud Každopádně jsem zvědavá na další týden, jak tedy bude akcička pokračovat! Eye-wink

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Po, 2012-09-17 21:51 | Ninja už: 5170 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Ano bude pokračovat, to se neboj Laughing out loud Jinak moc děkuji.

Obrázek uživatele HiTomi-chan
Vložil HiTomi-chan, Po, 2012-09-17 19:44 | Ninja už: 4523 dní, Příspěvků: 1154 | Autor je: Pěstitel rýže

Aye! Další dílek! Smiling To je úžasné, strašně jsem se na něho těšíla. Smiling Laughing out loud
A moc se ti povedl, je úplně parádní, jak jinak taky že? Si skvělá autorka. Smiling Kakashi YES
Skvělá akcička. :33 Dobře si to vymyslela. Smiling Jsem ráda, že si to neudělala tak, že tam prostě krutě vpad a zmlátil ho. Laughing out loud
Těším se na další díl. Smiling

Přátelé jsou jako brambory, když je sníte, tak zemřou...
Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
Hloupost a pýcha na jednom dřevě rostou..

Obrázek uživatele Hoshiko Nanda
Vložil Hoshiko Nanda, Po, 2012-09-17 20:01 | Ninja už: 5170 dní, Příspěvků: 1020 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Děkuju ti moc! Smiling No jo, to byl záměr udělat ze Zvrhlíka trošku poseroutku Laughing out loud Však ale ono se to ještě vivine, všechno má své důvody Laughing out loud