manga_preview
Boruto TBV 11

Osvícení


Uchiha Mikoto
Uchiha Fugaku

Mami… otče… opravdu to muselo zajít takhle daleko? Klečím tu. Nebo spíš to, co ze mě po všech těch letech zbylo. To, co jste ze mě udělali vy… vy a vaše generace… Jsem slabý… tak neuvěřitelně slabý. A za to mám na sebe strašý vztek. Už můžu jen bezmocně zatínat prsty do hlíny na vašem hrobě. Ten, jehož jméno by mělo nést tu výsadu a čest, aby byl pohřbený mezi konžskými hrdiny, tu není. A nejspíš nikdy nebude. To je dnešní svět.
Kolik jen nocí jsem strávil ležící v naprosté tmě se slzami bezmocného vzteku kanoucími po tvářích. Ruce zatínal v pěst, až mi z nich tekla krev. Tonoucí ve tmě, samotě a beznaději. Tohle se z nás stalo. Nejen z našeho klanu… z nás všech. Vraždíme se navzájem a výsledek to nepřináší.
Co se stalo? A kdy? Kdy byl bratr poštván proti bratrovi? Syn proti otci? Kdy se stal z patriota revolucionář? Kdy se stal z věrného člověka zrádce? Co to se sebou lidé udělali? Tenhle svět jste nám odkázali. Hodili nás do něj a pak jste zmizeli. Je to jako hodit neplavce do vody. Teď se topím v tom, co tu zbylo po vás… a nedokážu se zachránit. Už jen stěží lapu po dechu. Je jen otázka času, kdy mě pohltí tma a jediné, co po mně zbyde, bude pár bublin na hladině. Uvidí to vůbec někdo? Vzpomene si na mě někdo? Nebo se všichni utopíme?
I v téhle tmě si vždycky vzpomenu na toho naivku, který chtěl být se všemi kamarád a který chtěl všechny zachránit… dokonce i mě. Jako by to snad šlo! Pro mě přestala existovat šance na záchranu ve chvíli, kdy jsem se rozhodl pomstít Itachiho. Rozhodl jsem se následovat to, co jste vy začali. Temnotu a beznaděj. Vlastně jste to nebyli jen vy. Začalo to dávno, dávno před vámi. Madara… Myslí si, že nevím, jak moc mnou manipuluje. Já to ale vím. Jen je to, co chce on, totéž, co chci já. Pomstu. Chci, aby někdo zaplatil za to, co jsem si musel protrpět. Za to, co si musel protrpět Itachi. Za to, co jste zavinili vy!
Jak jste ale mohli? Jak jste jen mohli?! Ale nejste to jen vy… je to celá vaše generace. Nechápu, že Naruto došel tam, kde je, potom, co mu udělal vlastní otec. Jak mohl?! Vložit do vlastního syna netvora a pak si klidně umřel. Takhle se přece rodiče nechovají!
Ach… já zapomněl… my jsme shinobi… vždycky jsme v první řadě shinobi. I když na to doplatí naše vlastní děti.
To není fér. Za to přece někdo musí zaplatit. Ničte si vlastní životy, ale neničte je nám! Podívejte, co se ze mě stalo! troska… ubohá troska, která jen dokáže sedět, zatínat prsty do hlíny a nadávat vlastním mrtvým rodičům. Jak můžeme změnit svět? Jak takhle můžeme cokoliv změnit? Nenávist plodí jen nenávist a, Itachi odpusť, já jsem toho důkazem. A i když tohle vím, nedokážu se od své nenávisti oprostit.
Nechápu, jak to Naruto udělal. A asi to nikdy nepochopím. Jenom vím, že v jeho rukou má svět šanci. Možná že on je ta naděje, která osvětlí cestu. Já to ale neuvidím. Nemám v plánu svou pomstu přežít. Co bych na tomhle světě taky dělal? Kromě msty tu není nic, co by mě drželo.
Jen noc utají lehký úsměv. Kdyby tohle ten blonďatý blázen věděl, určitě by se mě znovu snažil zachránit. On věří, že každý má naději. Naivka… nebo jen možná, že já už jsem svou víru v lepší svět ztratil. Ve tmě snadno zapomenete, že existuje světlo. A ve světle snadno zapomenete, že existuje tma. Možná jen, že jsem žil moc dlouho ve tmě. Nevím…
Jediné, co vím, je, že pro mě už není světla, naděje ani záchrany. Prostě půjdu svou cestou, na kterou mě postavil otec, když se rozhodl zradit Konohu. Cestu, kterou mi určil Itachi, když se rozhodl splnit svou misi. Cestu, kterou jsem si vybral, když jsem se rozhodl nejprve pomstít svou rodinu na Itachim a pak Itachiho na Konoze.
Spoléhám na to, že se mi povede zabít všechny starší, kteří mají ruce ušpiněné bratrovou krví. Vím, že pak mě někdo zastaví. Budeš to ty, Kakashi? Nebo ty Naruto? Nebo snad Sakura?
To je jedno.
Obzor začíná šednout. Musím se vydat na svou poslední cestu. Otáčím se zády světlu a kráčím do tmy. Naposledy. Doufám, že potom už bude jen světlo.

Poznámky: 

Tohle je první FF, kterou sem přidávám po víc jak roce. Vlastní nápad přišel v létě na CKS, ale myšlenka se musela uležet a tak nějak zpracovat. Ale poprvé, když jsem tuhle písničku slyšela, tak mi prostě bylo jasný, že je o klanu Uchiha. Lépe řečeno o Sasukem.
Já mám Sasukeho strašně ráda. Jako postava poskytuje autorům, kteří nad ním trochu zapřemýšlí, hlubokou studnici nápadů. A ať ho mám radši sebevíc, je mi jasný, že to s ním nemůže dopadnout dobře. Na to moc zabředl do koloběhu msty a nenávisti. Na to se mu stalo moc zla, aby mohl odpustit.
To by asi k tomu autorskýmu výlevu stačilo XD

snad jen

Můj seznam FF

4.9
Průměr: 4.9 (10 hlasů)

Kategorie:

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Amael
Vložil Amael, So, 2010-04-03 10:26 | Ninja už: 5550 dní, Příspěvků: 819 | Autor je: Prostý občan

super, máš pravdu, na Sasukeho se dá napsat opravdu spousta úvah, myslím, že kromě Naruta se v něm nikdo z nás nevyzná, ale můžem se o to pokoušet Smiling já Sasukeho ráda nemám, většina lidí si ale myslí, že proto nerozumím jeho bolesti... kdepak, rozumím moc dobře, ale myslím, že už je čas, aby z toho kruhu nenávisti vystoupil.... aby vystoupil ze tmy, když mu starý přítel, kde je ze světla podává ruku... Smiling jinak moc krásná FF Smiling

Obrázek uživatele Loupák Anko
Vložil Loupák Anko, St, 2010-03-31 22:12 | Ninja už: 5958 dní, Příspěvků: 1031 | Autor je: Prostý občan

Jo, téma vděčné na rozepisování emocí... Ať si Tall říká, co chce, je to docela dobré. Ne úplně. Ano, ten příběh tomu chybí. Lehce. Ale emoce jsou to, díky čemu jsou lidé lidmi. A ty je umíš krásně popsat... Možná jen úvaha, ale zatraceně dobrá úvaha Smiling Ta hudba se mi sice moc nelíbí, ale to je dané vkusem. Ale slova to má dobrá.
//nemůžu uvěřit, že se právě snažím kritizovat kritika, taky občas dělám hrubky, ale... O verzy, no fuj. To je fakt moc. Asi jsem puntičkář, ale... Dobře, mlčím, chápu, nikdo nejsme dokonalí. Ale i tak.


JE TO TU! Aneb seznam mých FF.

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, St, 2010-03-31 22:17 | Ninja už: 5970 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Můj pravopis je špatný vím to, nemusíte mě to furt připomínat. Disleksie je sv*ňa.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Adam Švorc z Nemanic
Vložil Adam Švorc z Nemanic, So, 2010-04-03 10:34 | Ninja už: 6056 dní, Příspěvků: 91 | Autor je: Prostý občan

Dyslexie. Sticking out tongue

Obrázek uživatele Tall
Vložil Tall, Út, 2010-03-30 22:38 | Ninja už: 5970 dní, Příspěvků: 2469 | Autor je: Tsunadin poskok

Narozdíl od Srandy, čekal jsem víc. Od někoho kdo napsal Kata, Cry,Cry,Cry a Děkuji, nechci jen znovu napsané nejotřebanější téma. Chtěl bych nějaké umění, ne spíše úvahu. Tu si můžu napsat za týdem do maturitního slohu.
Možná v tom někdo něco vidí, ale já se jen ptám "Kam zmizel příběh?"
No nic. Doufám, že tvoje série o Ayame se alespoň blíží závěru. Chtěl bych číst o tvé verzy historie Konohy.
Tohle se mi nelíbí a to jsem měl takovou radost, když jsem si všiml povídky od tebe.

"Naděje je ječmen!"

Na to, abys poznal že svíčková je připálená, jí nemusíš umět vařit.
Po dlouhé době nová FF - Opakování.

Obrázek uživatele Srandistka
Vložil Srandistka, Út, 2010-03-30 21:52 | Ninja už: 5820 dní, Příspěvků: 641 | Autor je: Prostý občan

Ach... Mně tak Tvoje psaní chybělo, Ayame! *_* Nevím, jestli je to Tvůj dokonalý sloh s gradováním vyprávění, ta hudba, u které se nedivím, že Tě inspirovala, nebo prostě jen silně podaný příběh, který je sám o sobě jistým způsobem perfektní, ale tohle dílo je hodně za srdce chytající a v zádech mrazící... No, lépe to vystihnout prostě nešlo. Celý ten jejich osud... Na ja, dvě Sasuke fan se nezapřou xD ale to není tím. Tahle povídka je prostě jedna z těch top. Smekám Smiling)


Aneb: Když Já byla ve Vašem věku, Pluto bylo planeta.

Obrázek uživatele Ayame-sama
Vložil Ayame-sama, Út, 2010-03-30 22:25 | Ninja už: 5761 dní, Příspěvků: 1086 | Autor je: Prostý občan


Smiling já jsem tak ráda, že moje pisatelské (ne)umění nezakrnělo! Moc děkuju! Smiling