manga_preview
Boruto TBV 09

Ano Ko no Inochi - kap. 06: Sourozenec

anokonoinochi.png


VI: Sourozenec

Další den se Sasuke ještě převracel v pohodlné posteli, i když už byl téměř čas oběda. V tuto chvíli většinou býval doma sám jen s matkou, ale ta byla vždy několikrát do týdne pryč a dnešek nebyl výjimkou, tudíž si mohl vyspávat do kdy jen chtěl.
Avšak, když si v klídečku a pohodlíčku užíval zaslouženého spánku, vyrušil jej chrastot nádobí.
„Áh! Copak není dneska máma na babský jízdě?!“ stěžoval si a přikryl si obličej polštářem.
„Ale počkat,“ vypadlo z něj poté, jakmile si tvář odkryl.
Máma tu určitě není… A kde je vlastně Yū? Copak jsem mohl ztratit ducha? Přenesl se do mysli, když v tu chvíli se ozval další rachot.
„A co je kruci tohle?!“ vykřikl, načež se konečně zvedl z postele a zamířil ze svého pokoje pryč aneb po schodech dolů do obýváku a pak ještě doprava, kde se nacházela kuchyně.

„Panebože… Co to vyvádíš?“ vyhrkl, když se mu naskytl pohled na zvláštně vypadající Yū.
„Seš celá mokrá,“ konstatoval, „A to na hlavě je udon? Bože, o co se to tu pokoušíš? Uvařit se?“ rýpl si a dívka mu věnovala nabubřelý výraz.
„Ne!“ odfrkla, „Jen jsi tak dlouho spal a už byl čas na jídlo, tak jsem si řekla, že ti něco uvařím. Ale jak se zdá, tak jsem na to levá,“ zazoufala.
„No né asi. Naposled, když si žila, ti bylo deset a to jsi dokázala vařit leda tak z písku,“ opáčil Sasuke posměvačně.
„Tak ale teď jsem jak sedmnáctiletá, no ne? Tak jsem to zkoušela! Když jsem vyrostla fyzicky, tak proč ne i ve zkušenostech?“
„Nebyla jsi tu, aby ses to naučila… a já nevím, proč vypadáš jako teenager, když jsi tehdy byla dítě.“
Proč to pořád říkám? Je to jako bych ji neustále chtěl připomínat, že zemřela… To, že to doteď brala tak s klidem a úsměvem, ještě neznamená, že to můžu říkat tak v pohodě, ne? Co když to jen hraje, abych se s její smrtí vypořádal snáz, k čemuž asi potřebuje, aby s tím byla smířená i ona, ale ve skutečnosti ji to furt trápí? No, prostě odteď si budu opravdu muset dávat pozor na jazyk.
„No jo, no! Ale tak se to chci naučit aspoň teď! A je jedno, jestli jsem sedmnáctiletá nebo desetiletá verze!“ nedala se dívka a otočila se zpět k plotně, aby ve svém jídelním experimentu pokračovala.
Verze?
Ovšem po chvíli z hrnce vylétla další snůška nudlí a přistála ji opět přímo na hlavě. V tom okamžiku se Sasuke hlasitě rozesmál a dívka, stojící zády k němu, nahodila opět nabubřelý výraz s nafouklými tvářemi. Její vážnost ještě doplnilo několik nudlí, když jí z vlasů sjely k zemi.
Sasuke v tu chvíli začal spíše prskat o sto šest, jak se snažil svůj neústupný smích potlačit… i když zatím neúspěšně.
Tuto poklidnou a smějící se atmosféru však narušilo odhrnutí vstupních dveří, což konečně způsobilo, že se Sasuke uklidnil a zpozorněl. Yū také nechala svůj nabručený výraz zmizet a otočila se směrem ke vchodu do kuchyně. Oba chvíli napjatě a tiše vyčkávali, co bude dál.
„Sasuke?“ hlesl čísi hlas.
Itachi? Co ten tu dělá?
Mladý Uchiha se poté otočil na drobnou dívku, aby zjistil, že je stejně mimo jako on sám.
Kruci! Teď mě tak napadlo, že jestli mě nenajde, tak to tu bude prohledávat a pak půjde i sem… a co teprve ten binec?
„Co je?“ vrátil mu raději nazpět a rychle se vydal pryč z kuchyně do obýváku.
„Á, tady jsi,“ pronesl Itachi, když spatřil svého bratra a vydal se naproti němu. Avšak hned na to zbystřil a v chůzi se zastavil.
Matte yo!* Proč byl v kuchyni? Obvykle tam ani nepáchne, radši si jídlo nechává donést přímo do pokoje.
„Ehm… Cos tam dělal?“ tázal se poté, když mu došlo, kde jeho mladší bráška byl.
„Nic… to tam mám snad zákaz?“
„Ne. Jistě, že ne… Jen je to zvláštní,“ hlesl nevěřícně starší z bratrů, načež se zvědavě dal opět do kroku.
„Kam jdeš?“ tázal se Sasuke, když jej Itachi míjel. Odpovědi se však nedočkal.
Ježiš… to jde do kuchyně? Bože! A co ten binec? Ten mě pěkně seřve…

„No, téda. Sasuke!“ zaslechl z kuchyně bratrův hlas.
A jéje. Sasu se tedy nervózně rozeběhl zase nazpátek do místnosti, kde teď vládla jídelní pohroma, že bylo divu, že něco nepopsatelného nevisí i ze stropu, aby si vyslechl snad káraní.
„Myslel jsem, že umíš vařit,“ opáčil Itachi, když Sasuke sotva stanul na prahu místnosti.
Co teď? Co mám říct? Musím to hodit na sebe, to je jasný, ale jak? Ví, že jsem nikdy nic nezkazil, když sem vařil, takže? Co třeba, že jsem dal vařit udon, ale byl jsem příliš dlouho pryč, že to začalo bublat a vylítávat z hrnce ven? Ne, to není ono… Chce to něco uvěřitelnějšího.
„Um, no… já,“ snažil se něco říct, zatímco mu v mozečku šrotovalo několik právě vymyšlených výmluv.
„Anebo to má na svědomí snad ta Yū?“ tázal se přemýšlivě starší Uchiha a mladšímu se zatajil dech.
„Nic neříkáš,“ pronesl po chvíli, „Takže jo?“
„Přestaň mi laskavě už číst myšlenky! Ale jo, i když si teď asi myslíš, že jsem cvok, tak jsem to vážně neudělal!“ pěnil Sasuke.
„Já ti do hlavy přece nelezu. A nikdy jsem tě nepovažoval za blázna. Dokážeme pouhým dechem vyvolat oheň, proč bychom nemohli vidět i duchy?“ říkal klidně a vyrovnaně, což mělo za následek, že na něj teď Sasuke koukal s otevřenými ústy dokořán.
„Takže… je teď tady?“ tázal se poté ještě Itachi a Sasuke sjel pohledem na drobnou dívku se světlýma očima, která stála kousek za jeho bratrem.
Náhle se však začal dusit smíchy, jak se zničehonic začal zase smát a zároveň to chtěl zadržet. Itachi mu věnoval nechápavý výraz.
Tak tohle jsem vážně nečekal. Měla takovýho času, ale nechala si ty nudle na hlavě. A co teprve ten její výraz.
Brácha na mě teď čumí jako na idiota, ale asi mu už musí dojít, že tu vážně je… anebo to snad teď bere tak, že ho tahám za nos a je to jen vtip? No.. na druhou stranu by to bylo i fajn, ale… Vždycky jsem mu chtěl svěřit tajemství a hlavně, aby ve mně věřil… Musím se přestat smát, nebo o jeho důvěru přijdu.

„Co se děje?“ tázal se zmateně Itachi a otočil se ke kuchyňské lince, na kterou jeho bráška tak pobaveně koukal.
„Jo… je tu,“ dodal Sasuke na vysvětlenou, když konečně zdolal ten nespoutaný smích.
„Kde?“
„Za tebou,“ Itachi se tedy okamžitě otočil, ale kromě bublající směsice čehosi, co nevypadalo zrovna lákavě a k jídlu, nic dalšího nevykoukal.
„Vážně není vidět. Když ale udělala tohle, znamená to, že se věcí dotkne a neprojde skrz ně, ne?“
„Jo. Dokonce i já se jí můžu dotknout. Je jako živá, že mám pocit, že vážně existuje… ale spíš jen v mojí hlavě,“ opáčil Sasuke a Itachi se zamýšlivě zamračil.
„Tak ať něco zvedne, shodí nebo tak něco,“ navrhl poté.
To by vyřešilo můj problém. Ukázalo by to, jestli ji vidím jen ve své hlavě anebo tu skutečně je. Jenže, co když nechce, aby o ní někdo věděl? Vůbec se nezajímám o to, co chce ona.
Podíval se na ní a v tu chvíli mu věnovala milý úsměv. Poté se k němu ještě rozešla.
„Co to je?“ tázal se s vykuleným výrazem Itachi, když tak zíral do prázdna.
„Co? Vidíš ji?“
„Ne.. ale vidím vznášející se udon,“ dodal a Sasuke se na dívku zadíval, „No, má to na hlavě, no…“ při vysvětlování se musel opět trochu pousmát. Tentokrát Itachi na to jen souhlasně pokýval hlavou.
„Tak… mám pro tebe dobrou zprávu. Opravdu nejsi cvok,“ konstatoval poté.
„No, to je fajn, ale stejně to nikomu neříkej,“ požadoval Sasuke.
„Neboj,“ souhlasil jeho bratr, „Hele… a kam vůbec jde?“ dodal poté zmateně, když tak sjel pohledem ke dveřím.
„Cože?“ nechápal Sasu a Itachi pouze prstem ukázal, jak ony nudle ve vzduchu kamsi odlétají.
„To by mě taky zajímalo,“ špitl zmateně Sasuke, když se otočil směrem, kam druhý Uchiha ukazoval, „Yū!“
Hned poté se oba za ní vydali, aby zjistili, že se v obýváku vyskytuje nezvaný návštěvník. Sasuke se při zjištění, kdo jím je, zarazil.
A dopr... Jestli slyšel náš rozhovor, tak jsme v háji. Proč tu kruci je?
„Ty… Ty vidíš mojí sestru?“ ukázal černovlasý mladík na Sasukeho, jež provinile sklopil hlavu k zemi.
„Přeci jen je to Ai-tan,“ vyhrkla Yū zasněně, když stála v otevřených dveří do kuchyně a jeho hlášku na Sasukeho adresu úspěšně ignorovala, „Promiň! Nechtěla jsem tě opustit,“ vzlykla na to, načež se k němu rozeběhla.
„Proč ty? Proč né já?“ vyjekl.
„Saii, uklidni se,“ snažil se Itachi.
„Já nevím. Taky to nechápu,“ opáčil Sasu provinile.
„Chci jí taky vidět! Není to fér… měla se objevit mě. Proč se neobjevila? Proč zrovna ty?! Byli jste jen kamarádi, zatímco já jsem její rodina!“
„Včera… jak jsi mě viděl ve vesnici, tak to jsem chtěl jít zrovna za tebou. Doufal jsem, že ji taky uvidíš, ale ukázalo se, že ne. Celou dobu na tebe myslela a vím, že ty na ni taky. Nechtěl jsem ti ji vzít, opravdu,“ obhajoval se Uchiha.
Co ten provinilej ksicht?! Ať řekneš cokoliv, nic to nenapraví. Stejně ji budeš vidět ty a né já. Řeči mi jsou k ničemu!
…Vím, že za to nejspíš nemůžeš. Doufám. Ale štve mě to, že se prostě nedokážu uklidnit! Smutek z její ztráty mě ovládal celou tu dobu. A teď, když jsem zjistil, že tu je její duše, všechno to prostě vyplouvá napovrch. Tak moc mi chybí, že jsem se uzavřel do sebe, ale žil jsem tak nějak dál, protože jsem si myslel, že by mi to jinak neodpustila.
To, že někoho, na kom mi záleží víc než na sobě, ztratím… Znovu jsem to utrpení prostě nechtěl zažít, že jsem svoje city vypnul. Ale teď? Ta, kterou jsem ztratil, se vrátila… ale ne ke mně a to bolí. Už nevím, jak se mám cítit a co mám dělat.
Chci jí vidět, obejmout jí…

Je pěkně dlouho ticho. Nejspíš o tom přemýšlí a uspořádává si to.
„Kde je teď?“ tázal se po chvíli ticha Sai. Sasuke na něj celou dobu koukal rentgenovým pohledem a vyčkával, co z něj nakonec vypadne.
„U tebe… Je ráda, že tě vidí,“ tlumočil Sasu a Sai očima hledal, kde by mohla být.
„Chce vědět, jestli tě smí obejmout,“ optal se ještě Uchiha po chvíli, když se k němu Yū otočila.
Sai jen vykuleně kývl a dívka tak učinila.
Cítím to… Opravdu mám teď nějak těžší krk i ramena. Jakoby tam někdo visel. Když teď zvednu ruce, ucítím ji? Nebo ne?
„Už?“ zeptal se pro jistotu, aby si ten tlak jen nenalhával.
„Jo,“ přitakal Sasu, načež přišel blíž ke svému starému příteli, „Když dáš takhle ruce, budeš jí to oplácet,“ opáčil a nastavil mu ruce kolem dívčina pasu.
„Cítíš ji?“ tázal se poté.
„Mám ten dojem, že ano… Je to jako takovej pocit, že sahám na vážně hustou mlhu nebo tak něco. Není to přímo, že cítím jí, ale spíš její duši.“
Poté se jen na Saiově tváři začal pomalu rýsovat spokojený usměv, což způsobilo, že i oba Uchihovic bráškové se nad tímto opětovným shledáním začali sladce usmívat.

„Opravdu tu je, že jo? Yū se tu zjevila. Nikdy bych ničemu takovými nevěřil… Ale teď… Je to jako… jako by prohnala ruku… mým nitrem…“
Náhle Saiovi z úst stekl po bradě pramínek karmínové krve. Oba bratři vykulili v tu chvíli oči a otevřeli ústa dokořán hrozivým překvapením.
„C-Co to je? Yū! Co to kruci děláš?!“ zděšený výkřik se nesl po celém Uchihovském sídle.

___________________
* Počkat!

Poznámky: 

Zdravíčko ^^ Týden je zase fuč, tak je tu nový dílek Smiling Snad se bude líbit... už to začíná být trochu zajímavější, ne? Laughing out loud Aspoň doufám ^^
A co jiného k tomu dodat? Laughing out loud Už sama ani nevím, asi jen to, že teda Sai je Yūin bráška ^^ Ach, sladkééé Laughing out loud :3 Jinak měl mít hoch černě ty myšlenky, ale to se moc od normálního nelišilo... Teda trochu tam změna byla vidět, ale to bylo jenom, když se pořádně zaostřilo Laughing out loud A tučně to vypadalo divně, takže sem to změnila na tuhle barvičku ^^ xD
A tak teda zase za týden xD Smiling

5
Průměr: 5 (18 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele HoroHoro
Vložil HoroHoro, Ne, 2013-06-02 09:54 | Ninja už: 4088 dní, Příspěvků: 181 | Autor je: Recepční v lázních

S týdením spožděním, ale i přesto ti ten koment píšu!
Táááákže... Yu (Hele, budu to psát bez tý čárky na hoře, to totiž hrozně spomaluje :DD) je masový vrah! Néé, není, ale nejspíš bude ^^ Když pomineme to, že neumí vařit, tak se mi vážně hrozně podobá. Jak to sakra děláš, že je mi tak hrozně podobná? Dobře, ještě musíme pominout fakt, že já opravdu nejsem duch Laughing out loud Ale jinak jsem to celá já... Nechápu, jak to děláš, ale jde ti to! Laughing out loud Laughing out loud
Teďkom jdeme dál, takže Sasuke... Un, proč se směje chudince Yu? Vždyť ona nemůže za to, ře neumí vařit -.- (BTW, já bych se smála taky ^^ ) Ale jinak suprový Sasánek jako vždy. Není to cvok a ta věta byla nejlepší :33 Počkej, v tvé povídce umí Sasu vařit? xDD Já si ho teda vařit představit nedokážu, ale OK.
Itáchi, co bych tak řekla o Itíkovi? Zase úžasný starší brácha, který řekl tu nejúžasnější větu a to, že Sasu není cvok! ^^ Já nevím, prostě byl úžasnej jako vždy.
Ai-tan, chudáček sklamaný. Ale jako, co dělá?! Vždyť lozí do cizího baráku -.-' xD Ale nezávidím mu.Nevidí svoji sestřičku, chudinka malá Tak teď ti nevím... Ale jako, co já vydedukovala pomocí mé úžasné dedukce (, která vůbec není pravdivá), že jde zabít Itachiho, nebo se o to alespoň postará... (Vždyť to ani dedkce nebyla! xD Tys to tam napsala... Ale! Nemusí to být pravda!)
No, nejvíc se mi líbila ta dvakrát zmiňovaná věta: „Tak… mám pro tebe dobrou zprávu. Opravdu nejsi cvok,“ konstatoval poté.
A ten konec, když Yu udělala hento a tomta a Saiovi tekla kréév! :3
Takže já jdu rychle na další dílek!
PS: Co je to za boží barvu Saivých myšlenek? o_O

trollbunnies.blogspot.cz

Obrázek uživatele Ría
Vložil Ría, Ne, 2013-06-02 10:04 | Ninja už: 4529 dní, Příspěvků: 1511 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Jé, ty si se tak krásně rozepsala Laughing out loud Děkují ^^ No, tak já nevím, jak to dělám... prostě se to psalo samo? Laughing out loud
A nevadí, to piš bez té čárky Laughing out loud Já to píšu s ní, páč mi přijde hezčí to, než abych psala dvě u Laughing out loud Ale to je jedno, nazývej ji jak chceš Sticking out tongue
Jinak jsem ráda, že se Sasí i Ití páčej Laughing out loud To jsou moji Uchiha bráškové, takže mě vždy potěší, když se někomu jinýmu taky páčej Laughing out loud ^^
Ohledně Saie je to menší záhada, ale neboj, všechno by mělo být vysvětleno později Laughing out loud A jinak to je modrozelená barvička :3
Co dál bych měla říct? Nevím, nadšením už nemůžu myslet :DD Takže prostě mockrát děkuju za vše :3 Doufám, že příští díly nezklamou a moc mě těší, že se ti tenhle líbil Smiling

Obrázek uživatele Kami-chan
Vložil Kami-chan, St, 2013-05-29 20:51 | Ninja už: 4233 dní, Příspěvků: 649 | Autor je: Utírač tabulí na Akademii

Proč mě tak napínáš???
Sai je její bráška? Ťutí!!! Laughing out loud To je zlatíčko, ale vážně bych si nedokázala představit, jak se usmívá a ruce mu visí ve vzdušném prázdnu Sticking out tongue Laughing out loud
Itachi je dokonalej - vznášející se udon, nemohla jsi ho se nechat zasmát? Laughing out loud když už tam má náš Sasík záchvaty smíchu? Smiling
A Yu - příšerka s.r.o! Co to dělá? Teď mám v hlavě maglajz jestli to Saiovi vážně vážně udělala ona nebo je nemocný???... nebo je alergickej na duchy? Laughing out loud Ne vážně netuším, ale rozhodně jsi to skvěle zakončila Laughing out loud aby jsi nás napjala na další díl - takže jdu tiše vyčkávat to z toho vznikne Smiling

*Chňu*
Kakashi&Kami

"Nikdy, nikdy, nikdy, nikdy se nevzdávej." - Winston Churchill
"Láska je jako vězení, taky nevíte jak se dostat pryč." - Ikusei Kusachi
"Jediný azyl, vždy a všude otevřený pro všechny trpící, je příroda." - Suzume Kusachi
"Vše co kvete jednoho dne uvadne." -Orochimaru

Obrázek uživatele Ría
Vložil Ría, Čt, 2013-05-30 15:44 | Ninja už: 4529 dní, Příspěvků: 1511 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

"Nebo je alergickej na duchy?" Laughing out loud Lol... tak tohle mě poslalo rovnou pod stůl se záchvatem smíchu, který měl i Sasí :DDD A tak pro Sasího to nebylo jako prázdno, on viděl oba... a Ití se možná usmál proto, protože se usmál Sai Laughing out loud Jinak děkuju za pochvalu zakončení Laughing out loud Snažím se, no, takže veliké díky, že si to ocenila ^^ Jééé Laughing out loud Takže fakt mockrát děkuju a doufám, že ani příští dílek nezklame Sticking out tongue

Obrázek uživatele lunaru
Vložil lunaru, Út, 2013-05-28 20:30 | Ninja už: 4037 dní, Příspěvků: 233 | Autor je: Kankurova kosmetička

Parádní kapitola!! Píšeš úžasně!! Těším se na další díl Laughing out loud Co taju má zalubem? To bude zajímavý! Laughing out loud Laughing out loud Kakashi YES Jen tak dál Laughing out loud Laughing out loud

Kto mlčí, nemusí vždy súhlasiť..
Možno len niekedy nemá chuť diskutovať s idoitmi.
Zkoukněte blog: http://sameta.blog.cz/

Obrázek uživatele Ría
Vložil Ría, St, 2013-05-29 08:51 | Ninja už: 4529 dní, Příspěvků: 1511 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Děkujííí ^^ Jsem moc ráda, že se to tak líbilo :3 Vážně mě to moc potěšilo... jééé Laughing out loud Upa se rozpouštím Laughing out loud Co má za lubem? Mmm... více bude v příštích pár kapitolkách, kde se něco o jejím záměru dozvíme, i když ne všechno Laughing out loud Řekla jsem, že tahle série bude dost tajemná, že nic nekváknu hned jako jsem to dělala u jiných povídek, takže její pravý záměr bude dost dlouho zatajen, i když kousky se budou ukazovat... xD Takže ještě jednou děkujííí ^^ Snad další kapča taky nezklame Smiling

Obrázek uživatele Brambora121
Vložil Brambora121, Út, 2013-05-28 20:13 | Ninja už: 4152 dní, Příspěvků: 506 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Takže Sasuke není cvok! *zklamané povzdychnutí* Né, dělám si srandu... možná... ale byla jsem k němu trochu krutá, beru to zpět.
A Yu... no... nechám se překvapit, co bude dál. Ale že byla Saiovou sestrou mě trochu překvapilo.
A Itachi je takovej chápavej, milej bráška. Jsem ráda, že jsi ho vykreslila takhle dokonale. Dokonalej starší bráška.
Hrozně moc se těším na další dílek. Máš to za pět! *hvězd, samozřejmě*




Obrázek uživatele Ría
Vložil Ría, St, 2013-05-29 09:00 | Ninja už: 4529 dní, Příspěvků: 1511 | Autor je: Prodavač v květinářství Yamanaka

Laughing out loud Já neměla nikdy v plánu z něj udělat blázna Laughing out loud Ale je určitě rád, že to bereš zpět Laughing out loud Smiling ..A jinak jasně, že ano! Laughing out loud Ití se tak choval i v manze (zatím jen tam), takže se snažím si jeho krásnou sourozeneckou stránku zachovat... kdyby nikdy neudělal to, co udělal v dětství, tak by se asi takhle choval, i když to možná přeháním? Laughing out loud Nevím, ale tohle je má představa... krom toho jsem jím posedlá, takže i kdyby ne, tak bych ho stejně "dokonalýho" určitě udělala Laughing out loud Ale to, že takovej je, je pro moje popisování daleko snažší... samo se to píše, páč ty Uchiha brášky, když jsou spolu, tak je naprosto zbožňuju Laughing out loud ^^
A no... tak Saiova rodina nikdy nebyla odhalena v anime/manze... krom toho jsem taky v úvodu mých keců úplně na začátku zmiňovala, že v této povídce rodinu má xD Hodně lidem se prostě nestalo to, co se jim v dětství stalo, takže u Saie je to, že nebyl v Rootu a má vlastní rodinu... takže má i sestřičku Laughing out loud I když i tady vypnul své city, ale ne zase tak jako to bylo v Rootu, no Laughing out loud
A jinak mockrát děkuju za koment, za přečtení, prostě za vše Smiling Snad příští dílek taky nezklame :3