manga_preview
Boruto TBV 09

Hrdinové

„Měla bys vstát,“ mladá žena se naklonila nad svoji spící dceru. Jako obvykle zamumlala něco v tom smyslu, že nespí a tím pádem ji naprosto nemusí budit. Říkala to téměř každá ráno a ani si to neuvědomovala.
„Ještě mi řekni, že hned první den na akademii chceš přijít pozdě,“ ušklíbla se nad ironií ve svém hlase.
Akademie… První den…
V jednu chvíli si uvědomila význam těchto slov. Vždyť na to čekala tak dlouho! Přesně si pamatovala zklamání z každého rána, když si uvědomila, že to ještě není ten den.
Naráz otevřela obě oči, v pokoji bylo – i přes ranní světlo, které však nemohlo proniknout závěsy – šero, v němž se utápěla většina předmětů. Hned jako první věci si všimla velkého budíku na dřevěném – když to mohla jenom předpokládat díky znalosti vlastního pokoje – stole jinak pokrytém různými předměty, v této chvíli splývajícími dohromady.
Doslova vyskočila z postele, dokonce ji ani nevadil naražený palec o velkou, zároveň i těžkou krabici a zastavit děvče dokázala až prudká závrať.
Jednou rukou se rychle chytila nejbližší věci – mladé ženy – ale ani to nesmazalo veselý úsměv na světlých rtech.
„To je dobrý,“ ujistila ji rychle, když si všimla pozorně upřeného pohledu.
Bez přemýšlení rychle překonala dlouhé schodiště vedoucí až na chodbu ke kuchyni. Cestou si na kalendáři visícím na zdi zkontrolovala správné datum.
Jako obvykle byla na stole nachystaná snídaně – a jako obvykle se na ni jenom zaškaredila a běžela ke dveřím. Už odmala si odvykla jíst ráno, dokonce na tom nic nezměnily ani matčiny výtky o tom, jak je to moc nezdravé. Nikdy nejedla nijak moc zdravě, ani se o to nesnažila – ostatně jako většina dětí v jejím věku.
Hlavním východem doslova proletěla. Bezhlavě pokračovala během celou ulicí až k domu téměř na konci se žlutou omítkou. Nad vstupem jasně svítil nápis starým písmem. Podle všeho už ani nikdo nevěděl, co vlastně v překladu znamená.
A právě pod ním na ni mávala Yuuki. Dlouhé vlasy zůstávaly svázané červenou stuhou a nic na tom nemohl změnit ani prudký vítr, který vypadal, jako kdyby se je snažil vytrhnout z jejího sevření.
„Jdeš docela pozdě,“ přivítala ji s úsměvem.
„Promiň,“ omluvila se stále zadýchaná, „nějak se mi nechtělo vstávat.“
Obě se rychle vydaly směrem k větší budově na sever od jejich domů.
„Prvních pár dní se ti budou zdát nudný – budete se učit teoretické znalosti a podobné kecy. Jak říkám – prostě nuda. Ale potom příde teprve zábava. Přecházení lana, házení kunaiů i shurikenů nebo třeba první zkoušky ninjutsu,“ zasvěcovala ji starší dívka do učebního plánu akademie. Před rokem ji vychodila a teď už měla svůj vlastní tým.
Druhá dívka – jmenovala se Kitsune, ale všichni její jméno zkracovali jenom na Kitsu-chan – byla dcerou ninji, který stejně jako mnoho dalších už dávno měli své vlastní týmy. Bylo jenom logické, že i ona sama se bude chtít stát jednou z nich.
Přesto se jí to oba dva rodiče často snažili rozmluvit, říkali, že je to moc nebezpečné. Dokonce se jí to pokoušeli zakazovat. Opravdu jenom pokoušeli…
Nakonec se ukázalo, že je tvrdohlavější než oba dohromady a oni museli ustoupit, i když to asi věděli od začátku. Že ji nepřesvědčí. Ž e se stejnak stane kunoichi chránící vesnici. Že neposlechne jejich rady, rady starších i rodičů.
A přesto ji teď matka – otec byl se svým týmem na misi – vyprovodila s úsměvem.
Když nad tím teď přemýšlela, mohli si za to vlastně sami. Kdyby jí vždy večer nevyprávěli příběhy o statečných shinobi se silnou vůlí, možná by se tolik neupnula k tomu snu stát se jednou z nich.
S úsměvem se otočila na svoji kamarádku. Ta, aspoň jak se zdálo, si jejího uvažování naprosto nevšímala a pokračovala ve výpočtu úkolů, které podle všeho museli bělet i oni – jejich ročník – sami.
Párkrát za cestu přikývla, spíše ze zdvořilosti, aby to aspoň vypadalo, že ji poslouchá, ale kupodivu díky tomu cesta netrvala tak dlouho – připadalo jí to spíše jako pár minut, než téměř půl hodiny –a stanuly před budovou.
„Tahle kočka je tu co si pamatuji,“ Yuuki ukázala na štíhlé zvíře vyvalující se na slunci. Přestože byla štíhlá, rozhodně nevypadala, že by neměla co na jídlo. Nejenom že byla opravdu hezká díky nazrzlé barvě, díky krásné postavě byla přímo nádherná. „Říkáme jí prostě Neko,“ usmála se a pohladila po hladkých zádech.
„Divím se, že si ji nikdo nechce vzít domů,“ napadlo Kitsu-chan při pohledu na bezesporu nejhezčí kočku, kterou kdy viděla.
„Ona má domov,“ pokrčila rameny druhá dívka, „nedaleko od školy je jeden starý pán. Dává jí vždycky žrádlo a nechává ji u sebe přespat, ale jinak celý den vždycky zůstává tady u budovy kvůli mnoha dětem. Je opravdu chytrá,“ láskyplně ji znovu pohladila. „nechává se tam krmit, ale jinak zůstává tady.“
„Za chvíli bude zvonit,“ vzpomněla si náhle. Nechala kamarádku, aby hladila kočku a sama vběhla do domu. Netrvalo ani třicet sekund, než našla svoji třídu a s jemným rámusem do ní vpadla. I s tím si jí však nikdo nevšiml, protože „mírný rámus“ zde panoval naprosto všude.
Neukáznění žáci po sobě házeli houbou, křídami nebo čímkoliv, co jim zrovna padlo do ruky. Ze všech koutů se ozýval rozpustilý smích.
Na poslední chvíli chytila letící gumu do ruky a s rozpustilým úsměvem ji mrštila někam do zadních lavic. Přesně kam chtěla – totiž do napůl spícího kluka. Výsledek už tak skvělý nebyl – kluk něco zamumlal a zůstal ležet jako zabitý.
Stáhla obličej do naštvané grimasy a přidala se do davového šílenství.
Tu něco chytla, tam zas něčím mrštila a takhle pořád dokolečka úplně stejně, jako většina ve třídě.
Nakonec je zastavil až příchod třídní učitelky.
Byla to docela mladá žena – na pohled jí mohlo být teprve okolo třiceti, pravda byla o pár roků dál. Kurenai-sensei měla skoro čtyřicet let, přesněji třicet devět a asi za týden by měla mít narozeniny.
S úsměvem, jako kdyby nevěděla co se tady předchozích několik minut dělo, vstoupila a nechala všechny, aby si posedaly na svá místa.
„Jmenuji se Yuuhi Kurenai a budu vaší novou třídní učitelkou,“ představila se trochu zbytečně. Zkoumavě si celou třídu prohlédla zkoumavým pohledem, „než začneme s vyučováním, dám vám jednu jednoduchou otázku. Co je váš sen? Čeho byste chtěli dosáhnout?“
Ve třídě to zahučelo a sensei si musela znovu sjednat pořádek. „Takže začněme…“ řekla, „třeba z tamtoho konce,“ a ukázala na kraj, kde seděla i Kitsu-chan.
Jako první byl na řadě ten kluk, co ještě pořád napůl vyspával. Po jemném žďuchnutí kamaráda vedle se zvedl a drze opětoval Kurenain pohled.
„Můj sen?“ Zopakoval naoko zamyšleně.
„Ano tvůj sen,“ přisvědčila učitelka netrpělivě a začala si podupávat nohou, „a hlavně mi neříkej něco jako ,můj sen je dobře se vyspat´, dobře?“ Svým tónem jasně dávala najevo, že se rozhodně nejednalo o nějakou otázku.
Povzdechla si a mávla nad tím rukou, „to je jedno, hlavně už rychle odpověz, nebo tady ještě víc zestárnu.“
„To je pravda Nara-kun, kdyby zestárla ještě o něco víc, mohla by se přestat dobře pohybovat a za sensei přece nechceme starou vrásčitou babiznu, ne?“ Ozvalo se drze vedle Kitsu-chan. Kurenai si toho buďto ani nevšimla, nebo aspoň předstírala, že ne.
„Nemám žádnej sen,“ odpověděl po chvíli a učitelka znovu mávla rukou a dalším posunkem vyzvala kluka vedle něj, aby pokračovala jako další.
„Můj sen je stát se hrdinou jako Uzumaki Naruto,“ vypálil hned i bez přemýšlení. Ze všech koutú třídy se ozvalo souhlasné mumlání a několik hlasů se nechalo slyšet, že oni dokonce překonají hrdinu Konohagakure no sato.
Zpražil je mírně vražedný pohled ženy a zanedlouho zase zavládlo poměrně ticho.
„Hezký sen,“ ohodnotila ho kývnutím hlavy, „takže další.“
„Můj sen je…“ Kitsu-chan mírně zaváhala. Nadechla se, jako kdyby ji čekala nějaká obzvláštně těžká zkouška a poté se uvolněně narovnala, „ochránit všechny mé blízké!“

Poznámky: 

Takže... jsem zpět. Tohle se dá nazvat takovým návratem. A proč to vlastně? No, po zjištění, že se mi vypazala celá složka kde jsem měla všechno FF, všechny svoje stáhnuté písničky, všechny obrázky, všechno... prostě všechno, jsem psát dál rozhodně neměla naprosto žádnou chuť. Prostě This folder is empty...
Moje první reakce byla, že kašlu na všechno psaní naštvaně jsem se odešla dívat na basket.
Po mírném uklidnění jsem to změnila jenom v zákaz psaní jakýchkoliv sérií, ale i to jsem teď porušila a začala psát další. Takže by se dalo říct, že jsem zase zpět Smiling
Mě se jen tak nezbavíte Laughing out loudLaughing out loud
No, ale touhle jednorázovkou bych chtěla moc a moc poděkovat všem, kteří mi napsali aspoň jeden komentář. Protože nebýt toho, že jsem si je všechny přečetla, všechny ty krásná slova, bych tohle nikdy nenapsala. Protože to bylo těžší než jsem si myslela... Jenom otevřít word mě trvalo aspoň deset minut a než jsem opravdu začala něco psát... Docela jsem svádlě avnitřní boj Laughing out loudLaughing out loud
Takže, a ti kdyrých tímto chci poděkovat a právě jim patří tato povídka jsou: Haya, Aki no sakka の 黒執事, nettiex, Kimm-chan, Mrs.Rinnegan, Avárt, Ahoudori Shigae..., Sorafay, Nefrites, DakuHonoo, Ayashiki, mišule, Akara, crazy.AminQa, xai_chan, Kikate Domono, kakashina, Faith, Kaia-chan, hAnko, -Rock-PrinceSs-.
Takže: ARIGATOU Smiling

A to, že není v pohádkách je jenom kvůli mé zvláštnosti a kvůli tomu, že většinou nedávám kromě jednorázovky a série žádný žánr Smiling Ale měla jsem obrovskou chuť dát ji i tam Smiling

P.S. tato povídka má kořeny v Bleším chlapci... ehm, přesněji řečeno se povídka od Min jmenuje jak se směje bhlecha a kdybych ji nepsala díky těm komentům, tak by patřila právě jí. Protože jsem to kdysi dávno slíbila, a protože je to první a na dlouhou dobu asi i poslední taková "lehká" a nejde tam jenom o smrt. Takže až někdy příště něco podobného napíšu, bude to patřit rozhodně osobě, kvůli, ne díky které píši. Osobě, která na tom má rozhodně velkou část odílu Smiling

5
Průměr: 5 (11 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Faith
Vložil Faith, Út, 2012-02-14 17:32 | Ninja už: 5595 dní, Příspěvků: 225 | Autor je: Prostý občan

Uh.. copak to tu máme? Mrknu na nejnovější komenty a tam jakási zajímavá zmíňka, kterou si teď nevybavuju. Jenže jakožto od přírody neskutečně zvědavý člověk mě to prostě přivábilo, jako včelu na med xD a co se to ještě nedozvím? že je to věnované i mě? Jawdropping! no to jsou mi věci! Smiling Je to tu už nějaký pátek, ale stejně něc málo k tomu prostě musím napsat ^^

Jak bych to řekla.. Je to tak trochu o ničem, ale přesto o všem Smiling Není to nic děsivě přeslazeného, ale sladké to je. Přitom všem je tam i ten náznak, že bude hůř. Checht... Mé dojmy, které to ve mě zanechalo? Plné naděje a reality, i když bych mohla poznamet, že naivních dětských iluzí. Jenže jak nám Naru tolikrát ukázal-všechno jde, když se chce Smiling

  • Vím, že nic nevím.
  • Dokonalost je nudná.

Zůstat sám sebou ve světě, jenž se dnem i nocí pokouší udělat z tebe stejného člověka, jako jsou všichni ostatní: to je nejtěžší úkol, jaký si člověk může stanovit: úkol, který nikdy nekončí.
E. E. Cummings


Podmínkou koexistence jedince druho Homo sapiens a společenství druhu Canis lupus je sjednocení akustické signální soustavy.

Obrázek uživatele akai
Vložil akai, Čt, 2012-02-16 16:22 | Ninja už: 5662 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

Nádech, výdech... Laughing out loud Co mi to děláte? Taková "zapomenutá" povídka a najednou takové dva dlouhé komentáře? Laughing out loud Fakt nesnáším psaní svého komentáře pomalu ke každému komentáři od někoho jiného, ale tentokrát neodolám Smiling (a ještě k tomu, že je to stará povídka... asi pochopíš, když řeknu, že za na jednu stranu takový komentář jsem dvakrát tak ráda?Smiling)
No, s tím mazáním... mně se to dokonce stalo dvakrát >_< A podruhé jsem z toho byla hodně mrtvá Laughing out loud (Bohužel se mi smazala jedna série -.- právě kvůli ní jsem byla... hodně rozladěná Smiling)
Děkuji Faith, tobě to poděkování taky rozhodně patří ^^

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele Kimm-chan
Vložil Kimm-chan, Út, 2012-02-14 00:54 | Ninja už: 5963 dní, Příspěvků: 759 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Už je to nějaká doba, co tu tahle povídka je, už je to nějakej čas, co ji mám uloženou v oblíbených, ale jako hambářka se sem dostavím až po roce a půl, abych si ji konečně přečetla. Stydím se, opravdu se za sebe stydím.
Co je ale důležitější, je to nahoře. Jo, jo, přesně tam, pod tím barevným záhlavím. Mezi nadpisem a poznámkama autora Smiling. To strašně jemný a nadějný Něco. Taková lucernička v tmavé ulici. Sice je pravda, že čím víc světel, tím víc stínů, ale aspoň jsou pak ty světla líp vidět, ne Smiling?
Četla jsem to a musela jsem se pořád usmívat. Popravdě nejsem příznivcem povídek o "Druhé generaci", je jich hodně a v mé hlavě se všechny na toto téma zařazují automaticky do složky "klišé". (Ano, Kimm v tom má bordel, měla by si přeorganizovat ten chaos xD.) Jenže i přes to, že byla povídka z budoucna, že měla s tou "Druhou generací" něco společného, byla...jiná. Ano, jiná. Usměvavá, příjemná. Bez krve, smrti a násilí, jak jsi napsala. Jenže právě takové povídky jsou potřeba. Ty, který září na lepší zítřky. A nebo ani zářit nemusí, prostě stačí, že jsou Smiling. Že vypráví příběh, kde se nejedná o přežití, kde není zoufalství ani nenávist, kde vládnou pouze naděje a štěstí. A právě to se mi na tom líbilo. Povídka mě potěšila sama o sobě, nemluvě o tom děkování dole (tohle mi víckrát nedělej! Jsem jak rajče xD).
Arigatou, akai. Za tu krásnou nevinnost Smiling.


• There'll always be people out there who will tell you that you can't. All you have to do is turn around and say: "Watch me!"
• Vždyť usmát se nebolí.
• Nejnovější myšlenka v text ... Voda není krev, Voda je voda

Obrázek uživatele akai
Vložil akai, Út, 2012-02-14 17:08 | Ninja už: 5662 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

Tak, právě jsi mě donutila přečíst si tuto povídku znova. Nakonec jsem nepřišla na nic moc zajímavého. Stále je to stejné klišé (v tém s tebou naprosto souhlasím, jenomže já jsem zjistila, že - nechápu proč - mě klišé baví). Stále mi místy připadá, že se to čte strašně blbě. Ale stále je to taky jedna u mých oblíbených ff, co jsem napsala.
Mám takový pocit, že povídek bez zabíjení, povídek, z kterých bude klišé přímo vyzařovat, by ses ode mě poslední dobou dočkala, kdybych už něco napsala... Smiling
A děkuji moc ^^ Třeba budeš hrdá, že jsi jedna z těch, díky kterým jsem to nakonec napsala Laughing out loud

Lee - no samozřejmě, že zapsal! Smiling Děkuji Smiling

A kromě toho jsem zjistila ještě jednu věc; nelíbí se mi, jako fakt nelíbí, můj styl psaní tak před rokem/dvěma. Nevím proč... Možná je to jenom moje sebekritičnost, možná to prostě neumím vnímat tak, jak bych to vnímala, kdybych to předtím sama nenapsala... ale nelíbí se mi.

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele Lee
Vložil Lee, Čt, 2011-12-08 21:32 | Ninja už: 4716 dní, Příspěvků: 2392 | Autor je: Moderátor, Manga tým, Tsunadin poskok

Parádní, no jo, Naruto se zapsal do dějin. Eye-wink

Už jsem čekal dost! Dvanáct let! Na Konoze!

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, Ne, 2010-10-31 16:23 | Ninja už: 6043 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Zlatá poviedka. Po celý čas som sa usmievala pri nej a neprestávam ani teraz Smiling
A ten koniec.. Milé, nádejné. Keď som čítala o tom "byť ako Naruto", zasmiala som sa. Že to tak niekto aj konečne použil v takejto poviedke Smiling
Len by si skúsila prestať a... Sticking out tongue Keby som ja mala zakaždým skončiť, keď sa mi dosral noťas a všetko v ňom išlo do hája, kde by som teraz bola Laughing out loud
A ďakujem za venovanie Smiling Hoci nekomentujem všetko, všetko čítam, alebo sa aspoň o to snažím Laughing out loud


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.


Obrázek uživatele akai
Vložil akai, Po, 2011-03-07 18:05 | Ninja už: 5662 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

Lidi... vy jste mě tak hrozně potěšili! Smiling A nebudu lhát, když řeknu, že se mi chtělo - a chce - brečet... opravdu moc díky... je to opravdu krásný pocit Smiling
Mrs.Rinnegan: *velký úsměv* byla by tě škoda... to zní tak krásně ^^ Nejhorší na tom je, že zase řeknu jenom to jedno obyčejný děkuji... jako všem ostatním... ale myslím to opravdově a opravdu jsi mě potěšila Smiling
Ahoudori Shigae: Jé Eye-wink to jsem ráda, ty taky dokážeš úžasně potěšit Smiling upřímné a velké děkuji, protože vím, že jen tak nepřestanu psát a nebude to jenom kvůli mě, ale i pro takové jako ty... Děkuji Smiling
Haya: Uf... Smiling Jsem ráda, že se ti líbila Kitsu-chan, protože jsem se jejího charakteru docela bála... i když tato povídka se psala tak neuvěřitelně... lehce, skoro bych řekla sama a ten děj se sám nabízel Smiling Děkuji, že jsi napsala komentář Smiling
Sora: a víš ty, že u čtení celého tvého komentáře mi jsem se taky usmívala? Moc děkuji, vážně dokážeš potěšit a jsi jedna z těch, kterým patří poděkování dvojnásob Smiling
A... no dobře, pokusím se dlouho neskončit *nechce mít co dočinění s naštvanou Sorafay xD*

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele Mrs.Rinnegan
Vložil Mrs.Rinnegan, Ne, 2010-10-31 14:52 | Ninja už: 5218 dní, Příspěvků: 703 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

Četlo se mi to lehce, líbilo se mi to. Konec to správně podtrhl a vidím, že Kitsu-chan... je velice charismatická...Laughing out loud
Dávám za pět a do oblíbených. Tahle FFka by si nezasloužila být čtená jenom jednou. Eye-wink
Vážím si toho, že jsem mezi těmi, kterým je povídka věnována. Děkuju. Smiling
A určitě psát nepřestávej. Byla by tě škoda. Eye-wink

Aktivní FF:
NABÍDKA, KTERÁ SE NEODMÍTÁ
- Sasoriho příběh: cesta od osamělého zběhlého ninji k zločinci plně oddanému své organizaci

Obrázek uživatele Die
Vložil Die, Ne, 2010-10-31 14:39 | Ninja už: 5194 dní, Příspěvků: 2749 | Autor je: Prostý občan

Je příjemné vědět, že jsi zpátky. Myslím, že jsem nebyla jediná, komu tvé anonymní povídky s naprosto nečekaným koncem chyběly.
Ovšem... dneska nevím co plácam, tak odpusť moji stručnost- bylo to velice příjemné počtení. A už jen tím, se mi to musí líbit.

Alea iacta est – Kostky jsou vrženy (Caesar)

Obrázek uživatele Haya
Vložil Haya, So, 2010-10-30 23:53 | Ninja už: 5889 dní, Příspěvků: 267 | Autor je: Prostý občan

Jé, krásná povídka Smiling moc krásná.
Moc se mi líbí postava Kitsu-chan, její charakter a tak celkově té povídce dodává jakousi atmosféru. Na takovou holku budou její rodiče určitě moc pyšní, až bude chránit všechny své blízké - ten závěr je parádní Smiling
A děkuji za věnování povídky, ani ve snu by mne nenapadlo, že tam bude i mé jméno Smiling je dobře, že si svůj vnitřní boj vyhrála a napsala tuhle povídku Smiling