manga_preview
Boruto TBV 07

Umění je výbuch! Kapka minulosti. 02

Shiori zadýchaně vyskočila z díry, která vedla pod kořenem stromu. Díra byla velká natolik, aby jí pohodlně prošel dospělý člověk a očividně vedla dost hluboko. Nebo to alespoň napovídala temnota a chlad, který místo obklopoval. Stříbrnovlasá dívka nasadila jakousi plynnovou masku a přes své vyhublé tělo přehodila černý plášť. Teď vypadala jako pravý zabiják. Z ruky jí vypadlo pár ampulek s jakousi tekutinou. Ty pomalu seskákali až na konec kamenných schodů v díře. Shiori zašeptala nějaká slova. Byl slyšet rozbíjení skla a po pár sekundách lidský křik. Shiori se dala na útěk. Musela se odsud dostat. Tohle by ji prostě neodpustili. Běžela jako o život. Tedy doslova o život. Za svými zády slyšela neustálé výkřiky lidí. Skouskla ret. Musí běžet dál.
Slunce se pomalu vyhouplo nad oblohu. Bylo poledne. I přes to, že nebylo zrovna nejtepleji, tak z dívky lilo jako z konve. Sotva dýchala. Zastavila a vyskákala na jeden ze stromů, kam se posadila. Odepla si masku a oddychovala.

„Konečně... Volnost...,“ vydala ze sebe.

„...opravdu nechápu co tím Pein myslel, že si zasloužím být s tebou v týmu. Vždyť jsem tu kuchyň nezapálil tak moc,“ stěžoval si jeden z hlasů. Dívka se dala do pozoru. Neopovážila se ani nadechnout.
„Tobi je hodný kluk. Tobi za nic nemůže,“ odpověděl druhý.
„Jo, jo. Prosím tě,“ chvilku nebylo slyšet nic, jen praskání větviček. Pomalu se přibližovali k Shiori. Ta pomalu omdlévala na stromě. Několik dní bez jídla a teď ten běh... Vyžádalo si to svou daň. Všechno kolem ní potemnělo.
„Deidaro!“ zařval menší z nich a ukázal mezi koruny stromů. Deidara se rozběhl a dívku chytil.
„Máme ji, Tobi máme ji!“
„Jsi si jistej? Neměla být u Orochimara?“
„Odpovídá popisu a...To je teď jedno, musíme si pospíšit. Nemyslím, že máme nějak moc času v jejím stavu,“ odpoví po sběžném prohlédnutí jejího těla plného ran a vystouplých kostí.

Slunce se vyhouplo ještě víš až nakonec zmizelo za kopci. Deidara, se Shiori na zádech, a s Tobim se dostali do Akatsuki sídla.
„Říkal jsem chytit, ne zabít,“ okomentoval stav Shiori Pein.
„To ne my. Spadla z nebe, un,“ snažil se to ospravedlnit Deidara.
„To jste říkali o té kuchyni taky. Ninja, kterého pronásleduje půlka vesnic, Orochimaru a my ti jen tak nespadne z nebe,“ pokrčil rameny zrzek. Více to však už nekomentoval a zalezl do své pracovny.

Prospala jsem ještě několik dní. Většinu času mě hlídala Konan nebo Deidara, který si se mnou v dlouhých chvílích povídal. Tedy vlastně vedl monolog, ale to není důležité.
A co je důležité?
Můžete mě nechat vyprávět?! Deidara vlastně trávil většinu času se mnou, od té doby co Sasori natáhl bačkůrky a odcupital do země nezemě. Nejspíše se cítil jako opravdový mistr, když mě učil jeho stylu boje.

Stříbrnovlasá dívka, společně s blonďatým společníkem, ležela v trávě na útesu. Slunce se schovávalo za horizontem a oblohu kolem barvilo do oranžové. Vítr jemně čechral trávu kolem. Shiori se začala probouzet.
„Dobré ráno Šípková Růženko,“ broukl blonďáček směrem k Shiori, která se snažila vstát.
„Co tady-“
„Utekla si od Orochimara?“ nenechal ji domluvit. Šedovlasá mlčela. Hryzala se do rtu a trhala trávu okolo sebe.
„Neboj, ochráním tě. Nedostane tě zpět,“ odvětvil ještě. Z ruky mu vyletěl jílový ptáček, který se zvětšil a přistál před ním.
„Už je čas. Ostatní budou rádi, že si se vzbudila,“ natáhl k ní ruku, aby jí pomohl se posadit nahoru.
„Nechci se přidat. Neutekla jsem proto, abych byla zase vězněná.“
„Ale tady tě nikdo nevě-“
„Nech toho. Vůbec se nesnaž. Já se znovu nenachytám,“ zařvala a sáhla po ke stehnu, kde obvykle mívala kunaie. Když je nenahmatala zaklela a rozběhla se k lesu.
„Počkej!“ Snažil se jí zastavit blonďáček. Jestli teď uteče, tak mu to Pein nikdy neodpustí. Shiori však utíkala dál. Z Deidarovy ruky vyletělo desítky malých jílových netopýrů. Začali se hemžit kolem Shiori, která se v tom houfu neudržela. Sedla si a odháněla je. Mezitím se k ní Deidara rozběhl. Netopýři vyletěli vysoko nad stromy a vybouchnuli.
„Nechci ti ublížit, nebudeš vězněná. Vůbec nic-“
„Nejsi jeden z jeho poskoků?“
„Jsem Deidara, ze Skryté kamenné. Z Akatsuki.“
„Deidara?“ Zašeptala. Na pár minut nastalo hrobové ticho. Obloha potemněla a slunce vystřídalo měsíc.
„I když utečeš, tak se nedostaneš zrovna daleko. Hledá tě pár vesnic a Orochimaru. Nemáš kam jinam jít.“
„Všude mě najdou.“
„U nás ne,“ řekl a vložil jí do dlaní prsten s fialovým kamínkem a jakýmsi kanji. Zvedl se, pomohl ji na nohy a vyskočil na jílového ptáčka. Shiori chytila jeho plášť.
„Nauč mě to,“ kývla hlavou ke zvířátku.

Poznámky: 

Tak tu máme druhou kapitolku. Tentokrát se děj odehrává pár týdnu před první, protože začít v budoucnosti a pokračovat minulostí je kůl? Laughing out loud

V příští kapitolce se stane něco moc zajímavého! Určitě to nečekáte. :3

5
Průměr: 5 (3 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Yuki Kaze-san
Vložil Yuki Kaze-san, Út, 2017-06-20 06:49 | Ninja už: 5685 dní, Příspěvků: 7877 | Autor je: Moderátor, Vydavatel Icha Icha

Jak tady padlo, text je maličko těžkopádný. A jisté části se pak hůře čtou. Stejně jako předěl toho, co je v ich-formě a co není. Tedy já mám naučené, že ich-formu dávám do kurzívy, aby to bylo lépe a viditelně oddělené. Pokud si nejsi jistá v textu, požádej někoho, aby ti to opravil. Smiling
Jinak se mi povídka líbí, hlavně proto, že Deidara má svého učně. Smiling Jen tak dál a budu se těšit u dalšího dílu.

„Nepodceňujte sílu četnáře.“ Matthew Reilly
FF stránka moje a Nildona!!!
FC pro mě od nellynuska

Obrázek uživatele Sumýš - mořská okurka
Vložil Sumýš - mořská ..., Po, 2017-06-19 19:48 | Ninja už: 2495 dní, Příspěvků: 22 | Autor je: Recepční v lázních

Příběh se začíná vyvíjet celkem zajímavě (je možný to říct, i když se tohle odehrálo dřív než minulý díl? Smiling) Jsem vážně zvědavá, jakou podlost Shiori Orochimaru udělal, že od něj utekla a ještě v takových podmínkách. (Ale vlastně je to Orochimaru, takže je to vysvětlení samo o sobě.)
A Shiori je správná tajemná hrdinka, bude super sledovat její vývoj.

Nemůžu si pomoct, ale věta 'A co je vlastně důležité?' mi připomněla jednu scénku z Pár Pařmenů, takže jsem se parádně zasmála - i když to asi nebyl úmysl.

Píšeš fakt hezky. Jen by bylo asi přehlednější, kdyby text byl víc členěnej. Třeba když končí část, kde vypráví přímo Shiori,nějak to hned vpluje do dalšího dění a změní se osoba vypravěče. Ne, že by to bylo špatně, ale mně jako čtenáři by to asi pomohlo a zpřehlednilo celý příběh, kdyby tyhle části byly třeba kurzívou nebo víc oddělený.

A ještě taková otázka? Je možný, že by stříbrnovláska byla stříbrovláska? Fakt nevím, ale u stříbrnovlásky mi prostě nějak nesedí rytmus toho slova. Ale taky je možný, že je to jen můj výmysl.
Těším se na další díl. Smiling

Obrázek uživatele Senpai-sama
Vložil Senpai-sama, Po, 2017-06-19 19:10 | Ninja už: 2657 dní, Příspěvků: 2987 | Autor je: Gaarova tykev

Napínavééé Smiling Dúfam, že nám povieš, čo Oro zamýšľal so Shiori Smiling Pein sa tuším najedol vtipnej kaše a vôbec Akatsuki sa radi naťahujú jeden druhého Laughing out loud Shiori spadla z neba rovno k svojim ochrancom - dobrákovi Tobimu a rytierskemu Deidarovi Smiling Ešteže ju zaujali ílové zvieratká Smiling Teším sa, čo na nás chystáš nabudúce Smiling
P.S. Chýba prepojenie medzi kapitolkami, z 1. na 2. Smiling

Obrázek uživatele Kakari
Vložil Kakari, Po, 2017-06-19 18:42 | Ninja už: 5301 dní, Příspěvků: 2061 | Autor je: Ošetřovatelka Kakashiho smečky - specialistka na Pakkuna

Orochimaru? Doufám, že se do děje ještě trochu přimotá Smiling
Jen si trochu zmenši opět obrázek a pro příště je, prosím, nenahrávej až takto velké.

Život je legrace! Pokud ovšem sdílíte jeho smysl pro humor.
FF