manga_preview
Boruto TBV 08

Není černá jako černá


V Konoze nastalo slunčné léto. A spolu s ním, kromě vlny veder, přišla urputná nuda. Většina obyvatel se proto raději pakovala a odjela na dovolenou... na Sibiř.
Jen náš známý emař Sasuke prohlásil, že dovolená je kryptofašistická a napronsto "uncool" a správný drsný cool hrdina přežije všechno.
Jenže po čtrnácti dnech strávených bloumáním liduprázdnými ulicemi, ve kterých se tetelil horký vzduch a pomalu se rozpouštěl asfalt na chodnících, se Sasukemu zastesklo po lidské společnosti. Ne že by toužil po duchaplné konverzaci se svými spoluobčany; na to ho nikdy neužilo. Pouze litoval, že se nemá nad kým povyšovat, koho shazovat, a dokazovat si tak svou vlastní výjimečnost.
Proto vzal zavděk pozváním jiného vytrvalého hrdiny, který se ve vesnici taktéž raději opékal, než by se zbaběle uchýlil někam do stínu. Tím hrdinou byl... veliký... jedinečný... dokonalý... nezapomenutelný... plný síly mládí... Maito Gai! Ano, konečně se mu podařilo zvítězit nad svým věčným rivalem Kakashim, neboť vytrval, zatímco Kakashi se spolu s Jiraiyou vydal sbírat inspiraci pro nejnovější díl Icha Icha s podtitulem "Za polárním kruhem."
Příliš zábavy si spolu ale naši hrdinové neužili. Gai Sasukeho nutil, aby závodili ve šplhání na monolit Hokage pusou... Evidentně již dostal úpal... A tak jej Sasuke zavřel do lednice a usedl k jedinému počítači, jež byl ve vesnici připojený na internet.
Přidal pár svých nových emo fotek na MySpace, poklábosil se sebevrahy na Facebooku, vyhledal nejnovější trendy v líčení a gelování vlasů, načež vygooglil info o své osobě a opájel se vlastní výjimečností.
Po chvíli si zašel do kuchyně pro něco studeného k pití. Když otevřel lednici, na kost zmrzlý Gai ho poprosil, aby na internetu našel, jaký je rekord pro pobyt v mrazničce, protože se jej právě rozhodl překonat.
Emo Uchiha jen zakroutil hlavou a vrátil se zpět k počítači. Jaké bylo jeho zděšení, když jedna z jeho dokonalých emo fotografií byla překryta vyskakovacím oknem s reklamou! Už už se chystal nevítané vyrušení zavřít, když tu ho upoutal obrázek, kterýžto byl součástí té reklamy. Dvě fešné černovlásky v černých gothic oblečcích, s piercingem v obočí a černě orámovanýma očima se objímaly na pozadí probíhajícího koncertu. Tyjo, pomyslel si Sasuke, to musí být nějaký emo setkání! Neváhal a kliknul na "see more".
Když získal všechny potřebné informace, sbalil si svůj černý emo baťůžek s netopýrem a vyrazil na cestu. V té chvíli mu dovolená už vůbec nepřipadala "uncool."

Cesta vlakem probíhala v pohodě, i když s klimatizovanými japonskými rychlovlaky se místní ucouraná lokálka nedala srovnat. Bylo tu vedro k padnutí, až se Sasuke obával, že se mu zapotí kůže na hlavě a zplihne mu účes. Naštěstí si však vzal velkou zásobu gelu.
Začal se se zájmem rozhlížet po ostatních cestujících. Někteří z nich byli taktéž vyznavači emo stylu. Celí pěkně v černém, vesměs dlouhé vlasy, zasmušilý výraz a tak. Pár jedinců mělo sice na tričku velké barevné obrázky, ale což. Jiný kraj, jiný mrav, a nikde není psáno, že emo styl na celém světě musí vypadat stejně.
Postupem času se však nálada ve vagonu začala měnit. Čím víc se vláček blížil k cíli, tím radostněji se cestující tvářili. Sasukemu to bylo podezřelé. Odkdy se emo usmívá? Když začaly kolovat plechovky s pivem, Uchihu přepadly obavy, zda nasedl do správného spoje. To nejhorší však teprve mělo přijít.
Jeden chlapec s tričkem, na němž se skvěl nápis Iron Maiden, se vyklonil z okýnka a zařval: "Ho*nooo!"
Pak se ozval hurónský smích a stejný řev z ostatních vagonů. Sasuke se zavrtal hluboko do sedadla. Kam jsem se to dostal, uvažoval. Třeba... možná... snad se zároveň s emo festivalem koná další akce pro tyhle magory. Ano, musí to tak být, uklidňoval se.

Když couráček dorazil na konečnou a upocený dav magorů se s neustávajícím řevem vyhrnul ven, Sasuke opatrně vyhlédl z okna. Uvítala ho cedule s obrázkem jelena a obrovským nápisem.
"Vi-zo-vi-ce, hlav-ní měs-to sli-vo-vi-ce," hláskoval Uchiha. "Že by název místní emo komunity? Zajímavé..."
Nadhodil si na rameni baťůžek a vydal se vstříc neznámu. Silnici lemovaly stánky s oblečením, podivnými druhy jídla a stříbrnými cetkami. Připomínalo mu to konožskou tržnici, tedy až na to oblečení. V téhle zemi mají lidi opravdu divný vkus. Černá trička stejného střihu, lišící se pouze těmi děsnými obrázky. Ohnivé lebky, hadi... to je jako zdi v Orochimarově bunkru. Ale ty nápisy... Dimmu Borgir, Nightwish, Manowar... Co to jen znamená?

U vstupu do areálu, kde se festival odehrával, se tísnily stovky lidí. Kdo to tam zdržuje, krucinál, vztekal se nedočkavý ninja a vyšplhal na střechu malého bílého domečku, aby lépe viděl. V tu chvíli ho dolů strhla parta chlapů v červených vestách s nápisem BSB a mrštila s ním do nejbližší škarpy.
"Ty v**e, teprve půl desátý a ten ji má jak z praku, že leze na střechu pokladny," okomentoval Sasukeho výstup kolemjdoucí dredatý týpek.

Když se Sasuke konečně prodral k turniketům, čekal, že za svou statečnost a přestálé utrpení dostane nejmíň druhou ninja čelenku! Místo toho mu ti BSB chlápci navlíkli přiblblý fialový náramek a s poťouchlým úsměvem ho utáhli až na doraz. Nebýt Sasukeho nabubřelé hrdosti, zavřísknul by bolestí. Takhle jen přemýšlel, jak dlouho bude trvat, než mu ruka bez přívodu krve zčerná a upadne...

Ani se nestihl rozkoukat, a už mu kdosi podstrkoval fialové cédéčko. Co mají pořád s tou fialovou? Nepořádá ten festival nakonec Orochimaru osobně? Zběžně omrknul obal cédéčka. Tarja, Unisonic, Accept... To mi nic neříká. Čekal jsem spíš My Chemical Romance, ale co, třeba to nebude špatný.

Cestou kolem hlavní stage se čím dál více podivoval. Třeba ten nápis nahoře... Ronnie James Dio... To bude asi zdejší Kage. A co jsou támhlety malé dřevěné domečky, co je u nich tak narváno? Když přišel blíž, ucítil, že se z nich line stejný odér jako z Tsunadiny kanceláře. Díky svému bystrému intelektu a vysokému IQ si tedy domyslel, že se v nich prodává nějaká místní obdoba saké.
Náhle ho do nosu udeřila další vůně. Nudle! Ihned mu zakručelo v žaludku, a tak se rozhodl jednu mističku českého rámenu ochutnat. Teda nic moc. Za prvé tady nemají hůlky a za druhé byly ty nudle suché, bez polévky! Kdyby se pan Teuchi rozhodl podávat takový blaf, donutil bych ho spáchat harakiri!

Zklamaný a hladový se dál plížil občerstvovací zónou. Divných lidí přibývalo. Slečna s odhalenými zády prošpikovanými piercingy a v nich provlečenou mašlí... Polonazí podnapilí chalani, kteří zítra zapláčou, až si budou lízat popáleniny od neúprosně pařícího slunce. A další dvě šílené slečny, od kterých cudný Sasuke raději odvrátil zrak. No přece jim nebude okukovat odhalené hrudníky přelepené jen kousky barevné izolepy!
Ale nakonec přece jen vysvitla jiskřička naděje! Krásná černovláska v dlouhých černých šatech, s černým péřovým vějířem! Učiněná emo královna! A mířila přímo k němu! Uchiha se tetelil blahem, dokud na něj nepromluvila: "Co to je za kapelu, co máš na triku, ty v**e? Červená a bílá... Ňákej polskej gore metal?"

Zoufalý se zhroutil na první schod tribuny a litoval sám sebe, že se nechal zlákat klamavou reklamou.
Zatímco se litoval, doléhaly k němu útržky hovorů... "Proč musí být, ku*va, metalová barva černá? Kdyby to byla bílá, nepařili bysme se tady jak hovada!"
"Ho*nooo!"
"Já se tak těším na Behemoth, to bude, ku*va nářez!"
"Bacha, ho*nocuc!"
Při tomto výkřiku mladý ninja vzhlédl. Kolem tribuny projíždělo velké oranžové auto s nádrží a hadicí, na kterou se okamžitě pověsili dva chlapíci a vřískali: "Toi Toi story - příběh sra*ek!"
Čím dál tím líp, povzdychnul si Sasuke, zvedl se ze své pozorovatelny a zamířil k východu.

Cestou ho potkala další nemilá příhoda. Z jednoho stánku se prodavači slitovali nad uhřátým davem a jali se návštěvníky festivalu kropit vodou z hadice. Když polili zadumaného Sasukeho, ten reagoval, jak byl zvyklý z domova. Odvrátil vodní útok Katonem! Ohnivá koule jen tak tak minula společensky unaveného muže ležícího ve stínu popelnice. Unaveně zdvihnul hlavu. "Ohňový efekty, to už hrajó Menóvři?!"
Ze všech stran se ozvalo skandování "Manowar, Manowar, Manowar!" Sasuke si řekl, že to bude asi fakt dobrá kapela, a že se tedy aspoň na ně půjde podívat.

Když se setmělo, Sasuke zamířil k hlavní stage. Betonový plácek však byl již dávno zaplněn tisíci dychtivých fanoušků. Tak Uchiha zjistil, že zaváhal a moc toho asi neuvidí. Snažil se prodrat blíž k pódiu, ale vzdal to, když mu na hlavě přistálo desáté pivo hozené nějakým vtipálkem do davu.
Vyšplhal se tedy na nejvyšší stupínek tribuny a po vzoru jiných odvážných se rozkročil tak, že jednu nohu nechal na stupínku a druhou se zapřel o vachrlatý plot.

Dojmy z koncertu? Hudba mu nic neříkala, ohňostroj by Uchihovic rodina zvládla lepší, a ty kožený oblečky... Jediné, co mu na kapele přišlo sympatické, byla jejich arogantní chakra.

Hladový, unavený a z koncertu zklamaný Sasuke se vydal hledat místo k odpočinku. Když míjel jednu z dřevěných náleven, připotácel se k němu jeden v tričku "Sabaton" a familiérně ho objal kolem ramen.
"Toš co, synku? Dej si s náma!"
Šokovaný Uchiha nechápal, co si má kam dát. Zvědavost však byla silnější než nedůvěra k potácejícímu se muži. Vzal tedy od něj malý kalíšek s průhlednou tekutinou.
"Toš kopni to tam! Slivovice forever!"
Poslední, co Sasukemu proběhlo hlavou, bylo poznání, že slivovice opravdu není název emo komunity...

Probudilo ho známé vedro a děsná bolest hlavy. Pomalu se zvedl a zjistil, že ležel v hluboké kaluži vody, má zplihlý účes a navíc ztratil baťůžek s netopýrem! Pomiňme Sasukeho naivitu a řekněme si na rovinu, že baťůžek mu byl zcela jistě odcizen.
Zastavil nejbližšího kolemjdoucího a zmateně se ho zeptal, kdy pršelo.
"Včera přece."
"Aha, takže dneska je pátek."
"Ne, včera byla sobota."
"Takže dneska je neděle?!"
"Ty kráso, tos musel být pěkně nalitej, hahaha!"
Ubohý Uchiha potřásl hlavou. Škoda, že přišel o peníze, mohl trochu té slivovice koupit Tsunade, když to má takovou sílu!
Zkroušeně se prodíral stejně znaveným davem, když tu se náhle zablesklo a z reprobeden na hlavní stage hromovým hlasem zaznělo: "To je horko, dop*dela!"
Vyvalil se kouř a v něm postupně nabylo obrysů pět postav. Byli to démoni s šupinatou kůží, hrozivě kouleli očima, dav šílel a řval strachy! Sasuke neváhal!
"Chidori!"
Nastala absloutní tma. Uchihův zásah vyzkratoval celou aparaturu a Lordi se mohli se svou pečlivě připravenou show jít klouzat...
Nabušení chlápci, tentokrát ve žlutých vestách s nápisem Briston security, popadli Sasukeho za mokré vlasy, odsmýkali ho k východu a předali do rukou policie.

V Konoze končilo období veder, když se v hlavní bráně zjevila rachitická postavička bývalého emo evendžra, nyní zarytého odpůrce metalové hudby a černé barvy vůbec.
S vypětím všech sil se doplazil do Gaiova příbytku, aby se se svou děsivou zkušeností podělil s přáteli na internetu. Přepadla ho však děsivá žízeň, a tak nejprve zamířil k lednici, odkud na něj vykoukl zmražený Gai.
"Jak dlouho jsi byl pryč?"
"Čtyři dny."
"Takže jsem díky síle mládí ten rekord překonal!"
Všude dobře, doma nejlíp, pomyslel si Sasuke a zavřel lednici...

Poznámky: 


Ehm... Tak jsme s Yamatou se slzou v oku vzpomínaly na zážitky z letošního Masters of Rock... Kdo tam nebyl, nepochopí xD a měl by litovat a honem rychle si koupit lístky na další ročník. xD

Btw. polovina příběhu je pravdivá, čtvrtina převzatá z postřehů dalších účastníků festu, se kterými se podělili na netu... A ta poslední čtvrtina, to je čistá fikce. I když co není, může být a příští rok se klidně může stát, že Sasuke dorazí. xD

4.913045
Průměr: 4.9 (23 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, Út, 2010-08-17 23:11 | Ninja už: 6030 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Hmmm, začínam sakra ľutovať, že som tam nebola Laughing out loud A plánovať si na budúci rok, že tam prídem nech sa deje čo sa deje Laughing out loud
Fakt ma to pobavilo Laughing out loud Moc XD


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.


Obrázek uživatele hAnko
Vložil hAnko, Út, 2010-08-17 20:26 | Ninja už: 5925 dní, Příspěvků: 5771 | Autor je: Editor ve výslužbě, Zatvrzelý šprt

Díky moc všem, kteří to přečetli a neumřeli z toho. Smiling

~ Hello Kitty´s dead! Mashimaro rules the world!!!
~ Nejnovější FF: Orochimarův absolutní životopis - 04.08. 2014
~ Manga tým, při své práci sem tam hodí rým, hrdě čelí slovům kritickým, náš silný manga tým!
~ Hay a ShAnko *-*
~ luksusss avatar made by Drek´than ^^
~ Kapitola 577: Rozhodující bitva začíná dnes kachna! *Google translate*
~ "Vieš čo je pád? Nie keď si vtáčik zlomí krídelko. Nie je to ani vtedy, keď si zlomí nožičku. Je to vtedy, keď vidí pred sebou les plný príležitosti a vletí do tvrdého kmeňa." Laterie

Obrázek uživatele Pilika
Vložil Pilika, Po, 2010-08-16 21:49 | Ninja už: 5647 dní, Příspěvků: 209 | Autor je: Prostý občan

xD tak tohle mě položilo. Nejvíc asi scéna s hovnocucem. Sakra, kdyby podle téhle povídky natočili film, umřu smíchy (ne že bych si to neuměla sama představit...). Skvělá práce Laughing out loud

SUUPER!!! Laughing out loud

Obrázek uživatele Schrödingerova kočka
Vložil Schrödingerova kočka, Po, 2010-08-16 10:31 | Ninja už: 5989 dní, Příspěvků: 2945 | Autor je: Prostý občan

Tak co jinýho bysme mohli od Sasukeho čekat xD a co jinýho bych měla čekat od tebe xD

“A clear conscience is usually the sign of a bad memory.”

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, Pá, 2010-07-30 16:46 | Ninja už: 5911 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

Teď chci ještě víc vrátit čas, než jsem chtěla v tu neděli... xD

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!

Obrázek uživatele Aife
Vložil Aife, Út, 2010-07-27 20:26 | Ninja už: 5448 dní, Příspěvků: 369 | Autor je: Utírač Udonova nosu

Už se ani nesnažím sebrat se ze země...

Obrázek uživatele Loupák Anko
Vložil Loupák Anko, Út, 2010-07-27 18:03 | Ninja už: 5887 dní, Příspěvků: 1031 | Autor je: Prostý občan

Ho*nooooo! Mě naprosto dostalo xDDD Jelikož jsem měla tu čest Masters of Rock navšívit, totálně se uďobávám pod stolem smíchy xDDD Osud toho, že mi někdo nabízel slivovici, mne také potkal, díkybohu jsem neskončila jako Sasuke a řekla jen zdvořilé "Ne, děkuji" a doplazila se domů, kde máme v mrazničce leda švestkové knedlíky (protože na slivovici bylo ten rok švestek málo Laughing out loud).
Báječná povídka, opravdu báječná :)


JE TO TU! Aneb seznam mých FF.

Obrázek uživatele hAnko
Vložil hAnko, Po, 2010-07-26 20:33 | Ninja už: 5925 dní, Příspěvků: 5771 | Autor je: Editor ve výslužbě, Zatvrzelý šprt

Hehe, aspoň někdo si to přečetl, to mě těší. Smiling Dík za komenty, myslela jsem, že tahle slátanina skončí bez povšimnutí v propadlišti konožských FF dějin. Smiling

~ Hello Kitty´s dead! Mashimaro rules the world!!!
~ Nejnovější FF: Orochimarův absolutní životopis - 04.08. 2014
~ Manga tým, při své práci sem tam hodí rým, hrdě čelí slovům kritickým, náš silný manga tým!
~ Hay a ShAnko *-*
~ luksusss avatar made by Drek´than ^^
~ Kapitola 577: Rozhodující bitva začíná dnes kachna! *Google translate*
~ "Vieš čo je pád? Nie keď si vtáčik zlomí krídelko. Nie je to ani vtedy, keď si zlomí nožičku. Je to vtedy, keď vidí pred sebou les plný príležitosti a vletí do tvrdého kmeňa." Laterie

Obrázek uživatele Sakura Nao-chan
Vložil Sakura Nao-chan, Ne, 2010-07-25 23:05 | Ninja už: 5080 dní, Příspěvků: 292 | Autor je: Prostý občan

*válí se pod stolem a brečí smíchy*...to bylo úplně dokonalý!!! Laughing out loud prej na Lordy - Chidori!! Laughing out loud Laughing out loud a další pikantnosti...skvěle! Smiling

Obrázek uživatele Deva
Vložil Deva, Ne, 2010-07-25 20:31 | Ninja už: 5473 dní, Příspěvků: 615 | Autor je: Prostý občan

Jo tohle stálo za to. Přiběh z metalového koncertu(kam bych zašel ae typ bych že by tam pro mě nebylo moc bezpečno)tu asi ještě nebyl ne?

6 let. Satane drž se!
Hluboký citát nutný k zapamatování a užití- "Huhl" (dle názoru mistra Kulhánka)
I AM THE ONE WHO WILL ESTABLISH PEACE AND ORDER. - Sage of the six paths, a taky naruto v jedné úžasné povídce v angličtině http://www.fanfiction.net/s/7972210/1/He-Who-Will-Establish-Peace-and-Or...

Obrázek uživatele Kimm-chan
Vložil Kimm-chan, Ne, 2010-07-25 20:17 | Ninja už: 5951 dní, Příspěvků: 759 | Autor je: Obsluha v Ichiraku

hAni, ty prostě nezklameš Laughing out loud. Tohle byl ten nejlepší humor, jakej jsem zatím četla.
No podaný krásně. Hlavně Sasukeho batůžek s netopýrem...to byla opravdu lahůdka xD. Takže snad bude z příštího ročníku Master of Rock i pokračování příběhů Emo evendžra Laughing out loud.


• There'll always be people out there who will tell you that you can't. All you have to do is turn around and say: "Watch me!"
• Vždyť usmát se nebolí.
• Nejnovější myšlenka v text ... Voda není krev, Voda je voda