manga_preview
Boruto TBV 09

Návrat Draka - 05 - Útok na Konohu

Někde na severu Země Ohně:
Ve velkém plátěném stanu seděli kolem masivního stolu, na němž spočívala mapa Země Ohně, čtyři muži s vážnými tvářemi. Tři z nich měli na sobě čelenky Skryté kamenné vesnice a čtvrtý měl čelenku se znakem Skryté travní vesnice. A právě mezi těmito muži probíhala velice živá debata...
„Pátá Hokage je mrtvá a k moci se dostal Danzou. Ten starý šmejd. Prý atentát na Tsunade úspěšně provedl ten tvůj Uchiha Takeru, Ryoku.“ Pousmál se hlavní generál Kitsuchi na jednoho ze svých společníků.
Ryoku pokrčil rameny. „Už jsem vám říkal, že to Takeru neprovedl, na to je to moc čestný člověk, aby se pokusil o převrat tímhle způsobem.“
„Uchiha Takeru a čestný člověk? Je asi tak čestný jako byl 4. Hokage. Oba dva to byli největší zbabělci a parchanti pod sluncem!! Nebo si už nepamatuješ jak napadli naši vesnici a zabíjeli malé děti a civilisty? Jak zavraždili před lety tvoji malou sestřičku a zapálili nemocnici, v níž uhořeli všichni pacienti, mezi nimi i tvůj otec a moje 2 dcery, které tam sloužili jako medičky?“ Prskal poslední z třetice gnerálů z Iwy, starý muž s nahrbenou postavou a pleší na hlavě.
Ryokovi se v očích zablýskli plamínky hněvu, ale než stihl odpovědět, tak jej předběhl generál velící ninjům z Travní. „Ale pánové, přece se nebudeme mezi sebou hádat. Navíc, máme přece vymyslet plán útoku na Listovou a byl bych rád, kdybychom to provedli co nejspíše. Čím déle budeme otálet, tím pravděpodobnější je, že naši armádu odhalí ninjové z Konohy a na náš útok se připraví.“ Pronesl rozumně Kuira, čtyřicetiletý generál z Travní vesnice. Ostatní generálové mu dali za pravdu a hned se zaměřili na mapu, načež se slova chopil Kitsuchi.
„Kuira se svými oddíly zaútočí na západná část hradeb Konohy. Bude to, ale jen fingovaný útok. Já prolomím ve východním opevnění díru a se svými oddíly vniknu do Konohy. Ryoku se svojí divizi zničí a obsadí Konožskou bránu a vniknou do vesnice rovněž. A Mitaki bude se svými oddíly vyčkávat jako záloha, přičemž bude vysílat posily, tam kde se nás ninjové Konohy pokusí zadržet. Kuiro, nebudeš zbytečně riskovat a včas své lidi stáhneš k Mitakiho divizi, kde budete rovněž sloužit jako naše záložní síly.“ Vysvětlil generál Kitsuchi svůj plán a všichni ostatní s vážnými tvářemi přikyvovali na souhlas.

Mezitím i v Hokageho pracovně probíhala půlnoční válečná porada.
Danzou seděl za svým stolem a před sebou měl nastoupeného jakéhosi staříka s vychytralým pohledem a muže kolem 30ti let s krvavě rudými vlasy, přičemž i jeho oči a plášť měli stejnou rudou barvu.
„Tákže, Hokage-sama, gratuluji vám k vašemu titulu,“ lichotil Danzouovi dědek. „Kamenná se tedy odvážila znovu rozpoutat válku tím, že zaútočí na Konohu. Hlupáci. Jaké tedy jsou vaše rozkazy pro mé synáčky a dcerušky?“ Ptal se starý vůdce klanu Uquashi.
„Konoha má být za pár hodin napadena a přitom ve vesnici neprobíhá ani evakuace vesničanů?“ Divil se rudovlasý muž, jménem Reizo.
Danzou si zamnul ruce. „Ano, naši staří nepřátelé se znovu pouštějí do boje. Po včerejší smrti Tsunade je pořád vyhlášen krizový stav, takže všichni shinobi jsou k boji pořád připraveni a není tak nutné je zatím na blížící se nebezpečí upozorňovat. Evakuaci vesničanů zahájím až před rozbřeskem. Nemíním upozornit Kamenné generály, že o jejich útoku víme. Všichni vesničané se tak nejspíše nestihnou schovat do krytů, ale svými oběťmi nám poskytnou příležitost zničit kompletně útočící armádu a Kamenná vesnice tak přijde o většinu svých bojových sil.“ Danzou se na chvíli odmlčel a očima přelétl velikou a podrobnou mapu Země Ohně.
„Kishu-sama, jakmile nepřítel udeří na Konohu, tak váš klan Uquashi spustí techniku Božího kopí, o němž jste mi nedávno vyprávěl. Chitsuki, Reizo-san, bude klan Uquashi jistit, zneškodníte nepřátelské senzibili a provedete průzkum i analýzu, přičemž vyberete místo i čas, kam bude Boží kopí nasměrováno. Se ztrátami nějakých našich lidí se počítá, ale obětem na životech ninjů bych se raději vyhnul.“ Nastínil svůj plán Danzou a spokojeně s potměšilým úsměvem se rozvalil ve své židli.
Reizo i starý Kiushu přikývli. Danzou je poté letmým pohybem ruky propustil a obě postavy se rozplynuly v oblaku dýmu.

...

Při svítání byl vydán tichý povel k útoku.
Konoha byla ponořena v tichu a vše v ní na první pohled spalo, dokonce i stráží na hradbách bylo vidět jen málo, dokud je z nich nestrhli vržené kunaie útočníků.
V západní části hradeb se vzápětí objevili malé prasklinky, jimiž vyrašili různé stonky a šlahouny rostlin a rozplazili se po celé části hradeb. Po takto vzniklých žebřících vylezlo několik týmů ninjů z Travní, nestřetli se, ale s žádným odporem a proto tento úsek hradeb obsadili beze ztrát. Velitel Travních ninjů cítil nutkání pokračovat dál v útoku, ale srozuměn s rozkazy se s větší částí své armády stáhl k připraveným pozicím, kde už připraveni vyčkávali ninjové z Kamenné pod velením Mitakiho.
Obrovský Býk, Ryukův Summon, lehce vyvrátil bránu Konohy, Generál Kitsuchi zase za pomoci svého umění s Dotonem zničil část východních valů a obě čtvrtiny útočníků vnikly do vesnice.
Přibližně 100 metrů od hradeb i brány protínali ulice vyhloubené mělké zákopy a v nich, stejně jako na střechách domů, se krčili připravení ninjové Konohy.

Nara Shikaku, velitel oddílů držící pozice naproti proražené bráně dohlížel na průběh bitvy z vyvýšeného velitelského stanoviště chráněn několika ANBU. „Nepřátelské síly jsou rozdělené na desetičlenné jednotky. Ninjové v těchto útvarech se navzájem kryjí a pomáhají si. Uprostřed těchto nepřátel se nachází jeden z Kamenných generálů se svojí gardou.“ Analyzoval nahlas Shikaku, načež poté zapnul svoji vysílačku a začal udílet rozkazy: „Jednotky 1 až 3 zahajte útok.“ Ninjové skrytí na střechách domů na obranné linii se vztyčili a začali vrhat na přibližující se nepřátele kunaie, shurikeny a všelijaké techniky. „Jednotka 7 zahájí klamný výpad, přičemž ji budou krýt jednotky 11 a 9.“ Rozkazoval dál stratég Konohy, přičemž ze zákopů vyskočilo několik desítek ninjů a rozeběhlo se vstříc nepříteli z Iwy. „Přepadová jednotko, čekejte, až jednotka 7 rozptýlí řady nepřátel, pak zaútočíte na jejich generála a jeho osobní stráž. Teď, útok! Jednotky 4 až 6, útok!“ Velel Shikaku a posílal další a další svěřené shinobi do bitevní vřavy, mezi nimi i svého syna Shikamaru.
Jednotky obou nepřátelských stran se srazili, všude vypukl zmatek a začal boj v úzkých uličkách Konohy, přičemž se samozřejmě bojovalo i na střechách domů.

„Kibo buď ve střehu. Všichni se připravte.“ Zavrčela Inuzuka Tsuma (Kibova matka), velitelka přepadového týmu pod velením Shikaka. 20ti členné komando složené z několika členů klanu Hyuuga a z pár členů ANBU se pod velením Tsumi dostalo nepozorovaně až k jednomu nepřátelských generálů a zaútočilo.

Ryoku se svojí 10ti člennou osobní ochrankou a několika poslíčky stál na nejvyšším domě v okolí, sledoval boj a rozmisťoval případné zálohy a směřoval další útoky svých jednotek, když na jeho stanoviště zaútočilo přepadové komando pod velením Tsumi.
Ryoku se bleskovým úskokem vyhnul dvojité Gatsuuge (dvojitý ostrý tesák) jak na něj společně zaútočili se svými čtyřnohými miláčky Tsuma i Kiba. Členové Ryokovi ochranky chtěli vyrazit svému pánovi na pomoc, ale pod přesilou Konožských ninjů byli nuceni ustoupit a tak na vyvýšené střeše zůstal pouze Ryoku a Kiba s Akamarem a Tsume s Kuromarem.
„Pěkné,“ pousmál se Ryoku, „dostali jste se až ke mně. Škoda, že za svoji troufalost zaplatíte životem.“
„Kibo, buď opatrný. Je nebezpečný, musíme ho proto zabít velice rychle.“ Zavrčela Tsuma.
Kiba přikývl a pozorně si Ryoka prohlédl. Ten mezitím vytáhl tři kunaie na jejichž koncích byli přivázané jakési žluté papírky. Ryoku následně jeden kunai hodil zabodl před sebe a zbylé dva hodil Tsumě i Kibovi pod nohy, dotyční i se svými psi uskočili do boků a v Gatsuuge vyrazili po Ryokovi.
Kunaie dopadli do střechy, na níž se bojovalo, a zabodli se do ní. Ryoku ignorujíc útočící dvojice složil pár jednoduchých pečetích a vyřkl Geton: Mendōna jigoku (Živel Gravitace: Těžkopádnost pekel). Žluté lístky se slabě rozzářili a vzduchu jak kdyby zhoustnul. Obě útočící dvojice byli doslova strženy k zemi a jejich útok byl tak jen pár metrů před Ryokem přerušen. Kiba, Tsuma ani Akamaru či Kuromaru nebyli schopní se postavit a i jen sebemenší pohyb jim činil neuvěřitelné potíže. Zato Ryoku k nim bez problémů došel a za chůze pokračoval ve svém monologu. „Jojo, nemůžete se ani zvednout, co? Pěkně škaredá technika, že? Aby jste věděli kdo vás zabil, tak se představím. Jmenuji se Ryoku a pocházím z klanu Soratodai, klanu jenž ovládá živel Geton (=Gravitace), jenž sídlí v Iwagakure. Mám hodnost Jounin a jsem neformální vůdce klanu Soratodai.“
Za těchto slov mezitím došel ke Tsumě a Kuromarovi, Ryoku složil pár pečetí, vzduchem se ozvalo „Kajutsu“ a následoval menší výbuch a zděšený výkřik. Ryoku totiž soustředil díky Kajutsu gravitační chakru do své nohy, následný došlap na Kuromarovu hlavu by se tak dal přirovnat k dopadení metrákové kovadliny na obyčejné vajíčko. Kuromarova hlava praskla a rovněž i střecha, na níž se boj změnil na pouhý masakr, utrpěla značné škody…

„… naše jednotky tedy zatím zdařile vzdorují nepříteli, přičemž dle vašich rozkazů se stáhli a přeskupují se. I nepřítel nyní vydýchává a zajišťuje pozice, které nám od brány obsadili. Ztratili jsme, ale spojení s přepadovým týmem. Navíc, naši senzibilové hlásí, že před Konohou vyčkává podobná síla nepřátel jaká nyní už naši vesnici napadla. Je zřejmé, že se jedná o záložní síly Kamenné.“ Podával hlášení jeden z ANBU Shikakovi.
„Ano, víme o tom, že nepřítel má ještě zálohu před vesnicí. A je také jasné, že jakmile se i jejich zálohy pustí do boje, tak nemáme moc velkou šanci. Náš Hokage, Danzou-sama, nás ale ujistil, že se s nimi nějak vypořádá. Takže, mějme důvěru v našeho Hokage a bojujme dál.“ Uklidnil okolo stojící shinobi a v hlubokém zamyšlení přemýšlel nad nynější situací.

Pojednou se, ale na obloze přibližně nad Konohou rozzářil silně svítící bod, který se pomalu zvětšoval. Ve skutečnosti to, ale nebylo nějaké neškodné světélko, ale silně koncentrované sluneční paprsky, které v podobě velkého kopí dopadli doprostřed záložních sil Kamenných ninjů. Při dopadu na zem došlo k ohromnému výbuchu a přes celou záložní sílu ninjů z Iwy se přehnala smrtící vlna světla. V jediném okamžiku tak zemřeli tisíce ninjů…
Když útočící ninjové spatřili takovou smrtící sílu, která zničila půlku jejich armády, tak zpanikařili. Hlavní generál Kitsuchi, rovněž otřesen, vidouc jak bojechtivost jeho jednotek klesá a jak naopak z lesů za Konohou vychází nějaké skupiny ninjů jdoucích Konoze na pomoc, tak vydal rozkaz k ústupu. Všichni ninjové z Iwy, tak vzali nohy na ramena a začali z Konohy utíkat směrem do své vesnice.

Každý humánní člověk by je nejspíše nechal odtáhnout a sám by nařídil ošetřit vlastní zraněné, ale Danzou rozhodně k takovému typu lidí nepatřil.
Okamžitě byli dány rozkazy Konožským ninjům k pronásledování prchajících a byl vydán rozkaz nebrat zajatce. Rovněž klan Uquashi, jenž tak zvrátil průběh bitvy byl vyslán k pronásledování. Naštvaní ninjové z Konohy, tak napadali prchající nepřátele a pobíjeli je. Většina ninjů z Iwy totiž byla skoro šílená hrůzou, takže se jen snažili dostat od místa dopadu Slunečního kopí co nejdále. Přesto, několik zkušených ninjů se bránilo a tak i na straně Konohy přibylo několik ztrát...

...

Danzou s lhostejným pohledem pohlížel na situaci před sebou. Vedle něj totiž stál Reizo, vůdce Chitsuki a ukazoval právě svému chlebodárci několik úlovků.
„Tady vidíte generála Travních ninjů, kteří pomáhali Kamenným s útokem. Zajali jsme jej živého ještě před útokem, je jen trochu potlučený. Ten druhý, generál Kamenných, Mitaki se bránil dost usilovně, takže jsem jej musel zabít. Než vůbec nepřátelé zjistili, že jsme jim vyzabíjeli a zajali celé velitelské stanoviště, tak ti Uquashi stačili připravit tu svoji techniku a pak ji spustili. Díky absenci velení, tak neposlali bojujícím žádnou podporu a byli všichni pěkně na jednom místě. Hlupáci.“
Danzou přikývl. „Toho generála z Travní dopravím k Ibikimu, ten se už o něj postará. A ten mrtvý, nu, o svých lidech jste Reizo navykládal dost šílených věcí, tak ať se ukáží.“
Reizo se natěšeně pousmál. „Výborně, konečně nám tedy dáte možnost ukázat co umíme. Deddo, Kaemone, pusťte se do díla.“ Nařídil Reizo dvěma mužům rovněž v rudých pláštích Chitsuki, kteří vězně a mrtvé hlídali, načež se otočil zpět k Hokagemu. „Musím vás upozornit Danzou-sama, že to nyní bude dost nechutné. Hehe…“

(Slabším povahám doporučuji text ve spoileru přeskočit.)

„Vidíte? Profesionálové. Uznávám, je to sice nechutné, ale zároveň velice fascinující. Deddo je jistým způsobem nekromant, během toho jeho obřadu při němž zneuctí dané mrtvé tělo vytáhne z mrtvoly veškeré informace o jejím životě, o zvycích, všechny vzpomínky i pocity, prostě ukradne tak veškerá tajemství onoho mrtvého člověka. Kaemon má naproti tomu schopnost naprosto napodobit něčí podobu, zabarvení chakry, hlas a dokonce i zápach, přičemž tuto techniku nezruší téměř nic a tak v ní může i bojovat či umřít. Kaemon nyní chytil Dedda do genjutsu, Deddo mu tak dodá a přehraje veškeré informace a tajemství, které z mrtvého těla vypáčil. Kaemona nyní můžeme poslat do Iwy jakožto přeživšího generála Mitakiho a získáme tak neodhalitelného špeha.“
Danzou přikývnul. „Opravdu velice působivé. Nyní, když jsme odrazili útok Kamenných, tak jsem získal ve vesnici neotřesitelnou důvěru a všichni mě nyní uznají jako svého Hokageho. Navíc se nám podařilo značně oslabit Kamennou vesnici, kterou tak lehce obsadíme. A to bude jen první krok k ovládnutí světa.“

5
Průměr: 5 (6 hlasů)

Kategorie: