manga_preview
Boruto TBV 09

Na výběr

Na výběr.
Každý člověk má vždycky na výběr.
Ať už mezi tím, jestli umře teď hned, nebo až o chvilku později.
Tak to alespoň vždycky říkal – s trochou chraplavého, ironického smíchu – můj dědeček. Nevím, jestli jsem ho za to miloval nebo nesnášel. Každopádně jsem věděl, že má pravdu. Teda ve většině případů.

„Hééj, Saii, kampak jdeš?“ řítí se na mě cosi zezadu. Zahlédnu záblesk blonďatých vlasů. Aha, Ino.
„Zrovna jsem se chystal jít si koupit nějaké nové štětce. Nechceš jít se mnou?“ Ptám se rovnou, stejně vím, jaká bude odpověď. A taky vím, co ona dělá tady venku. Jako obvykle seděla v květinářství a nudila se, když mě uviděla procházet kolem. A jako obvykle se vyřítila ven.
Má pěkný zadek, pomyslím si, ale tu myšlenku radši rychle zaplaším. Ne, že by se mi blondýnka nelíbila, ale schopnost jejího klanu číst myšlenky může být v některých chvílích pěkně nebezpečná, a nikdy jsem si nebyl zrovna dvakrát jistý, jak moc je v tom dobrá. I když... tohle by zrovna ona o svém zadku brala spíš jako kompliment. Doufám.
„Jo, půjdu moc ráda! Nové štětce? Už zase jsi zničil ty staré?“
Ne, jdu si je koupit, abych se tu s tebou mohl bavit, odpovím jí v duchu sarkasticky. I když... Jsem si opravdu jistý, že jsem tudy nešel právě kvůli ní? Líbí se mi.. a zamilovaná do mě sice není, ale kdybych chtěl, klidně by se mnou vlezla do postele. Ani bych jí nemusel kupovat moc saké. Vzhledem k tomu, jak se ke každému má, by vlezla do postele naprosto střízlivá i se samotnou Tsunade. A kdybych jí nechával dostatek volného prostoru, klidně by se mnou udržovala i jakýsi... vztah, i když by to bylo spíše na sexuální úrovni. Hlavně na ní. A obávám se, že by jej neudržovala jenom se mnou. K sakru.
„Tak nějak.“
„Tak nějak?“
„Jo. Vlastně... pořád se s nimi dá malovat, ale už je na nich poznat, že jsou nějakou dobu používané. Tak jsem se rozhodl, že si koupím nové,“ odpověděl jsem jí konečně – a vlastně jsem ani moc nelhal.
„Teda, a co vlastně teďka kreslíš? Už jsi dodělal toho orla, o kterém jsi mi minule vyprávěl?“
„Dodělal. Je docela povedený, jenom nejsem příliš spokojený s jeho zobákem. Původně jsem si říkal, že bych teď začal kreslit nějaký obraz s draky, jak se honí v oblacích, ale nevím... nějak mě přešla chuť kreslit stále jen zvířata.“
„Takže tu vlastně hledáš inspiraci?“
„Dalo by se to tak říct.“
„Páni, tak to je hustý! Budu ti držet palce, abys ji našel.“
„Jo. Dík.“

Celý unavený přijdu domů a tašku s nově nakoupenými věcmi, kam se mi nějakým nedopatřením vloudily i nové tempery, nějaké ovoce a dokonce semínka z květinářství rodiny Yamanaka, hodím na stůl v obýváku. Nešťastně pohlédnu na prázdné plátno na stojanu. Malování mi sice k ničemu není, ale ten pocit uspokojení, když něco vytvořím, něco, co je jen mé a nikdo jiný by to stejně nezvládl... Malování je asi to jediné, co mě opravdu naplňuje. A tím víc jsem nešťastný z toho, když netuším, co má na plátno přijít příště. A to se mi stalo zrovna teď.
K čertu, já snad budu muset poprosit Ino, aby mi pózovala. I když... to by možná nebyl až tak špatný nápad. Třeba by se to pak mezi námi k něčemu rozhoupalo.
Někdo zazvonil. Přemýšlím, kdo to asi může být, ale nikdo mě nenapadá. Nemám tu mnoho přátel. Ino je stále v práci, Sakura je moc stydlivá na to, aby přišla ke mně domů, a Naruto je na to moc hrdý. Myslím, že je stále uražený kvůli tomu, co si myslím o jeho přátelství se Sasukem. Kakashi to těžko bude, toho stejně mezi své přátele počítat snad ani nemůžu. Kiba? I když s tím jenom občas prohodím pár slov. Divné.
„Dobrý den, co potřebujete..?“ otvírám dveře a ptám se stařenky, jež za nimi stojí, a o které mám pocit, že jsem ji snad v životě neviděl. Ale má milé, modré oči, které se skoro ztrácejí v obličeji plném vrásek a starostí. Sice milé, ale hluboké. A vidím v nich zastíraný, možná i z vlastní vůle a pro vlastní dobro, zapomenutý smutek. Co po mně jenom může chtít?
„Dobrý den, mladíku. Vypadáš jako silný a zdravý chlapec, mohl bys mi prosím s něčím pomoct?“
„Ale jistě, jenom si řekněte, s čím by to mělo být?“
„Jenom taková malá drobnost... Mám tady před vchodem pár beden s knihami, co jsem dostala od své kamarádky, jde do domova důchodců a nemůže si je tam všechny vzít. Ale sama je neunesu. Mohl bys mi je prosím donést do mého bytu?“
„Ale jistě, to nebude žádný problém,“ přitakávám, a tak již o pár minut později nosím bedny plné knih do malého, avšak útulného bytu, který je ve stejném patře jako ten můj. Když je má práce hotova, babička mě pozve dál a zeptá se mě, jestli nechci čaj. Vidím, že je čerstvě uvařený, a cítím jeho vůni už ode dveří, a vzhledem k tomu, že nemám nic na práci, nemám ani jediný důvod k odmítnutí.
„A jak se vůbec jmenuješ, chlapče?“
„Sai, madam.“
„Nemusíš mi říkat madam. Jsem prostě Yuki.“
„Ano, Yuki – san.“
„Ach, jsi pořád tak zdvořilý... Taky jsem taková bývala.“

„Vypadáš nevyspale, Sai – kun.“
„Omlouvám se, Kakashi – sensei. Na mém výkonu se to nijak neodrazí.“
„To doufám,“ usmívá se na mě jedno oko. Nevyspalý skutečně jsem, včera jsem se s Yuki trochu zapovídal. Ani jsem se nenadál a byla půlnoc. Je tu neuvěřitelné, jak může mít žena v jejím věku tolik energie.
„Sai – kun, opravdu vypadáš unaveně,“ ozývá se ustaraný dívčí hlas. Nikdy bych nevěřil, že taková bestie jako ona dokáže být tak citlivá.
„Trochu jsem se včera zavykládal s mou sousedkou,“ opáčím. V zeleném oku se objeví letmý záblesk žárlivosti, který Sakura nedokáže potlačit.
„Fííha, Saii, aby sis tu ještě nenašel nějakou roštěnku,“ zachechtá se Naruto. Teď tedy nevím, jak on mě, ale já ho rozhodně rád nemám.
„Je jí asi sedmdesát, má artritidu a šedý zákal.“
„Tak každý podle svého vkusu, žejo.“
Neuvěřitelné. Od té doby, co ho znám, začal být mnohem více sarkastický a škodolibý. Občas si říkám, jestli si za to nemůžu sám. Stejně ho nemám rád.
„Naruto, sklapni,“ umlčí ho rázně Sakura. Kakashi nás po chvíli stejně všechny přeruší, když už jednou přišel o méně jak tři hodiny později, mohl by proběhnout i nějaký trénink. Dnešní den začíná být čím dál tím víc neuvěřitelný.

„Sai – kun!“ Slyším, jak na mě Sakura volá, když po tréninku odcházím domů. Už se nemůžu dočkat horké sprchy a hlavně měkké postele. Vážně se nemůžu dočkat.
„Můžu jít s tebou? Jdu dneska ještě k jedné kamarádce, tak máme společnou cestu.“
„Dobře,“ svolím. Stejně jako po každém tréninku. Tu ke kamarádce, tam do obchodu, a vždycky mě doprovází pomalu až do postele. Myslím, že je do mě zamilovaná. Mám ji rád. Není sice moc pěkná, a co se povahy týče, je spíše nesnesitelná, jenomže... občas mám pocit, že jsem příliš sám. Že někdo takový po mém boku by mi udělal jenom dobře. Někdo, kdo by mi byl věrný a měl by mě rád... Takových lidí jsem ve svém životě poznal jenom málo. Velmi málo.
„Jak se vlastně máš?“ ptám se jí a zahajuji tím obvyklou konverzaci. Ale aspoň jí tím udělám radost.
„Jde to, i když... poslední dobou nevím, jestli bych se chtěla více věnovat povolání ninji nebo léčitele. Ale měla bych se brzo rozhodnout, věnovat se naplno obojímu nemůžu.“
„Hm, to bude problém, hodila by ses na obojí... Co takhle medik, kterého nasazují v boji a jiných krizových situacích?“
„Nad tím jsem taky přemýšlela, ale stejně bych se v tom musela víc věnovat léčitelství. Prostě se nemůžu rozhodnout,“ povzdychne si. „A co ty, jak se máš?“
„Vlastně dobře, i když mám taky podobné dilema. Vždycky si vzpoměnu na svého dědu, on mi totiž často říkával, že člověk má vžycky na výběr. Občas si ale říkám, že je to spíše trest než odměna.“
„To je pravda, lidi často mají tendence dělat věci, které jsou pro ně nejjednodušší...“ zamyšleně se rozhlédne. „Ah, už jsme tady. Tak... se měj,“ pípne nesměle, což by mi k ní normálně vůbec nesedělo, ale když jsme někde jenom sami dva, opravdu se tak chová. Vidím na ní, že přemýšlí, jestli bych ji mohl políbit... Ale pak mi mávne rukou na pozdrav a odchází.

Navečer jdu do mého oblíbeného baru. Je sice na druhém konci města, ale mám to tam rád. Yuki – san mi několikrát říkala, že bych neměl tolik pít, že mě to jednou zničí, ale já tomu nevěřím. Mnohem pravděpodobnější je, že zahynu jako ninja v boji. Ale na druhou stranu... těžko říct. Člověk totiž nikdy neví, co mu osud přinese.

Osud – nebo spíše alkohol – mi na druhý den přináší pěknou opici. A teď rozhodně nemám na mysli tu se čtyřmi končetinami. Zvířata mám sice rád, ale co je moc, to je příliš, mít ve svém bytě opici bych asi nesnesl.
Někdy ve dvě hodiny odpoledne se ozve zaklepání na dveře. Jdu otevřít. Spatřím hřívu růžových vlasů.
„Ahoj. Co tady děláš?“
„Ahoj. Jenom jsem se byla převědčit, že jsi v pořádku... Je ti dobře?“
Dobře se tomu rozhodně říct nedá, ale aspoň už nemám pocit, že mi někdo u hlavy buší do kovadliny. Nebo do gongu. Nebo do kovadliny gongem.
„Rozhodně je to lepší než ráno.“
„To je dobře. Sai – kun, musím ti něco říct.“
„Ano?“ čekám a tuším. Tuším facku, polibek, vyznání lásky, ale to, co přijde, rozhodně ne.
„Ta tvoje sousedka zemřela.“

Všude okolo mne jsou lidí v černém oblečení. Já v černé chodím i normálně, tak je mi to vcelku jedno, ale u ostatních je to takový nezvyk. Většinu z nich neznám, i když támhle vzadu vidím pár svých vrstevníků z konohy. Je mi tak trochu smutno. Mluvil jsem sice s Yuki jen párkrát, ale docela jsem si ji oblíbil. Byla to velmi milá žena. A podle toho, co si tu lidé šeptají, také velmi nemocná. Je mi to líto. Nic mi neřekla, já jí jenom vykládal o svých problémech. Vždycky tu pro mě byla a já neměl nejmenší tušení, jestli ji baví mé nářky poslouchat, nebo nemá-li nic lepšího na práci. Možná litovala toho, že ten večer, kdy jí přivezli knihy po její kamarádce, zazvonila zrovna na mě. Nebo to snad byla cesta zvolená osudem?

„Víte, a tak nějak to prostě je,“ vysvětlil jsem to celé černovlasé ženě, která se mnou seděla v hlučném baru. Normálně cizím lidem nevykládám takové věci o svém životě, vlastně lidem vůbec nevykládám o svém životě, a to to ani nemusí být cizí lidé, ale teď mi to bylo jedno. Stejně jsem už v sobě měl tolik pálenky, že si to zítra budu pamatovat.
„Takže abych tomu dobře rozuměla – jedna se ti líbí, ale chtěla by tě jenom do postele, a bůhví, jestli víckrát než jednou. A ta druhá se ti sice nelíbí, ale má tě ráda a dokázal bys s ní žít, a asi by vám to vydrželo dlouho, i když by to nebylo kdovíco. Ale aspoň by tě nesžíral ten tíživý pocit samoty. A do toho ti ještě umřela jediná žena, které ses kdy byl s něčím takovým schopen svěřit. Bez alkoholu,“ dodala s pohrdlivým úšklebkem.
„Jo,“ vydal jsem ze sebe nesrozumitelně, jelikož mne v tu chvíli přepadlo i škytnutí. Nechápal jsem, jak ta ženská může takhle mluvit po tom všem, co dneska večer vypila.
„Aha. A co bys radší? Sex nebo vztah?“
„Ob – škyt – oje. Oboje.“
„To se pak těžko radí, pochybuju, že by se snesly navzájem.“
„Tak jsem to nemyslel. Škyt.“
„Ale znělo to tak.“
„Já vím,“ odpovím jí a pokusím se zadržet dech. Asi to pomáhá, na chvíli přestávám škytat.
„Tak jak jsi to myslel?“
„Myslím penisem, tak jsem to myslel, takže chci sex. Ale na druhou stranu mám mozek a vím, že potřebuju někoho k sobě. Takže chci vztah.“
„Aha. Tak to ti asi neporadím...“
„Ani jsem si to nemyslel...“ cítím, že si šlapu na jazyk. Asi je teď čas na to jít domů, ale... asi se nebudu namáhat. „Prostě počkám, co mi přinese osud.“

Osud mi, stejně jako v onen den Yukiiny smrti, přináší pořádnou opici. Tahle je snad ještě větší než minule. Vlastně mám pocit, že poslední dobou se neustále plácám mezi stavem nevolnosti a alkoholového deliria. Těžko říct, ale těžkou hlavu si s tím rozhodně nedělám.

Na tréninku se opět potkávám se Sakurou. Po očku ji pozoruji, vidím, jak se na mě dívá, když si myslí, že ji nevidím, a když si pak všimne, že já se dívám na ni, nenápadně uhne pohledem. I když někdy až příliš zbrkle. Příliš zbrkle? Pch, je celá zbrklá. Zbrklá a přece tak stydlivá.

Večer se jdu zase opít do baru. Sedím na té samé stoličce jako minule, myslím na Yuki, na tu černovlásku, na Ino, na Sakuru. Co mám jenom dělat? Nikdo mi nemůže poradit a já sám netuším, co chci. Co vlastně chci? Občas mám pocit, že by vážně bylo lepší, kdybych na výběr neměl. Když nad tím tak uvažuji, od té doby, co jsem si poprvé všimnul, že se Ino líbím, uplynulo již několik měsíců. A od té doby, co mě Sakura začala doprovázet domů... jak dlouho už to je, půl roku? Ani nevím. V poslední době docela začínám ztrácet přehled o čase. Co je vůbec za den? Možná pondělí. Nebo úterý? Těžko říct. Kdo se v tom má stále orientovat. Stejně všichni brzo umřeme, jak s oblibou říkával můj dědeček. Byl to takový pozitivní člověk. Optimista v pravém slova smyslu. A někteří dříve než obvykle.

„Ale no tak, Saii,“ koketně mě plácne po paži. Mám chuť vzít ji do náruče, políbit ji, vzít si její tělo. Byla by jenom moje. Alespoň pro tu chvíli.
Jenomže co Sakura? našeptává mi ten hlásek rozumu. Nebylo by lepší zkusit to s ní?
Ino mi něco vykládá, ani nevím, co. Vykládá... už nevykládá. Je pryč. Kam šla? Asi už jsem ji přestal bavit. To je normální. Zmizela jako pára nad hrncem.

„Opravdu jsi v pořádku, Sai – kun? V poslední době vypadáš trochu... roztržitě,“ zahledí se na mě zkoumavě Sakura. Cestou domů ji přesvědčuji o tom, že mi nic není. Nejsem si jistý, jestli mi to věří, ale to je jedno. Jako obvykle stojíme před mým domem. Kdy to bylo poprvé, kdy jsem přemýšlel, jestli ji mám políbit na rozloučenou nebo ne? Mám pocit, že to snad musí být měsíce, roky. Možná i jsou. Opravdu si nejsem jistý. Zase to neudělám. Sakura zklamaně odchází. Zase. Podesáté, popadesáté, posté? Kdybych ji měl rád tak, jako ona mě, nebylo by se čeho bát. Mám ji rád? Má mě ještě ráda? Nejsem si jistý. Má mě ráda? Nemá, po tom čase... u toho doprovázení zůstala jenom tak, ze zvyku. Je možné se mučit ještě víc?

„Hej, Sai – kun, tomu neuvěříš, co jsem se právě dozvěděl!“ běží za mnou Kiba. Otáčím se a už zdaleka vidím ten jeho rozzářený úsměv.
„Mám takový pocit, že ti to neuvěřím jenom proto, abych ti udělal radost.“
„To mi povídej. Jenom pro Hinatu to bude rána, má ho ráda tak dlouho...“
„Cože? Koho?“
„No Naruta přece... Ten moula si nakonec vážně našel holku! A neuvěříš, kdo to bude. Kdyby mi to někdo řekl pár měsíců zpátky, myslel bych si o něm, že je blázen, ale pravda, když se teď odpoutala od tebe...“
„Cože? Kdo?“ připadám si jako idiot, pořád se tak ptám.
„No Sakura přece!“
„Sakura? Sakura chodí s Narutem?“
„Jo, ty idiote! To je přece to, co se ti tu celou dobu snažím říct!“
Nemůžu tomu uvěřít. Brzo se s Kibou loučím a odcházím pryč. Na místo zamilovaných. Je to parčík na kraji Konohy, chodí tam všelijaké páry a já si myslím, že pokud bych je někde mohl najít, bylo by to právě tam. Chvilka pátrání a už je vidím. Sedí tam v pevném objetí a líbají se. Ten moula si ji nezaslouží. Nebo ano? Zaslouží si ji víc než já? Zaslouží? Proč jsem sem vlastně šel a chtěl je spatřit? Ani nevím. Jsem zmatený, vracím se domů.
Zamyšleně kráčím po městě. Automaticky volím trasu okolo květinářství. Ino jsem už pár dnů neviděl. Škoda, teď, když jsem vyřešíl tu možnost se Sakurou, mohl bych se věnovat spíše Ino. Oh ano, krásná Ino a její pověstné postelové dovednosti. Copak asi všechno umí? Trochu se zasním. Budu za ní muset co nejdříve zajít. Jenomže... nepřestal jsem snad nad ztrátou Sakury truchlit příliš brzo? Byla to vůbec ztráta? Možná spíš taková záloha v rukávu, karta, která se vám může hodit, ale taky nemusí.

Vcházím do mého již velmi oblíbeného baru. Barman mi nalévá to, co obvykle. Jenom toho dnes zase bude víc. A víc. A víc. V rohu se mihne hříva blonďatých vlasů. Poznal bych ji na sto metrů. Ino? Už mám trochu vypito, nevím, jak dlouho jsem tu seděl. Jdu za ní.
„Ahoj Ino.“
„Ahoj, Sai – kun. Co tu děláš?“
„Já... já...“ zakoktám se. „Jen tak jsem sem zašel. A ty?“
„Asi tak. Vlastně mne sem někdo pozval,“ řekne s úsměvem. Můj svět se již vznáší v alkoholovém oparu, nevím, jestli to byl plachý úsměv nebo úsměv dravce.
„Někdo... někdo,“ opakuju. „Nemám rád někdo,“ zasměju se sám svému vlastnímu vtipu.
„Sai – kun, nech toho, děsíš mě,“ nakrčí Ino svůj nosík.
„Ino, řekni mi, vyspíš se se mnou?“
„Cože?“
„Jsi snad hluchá? Vyspíš se se mnou?“
„Sai – kun... Kdyby ses zeptal před rokem... možná... ale teď? Řekla jsem ti přece, že tu už s někým jsem.“
„To teda ne, viděl jsem, jak na mě ještě nedávno koukáš!“
„Sai – kun, prosím, ne, nech mě být!“
„Jdi do haj*lu!“ zařvu. Jenom se vymlouvá, děvka jedna malá. Mám toho dost. Surově ji políbím a natlačím ji ke stěně.
„Vyspíš se se mnou,“ oznamuji jí v jakémsi amoku, deliriu, posedá mě zlost, neovládám sám sebe.
„Ne, ne, Sai – kun, prosím, pusť mě!“ křičí a křičí a křičí. Nikdo jí nejde na pomoc. Tak proč mě od ní odtrávají čísi ruce?
„Hej ty! Nech mou holku na pokoji!“ okřikne se na mě majitel těch rukou. Znám ho? Sám nevím. Vybíhám ven. Co jsem to udělal. Sněží. Venku sněží a já běžím pryč, pryč, pryč. Sníh mi křupe pod nohama a já nevím, jak dlouho to ještě vydržím. Ani nevím jak, ale octl jsem se v parčíku zamilovaných. Usedám vedle jednoho keře a opírám se o něj. Proč jsem si nesedl na lavičku? Těžko říct, asi tu žádná není. Až na tu, která je přímo přede mnou. Haha. Pozoruji čistě bílé vločky, snášejí se z oblohy, pomalu, rozvážně. Některé navždy uvíznou na stromech a některé dopadnou až na mě, až na zem. Stejně je to jedno. Dříve nebo později všechny roztajou.

Na výběr.
Každý má v dnešní době možnost výběru. Já ji měl taky. Jedna možnost si našla štěstí jinde, druhé už se nelíbím, zavrhla mě. Ale život jde dál. Není to žádná tragédie, už byly horší. Zítra se z toho zase seberu a půjdu vpřed, vpřed, tak jak jsem to vždycky dělávál.

Každý člověk má vždycky na výběr.
Ať už mezi tím, jestli umře teď hned, nebo až o chvilku později.
Tak to alespoň vždycky říkal můj dědeček.

Já rozhodně hodlám umřít později, vlastně co nejpozději. Jsem ještě mladý, jednu svou šanci jsem sice promarnil, ale život jde dál. Musím si ještě něco užít.
Jenom si tu na chvilku zdřímnu.

Poznámky: 

Věnováno Fňu/Sorafay. Ať už pod jakýmkoliv nickem, její komentáře... Mne vždycky dokázaly tak nějak povzbudit. A navíc - na tuhle povídku jsem myslela od doby, kdy mi u Shoříš v pekle nechala takový povzdech nad tím, že je škoda, že toho na Konoze o Saiovi moc není...
Proč je cesta života natolik spletitá?

PS: Pokud by v tom někdo našel jakési sadomasochistické zalíbení, zbytek toho, co jsem tu publikovala, najdete zde.

4.9375
Průměr: 4.9 (16 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Loupák Anko
Vložil Loupák Anko, Pá, 2012-02-24 04:42 | Ninja už: 5892 dní, Příspěvků: 1031 | Autor je: Prostý občan

Páni, ani nevíte, jakou jste mi udělali radost...

Kimm-chan: Ach ano, to s tím Saiem... Je jaksi můj nešvar lehce překopávat postavy k obrazu svému, prostě tak, aby to pasovalo do příběhu. Obzvlášť Saie, jelikož ten... Nevím, jestě se mi nepodařilo jeho charakter úplně rozluštit.
Osud je občas pěkná sv**ě, ale je možné ho vzládnout silou vlastních rozhodnutí. Jenomže kde vzít sílu na ně?
A děkuju, jsem ráda, že jsi tenhle rozvleklý komentář napsala, protože... Ten, co u povídky bývá první, je vždycky nejdůležitější, pro autora vlaštovka toho, jaké budou ohlasy. A z toho, co píšeš v posledním odstavci, vidím, že jsi pochopila. Že jsi pochopila, co mají některé postavy vyjadřovat, že jsi pochopila, jak na tebe má povídka působit... Protože tak opravdu působila. Děkuju za to, že jsi nešetřila slovy ^^

Kinatu: Děkuju, děkuju, děkuju, tolik chvály si snad ani nezasloužím Laughing out loud

Strigga: xD V první vrstvě říká úplné kulové, ale v té druhé... Stačí se nad tím zamyslet Smiling Děkuju ^^ A ano, ze života to bylo, protože něco podobného se jednou msuí stát každému...

hAnko: xD Děkuju Smiling Hmm, až budou hrdinové starší... Mno, jestli to tam zapadne, napiš, já to stejně poslední dobou nějak nesleduju... radši xD
Hehe, to naštěstí nebyla, i když i to by se mohlo stát Laughing out loud Spíš jsem potřebovala vymyslet něco... Co se tam bude moct opakovat. A vzhledem k Saiovu počínajícímu alkoholismu... proč ne kocovina? xD

Camelia: Chyba tam snad žádná nebyla, snažím se to tam po sobě vždycky najít, i když mnohdy už si tím tu povídku i znechutím, jak ji čtu stále dokola a dokola a dokola.... xD Děkuju Smiling

Tall: řekla bych, že já také ne, ale bylo by to poněkud nelogické, protože je jasné, že kdybych si dovedla představit lepší, napsala bych ji tam Laughing out loud
Jak už jsem řekla, Saiova nesaiovatost... Je to prostě můj zlozvyk trochu si postavy uzpůsobovat podle toho, jak se mi to zrovna hodí do příběhu.
Ale děkuju.

Sarah Nara: Hm... Když to tak teď říkáš... No co už s tím, možná příště xD
Laughing out loud To nevadí Laughing out loud Děkuju Smiling

Lee: Já původně nechtěla, aby to bylo jiné, ale tak to... vzniklo. A možná je to dobře, mnohdy jsou moje povídky příliš nereálné, příliš předvídatelné.
Život? Co je to vůbec život? Jenom sny... Kruté a beznadějné sny. A taky šťastné a krásné sny.
Děkuju, taky jsem ráda, že sis tuto možnost vybrala Smiling

Momori: Hmm... Na všechno tohle už jsem snad jednou odpověděla xD Děkuju Smiling

Amča: Vidis, ja se temi alternativami ani prilis nezabyvala... Asi me to nejak nezaujalo. Achjo, citim se bezfantazijne XD Děkuju Smiling


JE TO TU! Aneb seznam mých FF.

Obrázek uživatele Amael
Vložil Amael, Po, 2012-02-20 14:45 | Ninja už: 5484 dní, Příspěvků: 819 | Autor je: Prostý občan

po dlouhý době další povídka, co sem od tebe četla XD u tebe mám vždycky jistotu, že mě nějak zaujmeš XD
takže... konkrétně... povídka opět na téma, se kterým se setkáváme každý den a přece nejsme schopný se ňák pohnout dál XD takže super XD
v poslední době sem si hrozně oblíbila knížky od edgara cayce... jedna z mnoha věcí, co je v nich často opakovaná je fakt, že člověk si vytváří svůj život sám, každým malým rozhodnutím Smiling jak by to asi dopadlo, jak by saiův život pokračoval, kdyby se pro jednu z nich rozhodl? no tyhle alternativy sou opravdu hodně na zamyšlení xD amě to baví XD skvělá povídka XD opět Eye-wink btw. je docela ftipný číst o saiovi jako o napůl psychologovi XD

Obrázek uživatele Momori
Vložil Momori, Po, 2012-02-20 00:47 | Ninja už: 4500 dní, Příspěvků: 9 | Autor je: Prostý občan

To, jak touhle povídkou poukazuješ na lidskou nerozhodnost a pohodlnost, se mi strašně líbí. Celkově ta povídka opravdu dobrá, moc dobře se to čte, žádné zbytečné detaily, které by odváděly od hlavní "lajny".
Jen mi Saiovo jednání, jak už tu někdo napsal, připadalo tak trochu OOC. Ale co. Je to FanFiction, takže "Dance, my puppets, dance", autor si s nimi může dělat co chce, když zachová tu úplně originální tvář, že? Smiling
Postavu Yuki bych ještě malinko rozvedla. Jen malinko. Byla správně zařazená, ale bylo ji tam moc málo na to, aby si ji někdo jako já oblíbil.

Ale zase kecám nesmysly, já bych to lépe nenapsala, takže raději budu mlčet.

Moc pěkné, hodnotím za plný počet bodů.

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Ne, 2012-02-19 17:08 | Ninja už: 4709 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Přišlo mi to takové..ehm..jiné. Jiné než ostatní tvoje tvorba. Jiné už jen tím pojetím. Ta povídka si na nic nehrála, byla celá taková reálná. Už to, že se mi špatně hodnotí mluví v její prospěch. Většinou se právě ty nejlepší literární kousky špatně hodnotí. Zamyslet se nad něčím, co člověka v určitém smyslu přesahuje, je u osoby mého věku a mentality někdy téměř nemožné. Tím chci říct, že taková tahle povídka v jistém smyslu je. Krutá? Beznadějná? Možná. Ale hlavně ze života. (Říká člověk, který život vlastně nezná, protože žije obklopen hradbou svých snů a tužeb. Žije chráněn svými blízkými před krutou realitou, kterou zná, snad jen z povídek. Smiling ) Nicméně čas nebyl promrhán a já jsem ráda, že jsem zase jednou, když jsem měla "na výběr", co udělám, klikla na seznam tvých fanfiction. Díky.

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Sarah Nara
Vložil Sarah Nara, Ne, 2012-02-19 17:07 | Ninja už: 4713 dní, Příspěvků: 473 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Veľmi zaujímavé, páči sa mi že je tu konečne nejaká ďalšia poviedka o Saiovi. Ja by som možno ešte trochu viac opísala pocity pri rozhodovaní ale inak sa skláňam pred týmto dielom Smiling
PS: Cítim sa divne keď je tu tak veľa dlhých komentov a ja som napísala taký krátky Laughing out loud

~FC for mestekova~

Moje FanFiction

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Ne, 2012-02-19 17:00 | Ninja už: 5904 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Nedokážu si představit lepší větu na konec.
Moc hezké je to vlastně celé, říká to něco, ale ne násilně. Má to nějaký příběh, nějaké vyvrcholení. No prostě supr.
Jen Sai byl trochu nesaiovatý, ale co se dá dělat.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Camelia
Vložil Camelia, Ne, 2012-02-19 16:46 | Ninja už: 4714 dní, Příspěvků: 1469 | Autor je: Pěstitel rýže

Wow! Zajímavé, trochu depresivní, ale proč ne? Moc se mi to líbilo a ani tak nějak nemám žádné výtky. Dokonce jsem tam nenašla žádnou chybu! Ale taky je možné, že jsem je zastřena svými pocity ani neviděla. Každopádně za tohle palec nahoru! Smiling

Ach ten sentiment...

Obrázek uživatele hAnko
Vložil hAnko, Ne, 2012-02-19 13:27 | Ninja už: 5930 dní, Příspěvků: 5771 | Autor je: Editor ve výslužbě, Zatvrzelý šprt

Ha! Další z mála povídek, které se čtou tak nějak samy. Dobře, ty. Smiling Měla jsem z toho pocit takové uvěřitelnosti, že by to snad do světa Naruta mohlo úplně klidně zapadnout, až budou naši hrdinové starší. Smiling
btw nebyla Saiova neustálá kocovina vymyšlena pod vlivem tvé vlastní oslavy? Eye-wink

~ Hello Kitty´s dead! Mashimaro rules the world!!!
~ Nejnovější FF: Orochimarův absolutní životopis - 04.08. 2014
~ Manga tým, při své práci sem tam hodí rým, hrdě čelí slovům kritickým, náš silný manga tým!
~ Hay a ShAnko *-*
~ luksusss avatar made by Drek´than ^^
~ Kapitola 577: Rozhodující bitva začíná dnes kachna! *Google translate*
~ "Vieš čo je pád? Nie keď si vtáčik zlomí krídelko. Nie je to ani vtedy, keď si zlomí nožičku. Je to vtedy, keď vidí pred sebou les plný príležitosti a vletí do tvrdého kmeňa." Laterie

Obrázek uživatele strigga
Vložil strigga, Ne, 2012-02-19 17:12 | Ninja už: 4950 dní, Příspěvků: 1637 | Autor je: Konohamarova chůva

Já... nevím. Četlo se mi to moc dobře, mám ráda povídky, které plynou a do kterých se nemusíte nutit... teď jen... asi to bylo víc ze života, než jsem čekala. Možná se mi to líbilo tím víc. Zatím to nějak nedokážu posoudit. Asi za to zase může hudba, co u toho poslouchám...
Víš, mám ráda povídky, se kterými se člověk ztotožní. A miluju používání takových těch banálních dialogů, ke kterým se lidé uchylují, "aby řeč nestála", když přitom je všechno vlastně o něčem jiném. Příběhy, které mají dvě vrstvy. Tu na povrchu, a tu... co není vidět.
A Sai je svým způsobem fascinující postava.
Snad mi odpustíš tak podivný a máloříkající komentář.
Smiling

Edit po pár hodinách - tak, a teď se cítím fakt trapně. Tolik nadšených komentů a ten můj tady říká úplný kulový. xD Promiň...

Pamatuj, tenhle svět není jen pro silný, stvořen byl pro všechny ztracený duše
a počítá se, jestli tě tvá cesta posilní, a ne to, jak rychle jsi ji ušel
~ Radůza

Obrázek uživatele Kinatu
Vložil Kinatu, Ne, 2012-02-19 12:20 | Ninja už: 4732 dní, Příspěvků: 249 | Autor je: Prostý občan

Povídka se mi moc líbila, ale to tvoje povídky všechny. Neměla řekněme ani moc smutný konec a ani happyend, ale byla opravdu skvělá, dobře se četla. Byl tam náznak humoru a taky vážnost. Stylisticky skvělá kompozice. Obsah originální. Báječné na odreagování Laughing out loud No jinak ještě jednou. Skvělá povídka Smiling

Nejhorší je někoho milovat, jen tak letmo se ho dotýkat a vědět, že nikdy nebude tvůj.
Cesta, která nikam nevede, je blbá.
Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.
Trpělivost růže přináší.



Obrázek uživatele Kimm-chan
Vložil Kimm-chan, Ne, 2012-02-19 11:34 | Ninja už: 5956 dní, Příspěvků: 759 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Poslední dobou tu nečtu moc věcí, nějak mě ty povídky prostě neuchvátí. Nepolapí mě svou prvotní myšlenku natolik, abych si je přečetla. A proto jsem ráda, když tu napíše povídku někdo, kdo ví, jak uchvátit. Kdo ví, jak to podat tak, aby to čtenáře zaujalo.
Četla jsem pomalu, rozvláčně a od začátku nevěděla, co si o tom mám vlastně myslet. Ale možná právě proto se mi tom tolik líbilo. Nevím... možná se mi některé Saiovi řeči zdály neSaiovské, možná, že Inina odpověď na Saiovu "postelovou" otázku nebyla taková, jakou bych čekala. Mohla odpovědět víc v rozpacích, takovou lehkou jsem si jí já sama nepředstavovala.
Ale i tak - strašně krásně se to četlo. Já jakožto člověk s velkou averzí vůči růžové jsem ze začátku brblala nad tím, že v povídce vystupuje Sakura. Ale víš ty co? Naučila jsem se nad to povznést. Nad to, že čteš povídku s postavami, které nemáš ráda. Protože koneckonců... oni jsou stejní, jako ostatní. Stejní jako postavy, které ráda mám. Liší se jen v drobnostech, tak proč jim nedat šanci?
To téma mě přinutilo usmát se. Téma toho, že vždycky máme na výběr, ale když se rozhoupeme k jednomu řešení (nebo, jak v případě Saie, když se jedno řešení samo vyloučí), to druhé mizí ruku v ruce s tím prvním. Jako by to všechno byla jen hříčka. Hříčka Osudu.
Saiova surovost na konci, jak byl v podnapilém stavu a snažil se dostat Ino na tělo, byla takovým pěkným zlomovým obratem. Stejně tak se mi líbila i postava Yuki. Ne moc rozvedená, ale stejně jsem z ní cítila důležitost, jakou pro Saie tahle stará dáma měla. Když pak bylo řečeno, že byla nemocná, trochu mě to zasáhlo. Protože ta podobnost s realitou a těmihle lidmi byla přímo vzorová. To, že lidi s problémy se s nimi naučili žít, už je moc neřeší, protože ví, že to stejně nemá cenu. Namísto toho jen tiše poslouchají nářky ostatních a snaží se jim pomoct - aspoň někomu, když pro ně samé je to už bezvýznamné.
No, nějak jsem se rozepsala, promiň ^^". Chtěla jsem ti jen říct, že se mi to strašně líbilo. Krásně se to četlo a já si na konci musela povzdechnout. Jenom si tu na chvilku zdřímnu. A jako by se ta naděje najednou roztříštila na spoustu malých kousků.
Díky za tuhle povídku, Anko. Za tu ošlehanou pravdu v krutém světě.


• There'll always be people out there who will tell you that you can't. All you have to do is turn around and say: "Watch me!"
• Vždyť usmát se nebolí.
• Nejnovější myšlenka v text ... Voda není krev, Voda je voda