manga_preview
Boruto TBV 09

Naruto a duchové 6.kapitola

Zahradník to nebyl, já se snad zblázním

Silně motivovaní Narutovým proslovem vydali se tři ninjové a čtyři duchové na akci, Prďochem nazvanou Velký bratr tě vidí, spočívající v nezpozorovaném sledování údajného pachatele, tedy souseda Kawaniho.
Jelikož byl dům Tarashiových ze třech stran obklopen stromy, nezbývalo jim nic jiného, než se vypravit po mechem porostlé cestičce skrz hustý les.
Naruto si v čele skupiny vykračoval tím pro něho tak typickým krokem, mlel něco o úspěšnosti mise a svojí nenahraditelnosti, zatímco Sai jdoucí za ním se neustále rozhlížel na všechny strany, jako důchodkyně hledající ztracené mládí a v duchu přemítal o houbařské sezóně.
Netrvalo dlouho a dorazili k místu, kde se cesta dělila, mohli pokračovat buď kořeny prorostlou pěšinou vlevo nebo vpravo po stezce svažující mírně dolů a vedoucí do husté, temné části lesa.
„A co teď?“ optal se Naruto a bezradně rozhodil rukama.
„Zatočíme flaškou. Nemá někdo Fantu?“ Přišel s řešením Smraďoch.
„Ne, jen urologický čaj,“ hrabala se dál Sakura v brašně.
„Počkejte, podívejte, je tu rozcestník. Vlevo Dům voskových figurín a soused zabiják je vpravo, po červený,“ ukazoval Casper svou průsvitnou ručkou na malou cedulku připevněnou na letitém stromě.
„Á, proč ti padouši vždycky musí sídlit na nějakém odlehlém hrůzostrašném místě?“
„Potom líp vynikne odvaha hlavního hrdiny,“ poučil vztekajícího se Naruta Tlusťoch.
A protože už neměli žádný důvod se zde zdržovat, dali se do sestupování a klestění si cesty mezi silnými i slabšími větvemi.
Uběhlo zhruba dvacet minut, když stromy začaly řídnout a na naše hrdiny dopadly nesmělé sluneční paprsky.
„Podívejte, to musí být ono,“ zajásal nadšeně Naruto a bez varování pustil ohýbanou větev, která se s nečekanou pružností vrátila do své původní polohy, čímž poslala k zemi teď už hlasitě nadávajícího Saie.
„AU! Naruto, zlomil jsi mi nos! Přísahám, až se vrátíme z týhle mise a já to přežiju, zabiju tě,“ hrozil blonďákovi pěstí raněný Necita, jehož krvácení zastavovala Sakura svou zelenou chakrou.
Po řádném ošetření si trojice žijících nasadila mikrofony a každý se jal jíti jiným směrem na domluvené stanoviště, ze kterého bude mít dobrý výhled na dění v sousedovic domku. Duchům bylo přikázáno následovat Naruta, z čehož byli značně otrávení, ale přestali držkovat v okamžiku, kdy na ně dopadl nesmlouvavý pohled zelenooké kunoichi.

Naruto měl za úkol oběhnout stavení po okraji lesa a obhlédnout východní stranu domu a stáje, nadpřirozené bytosti mu byly neustále v patách, až mu to začínalo lézt na nervy. Tlusťoch jistojistě shlédl všechny filmy s Jetem Leem a každou chvíli radil schránce devítiocasého démona, jak se správně maskovat.
„Gr, tak hele, já jsem tady ninja, absolvoval jsem akademii, tak snad vím, co a jak!“ nevydržel to už a vyjel na nejtlustšího z bratrů.
„No, prosím. Vždyť my tu vůbec nemusíme být! Jdeme, kluci. Aspoň ještě stihneme několik kol F1. Ale nemysli si, že až budeš volat o pomoc, že tě přiběhneme zachránit.“ A než se zaražený blonďák stačil rozkoukat, byli v tahu.
U nemravné knihy Kakashi-senseie, jestli jsou po smrti všichni takhle nevrlí a urážliví, potom odmítám kdy zemřít! Brblaje si pod vousy, a to v jeho případě doslova, plížil se dál.
V tom rozhořčení si bohužel nevšiml, že není tak docela sám.

Sai byl pověřen monitorovat situaci seshora, teda… on si v klidu a pohodě seděl opřený o kmen jednoho dubu a jeho malé oživené papírové vlaštovky poletovaly nad budovou a každých pár minut mu donášely nové zprávy, všechny však zněly stejně: vzduch je čistý, nikde patrná známka pohybu nepřítele.
Naruto obešel stáje.
Kromě toho, že zvířata byla neobvykle neklidná, se nedělo nic. Rozhodl se, že ještě prozkoumá seník a s tímto úmyslem vstoupil do dřevěné stodoly.
V tu chvíli byl obklopen více jak třiceti ne zrovna přátelsky vypadajícími ninji, jejichž čelenka oznamovala, že pocházejí z vesnice Solných dolů.
Byl překvapen rychlostí, s níž se objevili a ještě více, když uviděl muže provádějícího tak dobře známou pečeť a uslyšel vždy následující Katon: housenka no jutsu. Naštěstí stačil uskočit, ale seno povalující se volně po podlaze se vzňalo a v jediné vteřině vypukl ohromný požár.

Sakura se chystala protáhnout dírou v plotě ohraničující Kawaniho pozemky, s jednou nohou prostrčenou v pletivu se zarazila, jakmile v mikrofonu uslyšela výkřik a v té samé chvíli spočinula pohledem na stodole celé uchvácené plameny. Rychle protáhla druhou nohu, až si roztrhla kůži a uslyšela opět v rádiovém spojení Saiův naléhavý hlas „Sakuro, Naruto má problémy! Musíme…“
„Já vím, už tam běžím.“
Už byli téměř u hořícího objektu, když jim cestu zastoupilo nemálo cizích ninjů připravených k boji.
„Chcete zachránit kamaráda? To byste museli nejdřív projít přes nás!“
Cože? Naruto je uvnitř?
Sakura si se Saiem vyměnila kratičký pohled, ten přikývl, rychlostí Tsunadiného klopení saké vytáhl svitek a štětec a vypustil na protivníky desítku děsivých tygrů.
Medička využila nastalého zmatku, proklouzla kolem Solňáků snažících se shodit rozzuřenou zvěř ze svých nohavic a bez jediného zaváhání rozrazila dveře a proskočila mezi plameny dovnitř.
Musela si přitisknout hřbet ruky pevně k ústům, ve stodole se nedalo vůbec dýchat a viditelnost byla taky téměř nulová.
„Naruto!“
Nikdo se neozval.
Přivřela trochu oči a prodírala se dál do útrob té pece.
„Naruto!“
Á, co to je?Zaslechla nad sebou praskot. Otočila se a němý výkřik ji ztuhl na rtech, střecha se začínala bortit.

5
Průměr: 5 (13 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Po, 2016-08-01 23:08 | Ninja už: 5335 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Mise L:
Ten rozcestník byl vážně skvělý včetně vysvětlení, proč zloduši bydlí v tak nehostinných krajích Laughing out loud A povídka nabírá na akčnosti. Mě sice asi více vyhovovalo komornější tempo, ale když už byl zmíněn Jackie Chan a Jet Li, tak to asi trochu akce vážně chce Smiling

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF

Obrázek uživatele Tomon
Vložil Tomon, Ne, 2008-09-14 17:54 | Ninja už: 5770 dní, Příspěvků: 1689 | Autor je: Editor ve výslužbě, Pěstitel rýže

Bude zachranářka zachráněna? Smiling Zase další povedený dílek

PS: odkaz na minulý díl ti momentálně odkazuje na veškerou tvou ff tvorbu, není to až takový problém ale... Eye-wink

Obrázek uživatele Alalka
Vložil Alalka, Ne, 2008-09-14 18:50 | Ninja už: 5885 dní, Příspěvků: 1015 | Autor je: Prostý občan

he, chybička se vloudila Sticking out tongue díky, už jsem to opravila
jsem ráda, že se ti dílek líbil, ale jistě chápeš, že ti následující děj prozradit nemůžu (ani nechci Eye-wink) počkej si!!! Smiling

Obrázek uživatele Alalka
Vložil Alalka, So, 2008-09-13 20:19 | Ninja už: 5885 dní, Příspěvků: 1015 | Autor je: Prostý občan

Sanuš, děkuji Ti moc, moc za tvů komentář Eye-wink vždycky hoodně potěší!! Sticking out tongue Kam na ty hlášky chodím? eh, zajímavá otázka, dalo by se říct, že oni tak nějak chodí ke mně Eye-wink další už je promyšlený, takže skoro na cestě Smiling

Obrázek uživatele San Inuzuka
Vložil San Inuzuka (bez ověření), So, 2008-09-13 13:49 | Ninja už: 19844 dní, Příspěvků: 9609 | Autor je: Prostý občan

Jipííí!!!!! xDDD (Spokojená?!!! Laughing out loud) Teda Ali ty otevřený konce ti jdou fakt skvěle!!! Eye-wink Kam na ty hlášky jenom chodíš, já ještě teď utírám slzy!!! Sticking out tongue Suprový, šup šup další díl!!! Smiling