manga_preview
Boruto TBV 09

Dlouhá cesta za štěstím: 9. Oslava pro Sanniny

Stadion propukl v hlasitý jásot. Sakura vytáhla Jirayu z kráteru. Přiložila dva prsty k jeho krku a zkontrolovala puls a dechovou frekvencí. Všechny funkce byly v normálu, takže Jiraya byl jen v bezvědomí. Sakura mu přiložila dva prsty jedné ruky ke spánku a vyslala malý, přesně odměřený výboj chakry. Jiraya otevřel oči, posadil se a zmateně se rozhlédl. Když zaregistroval Sakuru a jásající dav, všechno mu došlo. Vesele se na Sakuru zazubil.
„Dovol, abych ti jako první poblahopřál k nově nabitému titulu Sannina,“ řekl slavnostně. Sakura mu úsměv opětovala a pomohla mu na nohy.
To už se k nim řítil Sasuke s rukou v pásce a s pajdajícím Narutem v patách, který sotva šel, i přesto ale jednou berlí nadšeně mával ve vzduchu. Klidným krokem je následovala Tsunade s obvázanou hlavou a Kakashi se zafačovaným břichem. Jejich úsměvy byly poslední co viděla, než k ní doběhl Sasuke. Bohužel se mu ale nepovedlo zabrzdit, takže do Sakury narazil v plné rychlosti.
Sakura náraz nečekala, takže šla k zemi. Sasuke ji následoval a dopadl na ni. Všichni propukli v hlasitý smích. Slezl z ní a posadil se. Sakura už byla na nohách, když se z námahou zvedal. Zasmála se a pomohla mu na nohy. Pak mu stáhla pásku z ruky a vyléčila mu ji. Sasuke se na ni vděčně usmál a krátce ji políbil.
Stadion přešel v užaslé och a ach, když se od se odtáhli. Kakashi, Tsunade a Jiraya zírali, jako kdyby přistálo UFO. Jen Naruto se nezdál být překvapený. Začal tleskat, i když mu to s berlemi moc nešlo. Tsunade, Jiraya a Kakashi se přidali a za chvilku tleskal a výskal celý stadion. Sasuke k sobě Sakuru znovu přitáhl a dav začal jásat ještě víc.
Asi po minutě se všichni uklidnili a potlesk ustal. Sakura se chtěla odlepit od Sasukeho, ten ji ale stále pevně držel. Že by měl přestat si uvědomil až když si Tsunade významně odkašlala. Konečně Sakuru přestal líbat. Stále jí ale držel kolem pasu.
„Dámy a pánové! Shinobi a kunoichi! Dnes je vyjímečný den. Den, kdy tři ninjové dosáhli jednoho z nejvyšších a nejvznešenějších titulů, jaké může ninja dostat. Den, kdy jmenujeme nové Sanniny,“ začala.
„Již na akademii vykazoval ohromnou sílu a smysl pro spravedlnost. Tenkrát se ale rozhodl svůj talent využít jinak. Zaměřil se na pomstu a rozhodl se pro sílu místo vesnice. Opustil nás, ale já věřím, že nyní zmoudřel a využije sílu správným směrem ku pomoci vesnice. Sasuke Uchiha!“ zvolala Tsunade a pokynula Sasukemu rukou, aby si stoupl vedle ní. Dav, obzvláště přítomné slečny ho pozdravili nadšeným pokleskem.
„Kdysi ho mnozí odsuzovali kvůli něčemu, za co nemohl. Nevím, jestli to byla síla Kyuubiho v něm, ale vzplál pro jediný cíl: Získat titul hokageho a úctu celé vesnice. Na akademii byl stále outsiderem, tím neschopným tupcem plným sebevědomí. Měl ale obrovský potenciál a silný sen. To je kombinace, která spolu se silou Kyuubiho tvoří něco, co jednou musí prorazit. Proto tu dnes také stojí, po boku svého dávného rivala, nyní přítele na život a na smrt, toho, komu příroda nadělila víc talentu. Naruto Uzumaki!“ Naruto s obvyklým:
„Dattebayo!“ skočil vedle Sasukeho a dal mu herdu do zad.
Sasuke mu herdu oplatil a bývala by z toho byla pěkná tahanice, kdyby je Tsunade dalším odkašláním neusměrnila.
„Byla považována za nejchytřejšího genina. Ze začátku se zdála být slabá, i když už tenkrát výborně ovládala chakru. Když odešel Sasuke, zlomil jí srdce. Dlouho trvalo, než se z toho dostala, ale nakonec se jí povedlo se přes to přenést. Sáhla hluboko do sebe a vydala to nejlepší. Stala se z ní skvělá lékařská i bojová kunoichi s ušlechtilými cíli, což není kombinace k zahození. Díky ztrátě dokázala zesílit a proto si zasloužila lásku toho, kdo ji opustil a dnes má možnost měnit dějiny světa, ve kterém vládnou muži. Sakura Haruno!“ Sakura předstoupila a všichni do jednoho tleskali a výskali, protože její příběh byl téměř legendou.
„Do dnes byly tito tři ninjové řadoví, dnes se ale stávají legendami. Včera tým 7, dnes budoucí legendy a Novodobí sannini!“ vykřikla Tsunade.
„Přisaháte, že budete chránit svou vesnici za cenu vlastního života, budete tu pro její bezpečí a pro ní vaše zájmy půjdou stranou? Přísaháte, že každému, kdo nosí pásku Listové vesnice okamžitě poskytnete pomoc a nikdy nezradíte?“
„Tak přísaháme!“ zvolali jednohlasně Sasuke, Sakura a Naruto.
Mezitím se odněkud vzala Shizune a nesla čelenky pro sanniny. Lišily se jen tím, že byly delší a užší. Pro Sasukeho byla modrá, Naruto dostal černou a pro Sakuru připravili červenou. Tsunade je jednoho po druhém obřadně políbila na čelo a uvázala jim na něj čelenky.
„Tímto vám na věčnost uděluji titul Novodobí Sannini!“ zařvala slavnostně Tsunade a dav jásal.
Novopečení Sannini zvedli ruce a zdravili dav.
Lidé se postupně ztráceli z tribun. Tsunade, Jiraya a Kakashi už odešli, jen Sakura ještě léčila Narutovu komplikovanou zlomeninu. Sasuke to se zájmem pozoroval.
Konečně Sakura sundala ruce z Narutovi nohy. Vyčerpaně se posadila.
„Bude to dobré. Kosti jsou spojené, přesto by ale bylo lepší, aby sis dal chvilku pauzu a než to úplně sroste tak chodil o berli,“ seznamovala Naruta se situací.
„Díky Sakuro. Stává se z tebe opravdu skvělá kunoichi. Někdy si myslím, že bys byla pro vesnici lepším hokagem než budu já,“ děkoval Naruto.
„Je to tvůj sen a po tom, tolik sis toho prošel ti ho nemůžu vzít,“ vrtěla hlavou Sakura. Sasuke jí pomohl na nohy. Slabě se zapotácela. Podepřel ji.
„Koukám, že Naruto není jediný. Pauzu potřebujeme asi všichni. Poslední dny jsme si zrovna neodpočinuli a ty se ještě vzpamatováváš ze zranění,“ vložil se do toho Sasuke.
Naruto přikývl a pomalu se vydali na cestu domů.
Před stadionem je přivítalo cosi jako palba a nebylo divu, že všichni tři zaujali bojové pozice. Ze salvy se ale vyklubal potlesk. Stáli tam Hinata, Neji, Tenten, Shikamaru, Temari, Lee, Choji, Shino, Kiba, Sai, Ino , tleskali a jásali. Drželi velký transparent, na kterém stálo: Gratulujeme Narutovi, Sasukemu a Sakuře, našim novým sanninům! Sakura cítila, jak jí jako zázrakem opouští únava a po tváři se jí rozlil blažený úsměv. Přátelé se k nim vrhli, objímali je a třásli jim rukama. Konečně je pustili.
„Čas na oslavu!“ zvolal Neji a všichni táhli zaprášené, zpocené a protestující sanniny k sídlu Hyuuga. Bohužel byli v menšině, takže za chvilku stanuli před jednou z budov v Hyuuga části vesnice. Sakura se šla připravit s ostatními děvčaty, Sasukeho a Naruta odtáhli dovnitř, aby jim pomohli s posledními přípravami. Oba se snažili se z toho vykroutit, ale moc jim to nešlo, takže za chvilku už Naruto věšel girlandy a Sasuke se probíral dráty ke Kibově zvukové aparatuře. Když bylo vše hotovo, Sasuke a Naruto se šli domů převléct a ostatní čekali na holky.
Nahoře v Hinatině pokoji právě probíhalo zkrášlování. Všechna děvčata už byla připravena, jen Sakura se ještě hrabala v Hinatině šatníku. Všechny věci na párty už byly rozebrány, takže to vypadalo, že má smůlu. Pak si ale na něco vzpomněla, otevřela okno a vyskočila ven. Všechny holky za ní překvapeně koukaly.
„Asi šla domů,“ odtušila Tenten ze Sakuřina směru.
„Třeba je unavená,“ napadlo Temari.
„Možná nemá náladu na oslavu,“ přispěla Hinata.
„Její škoda, že přijde o nejlepší party roku. Pojďte, jdeme dolů,“ vyzvala je Ino a vydaly se na oslavu.
Tou dobou Sakura dorazila domů. Rychle se osprchovala a pak vzala útokem svojí skříň. Po výběru oblečení se ještě trošku zkulturnila. Za dvacet minut byla konečně spokojená se svým vzhledem a rychlým krokem se vydala směrem večírek.
Na cestě se setkala se Sasukem, který si při pohledu na ni neodpustil uznalé hvízdnutí. Bylo proč. Sakura si na sebe oblékla přilnavý bílý top na ramínka s hlubokým výstřihem a pásem ze stříbrných flitrů pod prsy. Byl jí asi k pasu, od kterého jí splývala uzoučká krátká džínová sukně s roztřepeným okrajem. Přes top si oblékla krátkou, světlou džínovou bundičku s krátkým rukávem. S nalíčením to moc nepřeháněla, jen troška řasenky, stříbrné linky a třpytky na oči a lesk na rty. Vlasy si stáhla do dvou krátkých culíků, jen pár neposedných pramínků jí lemovalo tvář. Byla zkrátka neodolatelná.
I když si ji Sasuke nejdřív celou prohlédl a pokusil se jí dívat do tváře, oči mu nakonec stejně sklouzly k jejímu výstřihu. Sakura si jeho pohledu všimla a pozvedla mu bradu tak, že se jí díval do očí.
„Kam si myslíš, že zíráš, Sasuke Uchiho?“ zeptala se tiše.
Sasuke se jen usmál. Také mu to velice slušelo. Vzal si na sebe úzkou černou košili, pod kterou se mu pěkně rýsovaly vypracované svaly a přiléhavé černé džíny. Kolem zrovna prošel partička dívek z Listové. Při pohledu na Sasukeho se jim v očích objevila srdíčka a pod jeho uhrančivým pohledem padly jako seknuté katanou. Sasuke nechápavě zakroutil hlavou a radši šel se Sakurou dál.
„Kde jsou?“ Naruto nervózně míchal obsahem své skleničky.
„A kdo?“ vyzvídala Hinata, která pila svůj drink a zdálky pozorovala své přátele vlnící se na tanečním parketu.
„Sakura a Sasuke, ne?“ odpověděl Naruto a kopl do sebe zbytek nápoje.
„Asi byli unavení,“ napadlo Hinatu, Naruto jí ale nevnímal. Zrovna v tu chvíli se otevřeli dveře. Někdo vešel. Byl to Sasuke se Sakurou. Všichni přestali tančit, dokonce i DJ Lee zvedl hlavu od svých desek. Hudba ustala. Každý na ně zíral jak na zjevení. Sakura cítila, jak jí do tváří stoupá červeň, když se jí každý kluk kromě Sasukeho pohledem začal topit ve výstřihu.
„Tak rozjedeme večírek!“ vykřikla náhle, odstrčila Leeho od mixážního pultu a odkudsi vytáhla mikrofon. Zkušeným pohybem roztočila desku a z reproduktorů, které po dlouhé práci zapojil Sasuke osobně, se začala linout hudba.
„We are Fighting Dreamers Takami o mezašite, Fighting Dreamers…“ znělo sálem. Sakura pokynula Sasukemu a Narutovi, ať jsou za ní nahoru. Když dorazili, spustila:
„Haló, Haló! Zdraví vás vaši nový Sanninové. Protože jste to tu pro nás všechno uspořádali, provedeme váš dnešním odpolednem, večerem a možná i části noci. Nyní bych poprosila DJ Leeho, aby to vzal za nás a zatímco vy se budete hýbat do rytmu muziky, my se odebereme do soukromí a pokusíme se vymyslet program.“ Naruto a Sasuke na ní vyděšeně zírali, Sakura je ale popadla každého za jednu ruku a táhla pryč. Lee se vrátil za mixážní pult a když se všichni vzpamatovali, začalo se zase tančit.
„Zbláznila ses?“ vychrlil na ni Naruto, sotva se za nimi zaklaply dveře.
„O mé duševní zdraví si nedělej starost a radši se pokus něco vymyslet, liščí mozečku,“ vyzvala ho Sakura.
„A co jako?“ divil se Sasuke.
„Nějakou soutěž, například? Používej mozek, Uchiho,“ požádala.
Místnost se ponořila do zamyšleného ticha, přerušovaného jen útržky hudby z vedlejšího sálu. Asi za deset minut se ozval Naruto:
„A co taneční soutěž párů?“ Sasuke rozhodně zakroutil hlavou, Sakura byla nápadem nadšená.
„Výborný nápad, Naruto. Budeme ale potřebovat porotu. Takže běž sehnat Kakashiho, Tsunade, Asumu, Kurenai a Gaie. My to tady se Sasukem zatím všem vysvětlíme a zabavíme je. S trochou štěstí do hodiny můžeme začít,“ plánovala Sakura. Naruto jako šipka vystřelil ven.
„Prima, a co teď chceš dělat?“ ptal se jí Sasuke, Sakura už ale cosi škrábala na papír.
Byla to jména známých dvojic jako třeba Romeo a Julie, ale i Bob a Bobek a Pat a Mat, dokonce i Kabuto a Orochimaru. Celkem napsala šest dvojic, i když lidí bylo čtrnáct. Když se Sasuke zajímal proč, vysvětlila, že Naruto je pryč a někdo si bude muset vzít na starost hudbu.
Po první poradě se vrátili do místnosti. Sakura si vyžádala mikrofon.
„Takže je tu první dnešní soutěž. Budete si na ní muset ještě chvilku počkat, Naruto schání porotu. Zatím, aby se zkrátilo čekání je tu první tanec v párech. Ne, ne, ne,“ zavrtěla hlavou, když se mnozí vydali hledat své partnery. „Na tento tanec vás spárujeme my. Sasuke, můžeš prosím?“ požádala a Sasuke s modrým kloboukem s hvězdičkami vyšel mezi diváky. V klobouku byly natrhané papírky s páry, které předtím psala Sakura. Každý, včetně Sakury a Sasukeho kromě Leeho si vytáhl papírek.
Některé páry spustili skutečnou lavinu smíchu. Všem například přišlo velice vtipné považovat Sasukeho za Večernici, Sakuru za Orochmara a Chojiho za Julii. Další z oblíbených přirovnání bylo kupříkladu Široký a Hinata.
Soutěž měla ještě další podmínku. Každý musel tančit tak, jak si myslel, že tančí ten, koho si vytáhl včetně převleku vytvořeného jednoduchým genjutsu. Začít měli Neji a Choji jako Romeo a Julie. Neji se objevil v šatech středověké smetánky a Choji v barokních šatech. Začali spolu tančit valčík. Byl na ně vtipný pohled. Neji s nadýchanou vázankou v dlouhém kabátci s šosy a Choji v brokátem zdobených šatech s vlečkou, střevíčkách a čelenkou posázenou diamanty ve vlasech.
Když dotančili a dosmáli se, byl na řadě Pat a Mat jako Sai a Shino. Oba se objevili v Patovsko- Matovských svetrech a čepičkách. Když spolu tančili cosi na způsob šlapáku, zlikvidovali část zařízení místnosti, takže to pak druhou půlku písničky opravovali. Prostě Pat a Mat, jak má být.
Temari a Kiba se oblékli do králičích oblečků. Temari jako Bobek zalezla do klobouku. Kiba skákal kolem.
„Vstávat a tančit,“ křičel.
„Ale proč?“ ptala se Temari v klobouku.
„Protože je party!“ odpovídal Kiba.
„Jenže já mám ještě školu!“ odvětila Temari a zůstala v klobouku. Kiba klobouk převrátil a Temari se vykulila ven. Zazněla melodie z Boba a Bobka a oba na ní začali rozverně poskakovat, držíce se za ruce. Všichni se smáli, až se za břicho popadali.
Pak přišla další dvojice. Vypadalo to, jako by si ti dva vyměnili role. Ino v košili vyšívané stříbrem, pláštěm a mečem u pasu a Sasuke v dlouhých, tmavomodrých šatech se třpytícími se hvězdami nenechali v klidu snad nikoho. Navíc Ino musela Sasukeho vést, aby to vypadalo věrohodně, takže mu stále šlapala na špičky. Sasuke se snažil to nevnímat, ale párkrát mu ušlo bolestivé syknutí.
Pátá dvojice byli Dlouhý a Široký alias Tenten a Hinata. Tenten si vzala dlouhé chůdy a ještě delší kalhoty a Hinata se vycpala tak, že vypadala jako Choji ve větším vydání. Pro tuto abnormální dvojici bylo docela těžké tančit a bylo přitom mnoho smíchu, pádů a rozbitých (nemluvě o rozlitých a rozsypaných) věcí.
Konečně poslední pár tvořila Sakura jako Orochimaru a Shikamaru jako Kabuto. Převlečení do jejich šílených hadrů tančili. Sakura s vyplazeným jazykem a Shikamaru v kulatých brýlích, který odebíral všemožné vzorky pinzetou, například: Hinatiny vlasy, Leeho CD, Ininy nehty, budoucí obsah Chojiho žaludku alias chipsy a Akamarovi chloupky.
Po této veselé soutěži Sakura vyhlásila další. Zadání bylo:
„Budete tančit v párech kluk a holka. Písničku si vyberete, druh tance je libovolný. Váš tanec bude hodnotit odborná porota, kterou právě shání Naruto. Až se vrátí, začneme. Chlapci, na které nezbude žádná dívka mají dobrovolnou účast a můžou tančit ve dvojicích kluk a kluk. Vítězný pár získá cenu.“
„Jakou ceny?“ zeptal se Sasuke šeptem Sakury, když s ní do ústraní odcházel vymyslet jejich tanec.
„To ještě nevím. Spoléhám na porotu,“ informovala ho Sakura.
Soutěž proběhla výborně. Třetí skončili Naruto s Hinatou, když tančili Čaču. Získali třicet osm bodů. Druhé místo si přisvojili Sai a Ino s čtyřiceti jedna body, kteří tančili waltz. První místo s počtem pětačtyřiceti bodů získali Neji a Tenten s tangem.
Byli vyhlášení za krále a královnu večera a jako takoví, stejně jako Sannini museli zůstat až do noci.
„Ne, já už vážně půjdu,“ bránila se Sakura, která se už potřetí pokoušela nenápadně zmizet a potřetí jí táhli zpátky na taneční parket. Naštěstí jí zachránil Sasuke.
„Tak už jí nechte. Dneska má toho dost za sebou. Je jistě unavená a já taky,“ hájil ji Sasuke. Kluci Sakuru neochotně pustili.
„Doprovodíš mě domů?“ požádala Sakura Sasukeho a vztáhla k němu ruku v prosebném gestu. Sasuke jí uchopil a vyšli spolu do hvězdné noci.

Poznámky: 

Tak jsem se odhodlala jsem hodit další dílek, do kterého jsem se pro tentokrát pokusila přimíchat i trošku humoru. Osobně si myslím, že se to vůbec nepovedlo a vznikla jakási slátaná podivnost. Ke konci s tím Orochimarem a Kabutem už mi vážně docházela inspirace. Pokud se nejde někdo, kdo přetrpěl všech devět dílů a pořád je odhodlán čekat, až se dopracuju ke konci, moc děkuji. To už jksem se ale až moc rozkecala, už mi z toho Naruta hrabe XD. Co dodat, komentujte a hodnoťte, i nějaká ta kritika se snese.

4.75
Průměr: 4.8 (24 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Aki Uchiha
Vložil Aki Uchiha, Pá, 2017-09-01 21:54 | Ninja už: 4945 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

"Misia L2" Ani neviem, kde mám vlastne začať. Celá kapitola bola bombastická a vtipná. Ale najviac sa mi páčil program ,ktorý na bleskovku vymysela Sakura, keď dávala ninjom rôzne mená, ktoré museli dokonale stvárniť.Najlepší boli jednoznačne Bob a bobek. hihihi Tak tí nemali jednoznačne chybičku, len je škoda, že som nevidela, teda nečítala, ako tancovali naši Saninovia. Možno si nakoniec aj zatrsali aj naši porodcovia. :samba:

Obrázek uživatele Jurajko
Vložil Jurajko, Pá, 2011-04-15 22:54 | Ninja už: 5930 dní, Příspěvků: 171 | Autor je: Pěstitel rýže

DJ Lee Laughing out loudLaughing out loud
to mě zabilo

Tak prý sem tu s vámi už 5 let, to sakra letí

Obrázek uživatele odin-sama
Vložil odin-sama, Čt, 2009-12-03 00:42 | Ninja už: 6200 dní, Příspěvků: 1224 | Autor je: Prostý občan

super jako vždy

Obrázek uživatele BafBanana
Vložil BafBanana, Ne, 2009-11-29 22:41 | Ninja už: 5313 dní, Příspěvků: 38 | Autor je: Prostý občan

ten humor se ti vazne povedl upa skvele!ja sem spadla ze zidle a nemohla sem vstat

Requiescat in pache B*TCH!!!

Obrázek uživatele gyngerr
Vložil gyngerr, Pá, 2009-09-25 22:38 | Ninja už: 5533 dní, Příspěvků: 210 | Autor je: Ošetřovatel TonTon

háá..supRovýý..:)

Obrázek uživatele lucwinka12
Vložil lucwinka12, Čt, 2009-09-17 08:52 | Ninja už: 5376 dní, Příspěvků: 35 | Autor je: Prostý občan

je to moc hezký už se těšim na další dílek:-))