manga_preview
Boruto TBV 07

Pravda o síle

"Je to váš osud Hinata-sama," řekl tehdy Neji a pozoroval zamlklou Hinatu, která stála klidně před ním.
Vzpomínala Hinata na poslední chvíle, kdy viděla Nejiho. Zemřel, když to nikdo nečekal. Hinata sevřela ruce v pěst. Od té události uběhly už tři roky a stále nikdo nevěděl, proč Neji zemřel, proč musel zemřít zrovna on.
"Hinato, není ti nic?" Zeptala se Hanabi své starší sestry. Dnes spolu trénovaly, ale Hinata byla pořád myšlenkami někde jinde. Dědička Hyuuga klanu se podívala na svou mladší sestru.
"Jsem v pořádku, myslím, že dnešní trénink stačil," řekla Hinata a odešla z cvičiště dřív, než mohla Hanabi něco říct. Hanabi ji jen zamyšleně sledovala a nechápala, co se s její sestrou děje.
Hinata zamířila na hřbitov, přímo k hrobu svého bratrance. Klekla si k hrobu a předklonila se, až se čelem dotýkala země. Přímo slyšela, jak jí Neji nadává, aby vstala, ale byla to jen její velká představivost. Neji už tu není a nikdy nebude.
"Co tu děláš?" Ozval se za ní hlas jejího otce. Hinata se prudce postavila a otočila se k otci čelem. Ten takovou reakci zřejmě nečekal.
"Přišla jsme za Nejim, skvěle se tu přemýšlí," vysvětlila Hinata svou přítomnost na hřbitově a pozorovala otce, který se jen ušklíbl.
"Nebyl důležitý, musel zemřít," řekl její otec a prohlížel si svoji nechápavou dceru. Hinata na něj překvapeně koukala, mysl jí uháněla jako splašená, když se to snažila odůvodnit různými věcmi.
"Proč by musel zemřít? Byl to můj bratranec a taky učitel," řekla Hinata a pozorovala stále svého otce, který nad jejím chováním jen zakroutil hlavou.
"Aby se jeho síla a schopnosti přenesli na tebe," vysvětlil Hiashi už trochu dopáleně. Hinata na něj jen nevěřícně zírala. Věděla, že před tím, než Neji zemřel, byla slabá a od té doby, co zemřel, zesílila a začala se mu více podobat, vlastně se začala podobat i svému otci.
"Proč?" Zeptala se Hinata na absolutně logickou věc, i když už částečně znala odpověď. Podívala se na své ruce a její představivost si s ní pohrávala, připadalo jí, jako by byly od krve, Nejiho krve.
"On byl z vedlejší větve a byl silnější než dědička klanu. Musel jsem něco podniknout, a když jsem se dozvěděl o tom, jak to zařídit, udělal jsem to," vysvětlil jí Hiashi a v hlase mu zaznívala zlost. Hinata věděla, že některé zákony Hyuuga klanu jí ještě nebyly odhaleny a tohle byl jistě jeden z nich.
"Ty jsi zabil svého synovce?" Zeptala se Hinata a nevěřícně na otce koukala. Začala se třást, ale nebylo to zimou, nýbrž strachem a zděšením.
"Ano, ale necítíš se teď silnější a mocnější?" Zeptal se jí Hiashi. Hinata věděla, že odpověď je ano, ale nebyla schopná si přiznat, že zesílila jen díky Nejiho smrti, i když věděla, že tomu tak s největší pravděpodobností je.
"Má hloupá a naivní dcerko," řekl Hiashi a s vítězným úsměvem na rtech odešel. Nechal tam Hinatu s celou pravdou o Nejiho smrti. Hinata se sesunula na zem a otřásala se pod nápory slz. Splnilo se jí jedno z jejích přání, zesílila, ale za jakou cenu.
***
Trvalo několik hodin, než ji našli. Bledá dívka ležela na zemi, mrtvé oči upírala na náhrobek a ruce v gestu jako by prosila o odpuštění. Hnědé vlasy jí zakrývaly tvář jako závoj a okolo ní byla kaluž krve. Nápis vyrytý vedle ní do země hlásal:"Otče, nech si svůj smrtící dar."
Takhle zemřela Hinata, která nedokázala unést břemeno, které jí otec předal. Všichni smutní a zklamaní, jen jediný člověk se tvářil překvapeně, když si přečetl nápis na zemi.

Poznámky: 

No, vím, že je to trochu depresivní,ale je to moje první povídka a jednorázovka k tomu Smiling Omlouvám se, jestli to některé z vás naštvalo,ale budu rozhodně ráda za nějáký ten komentík (ať kladný či záporný) Smiling

4
Průměr: 4 (15 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Aideilisa
Vložil Aideilisa, Ne, 2012-04-15 11:35 | Ninja už: 4451 dní, Příspěvků: 628 | Autor je: Prostý občan

No promin nic moc proč by Hiashi zabil Nejiho??? proč a kdyby si prohloubila emoce brala bych to jako super ale ani to tam nebylo...
Nesmyslný děj, skoro žádné emoce ale začátek dobrý... no 1. FF ok no časem se zlepšíš promin nehlasuju...

Obrázek uživatele jeremi
Vložil jeremi, Pá, 2012-04-13 23:47 | Ninja už: 5348 dní, Příspěvků: 711 | Autor je: Prostý občan

nějak nemohu překousnout, že by Hiashi zabil Nejiho (alespoň ne z důvodu v tvé ff), a jelikož na tom stojí celá povídka ... Sad

we all make mistakes, let's move on

když máš deštník v prd*li, neotvírej ho
dva kuchaři, jeden host
nikdo neměl dost

Naruto timeline - časová osa událostí v Narutovi (snad se to někomu bude hodit Eye-wink)

Obrázek uživatele anubiskt
Vložil anubiskt, Čt, 2012-04-12 11:37 | Ninja už: 5874 dní, Příspěvků: 184 | Autor je: Prostý občan

Nebudu hodnotit, jak by se zachoval Hyuuga klan, přece jen představivosti se meze nekladou. V závěru jsem měl husí kůži, protože se považuju za člověka, kterej se dokáže hodně vcítit do lidí, ale kdybys povídku prodloužila a postupně gradovala pocity, určitě by byly emoce větší. Sneslo to pohrát si s Hinatinou myslí, byla by to určitě dobrá sonda do velkého psychického dilematu:)

Dovolil jsem si dát 3 hvězdičky:)

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Po, 2012-04-09 19:43 | Ninja už: 5877 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Moc jmen, sebevražda nedává moc smysl, Hyuugové by s takovou nepřežili. Nápad skoro žádný. Nic moc.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Anata11
Vložil Anata11, St, 2012-04-11 20:33 | Ninja už: 4978 dní, Příspěvků: 998 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Připadalo mi to hrozně smutný, taky se mi strašně líbil ten nápad, moc krásný


Tam, kde tančí listy... A hoří oheň
Stín ohně se mihotá po vesnici.
A listy jednou opět vyrostou. Sandaime Hokage

Obrázek uživatele Akane
Vložil Akane, Po, 2012-04-02 16:25 | Ninja už: 5236 dní, Příspěvků: 290 | Autor je: Pěstitel rýže

Hezké. Jestli je to tvoje první jednorázovka, tak docela slibný začátek. Já už sice nějakou dobu píšu ale... *stydí se za sebe* Laughing out loud Vážně zajímavý nápad. Jak už bylo zmíněno, Hinatiny pocity a myšlenky by tomu rozhodně neuškodily (ono taky... člověk nespáchá sebevraždu z vteřiny na vteřinu) A mě osobně by se líbilo, kdyby Hiashimu aspoň jednu vrazila (za Nejiho)Laughing out loud Ale to je otázka vkusu. Vážně moc pěkné.

userbarz.com

userbarz.com

Free userbars


Akane podpis

Obrázek uživatele SumiyaKirie
Vložil SumiyaKirie, Po, 2012-04-02 13:29 | Ninja už: 4408 dní, Příspěvků: 423 | Autor je: Prostý občan

Mě se to líbilo Smiling) A děsně by mě zajímalo, kdo se tvářil překvapeně.

Obrázek uživatele Riu.Watake
Vložil Riu.Watake, Po, 2012-04-02 15:48 | Ninja už: 4396 dní, Příspěvků: 27 | Autor je: Prostý občan

Hiashi byl překvapenej...

Obrázek uživatele Pirate-Hunter
Vložil Pirate-Hunter, Po, 2012-04-02 13:23 | Ninja už: 5733 dní, Příspěvků: 23 | Autor je: Prostý občan

Jako první povídka to je dobrý. No já myslím, že by naopak měla žít a dělat to nejlepší aby využila "dar" který dostala od Nejiho. Ale je to tvá fikce, já jen že sebevraždy jsou mi proti srsti (Vash the Stampede).
Krátkost mi nevadila, možná, jak je zmíněno v komentu níže, by tam mohl být pokus o popis vnitřního rozhovoru Hinaty. A myšlenkový proud by mohla zakončit slovy já ti to fotře osladím, nebo tak nějak ^^.

Obrázek uživatele Riu.Watake
Vložil Riu.Watake, Po, 2012-04-02 15:54 | Ninja už: 4396 dní, Příspěvků: 27 | Autor je: Prostý občan

No mě ani nenapadlo že by mohla přežít a technicky vzato to nebyl dar od Nejiho, ale od jejího otce

Obrázek uživatele Sarah Nara
Vložil Sarah Nara, Po, 2012-04-02 07:48 | Ninja už: 4686 dní, Příspěvků: 473 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Mohlo to byť trochu dlhšie... predsa len je to jednorázovka Smiling A tiež by som brala keby boli trochu viac popísané pocity Hinaty... inak super Smiling

~FC for mestekova~

Moje FanFiction

Obrázek uživatele Riu.Watake
Vložil Riu.Watake, Po, 2012-04-02 15:55 | Ninja už: 4396 dní, Příspěvků: 27 | Autor je: Prostý občan

To je super nápad..příště to využiju Smiling