manga_preview
Boruto TBV 08

Minatova povinnost 6

Část pátá - Tady

Část šestá - Už za chvíli ...

„Vy .. Vy jste všechno slyšeli, je to tak?“ zeptala se Tsunade přímo. Neměla ráda zdlouhavé řeči. Rozhlédla se po Shikamarovi, Choujim a Nejim, kteří stáli před stolem v její kanceláři. Naruto a Sakura seděli na lavici u stěny. Dívka v rukou třímala svitek, na kterém teď závisel osud všech. Ale to se vyřídí až za chvíli.
„Všechno ne. Jenom to, že do Naruta chtějí přemístit duši Čtvrtého a že při tom může zemřít,“ začal Chouji, „ale víc opravdu-,“
„Víc ani nemusíme vědět. To bylo v podstatě to hlavní, předpokládám …“ zarazil svého přítele Shikamaru. „A to je právě ta otrava.“
Chouji začal nervózně těkat očima po místnosti. Tušil, co se děje s lidmi, kteří vědí něco, co by vědět neměli. Naprázdno polkl.
„Ehm … No … Hokage-sama! Netrestejte nás! Já … Nesmíte nám dát trest! My nechtěli slyšet tak důležité informace, my jenom-,“
„Trest? Když nad tím tak přemýšlím, Chouji,“ přerušila ho Tsunade a se zlomyslným výrazem se nahnula nad stůl, „máte zakázáno po tři dny večeřet!“
„Tři- Veče- Hokage-sama! Večeři ne!“
„Dělám si legraci, Chouji!“ začala se smát Tsunade a rukou bouchala do stolu, až se celý otřásal. Spojení „agresivní humor“ jí zřejmě nebylo cizí.
„Ne, ne … Co bych vám tak mohla udělat? Jenom to nikomu neříkejte. Je to vážná věc.“ Koutky úst jí najednou poklesly. Znovu nasadila stejně vážný pohled, jako předtím. Tohle jutsu … Jak ho provedou? Bude to nesmírně těžké… Podle toho, co viděla ve svitku … Potřebují alespoň dva zkušené shinobi. Už obeznámené se situací …
„Tsunade-sama? Choujimu už nesnesitelně kručí v žaludku. Můžeme odejít?“ ozval se najednou Neji. Přerušil tok jejích myšlenek a Tsunade překvapeně zvedla hlavu.
„No… no jistě. Ale předtím, řekněte prosím Jiraiyovi, že ho hned potřebuju v kanceláři.“
„Ero-sennin? Tsunade-obaachan … Jste si jistá-ttebayo?“ zeptal se najednou Naruto a zvedl doposud skloněnou hlavu. V jeho očích nezbylo moc veselých jiskřiček. Přemýšlel o tom, co se bude dít. A proto, byli on i Sakura až nápadně zticha.
„Ano. Myslím, že on bude ten pravý na to, abychom to jutsu mohli provést. Běžte, rychle,“ pokynula Choujimu.
„Ale kde-,“
„U dámských sprch. To je jasný,“ zamyslela se Tsunade a unaveně si sedla do svého křesla.
Chouji se zamračil. To ho dneska vážně nikdo nenechá nic dopovědět?

Naruto i Sakura věděli, že to jutsu sami nezvládnou. Museli jít za Tsunade. Nervozita v Sakuřině žaludku vzrostla do nesnesitelné míry. Neustále se ošívala a ohlížela na chlapce, který na lavici seděl vedle ní. Viděla mu to v očích. Ty pochyby, ale zároveň i obrovskou rozhodnost. On neuteče. Snad proto se o něj bála. On nikdy neustoupí... Tvrdohlavě, odvážně. Obdivuhodně.
Ti dva seděli v kanceláři už deset minut po té, co skupinka odešla pro Žabího poustevníka. Sakura nervózně hleděla na dveře a čekala, až se otevřou. Ale stále nic. Podívala se na Tsunade. Hokage si četla nějaké dokumenty. Celou dobu však nepřítomně zírala na jeden jediný papír.
Zatřásla se jí ruka a dokument vypadl na stůl. Opatrně se rozhlídla a všimla si, že ji dívka pozoruje. Hokage se na ni usmála. Trochu omluvně, trochu povzbudivě. Když nedokáže být klidný vůdce téhle vesnice, jak můžou být klidní obyčejní vesničané? Zatřásla hlavou a už doopravdy se pustila do čtení.
Naruto pozoroval zemi pod svýma nohama. Seděl a pohupoval jimi ve vzduchu. Pomalu. Jenom pomalu. Ruka mu zabloudila na krk a on nahmatal přívěsek, který kdysi dostal od Tsunade. Tehdy mu věřila.Věřila tomu snu. Ale věří i on? Má ještě naději?
Najednou sebou trhl.
„Naruto?“ zaslechl své jméno od jedné ze Sanninů, „Prosím, mohl bys už jít? Já vím, že to je narychlo, ale běž do lesa. Na místo, kam tě před rokem odvedla tvoje matka. Rozumíš? Já za tebou Jiraiyu pošlu. Nemůžeme na něj čekat věčně.“
Hlas se jí oproti očekávání netřásl. Dokázala mluvit rozhodně a pevně. Tak, jak ostatně správný vůdce mluvit měl.
Naruto jenom přikývl a vstal. Sakura se zvedla s ním, ale slova Tsunade ji zarazila.
„Sakuro. Ty nechoď. Jsi stále zraněná,“ rozhodla a nevšímala si dívčina vyčítavého pohledu, „a navíc, bude to tam nebezpečné. Musíš ho nechat odejít. Bude v dobrých rukou.“
Sakura věděla, že nemá cenu protestovat. Udělala krok směrem ke chlapci a pevně ho objala. Rychle se však odvrátila, aby nezpozoroval slzy, které jí tekly po tváři.
Naruto neměl sílu mluvit. Udělal to, co po něm chtěla. Otevřel dveře a chystal se odejít.
Tsunade zvedla oči.
„Naruto! Počkej!“ zakřičela těsně předtím než zavřel dveře. Ty se zastavily na malé škvírce. Jenom ta naslouchala tomu, co chtěla Pátá říct.
„Hodně štěstí …“
Škvírka se dovřela. Rychlé kroky. Ticho.

Vyšel z budovy hokage. Těžce dýchal, ale rozhodně vykročil ulicemi dál. Zapadající slunce mu pařilo do zad. Nechtěl se ohlédnout. Nechtěl znovu spatřit ty tváře ve skále. Míjel dům, ve kterém bydlel. Zahleděl se do okna, jestli tam náhodou nebude jeho matka. Nebyla. Sklopil zrak a otočil se k cestě, ale něco ho donutilo podívat se nahoru znovu. Alespoň krátce. Nějaká postava se na něj dívala z jeho bytu …
Pootevřel ústa.
„Sa-Sasuke?“ slyšel hlesnout sám sebe a přivřel oči. Odvrátil se. Nemohl to být on. Co by ten tady dělal? A ještě … Měl na sobě plášť těch …
Znovu se podíval do okna. Nikdo tam nebyl. Jenom nějaký ptáček si vesele poletoval tam a sem. Zdálo se mu to. Jenom blbá vidina. Je toho na něj moc … Na Sasukeho teď nemůže myslet. Ale kdyby se to podařilo … Kdyby se to podařilo, ještě stále ho může přivést zpět. Domů …
Sklopil pohled. Otočil se směrem k bráně a rychlým krokem odešel.

Nevšiml si očí, které ho pozorovaly pečlivě, bedlivě … Rudé propalující oči. Za tím oknem. Schovaný …
„Naruto-kun …“ zašeptal chlapec zastřeným hlasem a usmál se. Zlomyslným, neupřímným úsměvem. Odvrátil se a odešel z místnosti.

Žena s rudými vlasy nervózně přešlapovala před otevřenou skálou. Neustále se obracela na les směrem k vesnici a zklamaně vzdychala. Když se podívala už asi po páté, její pohled zůstal viset v dáli. Na člověku, který se hnal korunami stromů a právě seskočil na chladnou zem. Slunce už zapadlo a země postupně ztrácela teplo. Tak jako vzduch kolem.
Přešel ke kunoichi a usmál se na ni.
„Kushino.“
„Jiraiyo-san. Jdete tedy nakonec pomoct?“
„Ano … Hehe, myslím, že jsem celkem hnal. Naruto tu ještě není?“
„Ne … Doufám, že …“
„Hele! Vidím oranžovou!“ ukázal Sannin někam do lesa.
Za chvíli svého syna zpozorovala i Kushina. Byl sám. Tak jak se s Tsunade domlouvaly. Ta se ale bohužel nemohla hnout z vesnice, ať už byl cíl cesty jakýkoliv. Jinak by určitě pomohla.
Chlapec k nim přiběhl a nechápavě se podíval na Jiraiyu.
„Ero-sennin? Vždyť … Já jsem odešel před váma! Jak .. Co tu děláte?! Dattebayo!“
„Hm. Hned, když jsem oknem přišel za Tsunade, říkala, žes právě odešel. A vyrazil jsem. Dattebayooo …“ začal ho parodovat. Naruto to přeslechl.
„Hm. Chápu. A teď …“
Kushina se zas rozhodla povzbudit svým úsměvem.
„Teď do jeskyně. Začneme. Ať je to co nejdřív pryč.“

Znovu vcházel do té jeskyně. Zmocnil se ho divný pocit. Tehdy myslel, že odsud odchází a už nikdy se nevrátí. Ale vrátil se. A s ještě naléhavějším problémem než předtím. Když běžel lesem, zase pocítil pálení v žaludku. Nesmí se nechat ovládnout. Věděl to a soustředil se, aby sílu potlačil. Pro tentokrát se mu to podařilo, ale kdyby chakra doopravdy chtěla …
Dunivé kroky se rozléhaly tichem. I Jiraiya byl nápadně tichý. Šel jako poslední, Kushina vedla. V ruce držela pochodeň a svítila do temna.
Světlo se najednou rozlezlo do stran. Dorazili na konec cesty. Do místnosti s oltářem. Místnosti, kde byl jeho otec … Kde zemřel jeho otec ... Byla vystavěna pár metrů pod zemí. Jeskyně. Oltář byl umístěn tam, kde padl Čtvrtý. Ačkoliv vyhrál a chránil vesnici, zemřel.
Kushina začala zapalovat pochodně rozmístěné po stěnách a Jiraiya si mezitím sedl na kamenný stůl.
„Jiraiyo-san … Mohl byste … Tam bude Naruto, vy snad žádnou pomoc s vnitřními démony nepotřebujete,“ zasmála se zvonivým hlasem Kushina. Chtěla zvednout náladu.
Naruto automaticky zaujal místo po Jiraiyovi a svlékl se do trička. Ne, že by tam bylo horko, právě naopak. Dech se měnil v páru a všem se vytvářela husí kůže. Věděl, že když budou dělat něco s jeho nitrem, bude lepší, když na sobě nebude mít moc vrstev.
„Kam mám jít?“ zeptal se Jiraiya, jakmile Kushina zapálila poslední pochodeň. Stoupla si zhruba metr od oltáře a naznačila Sanninovi, ať stojí vedle ní.
„Víš, Naruto,“ usmála se, „teď o mě nemusíš mít žádný strach. Jak jsi už četl v tom svitku-,“ Ten svitek, problesklo jí hlavou. „Já na něj zapomněla!“
Naruto se však zazubil a sáhl do kapsy.
„Sakura-chan věděla, že se bude hodit …“
Kushině se ulevilo. Oddechla si a pokračovala.
„Teď už duši-,“ Duši. Musí o něm mluvit jako o duši … „teď už duši žádnou chakru
předávat nebudu. Na svoje zhmotnění ji však potřebuje, a když ji přemístíme do tebe bude ji mít, protože ji máš i ty. Ale jinak – co se bude dít, víme jenom přibližně. Takže, znovu, buď připraven na všechno …“
Naruto se usmál. Je. Už dlouho.
„Lehni si. Začneme.“

***
A zas to bylo akční jak voškubaný kuře ... Ale to se zlepší!
Hehe, na ten příští díl se těšim už od záčátku! Dattebayooo ... xD
Jsem si říkala, jestli Kakashiho nebo Jiraiyu, (oba by do tý sestavy patřili,) ale Jiraiya tam patří víc, bych řekla ;)

Pokračování: Změna

4.98684
Průměr: 5 (76 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Lukera Barake
Vložil Lukera Barake, St, 2018-07-04 09:18 | Ninja už: 2117 dní, Příspěvků: 14 | Autor je: Utírač Udonova nosu

„Mise L3"
Zdravím,
mise mě dovedla do sekce Tajemných, avšak mé kroky mě zavedly sem. Konečně se situace vyostřuje do jeskyně, ale pořád se neví, zda se tento riskantní krok obrátí v dobrou věc nebo špatnou. Polonahý Naruto tedy musí spoléhat na ty zkušenější a na risk, kterým se očividně netrápí.

S pozdravem,
Lukera Barake, nejmladší zástupce klanu Barake.

Obrázek uživatele Blackness
Vložil Blackness, Út, 2008-08-12 13:48 | Ninja už: 5747 dní, Příspěvků: 302 | Autor je: Prostý občan

super ako vzdy Smiling

Obrázek uživatele Linhe-san
Vložil Linhe-san, Po, 2008-06-16 20:37 | Ninja už: 6248 dní, Příspěvků: 324 | Autor je: Prostý občan

Tento príbeh je zaujímavý aj bez akčnosti -ttebayoooooooo xD.

Obrázek uživatele evica129
Vložil evica129 (bez ověření), Út, 2008-05-27 13:36 | Ninja už: 19833 dní, Příspěvků: 9609 | Autor je: Prostý občan

boze vy tak seci kraasne pisete ako keby to kishi robil vynikajuuuce

Obrázek uživatele Mon-chan
Vložil Mon-chan, Po, 2008-05-26 12:41 | Ninja už: 5901 dní, Příspěvků: 461 | Autor je: Prostý občan

fuuuuuuu... je to super Kakashi YES!

NYOHOHOHOO~

Obrázek uživatele Minata
Vložil Minata, So, 2008-05-24 22:13 | Ninja už: 5888 dní, Příspěvků: 2381 | Autor je: Prostý občan

Díky všem, tentokrát jsem si celkem dost pohla ...
Tady je "Změna" Smiling

„Kdykoliv se mě ptají, jakou knihu bych si s sebou vzal na opuštěný
ostrov, odpovídám: ‚Telefonní seznam. Je v něm tolik postav! Mohl bych
vymýšlet nekonečné množství příběhů.‘“
U. Eco

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, So, 2008-05-24 22:16 | Ninja už: 5899 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Nenávidím čekání... ať už to schválej... *fanaticky mlátí hlavou do nebohé klávesnice* dneska asi nedospím...Sad Laughing out loud

Obrázek uživatele Minata
Vložil Minata, So, 2008-05-24 23:11 | Ninja už: 5888 dní, Příspěvků: 2381 | Autor je: Prostý občan

Dospíš ... Už je Laughing out loud

„Kdykoliv se mě ptají, jakou knihu bych si s sebou vzal na opuštěný
ostrov, odpovídám: ‚Telefonní seznam. Je v něm tolik postav! Mohl bych
vymýšlet nekonečné množství příběhů.‘“
U. Eco

Obrázek uživatele Sinedd
Vložil Sinedd, So, 2008-05-24 18:29 | Ninja už: 6088 dní, Příspěvků: 30 | Autor je: Prostý občan

pekne pekne len som zvedavy ako tam zapojis Sasukeho

Obrázek uživatele ExequiaS
Vložil ExequiaS, So, 2008-05-24 19:39 | Ninja už: 6010 dní, Příspěvků: 155 | Autor je: Prostý občan

treba tak ze je pri tom vyvolavani napadne...nebo neco takovyho

Obrázek uživatele Yamata no Orochi
Vložil Yamata no Orochi, So, 2008-05-24 18:06 | Ninja už: 5911 dní, Příspěvků: 3064 | Autor je: Prostý občan

Už jsem to psala i jinému autorovi - akce jsou fajn, ale tvoje povídka i bez bitevních scén má co nabídnout Smiling

FFkaři, prosím, čtěte Pravidla FF sekce!!! Evil

Kdo umí číst a psát, je gramotný. Kdo umí pouze psát, stává se spamerem!

Obrázek uživatele Flying_Nikass
Vložil Flying_Nikass, So, 2008-05-24 17:16 | Ninja už: 5879 dní, Příspěvků: 309 | Autor je: Prostý občan

Super, ty víš, jakej mám na tenhle příběh názor Eye-wink =)

Obrázek uživatele Fňu
Vložil Fňu, So, 2008-05-24 17:06 | Ninja už: 6030 dní, Příspěvků: 6029 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

no čo k tomu dodať, práve som prebehla tri dieliky naraz, čo som ich nestíhala a za čo som moooc vďačná Smiling jaaaj teraz len čakať na nový, ale na ten sa veľmi teším, mám také tušenie, že bude stáť za to Eye-wink


Autori poviedok čítajte Pravidlá FF!! Smiling
Inak vaše poviedky skončia na našom externom blogu ^^
A takisto čítajte aj Důležitá sdělení pro spisovatele a čtenáře FanFiction!!!
Ak si nie ste istí písaním, nájdite si nejakú betu - Inzertní FF nástěnka.

----
Čiarka, taká maličkosť, ale dokáže úplne zmeniť význam vety.
Nezabúdajte na to.


Obrázek uživatele Alea
Vložil Alea, So, 2008-05-24 17:05 | Ninja už: 5927 dní, Příspěvků: 950 | Autor je: Prostý občan

*plác s sebou na zem* waaau, to je supeeer! =D a jako...zas kdosi kdo končí v tom nejlepších, chjo...*hrabe se zpátky nahoru do křesílka* příště dva díly v jednom, prosím =D nebo zase zkončím nedočkavostí na matičce zemi Laughing out loud

Obrázek uživatele Kamitashi
Vložil Kamitashi, So, 2008-05-24 17:01 | Ninja už: 5832 dní, Příspěvků: 134 | Autor je: Prostý občan

Honem další Laughing out loud

Obrázek uživatele kykYsSka
Vložil kykYsSka (bez ověření), So, 2008-05-24 15:41 | Ninja už: 19833 dní, Příspěvků: 9609 | Autor je: Prostý občan

MInatko jakp vzdy uuuzasny mno jao dobre si ot dawash.. Kakashi YES uzh se teism najk to secko dopadne.. sikulka moc Smiling Eye-wink

Obrázek uživatele naruto uzumaki 2008
Vložil naruto uzumaki 2008, So, 2008-05-24 13:41 | Ninja už: 5876 dní, Příspěvků: 717 | Autor je: Prostý občan

A teď mi řekni, co napsat. Úžasný, skvělý, napínavý, to všechno sedí... holt se musím pořád opakovat Smiling
P.S. konce v nejlepším jsou čím dál oblíbenější to mě fakt jednou zabije... Smiling

Obrázek uživatele ExequiaS
Vložil ExequiaS, So, 2008-05-24 11:52 | Ninja už: 6010 dní, Příspěvků: 155 | Autor je: Prostý občan

super...doufam ze nebude dlouho trvat a bude napsanej dalsi dil Laughing out loud

Obrázek uživatele Sakiro
Vložil Sakiro, So, 2008-05-24 11:40 | Ninja už: 5821 dní, Příspěvků: 340 | Autor je: Prostý občan

Panebože!!!

Honem další díl nebo půjdu do cvokhousu!!!

http://s1.katsuro.cz/woo.php?id=18378
http://s1.tanoth.cz?kid=ANBU , PLS Klik jedinej....
http://147.32.8.168/?q=node/40389
http://147.32.8.168/?q=node/48065
Prosim podivejte se na tyto 2 FF,pise ji fakt nadana fanfictionarka Laughing out loud Pls a taky o komentiky k jejim FF Dikes ,lidi

Obrázek uživatele Kubby
Vložil Kubby, So, 2008-05-24 11:30 | Ninja už: 5887 dní, Příspěvků: 701 | Autor je: Prostý občan

Boha to je napínavé,ja sa asi zabijem nedočkavostov do dalšieho dielu,dúfam že bude čo najskor Eye-wink

Obrázek uživatele Minata
Vložil Minata, So, 2008-05-24 16:55 | Ninja už: 5888 dní, Příspěvků: 2381 | Autor je: Prostý občan

Žádný sebevraždy, prosim!
Kdo by to pak uklízel ... xDD
Myslim, že ten další bude co nejdřív ... ještě napíšu pokračování Chránit a asi hned půjdu na tohle Smiling

„Kdykoliv se mě ptají, jakou knihu bych si s sebou vzal na opuštěný
ostrov, odpovídám: ‚Telefonní seznam. Je v něm tolik postav! Mohl bych
vymýšlet nekonečné množství příběhů.‘“
U. Eco

Obrázek uživatele ExequiaS
Vložil ExequiaS, So, 2008-05-24 19:36 | Ninja už: 6010 dní, Příspěvků: 155 | Autor je: Prostý občan

ale na Chránit se vy... tohle je lepsi Laughing out loud

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, So, 2008-05-24 19:40 | Ninja už: 5899 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

Chránit je skvělý... ale taky bych raději viděla další Povinnost... Smiling

Obrázek uživatele mik
Vložil mik, So, 2008-05-24 11:15 | Ninja už: 5816 dní, Příspěvků: 151 | Autor je: Prostý občan

nebyla tam sice akce ale to napeti by se dalo krajet...
mas to skvely uz se tesim na dalsi

Obrázek uživatele nettiex
Vložil nettiex, So, 2008-05-24 11:08 | Ninja už: 5899 dní, Příspěvků: 3653 | Autor je: Editor všeho, Kankurova kosmetička

A teď mi řekni, co napsat. Úžasný, skvělý, napínavý, to všechno sedí... holt se musím pořád opakovat Laughing out loud
P.S. konce v nejlepším jsou čím dál oblíbenější Sad to mě fakt jednou zabije... Laughing out loud

Obrázek uživatele Shikamaru Naaara
Vložil Shikamaru Naaara, So, 2008-05-24 10:59 | Ninja už: 5820 dní, Příspěvků: 50 | Autor je: Prostý občan

pecka!tesim se na dalsi jako vzdy