manga_preview
Boruto TBV 09

Princezna Naděje - prolog

Stála na kamenitém vrcholku a dívala se před sebe. Na mdlý měsíc zakrytý hustými oblaky. Na rozbouřené moře, jehož vlny se přes sebe přeháněly jako splašené stádo a nebezpečně oblizovaly její bosé nohy. Na vratký koráb, který se marně snažil najít svoji cestu domů.
Rozsvítila lucernu.
Ostré světlo proniklo kašovitou mlhou, která se líně vznášela kolem celého ostrova.
Dolehly k ní vzdálené výkřiky.
„Kapitáne, tam, tam!"
Opar jako by pod září z její lucerny zeslábl.
„Obraťte o třicet stupňů doleva!"
Rozkazy a povyky pronikly až k ní. Byly každým okamžikem silnější, jak se koráb přibližoval k pobřeží. Za chvíli už stála tváří v tvář poničené válečné lodi; její trup byl děravý, stěžně zpřelámané. Cáry z plachet jen povolně vlály v hučícím větru – a když zafoukal moc silně, začaly se trhat. U kormidla stáli pouze dva muži, zbytek zraněných skuhravě polehával po palubě.
Z moře se najednou přiřítil nárazový proud. Loď se pod jeho náporem zakymácela, námořníci si přitáhli své otrhané pláště blíž k tělu. Ona ale stála bez pohnutí, jako by větrné biče na svém těle ani necítila.
Když koráb proplouval kolem ní, všichni na jeho palubě zvedli hlavy v němém úžasu. Čekala na ně, jako vždycky. A jako vždycky jim pomáhala najít cestu zpátky.
Sundali si čepice, které je chránily před krutými bouřemi, a uklonili se před vrcholkem, na němž stála. Dva u kormidla dokonce poklekli.
„Děkujeme, Princezno," zašeptal pokorně kapitán.
Další ledový vítr se obtočil kolem jejího bytelného těla.
Zhasnula lucernu.
Její světlo už nebylo potřeba – teď, když všechny dovedla bezpečně domů.

Lidé měli ninji – své silné a statečné ochránce, obranné stroje, strážné bytosti, kteří je chránili v jakékoli situaci. Z vlastní iniciativy, pro lásku, pro peníze, bylo to jedno. Prostě - chránili je.
Jenže když ninjové bránili lidi, kdo potom strážil je?
Každá Země nějakého měla. Slavného a proslulého. Silného, moudrého zastánce životů ninjů. Někoho, ke komu bojovníci vzhlíželi, komu věřili. Někdo, za koho se nebáli položit vlastní životy, protože on se za ně nebál položit ten svůj. Někdo statečný a rozumný, kdo před ničím neustoupil, ničeho se nezalekl. Byl krásný jak na pohled, tak i zevnitř. Očima nespatřený, myšlenkami dotvořený:
Ideál.
Ninjové v něj věřili, v jakousi vyšší moc, která při nich vždy stála. Personifikovali si ji, přisuzovali ji těm, před kterými se klaněli, protože doufali, že oni byli zrozeni právě proto, aby je ochraňovali. Aby je vedli. Aby jim ukázali tu správnou cestu, když už se zdálo, že všechny stopy zakryl prach. Oni věřili. Tak strašně v ně věřili, že úplně zapomněli na to, z čeho vlastně vzešli:
Z legend.
Ideály z legend.
Z pověstí, báchorek, pověr.
Příběhy, které se možná staly.
Příběhy, které neměly s realitou vůbec nic společného.
Co jim ale bylo po tom, když doufali? Když tak moc doufali? Když chtěli, aby to, na co se myšlenkami upínali, byla pravda?
Tak pak možná, ale opravdu jen možná, se to pravdou stalo.
Třeba ano. Třeba. Třeba…
Každá Země nějakého měla. Slavného a proslulého. Silného, moudrého zastánce životů ninjů. Každá měla. Země Vody taky.
Věřili v ní, v její sílu a moudrost, v její touhu chránit jejich životy. Protože ona byla ta, kdo jim ukazoval cestu domů. Ona byla ta, kdo je vždycky svedl ze špatné stezky na tu správnou. Byla jako anděl, který nad nimi bděl. Anděl, který před nimi otevíral rozbouřené moře.
Ideál Země Vody.
Jejich princezna:

Princezna Naděje.

Poznámky: 

Dotáhli jste to do konce a řekli si: "Děláš si ze mě srandu? Takový klišé..."
Kdybych byla na vašem místě, myslím si to stejné. Taky odsuzuju viditelný tuctový děj. Ale zkuste mi prosím věřit. Není to takové, jaké se to na první pohled jeví ^^.
Námět na Princeznu Naději mě začal pronásledovat po návratu na Konohu, když jsem si přečetla jeden starý komentář od Aki no Sakka u "Budeš prostě letět...". Aki mi v něm psala: "Dávej naději dál, Kimm. Všichni ji totiž budem jednou zatraceně moc potřebovat." A víte co? Měla pravdu. Tahle na pohled nevinná věta mě přiměla napsat příběh, ve kterém hraje naděje ruku v ruce s vírou hlavní roli.
Ona je vlastně takový můj malý pokus. Je jiná než většina věcí, které jsem doteď napsala. Třeba se vám zalíbí. A třeba taky ne. Co je ale důležité je to, že já jí mám ráda.

4.69231
Průměr: 4.7 (13 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele HiTomi-chan
Vložil HiTomi-chan, Pá, 2012-04-20 21:49 | Ninja už: 4550 dní, Příspěvků: 1154 | Autor je: Pěstitel rýže

Fíha ! Laughing out loud Jako klišé mi to opravdu nepřipadá Smiling Takový nápad vidím poprvé a navíc od takové úžasné autorky, to bude samá radost číst Smiling ...Akorát mě mrzí, že jsem si toho nevšimla hned Laughing out loud Smiling

Přátelé jsou jako brambory, když je sníte, tak zemřou...
Ne všichni, kdo bloudí, jsou ztraceni.
Hloupost a pýcha na jednom dřevě rostou..

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Po, 2012-04-16 21:17 | Ninja už: 4709 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

To je vážně úžasné.
Podle mě nezáleží na tom, jestli je příběh klišé nebo ne. (Nebo jestli vypadá jako klišé, rozhodně neoznačuji tuto povídku slovem klišé.)
Záleží na tom, kdo ho napsal. A protože jsi to byla ty se svým úžasným stylem a myšlenkou, protože jsi to byla ty, nemůže to být špatné. Protože píšeš hrozně dobře.

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele strigga
Vložil strigga, Pá, 2012-03-02 21:38 | Ninja už: 4949 dní, Příspěvků: 1637 | Autor je: Konohamarova chůva

Ách jo... člověk by vážně neměl chodit na Konohu, když je pevně rozhodnut zpracovat si otázku z renesanční literatury Laughing out loud

A mně to nepřipadá jako klišé. Je z toho celou dobu cítit takový zvláštní pocit, to něco, co u spousty dalších povídek nenajdeš. A ta představa legend a (možná)neexistujících ideálů, mýtů, postav... vážně to na mě zapůsobilo. A jsem zvědavá, kterou ze všech těch klikatých krkolomných cestiček se příběh vydá... Smiling

Edit: A nemám ponětí, proč téměř všechny věty v tomhle mém komentu začínají písmenem "A"... ^^

Pamatuj, tenhle svět není jen pro silný, stvořen byl pro všechny ztracený duše
a počítá se, jestli tě tvá cesta posilní, a ne to, jak rychle jsi ji ušel
~ Radůza

Obrázek uživatele Kimm-chan
Vložil Kimm-chan, So, 2012-03-03 17:42 | Ninja už: 5956 dní, Příspěvků: 759 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Myslbeku, díky, že si tohle myslíš. Popravdě, i když jsem sama byla s Princeznou Nadějí jako takovou spokojená, trochu jsem se bála, že to ostatní odsoudí. Že to nazvou "klišé" jak jsem psala nahoře. Jsem proto ráda, že se našli lidi, kteří to tak nevidí. Děkuji
hAni, ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost. Musela jsem se opravdu silně usmát, když jsem četla tvůj názor (a dlouho mě potom bolela pusa xD). Děkuji za krásný komentář ^^.

Ach, strigg, s úsměvem jsem si povzdechla. Víš, jak se takový pěkný komentáře dobře čtou ^^? Jsem moc ráda, že tě to zaujalo, že dáš Princezně Naději šanci, aby ti odhalila sama sebe Smiling. Arigatou.
(Příště se budu snažit pomocí telepatie zjistit, kdy máš volno, a vydám to v ten den - nechci být příčinou tvého neúspěchu u maturity xD.)


• There'll always be people out there who will tell you that you can't. All you have to do is turn around and say: "Watch me!"
• Vždyť usmát se nebolí.
• Nejnovější myšlenka v text ... Voda není krev, Voda je voda

Obrázek uživatele hAnko
Vložil hAnko, St, 2012-02-29 23:06 | Ninja už: 5930 dní, Příspěvků: 5771 | Autor je: Editor ve výslužbě, Zatvrzelý šprt

Není to klišé, je to zajímavě rozběhlý příběh, který chytí čtenáře od první věty. A dokazuje, že Kimm-chan prostě umí. Smiling Jdu honem přečíst a vydat pokračování. ^^

~ Hello Kitty´s dead! Mashimaro rules the world!!!
~ Nejnovější FF: Orochimarův absolutní životopis - 04.08. 2014
~ Manga tým, při své práci sem tam hodí rým, hrdě čelí slovům kritickým, náš silný manga tým!
~ Hay a ShAnko *-*
~ luksusss avatar made by Drek´than ^^
~ Kapitola 577: Rozhodující bitva začíná dnes kachna! *Google translate*
~ "Vieš čo je pád? Nie keď si vtáčik zlomí krídelko. Nie je to ani vtedy, keď si zlomí nožičku. Je to vtedy, keď vidí pred sebou les plný príležitosti a vletí do tvrdého kmeňa." Laterie

Obrázek uživatele Myslbek
Vložil Myslbek, Út, 2012-02-28 14:01 | Ninja už: 5075 dní, Příspěvků: 196 | Autor je: Prostý občan

Tak tohle budu sledovat Smiling Už jen ten začátek vyvolává pocity naděje a víry v někoho nebo něco, co třeba nikdy ani neexistovalo a existovat nebude. V něco nebo někoho, kdo prostě žije v nás samotných a dává nám sílu jít dál Smiling Líbí se mi to, těším se na zbytek, protože začátek rozhodně má něco do sebe Smiling

Ať si myslíte, že něco dokážete, nebo nedokážete, pokaždé máte pravdu...
- Henry Ford

…hodina se skloubila s hodinou…
…a ráno zmizelo v plášti večera…
…protože nastal čas pro další den…
…ten dlouhý, slunečný den…
…kdy se nechtěně rozhodlo úplně všechno…
… a pak, po pár měsících…
…se rány otevřely znova…
…aby se mohly v průběhu let znovu zacelit…
…i přes to po nich vždycky zůstanou jizvy…
…a ty se nikdy nezahojí.

Hlupáčku...
story by Kimm-chan