manga_preview
Boruto TBV 09

Minatova povinnost 11

Část desátá - Tady

Část jedenáctá - Prohlédnout

Sasuke ležel na zemi. Necítil bolest, cítil něco, co ji přehlušovalo. Něco, co vycházelo přímo z jeho nitra a usmívalo se na něj … Hrdost …
„Chraň … Chraň své přátele …“ vybavilo se mu v myšlenkách, „Tak, teď je to dobře. Ochránil jsem je, bráško. Ochránil …“
„Sasuke!“
Naruto nevěřícně zíral na chlapcovo tělo. Sasuke ležel, vykašlával krev a sípavě oddychoval. Ta červená tekutina byla všude. Vpíjela se do suché země, jako kdyby v ní měla začít proudit … Jako kdyby ji ta zem samotná potřebovala co nejvíc na své vlastní žití. Brala mu ji všechnu.
Nemohl se vyděšením ani pohnout. On … Sasuke zastavil tu ránu … Obětoval se pro něj …
Nechtěl k němu jít. Nechtěl kleknout na zem a sledovat jeho poslední nádechy. Ne, teď, ještě před jeho očima … Musí …
Podíval se na Kisameho. Ten byl trochu vyvedený z míry, šlo to vidět. Nečekal, že by tenhle sobecký kluk udělal něco takového … Ale alespoň ho měl z krku.
„Sasuke, my jsme věděli, že si se k nám nepřidal jenom tak,“ procedil skrz zuby a zlomyslně se ušklíbal, „proto jsem měl jít s tebou, mladej. A vyplatilo se to. Hehe.“
„Ty hajzle,“ zasípal Sasuke a vzdorně se na něho podíval. V jeho očích ještě stále planul Sharingan, který aktivoval, aby dokázal vidět dráhu Samehady.
„Hehe,“ ušklíbal se Kisame dál, „jenom se podívej … Ale vlastně, ty nemůžeš. Tak alespoň ty, Jinchuuriki.“
Kisame opatrně přešel k okraji srázu a Naruto ho pomalu následoval.
„Vidíš? Je tam jiný tělo … Tomuhle se říká náhrada. Provedl jsem ji těsně předtím, než jsme sem dorazili.Věděl jsem, že nám nebude chtít pomoct.“
Naruto se však díval někam jinam. Jeho pohled spočinul na svou ležících osobách.
Mami … Jiraiyo …
„Cos jim udělal?“ procedil skrz zuby.
„Jenom omráčil …“ usmál se Kisame. Teď toho litoval. Alespoň by to bylo zábavné, teď toho Jinchuurikiho pozorovat …
Naruto zavřel oči.
„Ještě že tak …“ pomyslel si.
„Teď-ttebayo …“
Otočil se na tělo zahalené do krvavého pláště. Ještě žil.
„Dívej se, příteli, co se teď bude dít …“
Pohled drzých očí se zabodl do modré tváře rybího muže.
Jeho přítel. Jeho přítel si konečně vzpomněl … Bylo mu to vidět na tváři. Že už ho nebere jako oběť … Ale on sám byl oběť. Oběť pomsty, každý si s ním zahrával až sám nevěděl, komu má věřit. A teď, prohlédl. A zrovna … Zrovna měl odejít?
„Dívej se …“
Naruto se zhluboka nadechl. Byl čas. Byl čas skoncovat s tímhle odporným člověkem … Kisamem. Jenom škodil. Jenom škodil…
Najednou to pocítil. Oranžová … Oranžová síla se mu rozlévala žílami. Smíchaná s jeho modrou, teď byla ochotná mu pomoct.
Jeho otci se to podařilo. Povedlo se mu udělat to, co měl … Čím mu chtěl pomoct. Polovina oranžové chakry zmizela s ním. A Narutovi zbývalo stále hodně. Pořád dost na to, aby mohl porazit tohohle … Tohohle vraha.
Sám ani nevěděl jak. Všechno se stalo automaticky, instinktivně. Věděl, že kolem něho plál oheň. Věděl, že všude foukal mrazivý pichlavý vítr. A všechno vyvolala jeho síla. Ohromná energie. To byla jeho pravá moc. Síla …
„Fuuton, Katon: Rasen shuriken!“ zakřičela jeho ústa. To nejmocnější jutsu. Kisame se ani moc nemohl bránit. Jeho vodní proud se teď zdál být slabým a když se na Narutovo tělo pokusil zaútočit Samehadou, přelomila se v půli. Zdánlivě nezlomitelný meč byl určen k záhubě. Stejně jako jeho osud. Ale všechno neovládal špatný pocit. Ne, ten teď byl v nenávratnu pryč. Všechno totiž dělal jenom Naruto. Žádný Kyuubi … Naruto.
Větrnou kouli planoucí ohněm zabořil přesně do mraku, který se tak pyšně vyjímal na Kisameho plášti. Přímo do břicha.
Vnímal jenom ten překvapený výraz. Oči, které ani nestačily mrknout.
„Ty … Ty jsi … Silný …“
Nečekal to? Neměl ho podceňovat.
„Dívej se-ttebayo …“

Bylo po všem. Už mu nic nehrozilo. Stál uprostřed kráteru, ohnutý v půli, nad Kisameho tělem. Díval se na své ruce. Jak se pomalu hojí, rány se zacelují.
Pomalu zkoušel rozhýbat prsty.
„V pořádku…“
Naruto se narovnal. Zvedl hlavu a podíval se na měsíc, který pomalu mizel s vycházejícím sluncem. Hvězdy se už ztratily. Věděl, kam teď má jít. Věděl, co má udělat. Rychle vyběhl. Vyběhl z prohlubně, kterou udělal, až nahoru. Tam, kde už začínala tráva. Tam, kde ležel jeho přítel.
„Žije ještě?“
Tělo se nehýbalo. Na té chladné zemi, ani ruka se nezatřásla nebo nezamávala na pozdrav. Ale oči stále mrkaly. Nepřítomně, dívaly se na slunce, které ukázalo první paprsky a přemýšlely. O tom co se stalo … O tom co se bude dít teď. Za nimi se ujasňovaly myšlenky, přemítaly, jak to správně mělo být.
„Sasuke!“ zaslechl Narutův hlas.
Takže zabil Kisameho, povedlo se mu to. To bylo dobře.
Sasuke se usmál. Znovu, po tak dlouhé době. V hlavě se mu všechno vysvětlilo, už nic nebylo zmatené. Tak jako těch posledních pět let. Od doby, kdy odešel …
Naruto si vedle něho klekl a zastínil slunce.
„Umíráš? Ale, nesmíš! Vždyť … Vždyť před sebou máme ještě hodně misí! A musíš zabít toho Madaru, dattebayo!“
Naruto se nepozastavil nad tím úsměvem. Svého kamaráda nebral jako smutného, zatvrzelého člověka, ale stále ho vnímal jako toho kluka, kterého potkával u houpaček. I když se kolem něho změnilo tolik věcí, stále doufal, že tam někde uvnitř je, ten Sasuke. Ne tenhle, zničený prostředím kolem sebe … Vrátil se?
„Naruto … Já …“ Sasuke už nemohl mluvit plynule. Stále vykašlával krev. „Nemělo by … Nemělo by to cenu. Už, už do Konohy nepatřím. Udělal jsem tolik … Tolik špatných věcí … Už bych se stejně nemohl … Nemohl vrátit. Asi .. Asi je to takhle dobře. Já … Zapomněl jsem …“
„Ale vzpomněl sis-ttebayo!“
„Pozdě … Moc .. Moc pozdě. Byl sem zaslepený … Zaslepený tou touhou zabít Itachiho … A potom, potom jsem zjistil že to byla blbost … A to mě zaslepilo ještě víc…“
„Ale …“
„Žádný ale … Musím odejít … A ty to … Ty to víš …“
„Jsi můj nejlepší přítel-ttebayo!“
„Nezasloužím si to, Naruto …“
Sasuke vykašlal další krev. Teď, teď prohlédl. Pozdě? Ale přece … Uvědomil si to. Že je přehlížel. Vzpomněl si na to, co to je přátelství … A jeho přátelé na něj nezapomněli. I když on zapomněl na ně.
Pomalu se pohnul. Jeho ruka vyklouzla z pláště.
„Ti zatracení Akatsuki ..“
Pomalu si ho začínal sundávat. Těžce, z posledních sil. Měl pod ním oblečenou tu černou košili. Skoro stejnou, jako když ještě žil v Konoze. Košili … Se znakem klanu Uchiha. Pyšným, hrdým znakem. A jeho poslední člen, jako jediný prohlédl. Madara nebyl Uchiha. On už si to nezasloužil, pyšnit se tím příjmením.
„Naruto …“ zašeptal Sasuke a zakrvavený plášť Narutovi vnutil do rukou.
„Prosím .. Spal to.“
Spálit? Měl by snad .. Ano, už to tak asi bude. Už vážně odchází. Jeho nejlepší přítel … Proč? Co udělal špatně?
Po tváři mu stekla slza. Horká slza se smíchala s kapkami deště, které se náhle spustily z nebe. Pomalu smívaly krev ze Sasukeho těla.
„Naruto? Děkuju …“
Chlapec nechápal. Za co mu děkuje?
„Proč-ttebayo?“
„Za to, žes mi ukázal … Žes mi ukázal, co je správný … Žes mi pomohl. Pomohl jsi mi vyjít ze tmy … Ze tmy, která mě obklopila.“
„Já …“
„A, chtěl bych po tobě ještě něco … Slíbils, že mě přivedeš do Konohy. Přiveď mě tam, prosím. Alespoň naposledy.“
Usmál se. Opět … Ale úsměvem, jakým se pyšní malý kluk. Nevinným. Čistým … Osvobozeným od všech hříchů … Osvobozeným odpuštěním.
Narutovi unikla další slza. Sasukeho hruď se přestala nadechovat. Slunce proniklo na jeho tvář a osvítilo ji a z nebe spadly poslední kapky. Bylo po všem … Po všem.
Naruto Sasukemu pomalu sklopil víčka. Zvedl se ze země.
„Spálit říkal?“

Sakura se procházela vesnicí. Byli pryč celou noc. Co se tam stalo? Nemohla se dočkat, až se Naruto vrátí. Bude v pořádku? Určitě … Věděla to jistě.
Před hodinou přestalo pršet. Všude se povaloval čerstvý, čistý vzduch, který se jí vháněl do plic. Zhluboka se nadechla. Nemohla se zbavit toho špatného pocitu … Že se něco stalo. Ale ne s Narutem. To bylo jisté, s ním ne.
Ani nevěděla jak, ale došla k bráně. Izuma a Kotetsu se líně rozvalovali na stole ve strážnici. Asi usnuli.
Hlídači … Kdyby někdo zaútočil, každý se to dozví, až když ho sám uvidí …
Ale usmála se.
Podívala se branou ven, tam, kde už neležela Listová. Tam, kde se rozprostíraly lesy a louky Ohňové země. Jenom tak, bezděky. Nečekala, že tam něco uvidí. Ale uviděla.
U brány stál Naruto a za jeho zády stáli Jiraiya a Kushina. Naruto, se smutným výrazem v očích. Zmáčený deštěm, na jeho tváři byly skvrny od krve. A v rukou … V rukou nesl tělo. Zakrvavená tmavá košile. Zavřené oči. A usmívající se rty. Sasuke … Ten, který odešel. A teď … Teď se vrátil. Naruto jí to slíbil. Tehdy, když ho ještě milovala. Ale teď … Teď byla oddaná jinému. Přesto, Sasuke byl její přítel. Její kamarád … Její spolubojovník …
Naruto pomalu vešel do brány a Sakura se k němu rozběhla. Podívala se na jeho obličej, a hned sklouzla pohledem na ten Sasukeho.
Naruto tělo pomalu položil.
„On …“
„Je mi to líto, Sakuro-chan,“ vzdechl Naruto.
„Nemá být co,“ zaskočila ho Sakura.
„Přivedl si ho .. Tak jak jsi slíbil … A on …Usmívá se. To znamená, Naruto … Žes mu nakonec pomohl. Pomohl si mu … Zemřel, jako náš přítel. A ne jako mstitel ..“
Naruto se usmál. Uvědomoval si to. Splnil svůj slib. Sasuke se stejně nemohl vrátit. Už to nešlo. A takhle … Pomohl mu. Odlehčil jeho duši.
Zazubil se. Cítil, jak mu tím spadl kámen ze srdce. Pomohl svému příteli.
„Víš, Sakuro-chan … Je tu ještě něco,“ řekl a vstal. „Něco, co bych chtěl udělat. Chci … Chci zabít Madaru. Pomůžeš mi-ttebayo?“
Kushina se podívala s obavami na Jiraiyu, ale ten jenom přikývl.
Sakura se usmála. Chápala, co to znamená.
„Ano …“

***

***
Neříkala sem kdysi, že nejsem vrah? Uhm ... Laughing out loud
No ... Prohlédl a zemřel. Ale ono to nejde jinak. On by se už nemohl vrátit ...
Pokračování: Hrdina; KONEC

4.911395
Průměr: 4.9 (79 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Lukera Barake
Vložil Lukera Barake, Čt, 2018-07-05 10:12 | Ninja už: 2141 dní, Příspěvků: 14 | Autor je: Utírač Udonova nosu

„Mise L3"
Zdravím,
mise mě dovedla do sekce Tajemných, avšak mé kroky mě zavedly sem. Tak takový zvrat jsem nečekal. Uchicha Sasuke spíš nechtěl vyjít ze tmy, ale byl zaslepen z pocitu slabosti a pomstychtivosti. Mimochodem, pěkně zpracováno, další emotivní část je na světě a jde vidět, že to lidí láká.

S pozdravem,
Lukera Barake, nejmladší člen klanu Barake.

Obrázek uživatele akai
Vložil akai, So, 2009-03-14 11:33 | Ninja už: 5673 dní, Příspěvků: 1219 | Autor je: Asumův zapalovač

no, on to vlastně ani není špatnej konec.... Totiž asi nikdy nepochopím lidi co si myslí že by se Sasuke mohl vrátit do Konohy a všechno by bylo jako dřív.

you wanetd it; chtěla jsi to… tak si sakra nestěžuj!
Tanabata je svátek přání. A tak se ho pokouší najít; třeba i na dně flašky saké.

„What a world we live in, to see such unique idiots…?”

Obrázek uživatele Blackness
Vložil Blackness, Út, 2008-08-12 14:31 | Ninja už: 5771 dní, Příspěvků: 302 | Autor je: Prostý občan

bleeee ja necem aby uz bol konec Sad

Obrázek uživatele Minata
Vložil Minata, St, 2008-06-18 19:55 | Ninja už: 5912 dní, Příspěvků: 2381 | Autor je: Prostý občan

Přidána poslední, závěrečná část Smiling
Hrdina

„Kdykoliv se mě ptají, jakou knihu bych si s sebou vzal na opuštěný
ostrov, odpovídám: ‚Telefonní seznam. Je v něm tolik postav! Mohl bych
vymýšlet nekonečné množství příběhů.‘“
U. Eco

Obrázek uživatele evica129
Vložil evica129 (bez ověření), Út, 2008-06-17 16:34 | Ninja už: 19857 dní, Příspěvků: 9609 | Autor je: Prostý občan

aaaj krasnuckeee chudaak sasanko naas....aspon niekde je sexy a aj good boy Laughing out loud

Obrázek uživatele Linhe-san
Vložil Linhe-san, Po, 2008-06-16 21:59 | Ninja už: 6272 dní, Příspěvků: 324 | Autor je: Prostý občan

S oka mi kvapla slza. Bolo to naozaj krásne. Koniec Sasukeho, aký si zaslúžil... Koniec koncov lepší ani nemohol byť... Ale ten ďalší dielik nemôže byť posledný, že nie? *významné odkašlanie*

Obrázek uživatele Mon-chan
Vložil Mon-chan, Po, 2008-06-16 07:07 | Ninja už: 5925 dní, Příspěvků: 461 | Autor je: Prostý občan

supeeeeeeeeeer! ale chudak sasuke...

NYOHOHOHOO~

Obrázek uživatele Schrödingerova kočka
Vložil Schrödingerova kočka, Ne, 2008-06-15 23:19 | Ninja už: 6013 dní, Příspěvků: 2945 | Autor je: Prostý občan

Huh...tys ho kuchla? (jipijajou xD...nemohu si pomoct xD)...ale jo..bylo mi Sasína trochu líto...protože jsi to popisovala..tak...tak...reálně. Ehem...ty mě určitě chápeš.
Btw...ty chceš kuchnout Madaru?...To snad nee...*zavlažuje pokoj*...ok dobře kuchni ho xD
Minnie...i když Minatův odkaz nemám tak ráda jako Chránit, tak to jak píšeš, to jak se dokážeš vyjádřit slovy....to prostě zbožňuju..

“A clear conscience is usually the sign of a bad memory.”

Obrázek uživatele Yori
Vložil Yori, Po, 2008-06-16 16:11 | Ninja už: 6123 dní, Příspěvků: 595 | Autor je: Prostý občan

Já jsem si myslela, že tady Minatě živě aspoň v deseti řádcích vypíšeš, jak seš happy, že je Sasuke mrtvej a ty toto....no fakt jsi mě ale zklamala *nevěřícně kroutí hlavou* xDD
Příští díl poslední? Fňuuuuk to nemůžeš....no, asi můžeš, ale je to od tebe pěkně to jaksetotoooo.....*přemýšlí a pak nad hlavu vyskočí žárovka* hnusný

Obrázek uživatele Minata
Vložil Minata, Ne, 2008-06-15 16:25 | Ninja už: 5912 dní, Příspěvků: 2381 | Autor je: Prostý občan

Děkuju vám všem strašně moc Smiling
Jj, příště už bude konec ...
Na ten se těšim nejvíc Smiling
Děkuju za všechny komentáře ...
Btw. Jůůů dneska slavim stý narozky xD

„Kdykoliv se mě ptají, jakou knihu bych si s sebou vzal na opuštěný
ostrov, odpovídám: ‚Telefonní seznam. Je v něm tolik postav! Mohl bych
vymýšlet nekonečné množství příběhů.‘“
U. Eco

Obrázek uživatele Kubby
Vložil Kubby, Ne, 2008-06-15 16:27 | Ninja už: 5911 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Prostý občan

Aj ja dnes oslavujem 100dní...asi za 2 hodky už bi tam mala naskočiť 100ka

Obrázek uživatele ExequiaS
Vložil ExequiaS, Ne, 2008-06-15 12:37 | Ninja už: 6034 dní, Příspěvků: 155 | Autor je: Prostý občan

Proste nadhera...skoda, ze dalsi dil uz je posledeni Sad

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, Ne, 2008-06-15 10:21 | Ninja už: 5935 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

Smrt a vykoupení. Krásné, není co dodat.

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!

Obrázek uživatele Fibinnka
Vložil Fibinnka, Ne, 2008-06-15 09:50 | Ninja už: 5929 dní, Příspěvků: 188 | Autor je: Prostý občan

skvělééééé Smiling

Obrázek uživatele helgast
Vložil helgast, Ne, 2008-06-15 09:07 | Ninja už: 6167 dní, Příspěvků: 388 | Autor je: Prostý občan

tak tenhle dil byl jako vždy velmi dobry.pomalu mi začinaji dochazet napady co bych mel napsat:Djinak je skoda že zemrel sasuske ale co se da delat.........rychle novy dil

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, So, 2008-06-14 22:29 | Ninja už: 5923 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Nádhera... chudáček Sasuke... je to dokonalé, jako vždy Kakashi YES

Obrázek uživatele Cornellia
Vložil Cornellia, So, 2008-06-14 22:18 | Ninja už: 6174 dní, Příspěvků: 191 | Autor je: Prostý občan

Fňuk... Sasuke umřel Sad

Obrázek uživatele Ailen Shinestar Sakuro
Vložil Ailen Shinestar..., So, 2008-06-14 22:10 | Ninja už: 5857 dní, Příspěvků: 862 | Autor je: Prostý občan

Min, ty víš, co pro mě tahle povídka, ty i Konoha znamenáte, takže zdlouhavě popisovat, jak to bylo báječný nemá cenu. Tohle se slovy popsat nedá, protože by vznikla místo komentáře sáhodlouhá jednorázovka. Smiling
Jsem ráda, že jsi to napsala a že příště bude konec? Smiling Nevadí. Vím, že napíšeš něco dalšího a stejně dobrého jako je tohle. Všechno někdy začne a někdy zkončí. Ale po konci příjde další začátek. Smiling Tohle je prostě minaťácky vynikající. Smiling


Dělej cokoliv, ale dělej to s úsměvem, protože bez toho to prostě nejde.

Obrázek uživatele Karlos-sama
Vložil Karlos-sama, So, 2008-06-14 22:08 | Ninja už: 6041 dní, Příspěvků: 672 | Autor je: Prostý občan

Víc lituji Itachiho a né Sasukeho Laughing out loud Někdy si říkám, že by aji bylo lepší kdyby v tu osudnou noc zemřel taky. Jinak moc krásný příběh a už se těším na další díl, ikdyž píšeš že má být asi poslední. Laughing out loud

Obrázek uživatele Iriam .GUMMY MÉĎA.
Vložil Iriam .GUMMY MÉĎA., So, 2008-06-14 22:06 | Ninja už: 5853 dní, Příspěvků: 846 | Autor je: Prostý občan

Konečně Naruto ... toe úžasné !!! Ach jo dojemný ... těším se nadalší ... Smiling

Komplet moje tvorba - ať už kresby nebo FF příběhy naleznete ... :KLIK ZDE,Na Konoze

Ano ... už to tak bude ... IRIAM má své FA Laughing out loudLaughing out loudLaughing out loud



→ MIX MAXI FÓRUM by Iriam :-*

Btw: hledám ještě někoho, kdo na něm se mnou zapracoval... :P



Welká fanynka -

Obrázek uživatele kykYsSka
Vložil kykYsSka (bez ověření), So, 2008-06-14 22:04 | Ninja už: 19857 dní, Příspěvků: 9609 | Autor je: Prostý občan

Juuuuuuuu Min mash to mocko moc nadhernyyyyyyyyyyy mno jo to dokazuje fakt zhe jsi shikovna shikulka Kakashi YES Laughing out loud

Obrázek uživatele Kubby
Vložil Kubby, So, 2008-06-14 21:58 | Ninja už: 5911 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Prostý občan

Krásne*smrk*...smutné*smrk*...a šťastné zároveň*smrk*
Ja neviem jak ťa mám chváliť...slová prekrásne,úžasné,nenapodobiteľné už pre túto poviedku nestačia...takto kvalitný diel sa okrem teba dočkém len od mála ludí... Smiling

Obrázek uživatele Alea
Vložil Alea, So, 2008-06-14 21:50 | Ninja už: 5951 dní, Příspěvků: 950 | Autor je: Prostý občan

Žádný Kyuubi … Naruto...ano! tak to je správný Smiling
tenhle díl byl strašně...smutný, krásný a.....a tak trochu i šťastný...je smutné, že jeho smrt byla vlastně tím nejlepším v jeho životě...víš...asi nad tím teď budu dost dlouho přemýšlet...

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, So, 2008-06-14 21:42 | Ninja už: 6054 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

smrrrk... Min to je nádhera, slasť pre moje oči Smiling... mne je za ním straaašne smutno, tak mi je ľúto, že zomrel... Ale že nabudúce je posledný dielik? To nemyslíš, dúfam, naozaj? Sticking out tongue


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.