manga_preview
Boruto TBV 09

Doma v listí: kapitola 25. - Oči

Iwahi začala vyděšeně couvat, dokud nenarazila do zídky tvořící zábradlí. Přemýšlela, jestli pro ni nebude lepší se přes tu zídku vrhnout dolů, o oči přijít opravdu nechtěla.
Klaply dveře a na terasu vstoupila dospělá žena. Podle obličeje jí mohlo být kolem třiceti, ale díky dlouhým bílým vlasům působila starší.
„Setto, neříkala jsem ti, abys to děvče přivedl ke mně?“ mračila se a Iwahi poznala její hlas. Byla to ta samá žena, která bojovala proti týmu Choujiho-senseie, když Otomi přišla o oči.
„Probudila se moc brzo, tos měla ještě moc práce,“ protestoval Setto. „Navíc jsme se k tobě už chystali.“
„Dobře, tak si to děvče teď převezmu.“
To o mně mluví jako o kusu nábytku?
„No ták, Souhi, nebuď naštvaná...“
„Plním jen svoje povinnosti, Setto. A ty bys měl začít plnit svoje. A ty pojď se mnou,“ poslední větu směřovala k Iwahi, otočila se a zamířila zpět mezi chladné zdi. Dívka z Listové ji následovala.
„Proč chcete moje oči?“ odvážila se zeptat po cestě.
„Oči?“ žena se překvapeně zastavila. „Proč bysme měli chtít tvoje oči?“
„Každej chce moje oči, navíc Setto říkal...“
„Nikdo příčetnej v týhle vesnici by nechtěl tvoje oči. Chceme jen tvojí krev.“
Prošly pár chodbami a schodišti, než Souhi zavedla Iwahi do části vypadající jako nemocnice. Vstoupily do jednoho z pokojů, kde na ně čekal pobledlý bělovlasý muž se strhaným výrazem a zarudlýma očima. I přes četné vrásky, nevypadal starší než pětadvacet let. V okamžiku, kdy se jejich oči setkaly, aktivoval se v nich Sharingan. Muž viditelně zpanikařil, ale pohled odvrátit nedokázal. Iwahi také ne. Pár vteřin se snažila bojovat, ale nebylo jí to nic platné. Svět kolem ní zčernal.

Ocitla se na místě, kde už jednou byla. Poničené budovy, zhasnutá pouliční světla a spousta mrtvých těl. Mezi nimi někdo kráčel, skláněl se nad jejich tvářemi a něco s nimi prováděl. Když se dostal blíže, Iwahi šokovaně přestala dýchat. Jen na chvilku, i tady jí začalo být nepříjemné být bez vzduchu déle než pár vteřin. Maskovaný muž vyřezával mrtvým jejich oči a ukládal je do neprůhledné nádoby.
Kdo to je? A co chce dělat s očima mrtvých Uchihů? proběhlo Iwahi hlavou.

„Co že jsi to udělal?“ postarší prošedivělý muž vypadal naštvaně.
„Koupil jsem oči. Nebyly moc drahý a když naši lékařští ninjové potvrdí, že jsou v pořádku, tak to risknu. Jejich nositel může získat zajímavý jutsu...“
„Ty idiote! Jak si můžeš takhle zahrávat?!“
„Soukage-sama, já jsem podprůměrnej ninja, vesnici jsem víc na obtíž než k užitku. Takže když ty oči budou bezpečný, risknu je. Nechci jen přihlížet, jak ostatní brání vesnici, chci jim pomoct!“ bělovlasý mladík měl jasně modré oči a ve tváři zoufalý, prosebný víraz.
„Ne, Yuuto, já to zakazuju!“
„Prosím, Soukage-sama, nikoho neohrozim!“

Skupinka lidí se zastavila před vstupem do malé jeskyně. Jeden z ninjů vedl muže s očima převázanýma pruhem látky.
„Onii-chan, ne! Nechoď tam!“ děvče ve věku dvanácti, třinácti let se prodralo až k němu.
„Je to jen na pár let, Souhi, než zjistí, jak...“ slova se mu zasekla v hrdle.
„Můžeš umřít,“ fňukalo děvče.
„Když tam nepůjdu, umřu určitě. Vrátím se, neboj,“ usmál se.
Dívčiny modré oči se zaleskly, jak se od nich odrážel okolní led.
„Já to zjistim. Stanu se nejlepší lékařskou kunoichi na světě a najdu způsob, jak ti pomoct!“ prohlásila.
„To je dobře, Souhi, budu čekat.“

Iwahi se pomalu probírala. Ležela na měkké posteli a nad ní stála Souhi a usměrňovala její chakru.
„Co se stalo?“
„Já...“ Iwahi nevěděla, co říct. Je to cizí vesnice, nevim, jestli jsou přátelé nebo nepřátelé. Musim opatrně. „Nevím, zamotala se mi hlava...“
„Dobře. Fyzicky seš v pořádku, tak začneme,“ rozhodla Souhi. „Zůstaň ležet.“
Během pár minut přišli další dva lékařští ninjové a napojili Iwahi a Yuuta, ležícího na vedlejší posteli, na několik přístrojů a hadiček. Souhi dávala instrukce, a i když působila sebevědomě a věděla, co dělá, Iwahi v ní nemohla nevidět to malé vyděšené děvče. Sama byla také vyděšená, její vize minulosti jí zmátla jako nikdy. Nedokázala ani odhadnout, kdy se ty události mohly stát, Souhi zestárla, ale Yuuto skoro ne. Jako by si tahle vesnice hrála s časem.
Krev začala plnit hadičku od Iwahi k přístroji mezi postelemi. U něj stála Souhi a s precizností zkušeného chirurga pracovala s chakrou. Po chvíli Iwahi zavřela oči. Nebylo to nic zajímavého na pohled a chtělo se jí strašně spát.

Po následující týden Iwahi neměla na práci nic jiného, než nabírat síly. Odebrali jí co nejvíce krve mohli, aniž by jí to ublížilo, takže odpočinek opravdu potřebovala. Jednoho rána do jejího přiděleného pokoje přišla Souhi s výrazem, který odpovídal jejímu jménu a zkontrolovala Iwahin zdravotní stav.
„Zítra odcházíme, doprovodíme tě zpátky,“ prohlásila a než stihla Iwahi něco říct, odešla.
Na druhý den ráno pro ni přišel Setto, podal jí batoh se zásobami a dovedl ji do místnosti se stěnami pokrytými nejrůznějšími ornamenty. Po pár minutách došla Souhi, Setto poskládal velmi dlouhou sestavu pečetí a svět zmizel v oslnivém záblesku.
Ocitli se pod korunami stromů. Když Iwahi přešla opravdu nepříjemná nevolnost, rozhlédla se kolem. Okolní les nepoznávala, ale vypadal podobně jako lesy v Zemi Ohně.
„Kde to jsme?“ zeptala se lavinových ninjů.
„Někde mezi Listovou a Oblačnou,“ odpověděl Setto. „Přesně to nevim.“
„A jak jsme se sem dostali?“ Iwahina zvědavost přemohla její opatrnost,
Setto se usmál.
„Tak tohle je tajemstvím naší vesnice. Ale když se staneš mojí ženou, tak ti ho řeknu.“
Iwahi vytřeštila oči a její tváře zčervenaly.
„Dělam si srandu,“ mrknul a poté zvážněl. „Měli bysme vyrazit. Souhi?“
Bělovlasá žena již od jejich příchodu vypadala velmi soustředěně.
„V nejbližším okolí nikdo není,“ prohlásila. „Ale směrem na západ cítím velmi silnou zlou chakru.“
„Fajn, takže vypadneme, než si nás ta zlá chakra všimne,“ rozhodl Setto a zamířil na jih. Iwahi jej chtěla následovat, ale po pár krocích si všimla, že Souhi stále stojí na místě a hledí na západ.
„Souhi‑san?“
„Souhi, pohni, musíme doručit Iwahi v pořádku,“ zavrčel Setto.
„Běžte. Já se tam půjdu podívat.“
„Děláš si srandu? To chceš...“
„Já už nechci nic, Setto!“ odpověděla klidně, ale chladněji než sníh kolem její vesnice. „Ale nelíbí se mi mít za zádama něco, o čem nic nevim.“
„Dobře, tak se tam jdem podívat.“
„Ne, vy pokračujte v cestě, já vás za chvíli dohonim.“
„To ani náhodou. Buď pudem všichni, nebo nikdo. Nemá nejmenší smysl se rozdělovat. A nenecham tě tam jít samotnou, abys tý zlý chakře vběhla do náruče a nechala se zabít.“
Souhi si rezignovaně povzdechla a vyrazila na západ. Setto s Iwahi ji následovali. Ušli necelých sto metrů, když tu zlou chakru začala cítit i Iwahi. Nelíbilo se jí to a chtěla navrhnout, aby se otočili, ale už bylo pozdě. Skryli se v křoví a pozorovali malou paseku s kamenným útvarem uprostřed. Iwahi nedokázala rozlišit, jestli jeho původní účel byl pomník nebo oltář, ale v tuto chvíli byl použit zcela jednoznačně. Mladá dívka v roztrhaných šatech byla připoutána ke kameni, kromě provazů ji poutaly i kovové kůly probodnuté skrz její dlaně. Rozcuchané tmavě rudé vlasy jí padaly do strhaného obličeje, v puse měla roubík, aby nemohla křičet. Před ní stáli dva světlovlasí muži, oblečeni byli jen v kalhotech a podobali se sobě jako...
Iwahi překvapením a hrůzou vytřeštila oči.
„I... Inote...“

Poznámky: 

Koukám, že jsem to nestihla dodat tak brzo, jak jsem si přála. Ale lepší než drátem do oka. Laughing out loud

Když už jsem v ději zmínila Souhino jméno v souvislosti s jejím výrazem, tak vám tu napíšu pár jmen z Vesnice Ukryté pod Lavinou.
霜影 - Soukage (stín mrazu)
霜氷 - Souhi (mrazivý led)
雪解 - Setto (tající sníh) - toto jméno je ve vesnici považováno za šťastné, neboť přináší jaro Smiling
夕賭 - Yuuto (sázka na večer) - jeho jméno mělo hodně společného s jeho povahou, rád sázel na štěstí. Jeho poslední dvě sázky se mu bohužel nevyplatily Sad

PS: nezdá se vám, že Iwahi omdlívá nějak často? Puzzled

4.42857
Průměr: 4.4 (7 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Út, 2023-09-05 22:07 | Ninja už: 2706 dní, Příspěvků: 3017 | Autor je: ONLINE, Metař Gaarova písku

„Misia Obl:“ Máme tu zaujímavú bielovlasú dámu Souhi, ktorá bola v spomínanom boji, keď Hjúga Otomi prišla o oči. No nechcú jej oči, ale krv pre odvážlivca Yuuta, ktorý si asi nechal implantovať oči zavraždených Učihovcov. Iwahi má zas vidiny, ale vieme, že oči Učihovcov kdekto skrýval a kradli sa. Neviem, kto je Soukage-sama, ktorý ostro protestuje proti takému riskantnému podnikaniu Puzzled Yuuto je starší brat Souhi, ktorá sa kvôli nemu chce stať najlepšou lekárskou kunoiči. Cunade tu spomínaná nie je a Sakura tiež nie je velebená ako svetová. Kam odviedli Yuuta, že vôbec nezostarol, to nevieme Puzzled Urobili transfúziu a chcú vrátiť Iwahi k jej tímu. Jémináčku, Souhi cíti veľmi zlú čakru, vyháňa Setta, aby doručil Iwahi, lebo ona chce skontrolovať, čo sa deje Whááá No má pravdu, len teda sa valí do riadnej kaše, v tomto prípade by som vzala nohy na plecia, alebo použila tú ich špeci techniku a zmizla. Jasné, že ju parťák nenechá ísť samú a uvidia príšernú scénu – Inoteho s ocinkom, ako mučia mladú ženu Barf! Napínavá je táto séria ozaj na prasknutie Cool

P.S. Myslela som, že ma picne, dala som zobraziť komentár a spadol net, ešteže si to píšem do Wordu Kaput

Obrázek uživatele Testey Neoras
Vložil Testey Neoras, So, 2012-03-24 12:56 | Ninja už: 5006 dní, Příspěvků: 102 | Autor je: Prostý občan

oo je to geniálne som zvedavá ako to skončí Laughing out loud

Obrázek uživatele sea
Vložil sea, So, 2012-03-24 13:05 | Ninja už: 5707 dní, Příspěvků: 430 | Autor je: Prostý občan

Děkuji. Jak skončí tohle setkání, se dozvíš již brzy. Jak skončí příběh, trochu později, až ho napíšu. Eye-wink

"If you're remembered, you're alive. If you're forgotten, you're dead."
seinka také občas píše