manga_preview
Boruto TBV 09

Démonův pláč

Proč se mi stále zdá, že mě celý svět nenávidí jen za to, čím jsem? Že má existence je z nějakého nepochopitelného důvodu zdrojem veškerého zla v mém okolí? Proč mám ten neodvratný pocit, že tu vězím zavřený právem, ačkoliv si nevzpomínám, že bych kdy provedl něco z těch všech zlých věcí bezdůvodně...? Nebyli to snad oni, kdo při pohledu na mě ihned začal zmatkovat, utíkat a křičet?

"Pomoc, je tu démon! Zabijte ho!"
Nikdy. Ani jedinkrát za můj dlouhý život mi nikdo neřekl jinak. Démon. Devítiocasá liščí bestie. Věc, která trhá skály a způsobuje tsunami. Zlá, ďábelská bytost, vyvržená snad na tento svět z hlubin horoucích pekel... Nepatří sem a je nutno ji zahubit. Nebo alespoň zastavit. Udělat přítrž jejímu řádění, než způsobí něco ještě horšího, něco, na co si třeba doposud netroufla. Odeslat ji tam, odkud přišla. Pryč z toho mírumilovného lidského světa. Z ráje, co si tady všichni naivně a slepě budují, ignorujíce války, nemoci a v neposlední řadě i své vlastní hříchy.

Vždycky to bylo stejné. Ti stateční, ti dobří, se proti mě postavili, hnáni sobeckou touhou po vlastní slávě, nenávistí vůči neznámému. Ale věřte mi, určitě zrovna v tu chvíli nemysleli na dobro vás ostatních, k smrti vyděšených lidských červů.
Prozraďte, kdyby na vás někdo zcela náhle a bezdůvodně zaútočil se zjevným úmyslem vás zabít, nebránili byste se? Nedělali byste náhodou kruté věci jen proto, aby vás ti druzí nepřipravili o život? Nefunguje takhle pud sebezáchovy? Sáhněte si na srdce a projednou si přiznejte pravdu.
No vidíte. A stejně, vy všichni krutí lidé, viníte zase jen mne. Protože jsem jiný. Tak moc jiný, jak jen to jde... Nepatřím mezi podřadné lidské plémě. Z hloubi duše ho nenávidím. A vy to víte, vy to ze mě cítíte, vidíte mi na očích tu prastarou zášť, kterou tam ale v samém prvopočátku nevložil nikdo jiný než vaši předkové, stejně zkažení jako vy dnes. Stejně zaslepení vlastními touhami, stejně neschopní pochopit ostatní...

Ze strachu o nadvládu vašeho druhu na světě, z obavy před velkým, děsivým zvířetem, tak nepodobným všem těm drobným tvořečkům, které snadno přemůžete, jste sáhli k zoufalému kroku. Uvěznit mě do těla jednoho z vás. A tak tu trčím... dlouhé a dlouhé roky, zavřený v zapečetěné cele. Všude kolem jen tma a ticho a já s tím nedokážu nic dělat. Ta bezmoc je tak hrozná! Jak moc bych chtěl být zase volný...
...když nic jiného, tak alespoň svobodu jsem kdysi míval. I jako nenáviděná bestie jsem měl tu možnost jít si kam se mi zlíbí, možnost svobodně existovat, možnost žít. Ale jak už to tak bývá, ti hrozní lidé nebyli schopni mi ani tu trochu štěstí dopřát. A když se snažím přimět toho chlapce, tu živoucí celu, do níž mě uvěznil jeho vlastní otec, aby mě pochopil... aby si mě alespoň vyslechl, nechal mne na chvíli nadechnout čertvého vzduchu, proběhnout se zase jednou po světě a pomstít se té hloupé lidské rase, která neumí nic než týrat a ničit ty, jenž jsou jiní... když se mu snažím vysvětlit, že chci také jenom žít, neposlouchá.
Je stejný jako oni. Stejný jako jeho otec, ten skvělý, neskonale statečný a dobrý Yondaime Hokage. Stejný jako jeho matka, která ho přivedla na tento svět jen za účelem mého uvěznění. Stejně zaslepený tím vším sebeklamem, jako všichni ostatní.

Jak rychle zapomněl na chvíle strachu, bolesti a zoufalství, když se mu zdálo, že ho všichni kolem nenávidí jen za to, že prostě je. Jak rychle se jeho malé lidské srdce dostalo přes všechnu tu křivdu, která ho tehdy pronásledovala den co den a neustále, minutu po minutě mu připomínala, že je něčím nechtěným. Něčím nenáviděným... tak jako já.
Jak rychle dokázal přilnout k těm všem pošetilým výmyslům! Otevřít se bytostem, které zrazují druhé a zrazovat vždy budou... jen pro vlastní dobro.

Byl jsem mu už od začátku přidělen jako celoživotní partner. Jako součást jeho samého. Mohl jsem se stát jeho spojencem. Nejlepším přítelem a nejsilnější zbraní, kterou kdy tento chlapec držel v rukou. Přísahám, že jsem mu dlouhá léta chtěl pomoci se splněním jeho snu. Toužil jsem být mu něčím užitečný, propůjčit mu svou sílu. Dát mu tu moc porazit kohokoliv, kdo se k němu bude chovat zle. Udělat z něj někoho, kdo bude třeba jednou schopný prolomit tu hloupou iluzi, nenávist a zlobu, kterou v sobě všichni lidé chovají. To vše mohl, hlupák jeden malá, mít. Stačilo mě pustit k jeho duši a splnit moje jediné, skromné přání. Nechat mě alespoň jednou za čas existovat. Půjčit si jeho tělo a projít se pod zářícím sluncem. Vstoupit do jiskřící, chladivé říčky a omýt ze sebe všechnu špínu světa. Prožívat tyhle chvilky obyčejného štěstí... a možná také někdy dát průchod své zlobě, mnohem opodstatněnější než je zloba těch všech červů.

Ale démonův pláč nikdo neslyší. Démonovy slzy nikoho nedojmou. A démon se pak, stejně jako já, rozhodne to všechno vzdát...
...jak si přejete, vy hloupí, pošetilí lidé. Stanu se tím, za co mne celou dobu považujete. Pak budete mít alespoň skutečný důvod mě zabít. A život půjde dál, zdánlivě nezměněn.
Jen už nikdo nebude mít možnost vidět démona plakat.

Poznámky: 

Krátký. Depresivní. Podviný. Něco, co je podle mě totálně Tarushovský.


Ehm...a je Kyuubi vlastně rodu mužského nebo ženského? Teoreticky je to TEN démon, ale TA liška...
...mimochodem, všimli jste si, jakou má to bláznivé démonní stvoření tendenci opakovat slova na začátku vět?

...a jako vždy. Názory ctěných čtenářů?

5
Průměr: 5 (18 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Amael
Vložil Amael, Po, 2012-02-20 15:19 | Ninja už: 5506 dní, Příspěvků: 819 | Autor je: Prostý občan

moc si mě touhle povídkou potěšila ^^ kyuubiho mám ráda, takže bylo fajn počíst si o něm z úhlu pohledu někoho jinýho Smiling krásný Smiling

Obrázek uživatele T.a.r.a.n.e.e
Vložil T.a.r.a.n.e.e, Po, 2012-02-20 18:54 | Ninja už: 5922 dní, Příspěvků: 1099 | Autor je: Pěstitel rýže

Děkuji Smiling jsem ráda, že se líbilo

一度に心の中で本物の願望があります、そしてその願望和津沿いです...そのときあなた和本物の明らかにされていない脳l族をみつける。
"When there is a true desire in your heart and that desire is strong...that is when you find the real strength that even you did not know you had." (Orochimaru-sama)




PS: Ano, to na tom avataru jsem já.

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Út, 2012-01-24 21:58 | Ninja už: 5926 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Ty jsi se zase jednou trefila. Pokud neco fakt nenám rád, tak to když autor obhajuje záporáka a dělá z něj oběť a to jeho prostřednictvím. Takové vyprávění, tatiž vždycky sklouzne do patetického: "Já jsem ten hodný a nikdo mě nechápe." Případně to proloží frázemy na téma nenávist k neznámému.
Tvoje povídka bohužel není výjimkou.
Ne že by nebyla dobře napsaná, jen se mě zdá prázdná...

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele T.a.r.a.n.e.e
Vložil T.a.r.a.n.e.e, St, 2013-04-10 16:13 | Ninja už: 5922 dní, Příspěvků: 1099 | Autor je: Pěstitel rýže

Oh yeah, negativum! (raduje se z negativní kritiky, není blázen?...není! xD)
Obdivuju, žes vůbec zanechal komentář k něčemu, co se ti vlastně příčí. Já k tomu obyčejně nemívám dostatek...odvahy? (nevím, nemůžu najít to pravé slovo)
Takže díky, cením si toho, jak jsi vyjádřil vlastní názor Smiling

一度に心の中で本物の願望があります、そしてその願望和津沿いです...そのときあなた和本物の明らかにされていない脳l族をみつける。
"When there is a true desire in your heart and that desire is strong...that is when you find the real strength that even you did not know you had." (Orochimaru-sama)




PS: Ano, to na tom avataru jsem já.

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Út, 2012-01-24 21:35 | Ninja už: 4731 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

ÁÁÁÁ! Povídky, který říkaj něco těžko přijmutelnýho, tak, že to vyznívá skutečně jsou nejlepší! Tahle povídka je fakt krásná!

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele T.a.r.a.n.e.e
Vložil T.a.r.a.n.e.e, Út, 2012-01-24 23:16 | Ninja už: 5922 dní, Příspěvků: 1099 | Autor je: Pěstitel rýže

Lee: Děkuji Smiling

一度に心の中で本物の願望があります、そしてその願望和津沿いです...そのときあなた和本物の明らかにされていない脳l族をみつける。
"When there is a true desire in your heart and that desire is strong...that is when you find the real strength that even you did not know you had." (Orochimaru-sama)




PS: Ano, to na tom avataru jsem já.

Obrázek uživatele strigga
Vložil strigga, Út, 2012-01-24 20:14 | Ninja už: 4972 dní, Příspěvků: 1637 | Autor je: Konohamarova chůva

Ctěný čtenář se hlásí Eye-wink
Mno, jak praví klasik, všechno je relativní. A dobro a zlo jsou podle mě jedny z nejrelativnejších (grrah, to bylo ale slovo) pojmů vůbec. A byla doba, kdy nám tohle i Kishimoto dost často ukazoval: každý z těch "zlých" má přece nějaký důvod být takový, jaký je, má svoji minulost a přání a sny, záleží jen na míře pochopení jeho okolí. Danzou, Nagato a další a další...
Už jsem myslím říkala, že mě baví dívat se na postavy "z druhé strany" Smiling tohle je ten případ. Je mi upřímně fuk, co by ti na to řekl fundovaný kritik, mně se to prostě moc líbilo ^^ Eye-wink

Pamatuj, tenhle svět není jen pro silný, stvořen byl pro všechny ztracený duše
a počítá se, jestli tě tvá cesta posilní, a ne to, jak rychle jsi ji ušel
~ Radůza

Obrázek uživatele T.a.r.a.n.e.e
Vložil T.a.r.a.n.e.e, Út, 2012-01-24 21:17 | Ninja už: 5922 dní, Příspěvků: 1099 | Autor je: Pěstitel rýže

strigga:

一度に心の中で本物の願望があります、そしてその願望和津沿いです...そのときあなた和本物の明らかにされていない脳l族をみつける。
"When there is a true desire in your heart and that desire is strong...that is when you find the real strength that even you did not know you had." (Orochimaru-sama)




PS: Ano, to na tom avataru jsem já.

Obrázek uživatele Sakura Sayuri Midori
Vložil Sakura Sayuri Midori, Út, 2012-01-24 20:13 | Ninja už: 4617 dní, Příspěvků: 896 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

dokážeš úžasně vylíčit Kuubiho bolest, samotu a trápení, stejně tak i jeho touhu po pomstě i když nejsem zrovna na tenhle typ, protože u těhle fanfictionu člověk musí přemejšlet a nato sem líná Laughing out loud

Já nikdy svoje slova neberu zpět, to je moje cesta ninji.

Obrázek uživatele Mullyda
Vložil Mullyda, Út, 2012-01-24 18:07 | Ninja už: 5141 dní, Příspěvků: 328 | Autor je: Pěstitel rýže

My jenž jsme zažily šikanu budeme určitě souhlasit s tím, že kdo je jinej, je vžy snadnej terč. Sad Je to strach a myslím že i závist proč se ostatním nelíbý že nejsme stejní jako oni.
Náboženská nenávist, rasizmus či nacionalizmus, je to jen forma snahy dokázat že jejich existence má vůbec nějaký význam a to tím že se pokouši ty druhé umístit "pod" sebe samotné.
Ta FF je ůžasná, souhlasím s Kyuubi-m, Andok a navýc z vlastní zkušenosti vým že smát se na někoho kdo vám ubližuje není snadný, paradoxně sem to ale řešil jako Naruto tím že sem se šikanátorům vžycky vysmál. No a to fungovalo protože pak dostali takovej, no sám nevim či to byl strach nebo ne, ale po několika letach toho nechali. Čili razim Nautovo: "Já se nikdy nevzdám!"

Oculum pro oculo, Dentum pro dente et Malum pro malo.
Me-ni wa me-o, Ha-ni wa ha-o to Aku-ni wa aku-o.
Oko za oko, Zub za zub a Zlo za zlo.

Obrázek uživatele T.a.r.a.n.e.e
Vložil T.a.r.a.n.e.e, Út, 2012-01-24 20:14 | Ninja už: 5922 dní, Příspěvků: 1099 | Autor je: Pěstitel rýže

Mullyda: Tak to já myslím, že bych to vyřešila jako Kyuubi z mojí povídky. Prostě se nedokážu zachovat...Narutovsky. Jinak jsem ráda, že si našla tahle povídka příznivce..

andok: Ano, je to vlastně alegorie... na jednu osobu, kterou znám líp než kdokoliv jiný. Alegorie na to, jak se nakonec onen člověk rozhodl to všechno vzdát, přestat se chtít zavděčit...
...a za 5* děkuji Smiling

Sakura Sayuri Midori: Eh... díky Smiling (mě za myšlení platí, LOL xD *kdo? kolik? že o tom nevim?*)

一度に心の中で本物の願望があります、そしてその願望和津沿いです...そのときあなた和本物の明らかにされていない脳l族をみつける。
"When there is a true desire in your heart and that desire is strong...that is when you find the real strength that even you did not know you had." (Orochimaru-sama)




PS: Ano, to na tom avataru jsem já.

Obrázek uživatele andok
Vložil andok, Út, 2012-01-24 09:11 | Ninja už: 4635 dní, Příspěvků: 66 | Autor je: Prostý občan

"Proč se mi stále zdá, že mě celý svět nenávidí jen za to, čím jsem?" ... Prečítal som prvú vetu a vedel som, že musím čítať ďalej. Tá poviekda...no mal som pocit akoby nebola len o démonovi. Akoby bol démon nejakým prirovnaním k ľuďom, ktorých odsudzujú za veci, ktoré oni nedokážu zmeniť. Aj keď, pravda, že démon ľudskú rasu nenávidel. Ja osobne by som tiež vysmiaty nekričal Dobrý deň! niekomu, kto mi ubližje a celý život ma odsudzuje.
Preto dávam 5/5. xD

Obrázek uživatele niky.riky
Vložil niky.riky, Po, 2012-01-23 20:29 | Ninja už: 4705 dní, Příspěvků: 227 | Autor je: Student Akademie

famózní, jsem se skoro rozplakala

Obrázek uživatele T.a.r.a.n.e.e
Vložil T.a.r.a.n.e.e, Po, 2012-01-23 20:51 | Ninja už: 5922 dní, Příspěvků: 1099 | Autor je: Pěstitel rýže

niky.riky: Thank you Smiling Jsem poctěna!

一度に心の中で本物の願望があります、そしてその願望和津沿いです...そのときあなた和本物の明らかにされていない脳l族をみつける。
"When there is a true desire in your heart and that desire is strong...that is when you find the real strength that even you did not know you had." (Orochimaru-sama)




PS: Ano, to na tom avataru jsem já.