manga_preview
Boruto TBV 10

Strašák: Prolog (0)

„Kakashi, vidíte něco?“ zašeptala Sakura. Ona a Kakashi stáli smáčknutí za balvanem, zpoza kterého Kakashi obezřetně vyhlížel svým sharinganem. Zlehka se dotýkali rameny. Kakashi nasál vzduch a zavrtěl hlavou.
„Nic. Co ty, cítíš je?“
Ani Sakura je necítila.
Tahle mise Kakashimu od začátku něco připomínala. Zničit most přes řeku, která vedle kousek od hranic válčících zemí… nemohl potlačit pachuť nostalgie. Vedle něj dívka připomínající Rin, opodál syn Namikazeho Minata, nedávno čestně povýšen do role jounina a s ním ninja, který byl vychován k tomu, aby emoce považoval za chybu a pravidla za slovo boží… Nějak se mu nechtělo věřit na náhody. Jen jejich role se otočili. Nositel Obitova odkazu, on, Kakashi, je dnes velitelem této mise. Postará se o životy svých kolegů, tak jako by to udělal Obito. Tak, jako by to udělal Bílý Tesák.
Ve sluchátku zapraskalo a ozval se Narutův hlas.
„Most máme pod dohledem. Jsme připraveni spustit akci. Cítíte je?“
„Necítíme je, ani nevidíme. Našels něco, Sai?“ odpovídá Sakura.
„Mám jejich pozice, Sakuro,“ odpověděl Sai a nahlásil jim úkryty dvacítky nepřátelských ninjů.
Kakashi polkl. Teď, když o tom tak přemýšlel, možná byla chyba použít Naruta a Saie k odlákání pozornosti. Možná měl on a Sai…
Nebyl čas cokoliv měnit. Teď už Kakashi musel jen doufat.
„Buďte opatrný, týme,“ varoval je se sevřeným hrdlem.“ Akce začíná za tři, dva, jedna…“
Skok! Kakashi a Sakura se odrazili, každý z jedné strany balvanu, za kterými se kryli a využívali své mistrovsky zvládnuté znalosti terénu. Sai a Naruto mezitím odvedli pozornost většiny ninjů u mostu předem domluvenými manévry.
Zatím to vychází, pomyslel si Hatake spokojeně. Sakura už seděla pod mostem a upevňovala první ze série výbušnin. On stál opodál a hlídal. Přitom ještě skrze sluchátko poslouchal Naruta se Saiem, kteří ho v krátkých, stručných větách informovali o průběhu akce.
Křik. Kakashi se rychle ohlédl. Sakura visela hlavou dolů z mostu a pod ní stála čtveřice nepřátel, kteří se jí smáli a dotírali na ní vytasenými kunai.
Zděšení. Sakura se stáhla do podřepu a jeden ze čtveřice ninjů zanadával, že kazí zábavu. Kunoichy si jich ale nevšímala a dál rychle upevňovala druhou ze čtyř bomb.
Odhodlání. Kakashi odkryl sharingan a vyrazil kupředu ze svého úkrytu ve větvích. Jeden ze čtveřice se po něm ohlédl, když se k němu řítil z rozzářeným chidory. Rozerval mu hruď. Pak dalšímu. Druhé dva už ale ani ve své rychlosti a s podporou sharinganu nezaskočil.
„Jsme hotovi!“ hlásí Naruto. I ve sluchátku zní samolibě. „Pročešeme terén a zlikvidujeme zbytky. Jak jste na tom?“
Kakashi soustředěně bojuje a Sakura běží po mostním oblouku, aby umístila třetí bombu. Krev se jí rychle hrne do hlavy, takže její tvář nabrala barvu jejího trika.
Třetí ze čtyř hlídačů padl za oběť Kakashimu. Poslední klečí na kolenou a supí. Kakashi se ušklíbne a podřízne mu hrdlo.
„Hotovo!“ hlásí Sakura a přibíhá k němu se čtyřmi drátky v ruce.
„Skvěle,“ chválí ji. „Tak rychle pryč a skončeme to.“
Po všech těch přípravách a stresu je to až trapně jednoduché. Zvučná zeslábla, co Sasuke zabil Orochimara.
Sakura zapaluje drátky a spolu s Kakashim utíká dál od mostu. Hatake svou studentku chytá za ruku, aby jí přiměl k větší rychlosti. Tlaková vlna z výbuchu mostu je přesto zasáhne a oni oba popoletí o pár metrů kupředu, kde dopadnou vedle sebe tváří na zem a ztěžka supí.
Když Kakashi zvedne hlavu, zjistí, že se na něj Sakura vítězoslavně zubí.
„Zvládli jsme to!“ konstatuje radostně. Kakashi jen potěšeně přikývne.
Ozve se nad nimi dvojí potlesk. Stojí nad nimi Sai a Naruto, trochu udýchaní, ale v zásadě vez škrábnutí. Napřáhnou k nim ruce, aby jim pomohli na nohy. Je to symbolické gesto přátelství a spojenectví. Kakashi Saiovu ruku proto samozřejmě přijme, i když by jistě zvládl vstát sám.
Největší škodou je Sakuřin pošramocený zvukovod, který si ale obratem vyléčí. Naruto dostane hlad. Po dalším rychlém průzkumu terénu Kakashi svolí k tomu, že se utáboří na příhodné mýtince dvacet minut od místa, kde vyhodili do vzduchu most a že se do Konohy vrátí až dalšího dne. On a Sai pak každý staví jeden stan, zatímco Sakura připravuje obrovskou porci instantního ramenu a Naruto za pomoci klonů tahá do tábora veškeré dřevo, které se nachází v širokém okolí.
Nálada je uvolněná a veselá. Naruto snědl drtivou většinu ramenu a nehybně rozvalen na dece si povídá se Sakurou, která si reorganizuje obsah své lékárničky. Sai si maluje a občas se do jejich rozhovoru zapojí. Kakashi se opírá zády o strom s otevřeným Icha Icha, avšak spíše než že by si četl, naslouchá. Po chvilce knihu odloží a začne si s nimi také bavit.
Hádka o to, kdo bude spát s kým ve stanu. Tahají jednu ze čtyř květin v Sakuřině sevřené dlani. Sai a Naruto si oba vytáhnou bílé. Budou tudíž spát spolu. Zděšeně na sebe oba zírají a Sakura se jim směje.
Klidná noc. Kakashi budí Saie, aby ho vystřídal na hlídce. Vleze do stanu a sundává si jouninskou vestu a čelenku Konohy, stejně jako rukavice a boty. Sakura už ve svém spacáku tvrdě spí. Vypadá klidně a Kakashi si v duchu vynadá, když se přistihne, jak přemýšlí, co se jí asi zdá. Raději si lehne a taky spí.
Křik. Oheň. Poplach! Kakashi se vymotal ze spacáku, hodil na sebe to, co a noc odložila vyběhl ze stanu. Sakura už byla venku před stanem, stejně jako Naruto, který si zapíná bundu. Saiovi inkoustové malůvky se stejně jako jejich tvůrce zaobírali obranou tábora, aby se kolegové mohli připravit na nečekaný souboj.
Adrenalin. Zápal. Sílá. V Kakashim hraje každá žilka. Nikdy se necítí tak živý jako při boji. Nohy má lehké a paži jistou. Dobře zná kroky smrtícího tance ninjů. Zná je z paměti, umí na ně reagovat. V hlavě mu rezonuje tichá melodie, se kterou ladí své pohyby… je to tak snažší, ačkoliv možná trochu dětinské.
Krev. Křik. Zbývájí jen čtyři nejsilnější protivníci, každý proti jednomu. Naruto, Sai i on získávají převahu, i Sakura se drží… boj snad bude skončen. Nesmí zabít alespoň jednoh z nich. Je nutné ho předat ANBU jednotkám k vyšetřování.
Jekot. Sakura neobstála ve svém souboji. Obrovský shinobi jí drží za paže zdviženou ve výši svých očí a zjevně jí týrá nějakým genjutsu. Sakura zuřivě kope, ale zjevně ochabuje.
Bolest. Jeho protivní mu ze strany zasadil úder a přelomil mu tím poslední dvě žebra. Nemůže popadnout dech, ale rychle se vzpamatuje a se zavrčením rozpáře tělo svého protivníka chidory. S jistou dávkou brutálního uspokojení sleduje, jak jeho tělo padá k zemi v tratolišti krve.
Vzdech. Sakuřiny oči se zvrátili v sloup a on svým sharinganem vidí, jak její chakra zmateně víří v jejím těle. Připomene mu to jiný, dávno uplynulý den a jinou kunoichy týranou genjutsu. Málem zašeptá její jméno. Rin…
„Tak počkat!“ křičí Naruto. Sai zabil svého ninju a Narutův protivník, vida, že nemá šanci, zbaběle prchá. Oba shinoby se za ním pouštějí.
Výkřik. Sakura stále visí za paže v sevření obrovitého ninji a nohy se jí komíhají ve vzduchu. Hlavu má zvrácenou bolestí a na krku jí vystupují šlachy. Zuby má vyceněné. Ať jí obří shinobi Zvučné týrá čímkoliv, zřejmě to funguje.
Skok. Vyrve ochromenou Sakuru z ninjova sevření a rychlým pohybem ruky doprovázeným slůvkem „kai“ ruší její genjutsu. Dívka se sesune k zemi jako hadrová panenka. Hruď se jí ztěžka zdvíhá, ale do očí se jí vrátila jiskra.
Výzva. Stojí naproti obřímu ninjovi a čelí mu v tichém souboji myslí. Užívá svůj sharingan a snaží se ho v myšlenkách srazit na kolena. Jeho protivník má zelené oči s černou spirálkou. Zřejmě nějaká mutace či snad neznámý druh kekkei genkai. Každopádně je silný. Kakashi si uvědomí, že bezděky zatíná zuby.
Opět bolest. Pocit, jako by mu někdo rval oči z důlků. Tiše úpí, ale nemůže se pohnout. Vteřina se stává dnem a minuta se podobá nekonečnu.
„Kakashi!“
Zmatek, obrovský zmatek, tma, hluk. Chuť krve na jazyku a její pach v nose.
„Kakashi-san!“ Kakashi, Kakashi, Kakashi… Zvuk vlastního jména se mu v mysli rozeznívá nekonečnou ozvěnou, dokud nenastane tíživé ticho a on se neponoří do bezbřehé hlubiny vlastní mysli.

Poznámky: 


Prolog k nové sérii zaměřený zejména na Kakashiho a jeho blízké okolí. Co se stane s elitním ninjou, když ztratí svou největší výhodu (jak jeho sharingan vnímám) a tím i přítelův odkaz? Pokusím se vám v nejbližších týdnech nabídnout odpověď na tuto otázku.
Každý komentář a hodnocení potěší, proto prosím, směle do toho Smiling

4.9
Průměr: 4.9 (10 hlasů)

Volby prohlížení komentářů

Vyberte si, jak chcete zobrazovat komentáře a klikněte na "Uložit změny".
Obrázek uživatele Camelia
Vložil Camelia, Ne, 2013-03-03 22:10 | Ninja už: 4776 dní, Příspěvků: 1469 | Autor je: Pěstitel rýže

Já si naopak myslím, že když ti někdo způsobí bolest, je fajn idět ho taky trpět. Je to primitivní, hloupý, možná i pokrytecký, ale je to tak - takže si myslím, že konečně je to nějaká FF, která respektuje lidkou stránku Ninjů Smiling

Ach ten sentiment...

Obrázek uživatele nAlim-kun
Vložil nAlim-kun, Ne, 2013-03-03 21:20 | Ninja už: 4213 dní, Příspěvků: 42 | Autor je: Recepční v lázních

Zajímavá FF, jen mi připadá, že si to zabíjení nějak moc užívají. Těším se na další díl.